Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.31 0 0 1377

"Majd a könyvedben villoghatsz."

Valamikor régen, amikor elkezdtem ide írogatni, azt gondoltam, hogy az újszerű gondolataimat lehetséges itt a tudományos fórumon ismertetni. Abban ringattam magam, hogy az itteni értelmes vitában majd kikristályosodnak ezek a gondolatok.

De többen leírták, és magam is tapasztaltam, hogy ez a fórum nem alkalmas erre. A hozzád hasonló értetlen emberek miatt.  Akik nem megérteni akarják az újdonságokat, hanem kigúnyolni, mint ahogyan te is teszed. Ezért kell a könyv. 

"Én nem vagyok elméleti fizikus, és nem is képzelem magam annak. Nem írok és nem dumálok új könyvről, ami majd megreformálja a fizikát..."

Ez érthető. Eleve nincs meg benned az új iránti igény. És nincs meg benned az az egészséges önbizalom sem, ami azt súgná neked, hogy te is képes lehetsz új dolgok felismerésére.

Abban azonban tévedsz, hogy én megreformálni akarom a modern fizikát. Ezt a fizikát nem lehet megreformálni. Ez egy gondosan felépített kártyavár, amelyből ha egyet lapot kihúzol, nyomban összedől az egész. Ezt pontosan tudják a modern fizikusok is. Ezt a fizikát nem lehet megreformálni, csak alapjaiból újjáépíteni. Ez forradalmi változás, nem pedig reform.

"...mert szerinted hibás a fizika. Lehet, hogy az, de nem te fogod kijavítani."

Igen, szerintem a modern fizika alapjaiban hibás. Ezt már sokan látják. Hogy én fogom-e kijavítani, vagy valaki más, azt nem tudom. De egyet látnod kellene. Belülről senki sem tudja kijavítani. Aki benne van, az nem teheti, mert eleve úgy van nevelve, hogy ne lássa a hibáit. De nem is érdeke megtenni. Nem érdeke kockára tenni szakmai hírnevét, jól fizető állását. Ezért csakis külső ember lehet az (vagy még nagyon fiatal szakmabeli) aki új alapokra helyezi a mai hibás fizikát. Van erről egy nagyon jó könyv,  Samuel Kuhn könyve: A tudományos forradalmak szerkezete. Ebben szépen le van írva, hogy szakmán belülről lehetetlen megreformálni a fizikát.

Lehet, hogy nem én leszek az aki lerakja az új fizika alapjait, de az is lehet, hogy az én könyvem hatására lép majd a színre az a személy, aki valóban képes lesz erre. Nem lehet tudni. Ezért kell megírnom a "mesekönyvemet". 

Előzmény: dezsoKE (1376)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1376

Majd a könyvedben villoghatsz.

Én nem vagyok elméleti fizikus, és nem is képzelem magam annak. Nem írok és nem dumálok új könyvről, ami majd megreformálja a fizikát, mert szerinted hibás a fizika. Lehet, hogy az, de nem te fogod kijavítani. Írjad csak a mesekönyvedet, hívd magad szuperfizikusnak, és szedd rendesen a dilibogyóidat. :-)

Előzmény: szuperfizikus (1375)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1375

Ez kemény levezetés volt.

Látom vágod a matekot.  ;)

Előzmény: dezsoKE (1374)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1374

E=mc2

:-)

Előzmény: szuperfizikus (1373)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1373

Tudod mit?

Választhatsz, amihez képest neked könnyebb.

Előzmény: dezsoKE (1371)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1372

A vasedényhez képest.

Előzmény: dezsoKE (1371)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1371

Mihez képest?

Előzmény: szuperfizikus (1370)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1370

dezsőke, ha matekkal le tudod vezetni, hogy miért nem lehet fénysebességnél gyorsabban utazni, akkor rajta, mutasd meg.

Előzmény: dezsoKE (1368)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 -1 0 1369

Már megint beszívtál?

Vagy nálad ez a normális állapot?

Előzmény: dezsoKE (1368)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1368

Na most már kibújt a szög a zsákból. Mindenféle bizonyítás nélkül írsz egy mesekönyvet, ami arról szól, hogy te hogy képzeled el a világot. Hát remek. Van képed fizikakönyvnek nevezni, hahaha. :-D 

"Például: lehetséges-e a fénysebesség feletti utazás. Ezt miféle matekból vezeted le? Semmilyenből. Ezt fizikai elvek döntik el. "

Nincsenek szavak, hogy ez mekkora butaság, eddig ez a mondat az Új fizika fórum legalja, pedig erős a mezőny.

Előzmény: szuperfizikus (1367)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1367

Először ezt a matek rögeszmédet kell elfelejtened.

"Igenis ki kell hozzá dolgozni a képleteket, le kell őket vezetni szépen."

Miből kell levezetni a képleteket? Nem fizikai elvekből? 

És nem kell először megkeresni a helyes fizikai elveket? Dehogynem. Számolni csak ezután lehet.

A buta embereknek a matek valami csodaszer. De neked lehetne annyi eszed informatikus létedre, hogy a képletek nem a semmiből keletkeznek, hanem bizonyos kiinduló feltevésekből. 

Úgy látom, te az a fajta vagy, aki az iskolában bemagolta a képleteket, és fogalma sem volt, hogy mi van a képletek mögött. A matek, a matek a fontos.

Ez egy butaság. A fizikai elvek a fontosak. 

Például: lehetséges-e a fénysebesség feletti utazás. Ezt miféle matekból vezeted le? Semmilyenből. Ezt fizikai elvek döntik el. 

Előzmény: dezsoKE (1366)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1366

"Neked rögeszméd a matek? 

A fizikának nem a matekba kell illeszkedni, hanem a kísérleti tényekkel kell összhangban lenni."

Na jó duma. Igenis ki kell hozzá dolgozni a képleteket, le kell őket vezetni szépen. Ha ez nincs, az egész szuperfizikád csak egy nagy humbug. Akkor nem lehet továbbfejleszteni, nem lehet kiszámolni, hogy mennyire pontosan van összhangban a kísérleti tényekkel.

"Na látod, ezeknek a kérdéseknek már van értelme. "

Akkor volnál olyan kedves válaszolni rá? Nem? Persze, hogy nem. Duma-duma-duma.

Előzmény: szuperfizikus (1364)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1365

"És hipertérugrás van benne? Teleportálás? Ingyensör? "

Ilyesmi még a te kedvedért sem lesz benne. 

Fordulj Kaku mesterhez, ha ilyesmiket akarsz. 

De egy sört mindjárt meg fogok inni, mert nagyon leizzadtam a teniszpályán. 

Már reggel rohadt meleg van. 

Előzmény: dezsoKE (1362)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1364

Neked rögeszméd a matek? 

A fizikának nem a matekba kell illeszkedni, hanem a kísérleti tényekkel kell összhangban lenni.

A Szuperfizika tökéletes összhangban van a tényekkel, nem úgy mint az általad dicsőített "modern" fizika.

"... összhangban van a megfigyelésekkel? Milyen prognózisokat ad? "

Na látod, ezeknek a kérdéseknek már van értelme. 

Előzmény: dezsoKE (1363)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1363

"Az újfizika hatására a tudomány elképesztő fejlődésnek fog indulni."

Ide is: "Hogy jön ki a matek, összhangban van a megfigyelésekkel? Milyen prognózisokat ad? Milyen jövőbeli megfigyelésekért kiált, amik majd szépen illeszkednek a matekba?"

Előzmény: szuperfizikus (1361)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1362

És hipertérugrás van benne? Teleportálás? Ingyensör? 

Belepakolni bármit lehet. Hogy jön ki a matek, összhangban van a megfigyelésekkel? Milyen prognózisokat ad? Milyen jövőbeli megfigyelésekért kiált, amik majd szépen illeszkednek a matekba?

Előzmény: szuperfizikus (1360)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1361

Éppen a jelenlegi "modern" fizika az, amely ezer sebtől vérzik, és bűzlik a hazugságoktól. A újfizika éppen ezeket a sebeket hivatott begyógyítani. 

"Örülnék újabb, jobb fizikának. "

Hát akkor örvendezz!

A jobb, szuperebb fizika már az ajtón kopogtat. 

De ha bezárod előtte az ajtót, akkor nem lesz részed az örömben.  ;) 

Az újfizika hatására a tudomány elképesztő fejlődésnek fog indulni. 

De ha csak fintorogsz, akkor lemaradsz a fejlődés száguldó vonatáról. 

Előzmény: dezsoKE (1359)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.30 0 0 1360

"Ezer új gondolatból kevesebb mint egy értékes."

Ez bizony igaz.

"A tied sem nem új..."

Ez már nem igaz. 

A tudományt néha egyetlen egy újdonság is felborítja. Az enyémben több is van. Csak nem értetted meg. Ahhoz, hogy megértsd mi az újdonság, ismerni kellene a régit is és az újat is. Hogy össze tudd hasonlítani. De te egyiket se ismered. Meg Mungo barátod sem. 

A Szuperfizikában teljesen új dolog a szakaszos fényhullám, és a fénysebességnél gyorsabb mozgás.

A Szuperfizikában teljesen új felfogás a gravitációnak mezőként való értelmezése, a gravitációs mező szerkezete, pl. a gravitációs burok.

A Szuperfizikában teljesen új a gravitációs fényelhajlás oka, és az, hogy az elhajlás mértéke hullámhossz-függő.

És van még néhány nagyon lényeges újdonság (pl. a fényközeg mibenléte), amit itt nem ismertettem.

Ilyenek a mai "modern" fizikában nincsenek, és ez bőven elég egy új fizika felépítéséhez.  Kár, hogy semmit sem értettél meg belőle, még azt sem, hogy ezek valódi újdonságok. 

"...sem nem értékes."

Hogy értékes-e, azt nem neked kell eldönteni a laposföldes elmaradott gondolkodásoddal. Nem is tudnád, és nem is a te feladatod. Majd az új tudósnemzedék eldönti, ezzel neked semmi dolgod nincs. 

Előzmény: dezsoKE (1358)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1359

"azt bizonygatjátok, hogy nincs is szükség új fizikára, mert a mostaninál nincs jobb"

Kis hazudós. Ilyet ki mondott?

Örülnék újabb, jobb fizikának. Ilyen itt nincs. Sajnos itt csak olyan van, ami messziről bűzlik és ezer nyilvánvaló sebből vérzik.

Előzmény: szuperfizikus (1356)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1358

Ezer új gondolatból kevesebb mint egy értékes. A tied sem nem új, sem nem értékes.

Előzmény: szuperfizikus (1355)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1357

És legyárt magának egyet, amiről azt hiszi, hogy érti...

Előzmény: Mungo (1354)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1356

Inkább az a siralmas bohóckodás, amit ti csináltok itt. 

Időnként bejöttök az újfizika rovatba, és azt bizonygatjátok, hogy nincs is szükség új fizikára, mert a mostaninál nincs jobb. 

Ez olyan, mintha bemennél egy vallásról szóló topicba azt bizonygatni, hogy nincs isten. Nem veszed észre, hogy rossz buszra szálltál. Ha neked a mai tudomány a legjobb, akkor ezt miért nem a tudomány rovatban bizonygatod?

Előzmény: Mungo (1354)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1355

dezsőke, az új gondolatokat eleinte minden korban butaságnak minősítették. Persze csak a laposagyúak. Aztán meg sok esetben kiderült, hogy ezek mégsem butaságok. Ha ismernéd a tudomány történetét, akkor tudnád.

Mivel te nem vagy képes új elképzelések megalkotására, azzal áltatod magad, hogy ami számodra idegen és érthetetlen, az mind butaság. Ahelyett, hogy megismernéd az újdonságokat, és elgondolkodnál rajtuk. 

De gondolkodni sokkal nehezebb, mint elbégetni az elfogadott dolgokat, és gúnyolódni azokon, akik mindig újat, mindig jobbat akarnak. Pedig éppen az új dolgok viszi előre a világot és a tudományt.

Persze nem minden helytálló, ami új. Tudni kellene kiválogatni a gyöngyöket a homokból.  

Előzmény: dezsoKE (1353)
Mungo Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1354

Ti itt csak bohóckodtok.

Nem egészen. Abban reménykednek, hogy biztosan lesz egy még újabb fizika, amit ők is képesek lesznek megérteni, mivel saját képességeiket jelentősen túlbecsülik.
Abba meg bele sem mernek gondolni, hogy a mégújabb fizika megértése esetleg sokkal nehezebb lesz, mint a jelenlegi. Mert akkor az még kevésbé fog megfelelni a képességeiknek és az igényeiknek.

Előzmény: dezsoKE (1353)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1353

Mondom, hogy nem figyelsz. Nem vagyok laposföldes, zsenikém!

"Nem vagy képes befogadni az új gondolatokat."

Butaságot csak butaságnak cimkézve fogadok be...

"Az újfizika nem neked szól."

A fizika újdonságai érdekelnek. Ti itt csak bohóckodtok. Ez nem fizika. Nem is a tudományban van, hanem a filozófiában. Duma habbal. :-)

Előzmény: szuperfizikus (1351)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1352

dezsőke, a gondolkodást  (bár befolyásolja, de) elsősorban nem az évek száma határozza meg. 

Itt vagy te, aki 44 évesen úgy gondolkodsz mint egy begyepesedett agyú 90 éves, aki már nem képes a jövő felé fordulni, csak a múltban él. 

Előzmény: dezsoKE (1350)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1351

Nehezen tudom kibogozni a laposföldes gondolataidat, pedig figyelek. 

Nem vagyok olyan öreg, mint te.

Fiatalosabb és frissebb a gondolkodásom. 

Te már be vagy tokosodva a régi fizikába.

Nem vagy képes befogadni az új gondolatokat.

Az újfizika nem neked szól.

Előzmény: dezsoKE (1350)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1350

Nem figyelsz. Hány éves vagy?

Előzmény: szuperfizikus (1349)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1349

Össze-vissza karattyolsz az erdő szelleméről, boszorkányokról, laposföldről. 

Nem vettél be valami tudatmódisítót?

Vagy egy laposföldesnél ezek összetartoznak?

Előzmény: dezsoKE (1347)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.29 0 0 1348

"Mivel ez bizonyított tény"

Mi a bizonyított tény?

Előzmény: dezsoKE (1346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!