Nálunk vasárnap reggelre látszott egy kicsi a háztetőkön.Még én otthagytam,mert sok didergő katicát találtam alattuk.Mondjuk így elég elhanyagoltnak tűnik a kert.Tozatu
Nem szoktátok nézegetni az Orsz. Meteorológiai Int honlapján a radar képeket?(www.met.hu -- Radarképek) Olyan érdekes kör alakú formák vannak az ország keleti és nyugati határánál. Nem tudja valaki, mik ezek?
Létezik egy olyan népi megfigyelés, miszerint "Ha Dorottya szorítja, akkor Julianna tágítja". Tehát, ha hideg lesz holnap, 6-án, akkor leghamarabb II. 16. környékén számíthatsz enyhülésre.
A fázós medve jövő hét végén talán előbújik.
Az az erdekes, hogy nekem majdnem november ota olyan medve-kedvem volt (legszivesebben teli almot aludtam volna), most meg, hogy megjott a februar, feleledtem.
Remelem, azert nem volt szomoru a vasarnapod! Van ugy, hogy semmittenni is jo. Legalabbis, ha az ember sajat elhatarozasabol teheti...
Igen, de ma értem volna rá, a mai idő nem volt jó a kirándulásra. A Nap sem sütött, 10 fokkal kevesebb is volt. Ááá, nem jó nap. Még moziba sem volt jegy, mindenki be akart gubózni.
A medve állítólag visszament, s lám, már is romlott az idő. Meddig is marad bent?
Nincs még itt az ideje... Mármint a tavasznak. Pedig én is várom nagyon, a kertre is ráférne egy nagytakarítás, de még bőven jöhetnek fagyok. Így marad a lombtakarás, meg a kórók itt-ott. Védik a töveket.
Viszont behoztam az első cserép snittlinget a konyhaablakba, és már egy arasznyit nőtt. Vasárnap reggelire legelünk!
Tavasz van, ez biztos. Tegnap be is mondta a rádió, hogy extra rekord 19°C volt. Ilyent még nem mértek ilyenkor.
Este kint voltam a Margit-szigeten. Minden második padon ültek a fiatalok, sétáltak, futottak. A napok is érezhetően hosszabbak.
Ne is legyen már tél.
A varjak még itt vannak.
Hát,inkább gusztustalan.Tele a járda,amelyik fán ülnek,de abból megállapíthatod mit vacsoráztak.Tavaly a fiaméknak házifeledat volt kielemezni.Amúgy nekem tettszenek,nézegettem felfelé a múltkor is,aztán egyre több embert láttam felfelé lesni.A varjak nekem is bejönnek.Igen tudományosan,ha a konyhaablakon látom átrepülni őket a házon .nyugat kb.néhány óra múlva esni fog a hó.Tuti,Aigner Szilárd is megirigyelhetné.Már én sem örültem tegnap,mikor megint láttam.Tozatu
Azt mondta az Aigner Szilárd, hogy a mai éjszaka a tél legmélyebb pontja, innen már csak javulhat az idő. Remélem, igazat mond. Ez volt az első mondata, amit megértettem.
De jó! Olyan jó lesz már madár és zöld közelében lenni! Nem bírom kivárni! Nem is a házat várom, mert a mostani lakásunkat is nagyon szeretem, hanem a kertet, - azt nagyon!
Hihetetlen, milyen pontosan jelzik a madarak az idQjárást. MielQtt leesett az elsQ hó, csapatostul bóklásztak a varjak a vetésben. Emlékszem, gyönyörqen sütött a nap és párom nem akarta elhinni nekem, hogy pár nap múlva hó lesz. És mégis!
Ezért is volt olyan jó hallgatni azt a kerge galambot, ami tavaszt fújt már.
El sem hiszed,mennyiféle élőlény bújik elő,ha jó helyet talál!Most a 4-s mellett közvetlen egy kis parkban a baglyok ellepik a fákat,de rengeteget képzelj el.Azt hittem ez már a tavasz jele,de elszomorítottak,hogy kinntről jönnek be.Aranyosak,nem zavarja őket a nagy zaj,csak a köpetükkel kell vigyázni.Tozatu
Amikor benneteket olvaslak, annyira várom, hogy felépüljön végre a ház, és kint kapirgálhassak a kertjében! Lássuk be a belvárosban (parkokon kívül) nincs sok madár. Bár képzeljétek, ma reggel a galamb tavaszi hangon szólt! Becsuktam a szemem, leheltem egy kis meleget magam elé, és azt gondoltam tavaszodik...
A kertünkbe is jönnek kosztosok,a cinkék kiválogatják a napraforgót,a verebek szétszórják közben a búzát.A fénymagot lassan eszik.Tavaly is sok minden kikelt az elszórt magokból,len sáfrányos szeklice stb.Pont odalátok a konyhaablakból,ezért mindig kifut a leves.Tozatu
Ejnye, de gyanakvó vagy. :-)
Nem is nők voltak. Csupa férfi és tényleg metszettek. alaposan, ezért furcsállottam a nagy minuszokban.
Pesten már szinte sehol sincs hó, csak jégtócsák az utakon. A nappalok már hosszabbak.
A lakótelepen etetik a madarakat.
Külön helyen a varjakat, galambokat és a verebeket. Az az érdekes, hogy egyik sem megy a másik helyére, nem zavarják el egymást, pedig van, hogy csak az egyik helyre szór valaki, de a nem illetékes madarak csak a fáról figyelik. Láttam a bölcsi kertjében szarkákat is.