Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

szistipisti Creative Commons License 2001.10.18 0 0 211
Szia Knb!

Örömmel láttlak itt is, egy újabb kérdésre kaptam választ! A többieknek mondom, hogy kérdezzenek nyugodtan, úgy tűnik knb(m) ért valamit a dologhoz, ezt egy másik topikon tapasztaltam, ahova nyugodtan átjöhetnek a többiek is. A 307 topik jelenleg listavezető a www.vezess.hu oldalon. Nem azért mondom, mert én hoztam létre! :-)))

Előzmény: knbm (210)
knbm Creative Commons License 2001.10.17 0 0 210
Üdv mindenkinek egy másik oldalról térített át szistipisti. Nekem már 10000km van a 307 be. Egyébként 1.6 Presence.
Egyébként a klíma ékszíjtárcsáját mindíg hajtja a motor, de a kompresszort ki be kapcsolgatja az elektronika egy kuplunggal, pl. ha már nem kell hűteni vagy éppen gyorsítassz. Ezt persze a kocsiban nem veszed észre és nem is jelzi a kijelzője sem. A klímát ugyazaz a vezérlő egység irányítja ami az összes kényelmi és biztonsági extrát és a motort.
Ezért van az, hogy a gázpedál hirtelen lenyomásakor kikapcsol a klíma, nehogy visszafogja a lóerőket. Ennek az intelligens vezérlésnek köszönhető az, hogy a klímát nem igazán veszed észre a fogyasztásban.
Előzmény: szistipisti (207)
mackor Creative Commons License 2001.10.09 0 0 209
Nekem is úgy tűnik, hogy nem kapcsol ki, de erre csak abból következtetek hogy az alapjárati fordulatszámból lehet látni, hogy megy-e a klímakompresszor. Viszont azt is mondták, hogy pl. előzéskor kikapcsol, hogy ne vegyen el erőt, tehát arra gondolok, hogy az ECO mód fizikailag levállasztja a kompresszort a meghajtásról, de amúgy AUTO módban is gondolom van arra mód , hogy a kompresszor ne terheljen be, "csak úgy" forogjon. Ez csak feltételezés, egyáltalán nem értek a klímákhoz...
Várom valaki szakértőnek a hozzászólását!!!
Előzmény: mackor (206)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.08 0 0 208
Nálam még nem kapcsolt ki soha magától.
Ezzel együtt nagyon kultúráltan működik, ha nem akarsz, hozzá se kell nyúlni, mindent intéz maga.
Előzmény: szistipisti (207)
szistipisti Creative Commons License 2001.10.07 0 0 207
Hello mackor!

A klima kompresszor az mindíg megy, vagy ha nincs rá szükség akkor kikapcsolja-e, esetleg nekem kell kikapcsolni az eco üzemmóddal manuálisan?

Előzmény: mackor (206)
mackor Creative Commons License 2001.10.07 0 0 206
szistipisti,

megnyugodhatsz, minden úgy van ahogy gondltad, vagyis az AUTO mód azért van, hogy mindent beállítson ideálisra. Pl. ha reggel hideg van, és beindítod a gépet a ventilátor 1-es fokozatban kezd (amúgy 8 fokozat van), és csak akkor kezd rákapcsolni, ha már van esélye arra, hogy melegítsen ( ez kb 1 perc). Ha elérte a pl. 22-23 fokot, akkor pedig visszavesz.
Mi, de föleg én inkább elvi okokból feszegettem a klíma működését, kiváncsi voltam a többiek tapasztalataira...
Az AUTO mód amúgy majdnem mindig jó...

Előzmény: szistipisti (205)
szistipisti Creative Commons License 2001.10.06 0 0 205
Automata klímás 307-es tulajdonosok!

Meséljetek mán még egy kicsit az automata klímáról! Ami érdekelne:
Induláskor megy-e a klíma kompresszor, hova fújja a levegőt milyen erővel, majd 5-15 perc múlva mi a helyzet a kompresszorral, a levegő erejével, irányával, hőmérsékletével, ha mondjuk folyamatosan „auto” üzemmódban van és az üzemelési feltételek a következőek:

1.nyári kánikula, kint 30 fok, bent 50 fok és most indulsz,

2.átlagos kellemes külső és belső hőmérséklet van, minden a beállított hőmérséklet közelében van, amikor mondjuk a hagyományos kocsiban alaphelyzetben lennének a kapcsolók,

3.dermesztő hideg kint is bent is –10 fok alatti hőmérséklet.

Az érdekelne elsősorban, ha soha nem babrálnám az automata klímát, mindig „auto” üzemmódban lenne és kb. 22-23 fokot állítanék be akkor meg állható-e, hogy ne avatkozzak be manuálisan, és ha nem szükséges hűteni, akkor le állítja-e automatikusan a kompresszort, takarékosság céljából, illetve nem fújja-e le a fejemet a befúvás sebessége, ha egyébként a beállított hőfok közelében van a belső hőmérséklet. Tehát kényelmesen betölti-e a rendeltetését automata üzemmódban. Kérdezem ezt azért is, mert itt egyfolytában azt írjátok, hogy manuálisan beavatkoztok a levegő erősségébe, klíma kompresszor be -kikapcsolásába stb… Szükség van erre, ha automata a légkondi? Hiszen ha mindig babrálni kell, akkor minek az auto, a manuális szerintem könnyebben kezelhető, de azért el tudnám képzelni, hogy Qrva jó, bár egyenlőre semmilyen tapasztalatom nincs a témában.

Előre is köszi. Talán egy hónap múlva megrendelem a 307-met én is.

oszibá Creative Commons License 2001.10.05 0 0 204
Vinettu-kám ükapád az angolokat szerette!
Többedik francia autóm van, jelenleg 206-os. Francia autókat szeretem, de Trianon óta a franciákat nem nagyon kedvelem. :-(((
Előzmény: vinettu (193)
zsuri Creative Commons License 2001.10.05 0 0 203
Nem tudja vki, hogy az XSi felszereltség mikortól lesz elérhetö nálunk? Most olvastam, hogy van (lesz) ilyen, a 2.0 16V motorhoz rendelhetö, és belül titán borítás van a fa helyén vmint 17 colos felnik.
mackor Creative Commons License 2001.10.04 0 0 202
Piocás!

A buziknak ténleg tetszene, mert ez a kocsi kinyalja a segged, úgy telitömték elektronikus- , meg egyéb új technológiával (kategórián belül), de azért 110 lóerő, meg e többi... szerintem nem annyira nőies. Nézze meg mindenki: www.peugeotlux.hu

sabian Creative Commons License 2001.10.04 0 0 201
Piócás!

Cerintem cuki kics koci! Főleg abban az ennivaló kis almazöld cínben! Háááááát...be kell pipilni tőle..... :)))
Na pá pici!
sabian

Előzmény: Piócásember (199)
cszoli Creative Commons License 2001.10.04 0 0 200
Na most nagyot mondtal.
Nekem is volt olyan ismerösöm, aki szerint minden buzi igazabol nö akar lenni.
Jol kiröhögtük, hogy milyen ostoba...

Amugy szerintem a 307-es elölröl olyan, mint egy teherauto. Nekem azert nem tetszik annyira. Persze, ha valaki megdobna vele, nem dobnam vissza. Presence kivitelben, plusz egy par extra...
Zoli

Előzmény: Piócásember (199)
Piócásember Creative Commons License 2001.10.04 0 0 199
szerintem szép kocsi a 307-es. Szép női kocsi. Szerintem nem férfias autó. Lehet, hogy a buziknak is fog tecceni:-))))
vinettu Creative Commons License 2001.10.04 0 0 198
Hehe:))
Mióta írsz ékezeteket? Megtaláltad a fekete filcet?:)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (196)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.04 0 0 197
:-)))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (196)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2001.10.04 0 0 196
Ejnye Európai.

Csak két dologban különbözünk:
1. nem ismerem gabe-t jól.
2. nem raktam ki smiley-t.

De akkor most :)))
Szóval nem vettem komolyan.
Csak jól jött ki a két hozzászólásod.

Előzmény: Az Utolsó Európai (195)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.04 0 0 195
Ejnye, Naplopó, hát komolyan vetted? Kár volt...:-)
Én ugyanis - veled ellentétben - raktam egy halom smiley-t.
Amúgy számomra a kultúráltság internetes vonalon azt jelenti, hogy minél közelebbről ismerek valakit, annál mocskosabbul sértegethetem. A jó barátaimmal már egészen durván bánok, és hát vinettu-t is ismerem úgy-ahogy...:-)))))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (194)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2001.10.04 0 0 194
"te meg húzzá' bőrt a fogadra, mer' fenékbe rúglak, hogy a levegőbe' éhen halsz! "

Idézet a fórum legkulturáltabb nickjétől.

Előzmény: Az Utolsó Európai (192)
vinettu Creative Commons License 2001.10.04 0 0 193
Na jó, meghúzom magam. Úgyis tudod, hogy a PSA a kedvencem a franciák közül:)
Szeretem a franciákat! Szeretem a franciákat!
Khm...khm..izé...azért...Rö-nó...:)))
Előzmény: Az Utolsó Európai (192)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.04 0 0 192
Egyszer kihúzod a gyufát, és beolvasok neked, gabe...:-)) Iszonyú szerencséd, hogy a fórum legkultúráltabb nick-jét cseszegeted...:-)))))
Előzmény: vinettu (191)
vinettu Creative Commons License 2001.10.04 0 0 191
Peugeot...hehe:)
Egyébként fogalmam sincs. Ilyesmivel még nem találkoztam...:O
Előzmény: Az Utolsó Európai (190)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.04 0 0 190
Hogy valami ontopic is legyen:

Kissé fura számomra a CD-rádió működése. Néha fogkja magát, és elveszíti a beprogramozott állomásokat. Ez elég rendszeres pl. CD-hallgatás után. Átkapcsolva CD-módból rádióba egyszerűen nem talál semmit, amit előzőleg beprogramoztam. Tudja valaki, hogy ennek mi lehet az oka?

vinettu Creative Commons License 2001.10.04 0 0 189
Ccö..ccö:)

Aki nem jön el a találkára utólag ne reklamáljon. Keblemre öleltelek volna augusztusban, de hát ugye...a fufme nagy úr. Mindent kifacsar az emberből:)))
Szomorú vagyok, hogy egy digitális ribanc miatt nem tudtunk versenyezni...de hát én ott voltam:)))

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (188)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2001.10.03 0 0 188
Lehet, hogy nem elég direkt a kormányzás a Focushoz képest, lehet, hogy bólogat a kocsi, viszont sokkal könnyebb egy peugeot-st keríteni egy rugalmassági tesztre élőben, mint egy nagyszájú turbódízeles fordost, aki főállásban fikáz mindent, ami nem Zastava. Mindezt gondolom alsóbbrendűségi fóbiái kompenzálásául, vagy most vezeti le a várható (persze amennyiben hajlandó végre próbát tenni) vereség okozta felgyülemlett feszültséget :)
Előzmény: vinettu (187)
vinettu Creative Commons License 2001.10.03 0 0 187
Én észrevettem: nem elég közvetlen. No de ezen egy focus után nincs is mit csodálkozni. Viszont azt bizton lehet állítani, hogy egy izgalommentes, kényelmes utazóautó. Ugyanúgy bering a fékezés utáni megálláskor mint a focus. Mintha egy bárka lenne:))
Előzmény: Az Utolsó Európai (186)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.03 0 0 186
Egyelőre kissé szokatlan a kormányzás, részben mert a szervo számomra erősebb az ideálisnál. Az eddigi kímélő használat alatt nem vettem észre semmit rendkívüli gondot a kormányzásban.
Ajtókárpit sem hiányzik olyan nagyon. Az a kék betét kellemes hatást kelt, és nem koszolódik. A Bravo-n full ajtókárpit díszelgett, de a teteje annak is műanyag volt - szvsz logikusan. A Punto II plüsse például eléggé szívja magába a port-koszt, mert folyton ott könyököl az ember.
Előzmény: vinettu (185)
vinettu Creative Commons License 2001.10.03 0 0 185
Na akkor feleld meg kérdésemet. Milyen a kormányzása?
(én spec egyedül azt cserélném le...na jó...tannék kárpitot az ajtóra:) )
Előzmény: Az Utolsó Európai (183)
KariAti Creative Commons License 2001.10.03 0 0 184
Sziasztok.

Csak hogy en is beledumaljak:
A hasznalati utmutatoban ugy irjak ezt a tulajdonsagot, hogy ha az egyedi beallitast nagy homerseklet elteres eseten a rendszer felulbiralja, es AUTO modba kapcsol. Tehat pl ha leallitaskor a kulso homerseklet 18 fok, inditaskor pedig 5 fok, akkor AUTO modba kapcsol a gep.

Udv,
KariAti

Előzmény: mackor (179)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.03 0 0 183
Vinettu,

te meg húzzá' bőrt a fogadra, mer' fenékbe rúglak, hogy a levegőbe' éhen halsz! :-))

Előzmény: vinettu (180)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.10.03 0 0 182
No, hát én nem fájdítom a fejem ilyesmikkel. Nem akarom szándékosan zavarba hozni a rendszert. Akkor kapcsolok eco-t, ha nem akarom, hogy a klíma működjön.
Előzmény: mackor (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!