Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sz946cs Creative Commons License 2005.11.03 0 0 1142

Szeretném én is elmondani a véleményemet, néhány a topikban folyó témával kapcsolatban. 30 éve aktívan vezetek,bár a szakterületem teljessen más. Jónéhány márkát (nyugatit-keletit) hajtottam már, és eddigi tapasztalatom alapján, (bár még csak 2 hónap) az árához képest jó autót kaptunk. Természetesen vannak gyenge pontjai, és nem minden szuper rajta, de melyik azonos kategóriájú tipusnak nincs. Váltó ügyben stperson véleményével értek egyet, a téli gumival kapcsolatos hezitálást, pedig nem értem. Teljessen nyilvánvaló, hogy a nyári gumik tapadása hidegben nem megfelelő. Én a napi középhőmérséklethez igazodást sem tartom reálisnak, inkább az útburkolat hőmérséklete mérvadó. Én mindenképpen javaslom minden klubtársnak, hogy ne kockáztasson egy esetlegessen hosszabb fékutat.

Végezetül megjegyzem, -hogy mint más klubtársnak- is nekem is hozott a postás egyigazán nívós autós atlaszt, melyet a Chevrolet Maxabo-tól kaptam. Köszönöm nekik.   

Komis Creative Commons License 2005.11.03 0 0 1141

Téli gumi? Mi az? Utoljára apám ZUK-ján lévő gumikat mondhatnám annak...

Sajna mindig másra kell költeni, így én az előző 15 évet nyári gumikkal húztam ki.

Igazodom a lehetőségekhez, sokkal óvatosabban, sokkal körültekintőbben, sokkal inkább otthon maradni... pl.ha a cég buszai is megérzik a pályát... :-)

Előzmény: Sarkany (1124)
Zoli59 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1140
Nekem is szombat óta fent van, amit a kocsihoz adott a szalon ajándékba, Kleber Krisalp HP 185/60R15.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1139

Holnap megyek a téli gumikért, Kleber Krisalp HP cca 19K/db.

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1138
:))
Előzmény: Johnniee (1136)
Johnniee Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1137

ez van jól meg kell nézni kitől veszi az ember.

én megversenyeztettem a gumikat több helyről is... egy gumira 5 féle ár jött ki. a rekord az 8000 Ft-s árkülönbözet. és az nem mindegy egy 10-20 ezres guminál...

Előzmény: Bejfez (1128)
Johnniee Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1136
azért örüljünk annak hogy a franciákat nem lehet alulmúlni...:-)
Előzmény: Törölt nick (1123)
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1135

a nappali hőmérséklet már nem haladja meg a 7 C fokot.

A gumiguruk szerint a téli gumi előnyei csak + 10 °C alatt érvényesülnek (pl. a jobb tapadás). + 10 °C fölötti hőmérsékleten csak az erőteljesebb kopásuk a jellemző.

Előzmény: Bejfez (1134)
Bejfez Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1134

Akkor tényleg jól rendeltél a neten.

Egy szomszédom kérdésemre azt válaszolta, hogy majd akkor cserél téli gumira, ha a nappali hőmérséklet már nem haladja meg a 7 C fokot. Ezen csak mulatni tudtam... Minek vár addig? Milyen számítások vezérlik? Egyébként a magamfajta magánautós télen amúgy is jóval ritkábban, nyáron viszont markánsabban koptatja a gumit. Egyébként amúgy is hamarosan itt az a hőmérséklet, hiszen az éjszakai talajmenti fagyok már megjöttek. Néhány téli gumiborda kopásának megspórolása helyett inkább üljek a kocsiban biztonságban a kisbabával...

Előzmény: Sarkany (1129)
Zoli59 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1133

Üdv a csapatnak!

Nos akkor egy rövid beszámoló az 1,6-os SW Lacettiről. Október 21-én vettem át, ma tankoltam azóta először és 8,27 l jött ki fogyasztásnak. Ez 90%-ban belvárosi dugókban megtett út. Még csak 600 valahány km van benne. Nekem nagyon tetszik az autó, 8 évig egy Daewoo Esperom volt, 184e km-t tettem bele a 8 év alatt. Annak is nagyon jó volt a fogyasztása, egy Budapest - Zágráb - Bréma - Paks - Budapest körben (3600 km, flúgos futam, azaz nagyon kellett sietni, többnyire ahol lehetett 150 - 160 km/ó) az átlag fogyasztás 6,2l volt. A váltó nekem az Espero után nem szokatlan, hosszú utakon jár, de pontos, sem a régiben, sem ebben még nem váltottam soha mellé. Ez az autó az Esperonál még kényelmesebb, 2 cm-el rövidebb, de már az első pillanatban belopta magát a szívembe. Egyetlen dolog nem tetszik, a 27W-os ködlámpa izzó. Remélem ki lehet cserélni nagyobbra. Más negatív észrevételem eddig nem volt. Remélem ezzel az autóval is olyan kevés gondom lesz, mint az Esperoval. Esperoban akksi 7 évig tartott ki. Most nyáron vizsgázott, most kellet az elejében először két gömbfejet cserélni. Pedig naponta járok a Grassalkovich úton - most megcsinálták - de aki ismerte a nyár előtt, az tudja, hogy milyen volt. Szóval a Daewoo - Chevy ár/érték arány szerintem verhetetlen. Remélem a többi olvtársnak is jó véleménye lesz a Chevyjéről.

Üdv

Zoli59

Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1132

Hideg reggel inditottam és retenetes hangal csörgöt,visitott,addig amig egy kicsit benem melegedet.

Nem laza véletlenül az ékszíjad?

Az szokott visítani...

Előzmény: lacetti men (1127)
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1131

hogy üritsem ki a tartályt?

Tegyél a tartályba egy műanyag csövet, hajolj le és szívd meg a kazedben levő végét... :))

Bejfez Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1130

Ne riogass! Mi az, hogy csörgött, visított? Ehhez nem is szólok hozzá.

Viszont az ablakmosóhoz a tippjeim:

-- a nyárihoz hozzáönteném a téli koncentrátumot 1:1 arányban;

-- ha csurig van a tartály nyárival, akkor egy benzincsővel leszívnám a felét és felényi télit öntenék hozzá.

Előzmény: lacetti men (1127)
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1129
195/55R15T MP58 darabját Szolnokon átlagosan 5000 Ft-al drágábban árulják, mint amennyiért a neten kapni...
Előzmény: Bejfez (1128)
Bejfez Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1128
Kösz az infót. Megnéztem a 195/55R15T MP58-at.
Ebből a méretből a Startguminál a Csányi utcában éppen akció van Újpesten. Az 4x800-zal olcsóbb.
Előzmény: Sarkany (1126)
lacetti men Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1127
Sziaszito
Segitsetek egy hétig nem használtam a 1.6 sw-t.
Hideg reggel inditottam és retenetes hangal csörgöt,visitott,addig amig egy kicsit benem melegedet.Ez normális?Nektek nem csinált ijet?Vagy csak az olaj csurgott le teljesen az alkatrészekröl?

Más:
Nyári ablakmoso folyadékom van,hogy üritsem ki a tartályt?
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1126

Tudsz vásárolni a neten is. Itt olcsóbb, mint bárhol.

A bal felső sarokban találsz egy keresőt. Beírod a gumiméretet és katt...

http://www.pasztoy.hu/teli1000/

Előzmény: Bejfez (1125)
Bejfez Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1125
Én is úgy döntöttem, hogy az eredeti gyári nyári méretűt veszem télire is. S hogy mikor? Amint megkapom a fizetésemet a héten.
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1124

Más.

Ma felszereltettem a téli gumikat, 4 db Matador 195/55 R15-öst, MP 58 mintázatút, T jelűt...

Ki, mikor és milyen gumit szereltet télire?

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1123

"Megnyugtatásul mondom (...) ez ma a kategórijában a legjobb autó ár-érték-arányt is figyelembevéve. Sőt, ha az árához nem viszonyítok, akkor is nálam dobogós az autó."

Végül is nincs is vitánk [elteszi a stukkert] :)))

Előzmény: NeomatiK (1120)
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1122

ezzel a nem túl finom váltóval is ez ma a kategórijában a legjobb autó ár-érték-arányt is figyelembevéve.

Most írtad le a frankót! :))

NeomatiK Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1121
kategórijában = kategóriájában
NeomatiK Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1120

Na igen, de ez egy 20 éves Mazda (23 éves konstrukció). Na ok, nem offolok tovább. Megnyugtatásul mondom - bár nem hiszem hogy valaki is nyugtalan volt, - hogy ezzel a nem túl finom váltóval is ez ma a kategórijában a legjobb autó ár-érték-arányt is figyelembevéve. Sőt, ha az árához nem viszonyítok, akkor is nálam dobogós az autó.

Előzmény: Sarkany (1117)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1119

Remélem, érthető, hogy nem veled vitázom, csak kiegészítettem a gondolatmenetet. :)

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1118

Télleg nem tudom, hogy mi nem érthető ebben a váltó dologban:

1. Ez egy régi Opel konstrukció

2. Az Opel közismert volt a szar váltóiról

3. A Lacettinek jobb a váltója mint az F Astrának

4. A G Astrájénak már sokkal rövidebb az útja

5. Próbáltátok már a H Astrát, az télleg jó

Ennek ellenére a vita azért alakult ki, mert glam slam ezt írta:

"A fokozatok nehezen találhatók, főleg a hátramenet, meg az egyes. És nagy erőt kíván a váltókar, félúton mintha már a kívánt sebességben lenne, de közben mégsem, tovább kell tuszkolni. Érzetre "karcos", mintha egy közepesen döngölt sóderkupacba akarnál leszúrni egy csövet, de mondhatom úgy is, hogy pontatlan a megvezetése."

És sokan válaszoltunk, hogy ennyire azért nem szar.

Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1117

váltóra panaszom nincs a 626-osomban

Én sem írogatnék ide, ha Mazdával, Toyotával, esetleg BMW-vel járnék... :))

Magyarul, a szilvát a körtével ne tessék összehasonlítani, mert nem lehet!

Előzmény: NeomatiK (1116)
NeomatiK Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1116

A feltételezésed nem állja meg a helyét. Mint már említettem, finoman vezetek, váltóra panaszom nincs a 626-osomban, meg ami még volt a családban autó (japánok) és vezettem is őket rendszeresen. Fikázás nélkül mondom (hiszen én is szeretem ezt az autót), hogy a Lacetti váltója fasorban sincs az említett autók váltóihoz képest.

Egy részlet a Totalcaros tesztből:

"A váltót egyszerűen el se hiszem, ezt a szintet a Daewoo már az olcsóbb Kalos idején meghaladta. Már a váltószoknya is elég csúf, és meglepően szűk annak tükrében, mekkora kánkánt kell járnia a karnak. Komolyan, mintha eveznénk, ráadásul kettesből hármasba úgy megy át, hogy először mintha egyáltalán nem lenne hajlandó, aztán ahogy picit több erőt vinnénk bele, megiramodik, és mintha meg se állna az ötösig. Hidegen, fagypont körül fázósan húzza össze magát, kicsit erőltetni kell, míg fel nem melegszik, de hidegen ezt vicces lövőcselt se csinálja meg a kis Ronaldo. Valaki azt mondta, a csepp Kadettből lehet, de nem hiszem, mert még a Kadett koreai változata, a Daewoo Racer is sokkal jobb váltót kapott. "

Előzmény: Sarkany (1111)
Sarkany Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1115

nem csak durva vezetési stílus melett ramaty.

Hogy ramaty lenne, azt vitatom. Ki kell tapasztalni és annak megfelelően használni. Ennyi...

vezetek/tem mellette más kocsikat is.

Én is, ezért írom, amit írok...

ennek nem jó a váltója.

Go to service...

Előzmény: Johnniee (1113)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1114

"azért ez a váltó nem csak durva vezetési stílus melett ramaty. vezetek/tem mellette más kocsikat is. ennek nem jó a váltója. de használni tökéletes."

Abban mindenki egyetért, hogy sza gyengébb, mint a kategóriájában, de ahogy glam slam olvtárs panaszkodott az eddig műszaki hibára hajazott, persze lehet az vezetési is.

Azt meg ki kérem magamnak, hogy annak fogyaszt sokat, aki rosszul vált! >:-

Nekem legutóbb 10,3 lityit is megivott, de ezt 500km városi dugóra+légkondi, 30km országútra tette. És én pontosan tudom, hogy sokat ront a fogyasztáson, ha az ember amint kikeveredett a dugóból, jól felgyorsít. De idestova 1800km van az autóban, és ha betartom a "minek gyorsítsak, ha a lámpa úgy is piros lesz" szabályt, akkor nem is váltottam volna napokig kettes felé :)))

Előzmény: Johnniee (1113)
Johnniee Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1113

"Ha jól megnézed, vannak akiknél jó a fogyasztás és vannak akiknél abszurd értékek jönnek ki. Hajlok a feltevésre, hogy akik nem panaszkodnak a váltóra, azoknál a fogyasztás is jó! "

azért ez a váltó nem csak durva vezetési stílus melett ramaty. vezetek/tem mellette más kocsikat is. ennek nem jó a váltója. de használni tökéletes.

Előzmény: Sarkany (1111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!