Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1118
Láttam vadludakat keletre szállni.Olyan jó már kiosonni a kertbe,akárki szorítja is.Tozatu
Előzmény: outdownS (1117)
outdownS Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1117
Maradok továbbra is tudatlan. (-:)
outdownS Creative Commons License 2002.02.09 0 0 1116
"Ha Dorottya szorítja, akkor Julianna tágítja"

MIT?]

(-:)

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1115
Létezik egy olyan népi megfigyelés, miszerint "Ha Dorottya szorítja, akkor Julianna tágítja". Tehát, ha hideg lesz holnap, 6-án, akkor leghamarabb II. 16. környékén számíthatsz enyhülésre.
A fázós medve jövő hét végén talán előbújik.
Előzmény: barnetto (1114)
barnetto Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1114
"Medve-kedv"-em nem volt, viszont elkezdtem medvésedni (kilók). Most próbálok a nyúlra hasonlítani. Ez a nehezebb, pedig már van nyúlcipőm is.
Előzmény: outdownS (1113)
outdownS Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1113
Ki tudja azt egy medvenel? (-:)

Az az erdekes, hogy nekem majdnem november ota olyan medve-kedvem volt (legszivesebben teli almot aludtam volna), most meg, hogy megjott a februar, feleledtem.

Remelem, azert nem volt szomoru a vasarnapod! Van ugy, hogy semmittenni is jo. Legalabbis, ha az ember sajat elhatarozasabol teheti...

Előzmény: barnetto (1112)
barnetto Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1112
Igen, de ma értem volna rá, a mai idő nem volt jó a kirándulásra. A Nap sem sütött, 10 fokkal kevesebb is volt. Ááá, nem jó nap. Még moziba sem volt jegy, mindenki be akart gubózni.
A medve állítólag visszament, s lám, már is romlott az idő. Meddig is marad bent?
Előzmény: outdownS (1110)
outdownS Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1111
Most latom, milyen szep szamot ertunk meg!
outdownS Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1110
A tegnapot kellett volna valasztanod! A mai viszont jo volt asasra. Nem faztam egy cseppet sem!
Előzmény: barnetto (1109)
barnetto Creative Commons License 2002.02.02 0 0 1109
Ezt nem tudom, de hogy holnap ki kell mozdulnom a lakásból egy jó kis kirándulásra, az biztos.
Előzmény: outdownS (1108)
outdownS Creative Commons License 2002.02.02 0 0 1108
Ugye most aktuális a medve, meg az ő árnyéka?
outdownS Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1107
Nincs még itt az ideje... Mármint a tavasznak. Pedig én is várom nagyon, a kertre is ráférne egy nagytakarítás, de még bőven jöhetnek fagyok. Így marad a lombtakarás, meg a kórók itt-ott. Védik a töveket.

Viszont behoztam az első cserép snittlinget a konyhaablakba, és már egy arasznyit nőtt. Vasárnap reggelire legelünk!

barnetto Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1106
Tavasz van, ez biztos. Tegnap be is mondta a rádió, hogy extra rekord 19°C volt. Ilyent még nem mértek ilyenkor.
Este kint voltam a Margit-szigeten. Minden második padon ültek a fiatalok, sétáltak, futottak. A napok is érezhetően hosszabbak.
Ne is legyen már tél.
A varjak még itt vannak.
Tozatu Creative Commons License 2002.01.17 0 0 1105
Hát,inkább gusztustalan.Tele a járda,amelyik fán ülnek,de abból megállapíthatod mit vacsoráztak.Tavaly a fiaméknak házifeledat volt kielemezni.Amúgy nekem tettszenek,nézegettem felfelé a múltkor is,aztán egyre több embert láttam felfelé lesni.A varjak nekem is bejönnek.Igen tudományosan,ha a konyhaablakon látom átrepülni őket a házon .nyugat kb.néhány óra múlva esni fog a hó.Tuti,Aigner Szilárd is megirigyelhetné.Már én sem örültem tegnap,mikor megint láttam.Tozatu
Előzmény: bibib (1102)
barnetto Creative Commons License 2002.01.17 0 0 1104
Azt mondta az Aigner Szilárd, hogy a mai éjszaka a tél legmélyebb pontja, innen már csak javulhat az idő. Remélem, igazat mond. Ez volt az első mondata, amit megértettem.
pireisz Creative Commons License 2002.01.17 0 0 1103
Hogy ezek a kertészek milyen romantikusak! A galamb hangjára tavaszt lehelni magam elé....Elképzelem. Romantikus.
bibib Creative Commons License 2002.01.16 0 0 1102
Egyébként a köpetükkel fertQzésveszély miatt kell vigyázni?
Előzmény: Tozatu (1100)
bibib Creative Commons License 2002.01.16 0 0 1101
De jó! Olyan jó lesz már madár és zöld közelében lenni! Nem bírom kivárni! Nem is a házat várom, mert a mostani lakásunkat is nagyon szeretem, hanem a kertet, - azt nagyon!

Hihetetlen, milyen pontosan jelzik a madarak az idQjárást. MielQtt leesett az elsQ hó, csapatostul bóklásztak a varjak a vetésben. Emlékszem, gyönyörqen sütött a nap és párom nem akarta elhinni nekem, hogy pár nap múlva hó lesz. És mégis!
Ezért is volt olyan jó hallgatni azt a kerge galambot, ami tavaszt fújt már.

Előzmény: Tozatu (1100)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.15 0 0 1100
El sem hiszed,mennyiféle élőlény bújik elő,ha jó helyet talál!Most a 4-s mellett közvetlen egy kis parkban a baglyok ellepik a fákat,de rengeteget képzelj el.Azt hittem ez már a tavasz jele,de elszomorítottak,hogy kinntről jönnek be.Aranyosak,nem zavarja őket a nagy zaj,csak a köpetükkel kell vigyázni.Tozatu
Előzmény: bibib (1099)
bibib Creative Commons License 2002.01.14 0 0 1099
Amikor benneteket olvaslak, annyira várom, hogy felépüljön végre a ház, és kint kapirgálhassak a kertjében! Lássuk be a belvárosban (parkokon kívül) nincs sok madár. Bár képzeljétek, ma reggel a galamb tavaszi hangon szólt! Becsuktam a szemem, leheltem egy kis meleget magam elé, és azt gondoltam tavaszodik...
Előzmény: Tozatu (1098)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.12 0 0 1098
A kertünkbe is jönnek kosztosok,a cinkék kiválogatják a napraforgót,a verebek szétszórják közben a búzát.A fénymagot lassan eszik.Tavaly is sok minden kikelt az elszórt magokból,len sáfrányos szeklice stb.Pont odalátok a konyhaablakból,ezért mindig kifut a leves.Tozatu
Előzmény: barnetto (1097)
barnetto Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1097
Ejnye, de gyanakvó vagy. :-)
Nem is nők voltak. Csupa férfi és tényleg metszettek. alaposan, ezért furcsállottam a nagy minuszokban.

Pesten már szinte sehol sincs hó, csak jégtócsák az utakon. A nappalok már hosszabbak.

A lakótelepen etetik a madarakat.
Külön helyen a varjakat, galambokat és a verebeket. Az az érdekes, hogy egyik sem megy a másik helyére, nem zavarják el egymást, pedig van, hogy csak az egyik helyre szór valaki, de a nem illetékes madarak csak a fáról figyelik. Láttam a bölcsi kertjében szarkákat is.

Előzmény: Tozatu (1095)
tibor0322 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1096
- ÁG-ban mindig télen szoktak metszetni, mivel tavasszal nem lenne rá idejük (a mennyiség miatt).
A. a soroknak nekimennek körfűrésszel (oldalról és felülről)
B. ágakat ritkítanak (kézi fűrész)
C. metszenek, figyelve rá, hogy a metszett szál elfagyhat
vagy ezek tetszőleges kombinációja, a gyümölcsfa fajtája, meg egyéb tényezők figyelembe vételével
Előzmény: Tozatu (1095)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1095
És tényleg metszették,vagy csak a rendőrök miatt tettek úúgy?Tozatu
Előzmény: barnetto (1093)
endru Creative Commons License 2002.01.07 0 0 1094
Sajnálom szegény hölgyeket. (nem irtad de többnyire a nők csinálják ezt a munkát). Ilyen cudar időben szabadban dolgozni embertelen rabszolga munka. Igazság szerint tavasszal, fagyok után, de rügyfakadás előtt kellene metszeni, de akkor más munkát kell nekik csinálni, igy lehet jól kihasználni a munkaerőt.
Előzmény: barnetto (1093)
barnetto Creative Commons License 2002.01.07 0 0 1093
Ma azt láttam a 4-es út mellett, hogy metszették a gyümölcsfákat.
Délután 2 óra körül, napsütés, de kemény minuszok voltak.
Tozatu Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1092
Kedves Frint,követlek a topicba,ha tényleg megígéred,hogy tavasz lesz nem sokára!
Tibor,csak annyit,hogy a takarónövényt ott hagyod,mint komposztot és így nagyjából kész a trágya.A könyv címét nem tudom,de valami biotermesztés a zöldségesben.Majd Frint remélem pontosít,figyelek:Tozatu
Előzmény: Frint (1091)
Frint Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1091
Kedves Tibor és Tozatu, szerintem menjünk át a Talaj,föld,tápközeg c.topicba, élesszük fel, és én mint gazda próbálok ásásügyi szakirodalmat előÁSNI. Amúgy is itt az ideje ezzel foglalkozni, ragyogóan süt a nap, mindjárt itt a tavasz :)
Frint- a talajológus.
tibor0322 Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1090
- mondjuk gyepet én sem szoktam ásni
- ez a 'fedve legyen a talaj' kitétel emlékeim szerint első sorban a föld nedvességtartalmának a megóvását szolgálná (én meg úgyis öntözök :)
-- másod sorban talán az erózió megelőzése lenne az értelme, viszont bármi van a földben, az meg inkább elhasználja a föld tápanyagait (lucerna ugye itt nem játszhat), tehát amit nyerhetünk az egyik oldalon (erózió), azt elvesztjük a VÁM-on (izé, tápanyag utánpótlásról kell gondoskodni :). Vagy valamit nem jól látok?

- ezt az ásóvillával való lazítást pl. sárgarépának, zöldségnek kevésnek tartom, hacsak nem homokos a talaj. Krumplit (bocsi, burgonyát :) így vetni szerintem elég merészség lenne, a terjeszkedéshez szüksége van a fellazított talajra. Konkrétan hol lehet ezekről olvasni?
- olvasni én is olvastam olyat, hogy szántásnál (a repülőgép mintájára) csak az altalajt forgatnák meg, de ennek alkalmazásáról még nem hallottam.

Előzmény: Tozatu (1089)
Tozatu Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1089
Könnyen adok tanácsot,mert csak elméletileg olvastam,eddig nem volt zöldségesünk,csak itt-ott nevelgettem a virágok közt ezt-azt,de a férjem elirigyelte a szomszédtól és ősszel felásatta egy kis részét a gyepnek.Szóval a biosok arra törekednek,hogy mindig valami zöldséggel,ha mással nem is,mustárral fedve legyen a talaj.Amint betekarítottak valamit,másodvetnekpl.mustárt vetnek,amit magba borulás előtt rákaszálnak a talajra,vagy a fagy elintézi tavaszra,mint zöldtrágyát.Tényleg nem ásnak,estleg ásóvillával meglazítják a talajt,hogy befogadja télicsapadékot.Konkrétan leírták milyen vetésforgóban használják a kertet.Tozatu
Előzmény: tibor0322 (1088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!