Egyébként ébren én is egész jól bírom, csak az alvás nem megy. De most fogalmam nincs a következő napjaimról, azért nem akarok határozottan jelentkezni.
Azt hiszem, még nem voltam romkocsmában. Másmilyenben is száz éve utoljára - nem vagyok az a mulatozós típus.
A VII. ker sétára + kilátásra akár a most hétvégét is tudom ajánlani, kérdés, mennyire lesz elviselhető az időjárás. Esetleg délután, mondjuk úgy öt körül? Vagy bízzunk i9nkább a jövő szombatban?
Ami a jövő hét hétköznapjait illeti, nekem tulajdonképpen tényleg bármi jó - mínusz péntek -, de a polgárbarát ajánlatom ugyancsak a késő délután.
Természetesen csak az a normális hűtő, amelyiknél alul van a mélyhűtő. Már több ilyet vettünk 55 cm szélességben, tehát fogsz találni. Mivel nem szeretsz autózni, javaslom, hogy a világ egyik legszebb villamosjáratával, a 2-essel menj el a déli végállomásig, és térj be az ott lévő (nem a barkács, hanem a 100 méterrel arrébb és a másik oldalon lévő) áruházba, ahol bizonyára találsz többfélét a szükséges paraméterekkel.
Igen, az összejött, hogy az 55 kevesebb, mint a 60, de én - összességében napokat töltöttem pedig a témában való elmélyüléssel - azt tapasztaltam, hogy ami 55 széles, az kábé 120 magas, és felül fagyasztós. Nekem alul fagyasztós kéne - valamiért nem szeretek hason fekbe pakolni a hűtőben -, és olyan, amelyikben egy fél csirkemellnél és egy zacskó salátánál azért több holmi elfér. Ezért keresek 160-170 magasat. A folytatást lásd alant.
A 60 cm nyílásméretű kamraajtón befér az 55 cm széles hűtő, akármilyen mély is. Az más kérdés, hogy bent van-e hely számára. Ugye tudod, hogy minden hűtőajtót elég egyszerűen át lehet pántolni?
Apropó, ajtópántolás. A mikrók mind balosak, azaz a pánt baloldalon van. Nagyon sok helyen jobbos kellene, de az esetleg csak a 20-szoros (!) árú luxus kategóriákban lelhető fel. Ez teljesen megmagyarázhatatlan.
Erről meg az jut eszembe, hogy egy folyóirat nem vette fel a Miele hirdetését, mert az volt a logójukban, hogy "Kompromisszumok nélkül". Ugyanis megkérdezték őket, hogy a több millió panel lakás 55 cm-es moduljához tudnak-e adni tűzhelyet? Nem tudtak, és a szlogenhez ragaszkodás miatt sok évig nem hirdettek abban a magazinban. Poén: ma már nem szerepel a logójukban ez a képtelen szlogen.
A mélység az igazi probléma, a 170 körüli magas, 60 széles, alul mélyhűtős sztenderd hűtők korábbi, 55-ös mélysége fölment 60+-ra (ehhez jön még hozzá a rács), emiatt macerás bepasszintani a kamrába, pláne 60 centi széles ajtó mellett.
Elfelejtettem reagálni a kamra ajtó vs. hűtőgép problémádra. Nemcsak 60 cm széles hűtők kaphatók, hanem 55 cm szélesek is, igaz, hogy egy kissé kisebb választékban.
ismerek egy olyan mosógépszerelőt, aki amellett, hogy szerel, el is ad felújított, ragyogó kinézetű, különböző méretű mosógépeket olcsón, garanciával, számlával. A környezetem már 5 db-ot vett tőle: (20) 973-5202.
A mosógépem kizárólag akkor hajlandó elkezdeni a centrifugálást, ha 30 fokban megdöntöm. Ezt még jónak minősítem, így legalább emiatt nem aggódom.
A kaputelefon csak kontakthibás volt a lakásban, újraforrasztottam, vezetéket cseréltem, most jó. De a vendégeknek változatlanul föl kell hívniuk a kapu elől, csak úgy lehet bejutni hozzám.
Engem már régóta izgat a VII. ker túra és a kilátás. Egy programom van még nem tudom melyik nap, de remélem hamarosan kiderül. Aztán amikor neked jó megyünk.
Lényem hosszan és élvezettel tanulmányozta, mert ezek még neki is újak voltak. Nálunk már rég megoldott a dolog, de belvárosi házakban bizony remek megoldást igér a kültéri egység nélküli klima. Reméljük jövőre már Emma is jól fog aludni a melegben.
Nehezen elképzelhető a jelenség, de mint azt a mellékelt képek is mutatják, abszolút nem lehetetlen. A Cenote Angelita nevű jelenség a Yucatan-félsziget közelében található, és egyszerre hátborzongató és meseszép. Ez tulajdonképp egy olyan folyó, amely a tenger alatt folyik. Az ott készült képekhez nincsenek szavak: ezt mindenkinek látnia kell!
Momentán tele van mosógépszerelővel a fürdőszoba - ő ébresztett -, de ha elmegy, bármikor beugorhatsz fürdeni. :)
Ha egy üzlet egyszer beindul... Használt kazánról még nem hallottam. Valahogy eszembe se jutott - az nem olyan, mint a hátsó szélvédő, hogy lehetne mondjuk balesetesből bontani.