(Azért ez állati, hogy ,,szó szerint'':) Nem szó szerint elég nehéz lett volna, nem?:)
Karinthy barátjának, Nadányi Zoltánnak sose sikerült a brillírozó asztaltársaságban kecskerímet mondania, végül több hónap agyalás után büszke levelet küldött Karinthynak, melyben ez állt:
,,Fekete
kefe, te!''
Na, erre írta Karinthy válaszul, hogy ,,Kedves Zoltán! Leveledet az elsö sortól az utolsóig elolvastam''
:))
Jaj, az az első, az nekem nagyon tetszik... :-)))
Egyike azon rímeidnek, melyeket azért szeretek annyira, mert olyan egyszerűen nagyszerűek, hogy utólag sosem értem, miért nem nekem jutott eszembe... :-)
Ui.1 Most látom, hogy a szamojédes nem épp szabályos...sorry.
Ui.2 véletlenül lemaradt az aláhúzás az uccsóról...sorry.
Ui.3 Sovásak + Rajnás + turhás :-))(fúj!:-)
Sajnos ez szó szerint elhangzott már - tőlem:-(
(szép halkan pezsgőt bontok és örömtáncot járok, hogy lám, az én rímeim is méltók az újrafelfedezésre:-)
hát akkor megadom nektek a lehetőséget, hogy ezeket is majd egyszer jól újrahasznosítsátok:
Az útburkolat felvigyázója enni kíván Éhes már az aszfalt őre?
Üljön hát az asztalfőre!
Barátom nem túl sportos, a télieket sem kedveli Se szánkó, se bob, se sí? Lusta!
Bár neki mindig tunya a stílusa...
Kissé mellbevág, mikor megtudom, hogy finnugor barátomnak milyen szenvedélyei vannak Kedvence a szado. Mélyen
elámulok a szamojéden.
A színházból hazaérve felvágtam az ereimet ..hatott hát ily módon rám a
depressziós monodráma...
A kellemetlen érzés akkor jött, mikor meglátogattad az éneklő birkák juhászát?(tán hamisak?:-)
Talán attól fáj a nyakad,
hogy dalra most nyája fakad?
ezúttal különösen remélem, hogy ezeket nem én loptam valakitől, mert az nagyon gáz lenne:-)
Loreley már nem a régi, de még mindig veszélyes Nézd amott a Rajna deszket,
Ahol az a dajna reszket,
Elnyel ott a Rajna sok kant,
Pedig vén már, s sajna, rokkant.
Látod, én még danczer kolleginánál (akit szintén méltatnék, ha jóban lennénk) is jobban figyelek mentális egészségedre, mert én magamban dícsértelek meg.:)
Hinnye, a négysorosok előtt le a kalappal! Az első tökéletes, kompakt, gördülékeny kis dolgozat, amely nélkülözi az itt azért elő-előforduló izzadtságszagot, a harmadik meg, hoppá!, egy kecske, amelynek keresztbe áll a ríme!
Lazán esélyesek a kecskeszépségversenyen!
(Az én alkotói pályám most az élménygyűjtés és feltöltődés, azaz az inkubáció szakaszába érkezett.)
Szállodánk kétballábas vendége Csak bajt hoz ez a hotel fejére,
mert karosszék került a fotel helyére,
ezért fennakadt a karfánkon,
és megsérült a farkán Kohn.
Még szoknom kell, hogy a nőm végre kigyógyult az anorexiából Az asszonyomon ma háj lóg, oly jó...
De fura, mint egy maláj hógolyó.
Egy bátor betörő karrierje Ellopott egy bíbor tankot,
s elűzi a rémet - henceg;
tegnap rabolt Tibor bankot,
s most úgy él, mint egy német herceg...
Jézus, a Kórház a város szélénből engem is Sova dr. ihletett meg :-)))) De mondtam, ártana a jóhíremnek, ha közre adnám (épp elég, hogy dokival megosztottam :-)))
Én is örülnék, ha eljöhetne az én időm, de erős ihlethiány sújt. Talán a Mikulástól kéne néhány rímet kérnem?
Amúgy mindenkinek nagy-nagy gratula, ügyesek vagytok!!
Na jó, azért itt van néhány a raktárból:-)
Nekem tetszik a nevettető műsor, a szomszéd széken ülő katonáknak kevésbé, s úgy vélik, én is csak alkoholos befolyásoltságom miatt élvezem Székemhez engem e vidám kabaré szegez,
mellettem társától kérdi a baka: "Részeg ez?"
Rendőrségi kihallgatás Ön amúgy higgadt, mérsékelt,
akkor mondja, mér' késelt?
Miután elgázoltam a lovat, átszállnék egy másik járműre Kimúlt a kocsitengely alatt Ráró,
elkelne most egy tengeralattjáró!