Keresés

Részletes keresés

tibor0322 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1096
- ÁG-ban mindig télen szoktak metszetni, mivel tavasszal nem lenne rá idejük (a mennyiség miatt).
A. a soroknak nekimennek körfűrésszel (oldalról és felülről)
B. ágakat ritkítanak (kézi fűrész)
C. metszenek, figyelve rá, hogy a metszett szál elfagyhat
vagy ezek tetszőleges kombinációja, a gyümölcsfa fajtája, meg egyéb tényezők figyelembe vételével
Előzmény: Tozatu (1095)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1095
És tényleg metszették,vagy csak a rendőrök miatt tettek úúgy?Tozatu
Előzmény: barnetto (1093)
endru Creative Commons License 2002.01.07 0 0 1094
Sajnálom szegény hölgyeket. (nem irtad de többnyire a nők csinálják ezt a munkát). Ilyen cudar időben szabadban dolgozni embertelen rabszolga munka. Igazság szerint tavasszal, fagyok után, de rügyfakadás előtt kellene metszeni, de akkor más munkát kell nekik csinálni, igy lehet jól kihasználni a munkaerőt.
Előzmény: barnetto (1093)
barnetto Creative Commons License 2002.01.07 0 0 1093
Ma azt láttam a 4-es út mellett, hogy metszették a gyümölcsfákat.
Délután 2 óra körül, napsütés, de kemény minuszok voltak.
Tozatu Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1092
Kedves Frint,követlek a topicba,ha tényleg megígéred,hogy tavasz lesz nem sokára!
Tibor,csak annyit,hogy a takarónövényt ott hagyod,mint komposztot és így nagyjából kész a trágya.A könyv címét nem tudom,de valami biotermesztés a zöldségesben.Majd Frint remélem pontosít,figyelek:Tozatu
Előzmény: Frint (1091)
Frint Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1091
Kedves Tibor és Tozatu, szerintem menjünk át a Talaj,föld,tápközeg c.topicba, élesszük fel, és én mint gazda próbálok ásásügyi szakirodalmat előÁSNI. Amúgy is itt az ideje ezzel foglalkozni, ragyogóan süt a nap, mindjárt itt a tavasz :)
Frint- a talajológus.
tibor0322 Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1090
- mondjuk gyepet én sem szoktam ásni
- ez a 'fedve legyen a talaj' kitétel emlékeim szerint első sorban a föld nedvességtartalmának a megóvását szolgálná (én meg úgyis öntözök :)
-- másod sorban talán az erózió megelőzése lenne az értelme, viszont bármi van a földben, az meg inkább elhasználja a föld tápanyagait (lucerna ugye itt nem játszhat), tehát amit nyerhetünk az egyik oldalon (erózió), azt elvesztjük a VÁM-on (izé, tápanyag utánpótlásról kell gondoskodni :). Vagy valamit nem jól látok?

- ezt az ásóvillával való lazítást pl. sárgarépának, zöldségnek kevésnek tartom, hacsak nem homokos a talaj. Krumplit (bocsi, burgonyát :) így vetni szerintem elég merészség lenne, a terjeszkedéshez szüksége van a fellazított talajra. Konkrétan hol lehet ezekről olvasni?
- olvasni én is olvastam olyat, hogy szántásnál (a repülőgép mintájára) csak az altalajt forgatnák meg, de ennek alkalmazásáról még nem hallottam.

Előzmény: Tozatu (1089)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1089
Könnyen adok tanácsot,mert csak elméletileg olvastam,eddig nem volt zöldségesünk,csak itt-ott nevelgettem a virágok közt ezt-azt,de a férjem elirigyelte a szomszédtól és ősszel felásatta egy kis részét a gyepnek.Szóval a biosok arra törekednek,hogy mindig valami zöldséggel,ha mással nem is,mustárral fedve legyen a talaj.Amint betekarítottak valamit,másodvetnekpl.mustárt vetnek,amit magba borulás előtt rákaszálnak a talajra,vagy a fagy elintézi tavaszra,mint zöldtrágyát.Tényleg nem ásnak,estleg ásóvillával meglazítják a talajt,hogy befogadja télicsapadékot.Konkrétan leírták milyen vetésforgóban használják a kertet.Tozatu
Előzmény: tibor0322 (1088)
tibor0322 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1088
> A biokönyvek nem is nagyon díjazzák a kertásást
- ezt virágos kertnél még el tudom fogadni (pláne, hogy feleségemnek gyakran fogalma sincs, hogy mit hova rakott :)
- ha házikertnél is igaz, akkor hogyan veteményezel? Kapálás után?
-- nálunk tavasszal a szántott/felásott agyagos talaj ha kiszárad (böjti szelek), vetekszik a kövek keménységével. Kerti kapálógéppel ("Robi") sem túl egyszerű fellazítani, de ha nem lenne felásva, akkor egyszerű kapa helyett nyugodtan mehetnék neki csákánnyal.
Előzmény: Tozatu (1085)
demjengi Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1087
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]De már hosszabbodnak a nappalok!!!
onobody Creative Commons License 2002.01.01 0 0 1086
Beugrottam !
Sziasztok , minden jót , boldog
ujévet.
25-én tönkre ment a hőmérőm , mert csak
-20 ig mért .

Üdv Onobody

Tozatu Creative Commons License 2001.12.19 0 0 1085
Szia,Frint!A biokönyvek nem is nagyon díjazzák a kertásás,mondván a hasznos talajlakók elkeverednek és elpusztulnak,ha ez vigasztal./A férjem felásatta./Mint egyik kiskertész köszönöm és Nektek is békés,boldog ünnepeket kívánok!És egy kis enyhülést,mert elég a minyuszokból.Tozatu
Előzmény: Frint (1084)
Frint Creative Commons License 2001.12.19 0 0 1084
Sziasztok! Néha-néha én is előfjordulok...nálunk Dél-Békésben is kemény mínuszok vannak, lassan két hete nem ment 0 fok fölé. ÉS NEKEM ILYENKOR NINCS FELÁSVA A KERTEM...most már nem próbálkozom.
Karácsonyig nem nagyon leszek hálóközelben, úgyhogy ezennel és ezúton kívánok minden kiskertésznek Áldott,Békés Karácsonyt !!!
Frint.
Tozatu Creative Commons License 2001.12.18 0 0 1083
Demjengi,ez csudajó hangulatfokozó!A kánikulában valahogy nem gondoltam a télre,mint most fordítva.
Barnettó,egy fűtetlen kamrában tartom a leándereket és társait,némi fénnyel,most tettem függönyt fel,így még +1.A többit a sötét pincében.Jajj,de nem jön be,hogy locsogni fog karácsony!
Kopáncsi,hallom milyen veszélyes felétek a jég.Tozatu
Előzmény: demjengi (1082)
demjengi Creative Commons License 2001.12.17 0 0 1082
Hétvégén Tatán jártunk vonattal. Fagyási tüneteket éreztem a vékony csizmámban, így kénytelenek voltunk hótaposót venni helyben a pályaudvaron, hogy tovább tudjunk várakozni. Küldök egy képet Neketek, hogy ne felejtsük el, milyen is volt a nyár valamikor.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.17 0 0 1081
Szegednél a Tisza fele-kétharmada befagyott. Egy helyi előrejelzésben olvasom, ha folytatódik a hideg idő, akkor elképzelhető, hogy karácsonyra teljesen befagyhat. Erre már igen rég volt példa. Ahogy jön a hideg, érdemes figyelni a madarakat. Tavaly nagyon sok szép-szines csontollú jött hozzánk, még a városban is ott ültek a fákon.

barnetto Creative Commons License 2001.12.16 0 0 1080
Hát nem.
Az orrodat a hidegben be kell dugni a gallér vagy a sál mögé,jól beliheged, aztán kidugod.
Durva hideg van, a napsütéses, 0-5 fokos napokon jó a szabadban.
Hol teleltetsz?
8-at alszunk és elkezdenek hosszabbodni a nappalok. Ez már jó. Aztán még 2 hónap és itt a tavasz. Ugye?
Mindenki téli álmot alszik, csak mi vagyunk ébren?
Előzmény: Tozatu (1079)
Tozatu Creative Commons License 2001.12.16 0 0 1079
Sziasztok!Gondolom Délegyházán nem sok puci embert lehet látni ilyenkor.Az orrotokat hova dugjátok,hogy ne pottyanjon le?Döngetnek a minyuszok,lassan megfagynak a teleltetőmben is a leánderek. Tozatu
Előzmény: barnetto (1078)
barnetto Creative Commons License 2001.12.15 0 0 1078
OutdownS, én is szeretek a fotelban melegedni, de ezek is jók.

Endru, nem vagyok fagyálló, mert a lékhorgászathoz mindig viszünk pálinkát, amit máskor sosem iszunk. Na meg a forraltbor a termoszból. A korit csak lehetőségnek írtam, nem művelem.
De, esténként járunk Pesten a Dunára menyhalat fogni, ha nagyon fázom, futok egyet. Ha mozogsz, nem fázol.

A meteo-hoz: a Délegyházi tavak be vannak fagyva, 8 cm-es jég van rajtuk. A párom ma mérte, én még ehhez gyáva vagyok, nekem vastagabb kell.

endru Creative Commons License 2001.12.15 0 0 1077
Kedves Barnetto

Te ennyire fagyálló vagy??
Elolvastam a hozzászólásodat és erre 2 pullowert vettem fel a 22 fokos szobában

Előzmény: barnetto (1075)
outdownS Creative Commons License 2001.12.15 0 0 1076
Már megint a sporton jár az eszed, hát nem tudod, hogy az nem egészséges? (-:)

De ezexerint már jobban vagy!

Előzmény: barnetto (1075)
barnetto Creative Commons License 2001.12.14 0 0 1075
Azt hallottam, hogy az egerek, pockok a meleg telek után gyérülnek jobban. Egyszer tényleg láttam, így is volt. A többi ártó remélem megfagy.

Szerintem jó ez a hideg is kis ideig.
Befagynak a vizek, lehet menni lékhorgászni, korizni, szánkózni, hógolyózni.

Előzmény: Tozatu (1074)
Tozatu Creative Commons License 2001.12.13 0 0 1074
Sziasztok!Szerintetek ez a nagyon hideg elég arra,hogy gyérítse azt a sok fránya mindent,amikkel vesződünk a kertben?Mondjatok biztatót és máris derüsebben tekingetek kifelé.Azt gondoltam,hogy a naptárok téli részére inkább nyári képeket kéne tenni hangulatemelésre.Tozatu
Előzmény: barnetto (1073)
barnetto Creative Commons License 2001.12.12 0 0 1073
Jó ez, csak ha nem tudod jobban beállítani, akkor a hosszú ű és ő helyett használj rövidet.
Előzmény: outdownS (1072)
outdownS Creative Commons License 2001.12.12 0 0 1072
Most is több a ???, mint illene. Mit lehet itt tenni?

Addig is maradok tisztelettel éktelen.

Előzmény: outdownS (1071)
outdownS Creative Commons License 2001.12.12 0 0 1071
Próba: öüó?úéá????

Bocsánat, hogy itten kísérletezem, de újra van installálom alássan a gép, új a Necc, (jó kis bookmarkjaimat gy?jtögethetem újra!) és az el?bb egy rakás kérd?jelet láttam, ahol nem kellett volna...

És persze szenvedek az angol billenty?zettel - magyarra állítva - mert én nem vakon gépelek, hanem inkább vaktában, és örülük, ha megtalálok valamit. (Különösen ayt a fránza Z-t meg Y-t!)

Namármost, ami a hóesést illeti, az gyönyör? lenne, ha az ember ráérne gyönyörködni benne otthonról (barátságos, meleg szobából), még azt sem bánom, ha takarítani kell a járdánkat, (nálam ez a téli sport), csak azt nem szeretem, amivé a belvárosban lesz: utalatos, fekete latyakká, amiben caplathat az ember (embör?).

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.12 0 0 1070
Szegeden reggel óta gyönyörű hóesés.
barnetto Creative Commons License 2001.12.11 0 0 1069
Na, majd legközelebb!:-)
Előzmény: endru (1068)
endru Creative Commons License 2001.12.11 0 0 1068
Én idősebb vagyok nálad, én már tavaly sem szerettem a telet. Mindig milliomonak akartam születni valahol egy mediterrán országban.
Előzmény: outdownS (1067)
outdownS Creative Commons License 2001.12.11 0 0 1067
Sziasztok!

Ma enyhe reggelünk volt (csak - 6 fok), bezzeg tegnap, nem tudtam leolvasni, mert a jelz?folyadék összekucorodott a tartálykájában és nem ment fel a skála aljáig (ami - 12 lett volna).

Valahogy idén nem szeretem a telet...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!