18 óra tájban 16. voltam a sorban, utánam is álltak még (6-oson Érd központ felé, a piros lámpánál), míg a battai ág annyira zöld volt, hogy egyetlen autó sem ment át, azaz túl sokáig, üresen volt zöld. A harmadik lámpánál sikerült átjutnom a város felé, szóval, a régi nóta :-(((( Visszaállították a lámpát a rossz rendszerre?
Viszont: annyira gyönyörű az út, ahogy jön felfelé az ember a centrum felé, a kivilágításokkal és mire felérünk a buszvégállomáshoz, különösen, mert a nagy karácsonyfát is kiemeli - vagy azon is megszaporodtak az égők -, szóval, nagyon szép, s ez némileg kárpótolt.
megint állitottak a lámpán a 6/70 kereszteződésben!
most este 7 felé voltam ott, hazafelé meg 8 felé, és odafelé azt láttam hogy a pestről 6oson érdre bejövök 8 autóátjött! én közben elindultam igy nem tudom összesen mennyi, de nem 5 fért át!!
visszafelé számolgattuk kb 20- 25 mp volt mind 3 iránynak!!
Az okmányirodánál, a bejárat mellett meg lehet tekinteni a Diósdi út - Bajcsy-Zs. út - Spar és a Kossuth L. utcai 5-ös körforgalom terveit! A terveken jól néz ki, remélem valójában is az lesz! :)
Kelenföld majd egyszer a nagysebességű vonatok egyik pályaudvara lesz. Hogy mikor, azt nem tudja senki. Nem egyhamar, az biztos. Addig nem nyúlnak hozzá, szvsz.
Metró: több terv is van a meghosszabbításra:
- BAH-csomópontig
- Budagyöngyéig
Ekkor a Moszkva tér elágazó állomás lenne. de ez is csak álom egyelőre.
Én meg ma a 7.43-as martoni vonattal mentem be Kelenföldre. Késett már Érd alsórta jövet is kb. 7 percet. Menetrend szerint 14 perc az út. És csak Kelenföldön áll meg. Nos, megálltunk Nagytéténynél, elengedtünk egy fehérvári vonatot. Aztán a Savoya Park mögött álltunk 5 percet. Albertfalván is megálltunk!!!! Elengedtünk egy kifelé tartó martoni vonatot. 10 perc várakozás. Aztán továbbhaladva az Egérút fölött átmenve ismét megálltunk. Már lehetett látni a pályaudvart, olyan bosszantó volt, hogy állni kell. Pár perc múlva néhányan lesyálltak a vonatról és gyalog indultak el. Tíz perc múlva jött a kalauz, hogy nem tudja mikor fogunk továbbmenni. Na ekkor szálltam le én is. Nagyon mérges voltam. Poénból megnéztem az állomáson a táblát az induló/érkező vonatok idejéről. Laza 40 perces késés volt kiírva!
Akkor én nyertem, mert 8:03-kor már majdnem a Nyugatinál voltam. Hála a Bartók Béla úti kisérletnek (remélem véglegesítik).
Az érdi lámpaoltás engem is az őrületbe kerget, nem értem, miért nem lehet alkalmazkodni a napfelkeltéhez. (Jó tudom, energiatakarékosság, de azért én szeretek kilátni a fejemből. :-) )
Köszönöm mindenkinek az információt, remélem, estére helyreáll a rend. Csak azt nem értem, hogy tegnap miért álltunk szintén Kelenföldön mintegy 15 percet. Akkor is rossz volt a berendezés? (Változatosság kedvéért ez a fehérvári volt.)
Én is találkoztam reggel a rideg valósággal. Az én célállomásom is a Déli (onnan 3 metrómegálló a munkahelyem, ez máshogy csak sokkal kényelmetlenebbül érhető el, nem szeretnék buszra-villamosra szállni!). Én is a 7.08-as kanizsai gyorson utaztam, de Kelenföldön úgy döntöttem, kivárom a 15 percet (a piros 7-es zötyögése, utána átszállás a 2-esre - ez még hosszabb időnek tűnik). Türelmem "jutalma": 8.03-ra be is értünk a Délibe!!!
Azért ez durva: 20 perces menetidő, 35 perces késéssel. Nem tudom, hogy gondolta a MÁV az új menetrendet, a remek elővárosi közlekedéssel, de az eltelt néhány nap azt mutatja, egyszerűen nem tudják tartani. Hiába lenne 3 vonat is 7 és negyed 8 között a Felsőről, ha ilyen sz.rul járatják őket! Nem azért kelek hajnalok hajnalán, ügetek a ronda sötétszürke úton (lámpaoltás 6.55-kor, napkelte 7.26) az állomáshoz, hogy aztán plusz félórát ücsörögjek az álló-döcögő vonatban.
ÉS ilyenkor szokták a sort a kikerülni, mégpedig úgy, hogy bemennek a lakótelepre, és nagy tempóval átszáguldanak a Béke téren. Nem lehetne visszatelepíteni a fekvőrendőröket? Ha igen, akkor olyanokat kéne, amik régebben is voltak, tehát jó széles, nem magas példányokat. Esetleg meg lehetne fűszerezni némi lakó-pihenő övezet táblával is.
A Délit vagy le kéne bontani, vagy az oda vezető alagutat kibővíteni. Az a szűk keresztmettszet. A legjobb megoldás az lenne, ha a Kelenföldi pu-t felújítanák, kiépítenék rendesen, addig mennének a vonatok, a Délibe meg menne egy vonatpár 10-15 percenként, 3-5 kocsival, afféle villamos gyanánt, innen. Akkor ki lehetne használni a vágányokat, de nem lenne "dugó"...
A metró túl mélyen van a Délinél ahhoz, hogy fel lehessen hozni a felszinre és elhozni Kelenföldig, mondjuk a BAH közelébenl egy megállóval, bár az lenne a legjobb megoldás, a Délit meg át lehetne alakítani értelmesebb célra...
Ma reggel könnyekig meghatódtam, de sajnos hamar felrázott a rideg valóság. :-)
Reggel 7:01-kor hajszálpontosan érkezett a fehérvári személy. Igaz, 3-4 perc a felszállás, mert By (középen ajtó nélküli) kocsikkal közlekedik a vonat, de sebaj, biztos nincs másik. Én viszont úgy döntöttem, megvárom a 7:08 kanizsai gyorsot, mert a fehérvárin már csak a peronon maradt hely. Meg is jött 7:11-kor, ami a MÁV-nál nem is számít késésnek. Tíz perc alatt bent is voltunk Kelenföldön, igaz ezen is álltam.
A valóság itt ért utól, ugyanis szerencsétlenségemre a Déliből könnyebben tudom megközelíteni a munkahelyemet. Már az állomásra érkezéskor feltűnt a fehérvári a szomszéd vágányon. A mi vonatunkat meglátva az azon tartózkodók zöme villámgyorsan leszállt, és őrült tempóban elindult a vonatunk felé. Hiába, mert a következő pillanatban a hangosbemondó lesújtott: a mi vonatunk "előreláthatólag" 15 perc múlva indul tovább. Így kisérletileg közlekedtem a Bartók villamosvágányain a piros hetessel.
Nem értem mi lehet a gond, mert már második nap történik meg ez. Vajon a Délit kell bővíteni, rossz a szervezés, vagy a baloldali közlekedés miatt (Kelenföld és Déli között) nem lehet rendesen szervezni? Azért nem poén, hogy a Déliig van bérletem, és csak Kelenföldig jutok el vonattal. Mi lesz, ha a Bartók Béla úti kisérlet befuccsol, és visszazavarják a hetest a dugóba? Elgondolni is rossz.
Felhívom a tisztelt topiktagok figyelmét a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Érd-Diósd helyi tagszervezetére, mely épp az ilyen problémák megoldására törekszik! Együtt többre megyünk! Várjuk a javaslatokat!
Csak meg tudom erősíteni.
Én mint autós reggel csak úgy átsuhantam a körforgalmon. Benéztem, vjh' miért - hát persze, mert a Diósdi út felől jövőknek nem kellett elsőbbséget adni, mert azok nem voltak.
Mindjárt bele is rondítok ebbe a topicba, mert reggel a vonaton bőven volt időm gondolkodni. :-)
Véleményem szerint a MÁV kicsit túlvállalta magát az új menetrenddel. Az első két nap tapasztalata alapján regel 7-kor megszűnt a közlekedés a Diósdi úton, annyit voltak zárva a sorompók. Ez még hagyján, a MÁV saját pályája sem bírja a forgalmat a jelek szerint. Tegnap Nagytétényben üdültünk, ma Kelenföldön, szabad pályára várva. Ilyen körülmények között persze menetrend szerinti indulásokról és érkezésekről szó sincs. (Szerencsére annyi a vonat, hogy kiállok Felsőre, és majdnem biztosan jön valami 10-15 pecen belül, reggel még előbb. :-) )
Tegnap este pedig olyat láttam, amit eddig nem: Felsőre mindkét vágányra egyszerre érkezett vonat a Déliből. Persze majdnem a leendő Sparig ért a sor a sorompó előtt, mindenki az Érd elágazás bejárati jelzőjének szabad jelzésére várt, mert addig nem gördült le az egyik vonat a sorompó érzékelőjéről. :-)
Hát ... van mit idetenni, sajnos. Vagy nem sajnos? sSzerencsére vannak is bőven, akik tudnak mit idetenni!
Hogy autóval vagy vonattal? Busszal - vagy netán pár év múlva hajóval? ki tudja. Egy biztos, mindenki igyekszik minél kevesebb időt utazással tölteni - próbáljuk ezt közösen elérni.