Hát,
nekem van egy vágyam, nagyon régóta...
Nem mondom meg, mi az,
mert ezt arra az időszakra akarom tartogatni, amikor már TUDOM, hogy ez az utolsó utazásom...
A baj csak az, hogy tegnap többen is mondták, hogy csak nem ....-ra készülsz? ------ pedig azt senki nem tudja, hogy oda majd akkor, ha.....
Kedves topiklakók! Ki hol (ország, tájegység, stb) érezte magát a legjobban külföldön?
Melyik magyar tájegység a kedvence?
Hova utazna el, ha csak rajta múlna (korlátlan pénz és szabi, stb)? Na?
Jöhetek az URAKHOZ?
Mielőtt elmerülök a 666. műszakomban???? ( nem félreérteni!!!)
Nos egy kis arakkal??
Gyerekecskék! Mi ez a búskomorság itten, amit ugyan én kezdtem meg, asszem hétfőn estve/iccaka...
Azaz, hogy valami elmúlt velünk,
Mint ahogy az a közös Tunézia is :((
nekem + pláne...
Naaaa, akkor, kapjuk mán össze magunkat, vagy mi a szesz???
Gombóckával és a agy G-vel már terveztünk egy naaaaagy prágai sörözést, de NO jelentkező...
Nem gondolom, hogy egyhetes Jordániában kellene gondolkodnunk, amikor egy nyamvadt sörözést sem tudunk összehozni...
Igazad van B-B! Teljesen!
Mi má' csak tudjuk, nekifutottunk párszor...
És ebbe én most épp belefáradtam.
ki vele! Ki szervezi meg a prágai sörözős hétvégét?
Ezzel a válasszal még tartozom...
Azt hiszem, azt írtam, hogy Kréta nekünk nem jött be. Ez nálunk nem azt jelenti, hogy nem tetszett, csak azt, hogy nem annyira...
1-2 példa: A buszközlekedés sz@r, menetrend csak a végállomásokon van, amúgy is ritkán járnak (és akkor se mindig menetrend szerint).
Az éttermekben rendszeresen megpróbáltak át...ni, mintha csak a Balcsin lennénk. + amúgy is nagyon rá voltak állva a germánokra, ami végülis nem nagy baj, csak hát az árszínvonal is ehhez mérhető. Ami (relatív) kispénzű magyar turistáknak nem mindegy.
De lehet, hogy az volt a baj, hogy második nap elpadlóztunk a robogóval és a hatásai végigkísértek minket az ott tartózkodásunk ideje alatt.:(( Tehát lehet, hogy Kréta nagyon is bejött volna, ha nem a mindenféle bajainkkal vagyunk amúgy elfoglalva. Nem volt nagyobb sérülés, de a bőr rendesen lejött néhány helyen, + egyéb kisebb nyavalyák... Az biztos, hogy motorra többet nem ülök.
Az még nem jutott eszetekbe, hogy Egyiptomot kellene valahogy felfedezni? No Hurghada, No Sharm.
Repülőjegy, Kairó, Gizeh, Vonattal Asszuánba, csavargás a környékén, Luxor, Karnak, Théba, esetleg néhány oázis, Shinai félsziget.
Ez csak arról jutott eszembe, hogy megpróbáltam Jordániát és Tunéziát összehasonlítani, és rájöttem, hogy Egyiptomban éreztük magunkat a legjobban.:) Utána Tunézia, Jordánia, Marokkó a sorrend (ha csak az arab orzágokat számítom, ahol megfordultunk). Marokkóban nagy a szegénység, borzalmas az infrastruktúra, nem beszélnek angolul (+magyarul), de egyébként szép. Csak nagyon nehéz az országon belül utazgatni. Helyi utazás szempontjából Jordánia dettó. Csak taxissal lehet és érdemes...
Ehhez képest Tunéziában és Egyiptomban közlekedni élmény.:)) Olcsó és aránylag megbízható.
Egyszer Törökországot szeretném bejárni keresztül és kasul, de állítólag ott se túl jó a helyközi közlekedés...
A düh és a fáratság miatt irtam egy nullával többet.
A gyereket story-át ismerem. Még említetted. Érdekes nép ez a tunéziai. Szerényen büszkék.
Mi márciusban jöttünk haza. Az idén síkerült a déli részt is felkutatni egy kicsit. Egy géppel indultun Hannibalékkal.
Habár én is az ország egyik örültje vagyok, most nem érzem azt a fillinget, hogy visszamennék. Ez nem is meglepő, hisz nem rég voltam ott.
Ja, a pincérekkel valahogy mindig jó kapcsolatban kerültem. Közös szimpátia.
Csak júliusba indulunk, de egyéb okok miatt le akartam rendezni ezt a befizetést.
Biztos, hogy jól írtad a Jordániai árat? Szerintem kicsit sok a nulla:))
Tudod én egy Tunézia őrült vagyok és most is inkább arra hajtok, hogy októberben egy hetet kinnt tudjunk tölteni. Nekem nem adatott meg a szabad utazgatás lehetősége az országon belül, mert a kölykök még nem voltak elég nagyok (most meg lusták), de azért így is elég sokat láttunk, és mindig mindannyian jól éreztük magunkat.
A lányom két évesen (és betegen) indult először Tunéziába. Hatalmas sikere volt a pincéreknél, főleg egy fiatal pincér rendezett minden este neki külön kiszolgálást. Érdekes volt, hogy a pici lányom és a fiatal pincér srác között milyen szoros kapcsolat alakult ki. (nem félreérteni!!!)
Látod. Ha a mákostésztáról kezdtem volna írni, akkor is valószinüleg valahogy Tunéziához kanyarodtam volna el:))
Ott még nem. Ismerősem volt ott. Láttam több képet. Elég kopár a hely, de azért JÓ. Majd beszámolsz. Mikor indultok?
Annyira kecsegtető Jordánia (az ár miatt), hogy képes lennék most elindulni. Igaz van némi félelem az Iraki közelség miatt. Olvasva a Topicot, csak jót ír mindenki. Sohaj.
Sajnos már nekem is csak az álnevem a 42. Valójában 44:((
A kávé az egy érdekes kérdés. Tulajdonképpen amikor virtuálisan kávézom, akkor effektíve is szürcsölöm. Ez egy egészen különleges filing:))