Keresés

Részletes keresés

mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.13 0 0 8504

Ezt a mondatodat nem èrtem... :-)

Előzmény: zsebacsi88 (8502)
zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.13 0 0 8503

erre a megoldasra en is gondoltam, de 2 gondom van vele:

1) uveggyapot szigeteles van a tetoterben, es bar le van fedve, de nem bizom benne, hogy egy egy szello nem keveri fel es nem akarom behuzni a lakasba.

2) nyaron olyan borzalmasan meleg van a padlasterben (50+ fok) a sikpala + bitumenes felujito lemez miatt, hogy csoda, hogy nem pukkannak el fenn az elektronikak.

sajnos ez is egy kompromisszum, amivel egyutt kell eljek :( ha egyszer uj hazat epithetnek.....

Előzmény: mistermekkmester (8500)
zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.13 0 0 8502

en meg nem de tudok ilyen radiatorokat ha kell

Előzmény: mistermekkmester (8501)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.13 0 0 8501

Csinált már vki autó fűtő radiátorból utófűtőt? Ha igen, èrdekelnènek a rèszletek...

mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.13 0 0 8500

Jó neked... Nálam 1 èv használat után a g4 szűrő csak kicsit szürkült meg, igaz, h a padlástèrből szívatom a levegőt... Szellős a padlás, nincs fólia stb. 

Előzmény: zsebacsi88 (8499)
zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 8499

az elozoleg felrakott 2 kepbol a sokkal feketebb sajnos az elszivott levego szuroje, a kinti nekunk nem veszes.

szoktam figyelni, hogy a szomszed kemenye odaver-e a beszivasi pontokhoz, de elvetve.

g4+f5 szuropaplanokat hasznalok mindket oldalon. mi azt vettuk eszre, hogy radikalisan csokkent a por mennyisege a lakasban a szellozo beuzemelese utan.

Előzmény: mistermekkmester (8497)
tthom Creative Commons License 2015.02.12 0 0 8498

No, ti is ilyen jó környéken éltek? :)

Nekem talán sikerült a füstszűrés.. Beüzemeltem egy aktívszenes szűrőt, a hengeres fajtát, amiben már bőven van szén. 240m3/h változat, én max a felével használom. Természetesen most is képes akkora füst lenni kinnt, hogy benntre is jut, de az idő 90%ban teljesen jól megszűri. Persze kérdés meddig.. A következőnek majd még nagyobbat veszek, az már teljesen elég lesz.

Először kinntre akartam tenni, a beszívási ponthoz, jobban elfér, de aztán utánaolvasva nem szeretik a magas páratartalmat, hamar eltömődnek tőle. Így a hőcserélő után került, amikor már szárított/felmelegített levegő van. Eddig működik, csak még szépíteni kell, mert most ideiglenes tákolmány van. :)

mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.12 0 0 8497

Milyen szűrőt használsz friss levegő oldalon?  Nálam g4,+egy autó pollenszűrő, de vastagon áll a por rövid időn belül a bútorokon. Lehet, h le cserèlem egy hepa 10 v 13 szűrőre, idegesít a por...

Előzmény: zsebacsi88 (8495)
haliholaci Creative Commons License 2015.02.11 0 0 8496

Nálam is állandóan brutál koszosak! Szerencsére csak mindig az egyik fele! :-) Jó lenne egy nyomáskülönbség kapcsoló bele, sajnos mindig sokáig húzom a cserét! 

Előzmény: zsebacsi88 (8495)
zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 8495

zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 8494

tegnap megcsinaltam a szokasos feleves szurocseret.

talalos kerdes:

a ket legszuro kozul melyik a lakasbol elszivott levego szuroje es melyik a bejovoe?:) 

segitseg: a masodik kepen a furdoszobai anemosztatba tett kulon legszuro parna van.

mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.10 0 0 8493

Igen uaz... Csak az az èrdekes, h mièrt csak ennèl a kettőnèl áll fenn a dolog, a többi nègynèl mièrt nem?( pl szívó ágon)

Előzmény: peterch (8492)
peterch Creative Commons License 2015.02.10 0 0 8492

Sajnos en sem.:(

Mar csak egy kerdes. A fodem mindenhol homogen, ugyanaz az anyag (egyforma homersekletu)? Mert mar nem tudok mire gondolni, hogy mi okozza, ha minden tuti.  Lehet, hogy az anemosztatok es a gerinc osszekoteset Sonoflexal kellett volna csinalni, akkor meg a csovek hovezetokepessege altal okozott lehulest a csoben  is kizarhatnank.  Ezzel mar az osszes tolteny kilove, nincs mas otlet.:(

Előzmény: mistermekkmester (8491)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.10 0 0 8491

Figyelj, mindent saját kezűleg csináltam, illesztèsek vagy ragasztva+ öntapadós aluszalaggal tekerve, vagy gumigyűrűsen csatlakoznak, tuti hibátlan. Hőszigetelès is full egyenletes mindenhol, visszacsapó is jól zár, ez is tuti. Amugy most nèztem, 1 es anemosztátnál a szobába 21,4°c a 3 asban 20.8°c , ès az 1 anemosztátnál 19.8 °c van... Mostmár vègkèpp nem èrtem :/

Előzmény: peterch (8490)
peterch Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8490

Azert szogezzunk le valamit! Ha a visszacsapod tokeletesen zar, a gerinc es a leagazasok csovei jol vannak illesztve es legmentesen zarva a toldasoknal, a szigeteles is elegseges szerinted, akkor ott valami mas bibi van, mert a felsoroltakbol  akkor valami nem igaz. Ha jo a szigeteles a csoveken es nincs lejtes, ami elosegitene az aramlast, akkor abszolutt nem szabadna eszreveheto aramlasnak lenni. Viszont, ha gyengebb a szigeteles valamelyik csoszakaszon, akkor valoban lehulhet annyira a levego a csoben, hogy miutan elindul az aramlas, akkor tenyleg erezheto, de viszont akkor nem csekely az az aramlas.  Nalam odakell tenni a kezemet az anemosztathoz, hogy erezzem a homersekletkulonbseget pedig nalam a kinti levego vandorol olyankor befele es nem a csovekben levo hul le annyira egy zart korben mint nalad.

Előzmény: mistermekkmester (8489)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8489

Az a baj, h ez elèggè èszrevehető, nagyon jön be a hideg...

Előzmény: peterch (8488)
peterch Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8488

Bizzunk benne.  Amint irtam, nagy hidegben nalam is van enyhe legmozgas, de az nem eszreveheto. Mivel annyira kis mennyiseg, hogy nincs zavaro hatasa, ha bent vagyunk a szobaban. Kint viszont lathato, ahogyan a paras levego lassacskan aramlik kifele. 

Előzmény: mistermekkmester (8487)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8487

Hát lehet...  Most pillanatnyilag konvektoros a fütès, de már megvannak a radiátorok, kondis kazánnal, ha már nem kell fűteni akk indul a csere. Remèlem könnyebb lesz az egyforma hőfokot tartani, ès megszűnik ez a fránya jelensèg :-)

Előzmény: peterch (8486)
peterch Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8486

De, furcsa.:(  Mivel igy tavuton nehez a megoldast megtalalni, akkor marad az amit Te irtal. Tartani az egyenletes homersekletet minden szobaban.:)

Előzmény: mistermekkmester (8485)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.09 0 0 8485

Egyik oldalról èrtem ,h mit mondasz a másikról nem... Az egèsz vizszintes rendszer minimálisat lejt a rekup felè (esetleges kondenz miatt),tehát a 1 3 lebukásnál levő könyökök vannak a legmagasabban ( pár cm lejtèsről beszèlek) , tehát a legelső Y elág van a legalacsonyabban a vegeihez kèpest. Vagyis a 3 astól "lefelè" kell mennie a meleg levegőnek az Y-ig, onnan meg felfelè az 1-ig...  Ez azèrt furi egy kicsit, nem?...

Előzmény: peterch (8484)
peterch Creative Commons License 2015.02.08 0 0 8484

Szia !

Akkor megis ugy van, ahogyan felteteleztem. Ha nem egyforma a homerseklet, akkor indul meg a legaramlat.  Szerintem egy pici lejtes is van az 1-es agban a szoba fele, vagy a cso szigetelese nem egyezik a tobbi cso szigetelesevel. Igy lassan elindul a legaramlat. Ha van lehetoseged, akkor tegyel fel az egyes anemosztathoz az egyenes reszre (vizszintes) egy gatat a cso also felkorebe. Szerintem az segitene. De tudod en is csak talalgatok.:))

Udv , Peter.

Előzmény: mistermekkmester (8483)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.08 0 0 8483

Megvolt a teszt... :-/ Csak kicsit lettem okosabb. Ha a 2,3 anemosztátokat bedugom, akk nincs hideg levegő beáramlás az 1-esen. Ha füstgéppel befújok a visszacsapó elé, nem áramlik be egyik anemosztáthoz sem, tehát visszacsapó hiba kizárva. Viszont... Ha az 1 anemosztátos helységben min 1°C-al v többel hidegebb van, mint a 3-asban akk áramlás van... Csak akk nincs, ha full egyforma a két szoba hőfoka, v az 1 ben van melegebb... Na ilyenkor mi van??? :-)

Előzmény: peterch (8466)
dudus76 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 8482

Köszi, kipróbálom a szigetelést növelni.

Előzmény: zsebacsi88 (8481)
zsebacsi88 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 8481

nem konkretan ennel a tipusnal, de pl a recair mozgozsalus rendszerenel ugy mukodik, hogy felcsereli a hocsereloben a jaratokat bizonyos idonkent, es a lecsapodott parat visszaszaritja a bejovo levego a lakasba.

folyamatos valtogatasnal nem gyulik ossze annyi kondenzviz, hogy le tudjon csorogni a HCS falan ezert nekem sincs kondenz viz elvezetesem (hogy ez jo otlet vagy sem abba ne menjunk bele, mert szerintem nem, de ha mukodik a dolog akkor igy egyszerubb az elet)

nekem a gyari 2.5cm uveggyapot van csak fenn a csoveken, az idomokon meg semmi de igy is por szaraz az egesz belul. visszacsopogest nem tapasztaltam 2 szezonban sem.

50% megfelelo erteknek tunik.

probald meg akkor leszigetelni a csoveket meg jobban, ha szerinted ez lehet a gond.

Előzmény: dudus76 (8476)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.07 0 0 8480

Nekem külön van,nem cső a csőben. A 8454 hsz ben van egy skicc h hogyan néz ki. de ha rányomsz a nevemre akk a hsz-eimet megtalálod ebben a topikban. Leírtam régebben h miből hogyan van...

Előzmény: varadyz (8479)
varadyz Creative Commons License 2015.02.06 0 0 8479

Mekkmester te cső a csőbent csináltál?

Milyen hosszan milyen keresztmetszetű csöveket használtál ehhez a hatékonysághoz?

Előzmény: mistermekkmester (8478)
mistermekkmester Creative Commons License 2015.02.06 0 0 8478

Ha van rá affinitásod csinálj egyet, èn is magamnak csináltam, ha mindent meg kellett vna venni is, akk se került vna egy százasba a rekup... 20.5-21 fok belső, -5 ès 0 közötti külső hőmèrsèkletnèl tud 16-18 fokot csinálni... Szellőztess napi több órát csak 0 foknál,majd meglátod...

Előzmény: szasa6 (8477)
szasa6 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 8477

Tudom hogy hőveszteséggel jár, de a napi 4-5x szellőztetés is. A hővisszanyerős szellőzés meg olyan árban lenne, hogy abból jó pár évig el tudok fűteni.

Mert gondolom nem duplázza meg a fűtésszámlát a központi sima szellőztető....

Előzmény: mistermekkmester (8471)
dudus76 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 8476

Hogy működik ez a visszaszárítás?

A pára 50%.

A tálca pár napja lett levéve, de megnézem most is.

Nagyon kevésnek tűnik az 1cm szigetelés a csövön, a hideg csövet gondolom az elmondásaitok alapján a problémának.

Előzmény: zsebacsi88 (8474)
dudus76 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 8475

Köszi a gyors választ!

Ezzel így akkor majd 80cm átmérőjű lett a csöved...

A Samsungokban egyébként tényleg nem keletkezik kondenzvíz?

Előzmény: mistermekkmester (8473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!