A kiemel és csúszik, illetve a van holtjáték de nem emel ki a kuplung témával én is foglalkoztam. Készítettem egy laposvasból egy olyan darabot amibe van két furat egymástól kb. 10-15 mm-re. Ezt közzé csavaroztam a tartóvas és a kuplungkar közé.
Így arrébb került kuplungkarral mindig van holtjáték, és teljesen (blokknál koppig) ki is emel. Hajlítottam a kuplungkaron is egy kicsit azért hogy ívesebb legyen (hosszabb újjúak előnyben).
De készítettem pár képet is úgy érthetőbb mint leírva.
Előnye még hogy bármikor vissza alakítható az eredeti állapotra.
Am olyankor csinálta főleg mikor partnak mentem,terhetésnél.Aztán kiagyaltam egy technikát rá.2-gáz húz,kuplung,váltás, gáz erősen vissza,3. aztán benntart majd gáz.Egy ideig még benntart.
Anno volt egy másik Mustárom,az ugyanezt csinálta.
Nem ez volt az egyetlen ok ami miatt eladtam.
Ha péz nem lenne gond,meglenne még a Riga 16-osom is.
Kínainál 1 a trükk...Szét majd újra gondosan összerak(ha szükséges,szimmering és chapágy csere kojo,fag.
No, majd egy bukósisakot is kell vennem, de nem akarok sokat költeni rá.
Jó a használt is, csak törött ne legyen.
Anno a régi szép kismotoros időkben hol volt még kötelező jelleggel a bukósisak? Sehol...
Szép nyári estéken felgörbített végű megpiszkált kipufogócsővel 60-65-tel végigdöngettünk a falu főutcáján, egy szál pólóban, lebegett a hajunk a menetszélben és közben integettünk a falu legszebb lányainak
Merhogy motorozni olyankor kellett, amikor a szép lányok a főutcán korzóznak:-)
Vágd vissza 2-3 centit, és csinálj egy pót darabot, majd varrasd fel. Babbetta alját már csináltam így meg, Mustangét is hegesztettem már, a cseppnek is volt ilyen gondja, legutóbb pedig a Csepelnél kellett ily módon patkolni, eddig mind tartja magát! :)
Ma csavarra szétszedtem a Mustangot. Lenne egy kis problémám. A jobb alsó blokktartó fül el van törve, a darabja megvan. Ezzel mit lehet kezdeni? Főváz csere? Képek hamarosan.