Keresés

Részletes keresés

Archimédesz Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4847

Viszont a kaputelefonomat nemrég megjavítottam - igaz, fölöslegesen, mert így sem használom beszédre.

És tegnap a Rózsika néni kérésére halált megvető bátorsággal becsuktam az egyik tetőkibúvót, mert a szél kinyitotta és csapkodta.

Lehet, hogy van remény?

Előzmény: Goldman Emma (4844)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4846

Most egy picit nekem is elég: a kazán tegnap reggel elromlott, javíthatatlan. A lakás tulaja persze használtat szeretne, mert az olcsóbb, de nekem kéne megvenni, mert ő nincs itthon. De én használt kazánt legfeljebb rendes boltból vagy szerelőtől vennék, azoknak meg nincs. 

Erre ma reggel elment a villany is. 

Remélem, holnapra már vizem se lesz.

VEE Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4845

A kültéri nélküli klímát nemcsak képen láttam, hanem azt használják a kolléganőim, tehát élőben is meg tudom mutatni. Az a két kis lyuk tényleg szinte észrevehetetlen a homlokzaton. Nem vésik, hanem speciális furóval pontosan alakítják ki.

Előzmény: Goldman Emma (4842)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4844

Ti meg olyan rendesek vagytok, de tényleg. Itt állok az egzisztenciális nyomorommal, a szétszedett mosógépemmel, a befalazott redőnytokjaimmal, az elromlott kaputelefonommal, az egész brutálisan elkkhhhhm, na jó, hagyjuk, és ti pikk-pakk megoldjátok nekem a klímaproblémát. Vagy legalábbis a remény.

Ez volt az utóbbi hónapokban a nagyon kevés jó hír egyike. Komolyan és minden marháskodás nélkül: meg vagyok hatva.

Ha valaki szeretne exkluzív hétkertúrát, kilátással a városra, a jövő héten szabadságon leszek. Most péntektől jövő vasárnapig. Örömmel, bármit, bárkinek.

Köszönöm. Aztán lassan irány a kemping. :)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4843

Ez mind Széplak-Alsó volna? Fejtsük meg!!! Milyen panzió, milyen telep?

Előzmény: Törölt nick (4839)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4842

Köszönöm, ezt nem tudtam. Volt úgynevezett mobilklímám, nagy zaj, sok pára, zéró eredmény, lyuk a falon. Ez jobbnak látszik.

Előzmény: VEE (4828)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.31 0 0 4841

Döbbenet, de nem. Ezt a házat így tervezték, a konyha a lichthofra nyílik a középső, garzonlakásokban. Nyílhatna még a lépcsőházra, de az meg zárt, lévén a ház fogatolt. Mondjuk ha egy telekre nem két ház épült volna... Fujjjj, telekuzsora. :)

Előzmény: VEE (4827)
nofRETRO Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4840

Sokat érhet az a képeslap. Mint a bélyegeknél a hibás nyomású.

Előzmény: Törölt nick (4839)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4839

Így könnyű, de az eredeti  amit én tettem fel, így teljes:

Előzmény: pégés (4837)
nofRETRO Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4838

:))

Előzmény: pégés (4837)
pégés Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4837

Előzmény: Törölt nick (4836)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4836

Kánikulai ajánlatom:

(hol jártam?:)

lakos Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4835

Én is gondolkoztam rajta, a tegnap éjszaka pl. tényleg elég kemény volt, de ilyenből azért tényleg csak néhány van egy évben, a többit meg azért nagyjából ki lehet bírni. Az biztos, hogy ha lenne, akkor többet kapcsolná be az ember, de én egyelőre elvetettem, amúgy megoldható lenne. Ezek a ciripelősök jobban zavarnak de arra meg végül is ott a füldugó:)

Előzmény: Boszorka (4833)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4834

Biztos nem optimális, de ha más nincs?

Előzmény: scsabi (4830)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4833

Ezek igen érdekesek. Hiába fejlődik a technika. Azért a 10-15 nap elég kevés, szerintem többet is megy ahol van. Emmánál különösen,  hiszen a zaj az egész szezonban zavaró nála, ahogy irta már többször. Én a konyhában használom állandóan a klímát, életem első ilyen berendezését is oda tetettem. Nálam sokkal többet megy ott, mint 10-15 nap. A szobait lényegesen kevesebbet használom. Viszont nálam csönd van éjszaka és viszonylag hűvösebb mint a belvárosban, valamint remek kereszthuzatot lehet csinálni.

Archimédesz Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4832

Összefoglalnám a légkondiról a gondolataimat:

Nem éri meg, mert egy évben csak 10-15 napot megy összesen. Sokba kerül a beszerelése és még többe a fogyasztása.

Nálam jobban kevesen utálják a klímaberendezéseket, de van olyan épület és van olyan helyzet, amikor megkerülhetetlen a használata. Például irodába nekem se kéne (a jelenlegi irodához örököltünk egyet, de soha nem használtuk), de otthonra éjszakára nagyon jól jönne. Ennek hiányában napi két-három órát alszom, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag használhatatlan vagyok, komolyabb feladatot ne bízz rám hőségben. Jövőre én is mindenképpen találok valami megoldást - addig lesz időm tanulmányozni a lehetőségeket.

VEE Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4831

Nem tetszik az alább linkelt kültéri egység nélküli klímakészülék?

Előzmény: Goldman Emma (4826)
scsabi Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4830

A padlás nem optimális, pont a legnagyobb melegben nem tudja leadni a hőt a kültéri egység.

Előzmény: Boszorka (4829)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4829

Tetőre nem lehet feltenni, illetve padlásra?? Sok helyen csinálják, ahol tényleg betartják a szabályokat. A homlokzatra én se raknám, sőt leszedetném mindet amit már fölraktak.:-(

Redőny nálam is hasonló. Újonan úgy építették, hogy a redőnyszekrényhez ne lehessen hozzájutni. Betörés miatt kellett redőnyös. Igen kíméletesen kibontotta és utána vissza ragasztotta a tapétát, de ez szerintem nem egy normális megoldás.

Előzmény: Goldman Emma (4824)
VEE Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4828

Íme a kültéri egység nélküli klíma:

http://pannonklima.hu/page.php?23

VEE Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4827

Összefoglalnám a légkondiról a gondolataimat:

Nem éri meg, mert egy évben csak 10-15 napot megy összesen. Sokba kerül a beszerelése és még többe a fogyasztása. Nekem van az irodában, de pár napja elővettem egy ventilátort és egészen élvezetes volt, bár van, aki nem szereti a huzatot.

A még oly nagy lichthofba (nálunk például 2x2 méteres van) hivatalosan már egy ujjnyi csövet sem lehet felvezetni. Az egyik  szomszédot két éve meggyőztük, hogy oda tegye ki a kültéri egységet, de a lichthofra nyíló szomszédja leszedette és most a gangon, a bejárati ajtó felett van, elég rondán, pedig egy lichthofban nem lehet olyan zavaró, hiszen oda csak mellékhelyiségek nyílnak.

Az a gyanúm, hogy Emma szomszédjának a lichthofra nyíló konyhája eredetileg kamra volt, ők (vagy egy elődjük varálta át, hogy a konyhából egy kisszobát csináljon.

A megoldás az lenne, hogy a lichthofon felvezetni a közös teraszra a csöveket. A kültéri egység ottani elhelyezéséhez elég a közgyűlés hozzájárulása.

Amúgy van olyan légkondi, amihez csak két darab arasznyi, észrevehetetlen kis lyukat kell vágni a homlokzaton és a beltéri egység tartalmazza a kültérit is. Ez ugyan kicsit drágább, de nem kell kiépíteni hozzá semmilyen csövet, csak áramot odavezetni.

Előzmény: Goldman Emma (4826)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4826

Az alattam lévő lakásban az erkélyre rakták. Az is nagyon ronda, de az igazi baj, hogy ahová a beltéri cuccot vezetni kéne - na, ott nálam egy padlótól plafonig kialakított, az egész falat beborító beépített szekrény van.

A lichthof sajnos nem jó, a mellettem lévő lakásból odanyílik a konyha (!) és a fürdőszoba ablaka, én is megőrülök a néni rádiójától, képzelem, mit idézne elő egy működő motor.

A tető nagyon érdekes ötlet, erre eddig nem gondoltam. Csak az a baj, hogy ott meg két lakás + terasz van, hiába, hogy középen egy kis közös terület is, a két lakó valszeg együttes erővel szavazná le a kérésemet. Mindenesetre ezen még gondolkodom egy kicsit. Köszi!

Előzmény: pégés (4825)
pégés Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4825

Sok helyen teszik mostanában erkélyre, loggiára. Vagy ha valaki legfelül lakik akkor lapostetőre valami védett helyre (pl. oromfal mögé).

Nálad egyik sem megoldás?

Tudok olyat ahol raktak a lichthofba.

Előzmény: Goldman Emma (4824)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4824

Megoldhatatlan. Olyan a lakás formája, hogy ahová a hűvös kéne, ott a kültéri egységet csak a ház homlokzatára lehetne fölszerelni, ezt meg én mégsem tehetem meg. (V.ö. büntetőbíró ismerősöm a hatodik körben a józsefvárosi egyirányú utcák dzsungelében, három méterre a célállomástól: "értsd meg, hogy én nem fordulhatok be oda, ahová ki van írva, hogy behajtani tilos!") Szóba jöhetne még a lichthof, de akkor megölnek a szomszédok. Hát így. Kábé öt év morfondírozását foglaltam most össze.

Ennél is jobb, hogy van egy húsz éves hűtőm, amely már erősen döglődik, és még tavaly nyáron kiderült, hogy e röpke két évtized alatt megváltozott a szabvány. Az akkor 55 centi mély hűtők ma 62 centisek, a spájz ajataja pedig 60 centi. Le kellene bontani az ajtót és a spájz polcrendszerét ahhoz, hogy az ember kicseréltesse a hűtőt.

A harmadik eset mára: az előbb itt volt a redőnyszerelő, aki megörvendeztetett azzal a hírrel, hogy a tavalyi ablakszerelők befalazták a redőnyök szerelőnyílását. ha egyszer valami komolyabb baja lenne a redőnynek, egy megoldás van: a látható részeket levágni, és új redőnyt fölszerelni. Szerintetek miért van az, hogy a "szakemberek" csak a maguk dolgára figyelnek, és nem törődnek azzal, hogy a világ ennél azért egy picit több részből áll?! A fenébe is, nekem kellett volna azon gondolkodni, hogy mi lesz a redőnnyel?

Előzmény: Boszorka (4820)
lakos Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4823

Én a szelet, meg esőt észre se vettem, ami megőrjít már x napja, hogy 4-5 kabóca, vagy tücsök vagy mi a rosseb "végigordítja" az éjszakát az ablak előtt, kb hajnalban kussolnak el végre.

Előzmény: Boszorka (4820)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4822

Tessék, az enyémen egyáltalán nem dobolt, mert nyitva volt és a macskák az ablakban ültek.

Előzmény: Goldman Emma (4819)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4821

Én 3 körül tettem ugyanezt. Csak azt néztem, hogy nem esik-e be az eső valamelyik oldalon. A nagy szelet csak reggel észleltem.

Előzmény: Goldman Emma (4816)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4820

Nem gondoltál még egy légkondira a lakásodba? Be lehet ám állítani igen szerényre. Nálam pl. 26 fokon van ha olyan meleg van kint, hogy be kell kapcsolni. Pláne hogy nálad éjszaka még zaj is van, lehetne csukott ablaknál is aludni.

Előzmény: Goldman Emma (4810)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4819

Rettentően dobolt az ablakon, de nem tudom, meddig, mert akkor épp hetven méter mélyen aludtam.

Előzmény: Archimédesz (4818)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4818

Nagyon érdekes: egész éjjel fönt kukorékoltam, nem csak úgy az ágyban forgolódva álmatlanul, hanem olvasgattam meg filmet néztem. Valamikor kettő után esett pár csepp eső, ahogy írtam is. Ma reggel a szomszéd csaj mondta, hogy micsoda nagy vihar volt az éjjel, igaz, hogy nagyon rövid ideig. Nekem meg legfeljebb egy átlagos tavaszi esőnek tűnt. 

Előzmény: Goldman Emma (4816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!