"//"...A magyarok a disznóra a hódoltság idején kaptak rá, mert azt nem hajtotta el a török..."//
Tudós uram! Ezt a hülyeséget honnan lehet beszerezni?"
Én Gunda Bélától tudom. De biztos szabadkőműves volt, hogy rosszabbat ne mondjak, és csak azért terjesztette ezt a rágalmat, hogy a csülök á la boulangere elkészítési módját a trianoni szenvedést ránk hozó franciák találmányaként állíthassa be, ezzel is aláásva a mangalica gyesznó szalonnájának koleszterin-mentességébe vetett ősi hitünket.
beon, a számadó juhásznak kellett folyton magyarázkodnia, hogy a feltételezett szaporulat és a tényleges között mi az a marha nagy különbség, szerencsére akkor még sok farkas járt arrafelé...
ez pont így volt, és azért a teheneknek, mert a magyarok 10.000 évvel ezelőtt az elsüllyedt Múúúú kontinensről származnak (már persze csak azok, akik 30.000 éve nem élnek a Kárpát medencében...
Aha. És amit tu tudsz az van. Elképzelem magam elé a jegyzeteit rendezgető királyokat, meg a nép egyszerű gyermekét, ahogyan szépirdalmat olvas fel a teheneknek. Teljesen hitelesnek tűnik. Meggyőztél. ;-)
Hé! Olvasni még Te sem tudsz? Mégegyszer írjam le kedvedért az összes cáfolatot?
//"....Olvasni nem olvastak, mert nem volt mik..."//
Ehhez képest elég sok olvasnivalót égettek el máglyán az inkvizítorok. És nem lehet semmisnek nyilvánítani a magyarok írását, ha egyszer a mai napig megőrízte a nép. Képzeld csak el! Nem a királyok!
Persze, amikor bejött a deák bötű, meg a deák írás, az már nem lett a köznép sajátja. Én a Te helyedben nem hivatkoznék a magyarokat vádlóan, erre a szomorú tényre.
egyébként én hirtelen másra gondoltam, amikor azt írtam h valamelyik párizsis topikot írtad. hirtelen nem néztem vissza a saját hsz-m és azt hittem h arra reagálsz, h azt írtam h a oktatásommal foglalkoztál már korábban (mert arról már egyszer kétszer tettél megjegyzést)
Én nem a mai magyarországi társadalomról tettem ez esetben említést, hanem a kezdetiről, amit itt oly sokan, valamiféle ősdzsungeli majomhordának képzelnek.
//"...A magyarok a disznóra a hódoltság idején kaptak rá, mert azt nem hajtotta el a török..."//
Tudós uram! Ezt a hülyeséget honnan lehet beszerezni? Annyi igaz az egészből, hogy talán akkor több disznóhúst ehettek, mert a disznót valóban nem hajtotta el a török. De ugyebár ettek azelőtt is. Még vaddisznót is.
Árpádház uralkodó közül 2 tudott írni. Az egyik meglepő módon Könyves Kálmán volt, a másik most nem ugrik be. Egyébként később már tudtak, szóval az sem igaz h a XIXsz-ig senki se tudott volna.
Ezt írtad: „Ahhoz mit szólsz, hogy 1000 évvel ezelőtt minden kondásgyerek tudott írni, olvasni és ismerte hazájának korabeli irodalmát, történelmét, a gyógyfüveket és egyéb hasznos dolgokat?”
Nem tudtak írni, olvasni. Az urak sem. Az irodalom mai értelemben nem létezett. Népmesék, dalok, regék persze igen. Ezek közül általában azokat ismerték az emberek, amik saját környezetükben ismert volt. Olvasni nem olvastak, mert nem volt mik. Vagy gondolod, hogy délidőben egy fa árnyékában kézzel másolt szent könyveket olvasgattak? Írni leginkább a papok, az uralkodók hőstetteit lejegyző írnok, meg a pénzváltó tudott valamelyest.
//"...Magyarországon 200-220 ezer német (37 511), 100-110 ezer szlovák (12 745), 80-90 ezer horvát (17 577), 25 ezer román (8730), 5000 szerb (2953), 5000 szlovén származású (2627) él. A lengyel kisebbség száma 10 ezer fő, a görögöké 3000, az örményeké 1500, a bolgároké mintegy 3000, a ruszinoké 6000, az ukránoké 2000 fő. .."//
Ehhez a statisztikához egy szava sincs az Ombudsmanhivatalnak? jaj de ciki! Mégis lehet ilyen statisztikát készíteni? Mire való volt akkor a népszámlálást névtelenné tenni?
//"....Bizonyos Gutenberg János bácsi találmánya előtt könyvek csak kézírással léteztek. Illetve a kíniak nyomtattak tekercsekre már régebben is, de ők sem a kínai kondásgyerekeknek készítették azt..."//
Fura érv! Ezek szerint a Te könyvből szerzett tudásod is smafu lesz, amint kiszorítja a Hálózat a "Bizonyos Gutenberg János bácsi" találmányát?
nem hittem volna, hogy az eddigi legdegeneraltabb topicokat alul lehet mulni, de ez most sikerult. usabarat. milyen ember vagy te???? csak nezek.....vagy leittad magad? vagy mi a csocs? Ezt te komolyan gondolod, vagy csak direkt egetni akarod magad?.... .............hhhhhhhhhhhhhhh...............