Sziasztok!
A nagy dolgozásból egy kis elhajlás lett, de szerencsésen hazaértem és olvastam a hozzászólásokat.
El Robotnyk! Akkor majd Inotán fogok sasolni legközelebb. Ha Pest felé megyünk akkor a jobb oldalon van egy fagyizó? Egy kis sárgára festett házikóban? Lehet, hogy csal az emlékezetem és az Csór?
A küszöbvédővel kapcsolatban szerintem ez nem ott védi a küszöböt ahol a legjobban sérülékeny. A VW T4-en a küszöb élére tettek valami átlátszó fóliaszerű valamit, tudniilik előtte ott kopott le a festék a sok ki és beszállástól. Most a Boxeren is ugyanez a problémám és félek a c3-nál is ott fog lekopni a fösték. Nem mondom, szép szép, de mi lesz a küszöb éllel kicsit lejjebb?
Ha tudtok valami fóliás megoldást, ami nem szedi le a festéket elébb-utóbb, akkor osszátok meg velem a titkot!
Köszönöm az infókat a csomagtartóról, azt gondoltam, hogy a gyárival nincs sok probléma, de mi van a mások által gyártottakkal?
Ha valakinek nem gyári van, ossza meg velünk tapasztalatait és azt a helyet és árat ahol vette, természetesen a negatív dolgok is érdekelnek.
A teljes hátsó dobot cseréltetted, vagy csak egy krómvéget tettek fel? Milyen átmérőjű a kipufogó, befért az eredeti kivágásba vagy meg kellett nagyobbítani a helyét?
Fotód nincs róla?
Sziasztok! Kösz a sok választ ESP ügyben, ma nem villogott, úgyhogy megnyugodtam.
j2smith szomorú vagyok, mert nekem még a matchboxot is meg kellett vennem, ez igazán nem volt szép tőlük.
Azért néha sikeresen alkudozom. Jó multkoriban Hévizen egy kerékbilincset vetettem le ingyen. A kislányom éppen bárányhimlős volt, s mondtam a fiatal rendőrsrácnak, hogy biológiai fegyver van nálam, ha nem enged el, akkor használni is fogom. Szerencsére volt humorérzéke, igy megúsztuk a dolgot :)
Gelli66 nekem már van króm kipufogóm, nagyon dögi vele, szerintem neked is tetszeni fog!
JuanPablo, bocs de teljesen lyukas az agyam, már egyszer megbeszéltük, hogy ti zöldek vagytok.Ígérem ezentúl vadászom a zöldiket.
Csoda történt, ma egy sötétzöld C3-ból egy idősebb úr integetett, kicsit később egy óceánkéknek integettünk és visszajelzett. Közeleg a tavasz!!!
Szia!
Valószínűleg vagy elpattant valamelyik kerék,
vagy a nagy motorfordulattól az egyik kerék a nem túl jó uton egy minimális időre elvesztette a talajt...
Csak ilyen esetekben villan fel az esp visszajelzője...
Üdv.Guri
Sziasztok!
A kitörégátló,és az ESP ugyanaz.
Hiába villogok én is néha a szembe jövő c3-asnak,
rám se hederítenek :((((
miért ilyenek az emberek,azt nem tudom...
sértésnek veszik????
Üdv.Guri
C. Nagynál a gyári tartozékok árából -10% ha ott vetted a kocsit. A gépkocsik listaárából -6% orvosnak, taxisnak, rendőrnek. (bele értve az extrákat is amit +ban kérsz az autóba)
Hétvégén asszem felteszem a küszöbvédőket. Ma érkezett meg.
Fekete, középen van egy ezüst sáv rajta Citroen felirattal. Ennyi az optikai tuning :)
Esetleg még gondolkodom valami dizájnos kipuffogón is, az is sokat tud dobni rajta!
JuanPablo
Nekem gyári van. Az olcsóbbik fajta. Kaptam 10 %-ot, csak úgy a C.Nagy-nál. Már írtaam ezügyben régebben. Tök jó. Igazán egy bajom van vele. Van a bakon egy lyuk, amin fütyül a szél. Tán a pókot lehet beleakasztani. Azt hiszem, be fogom tömni. Egyébként úgy van megcsinálva, hogy nem bántja a karosszériát. Az ajtó alatti gumi alá kell tenni. Amikor zárva van az ajtó, attól nem lehet leszedni. Merthogy nem kulcsos. Szóval ez ilyen.
Nekem 194.500 volt a kedvezmény. Kaptam 5%-ot. Illetve még egy ingyen C3-at is!!! Egy matchbox-ot. :)
Köszönöm kedves szavaidat, sajnos a kék "férfi c3" nem én voltam mivel a miénk "lenzöld" és össze-vissza vezetjük a családban, úgyhogy három fiú és ŐNAGYSÁGA, ámbár abszolute nőies a rendszámunk ami ILD. Ha innen nézzük a dolgokat akkor 3:2 a fiuk javára. Amint látom nem sok ilyen színű kacsa rohangál, eddig hármat láttam a miénket kivéve. Nekem lehet dudálni, sőt meg is lehet állítani (csak ne a rendőr) egy pár szóra. Az alkudozásról nem nagyon akartamszót ejteni, de a mellékelt adatokat nézve lehet, hogy egy kicsit büszkélkedhetek a -235.000 Ft/c3.
Persze lehet, hogy azért ennyi mert a fiam neve elött van egy kis légypiszok (dr) és úgy gondolták hamár doktor akkor biztos orvos is egyben, de nem az, hanem jogász. Dicsekvés képpen ha már a gyerekeknél tartunk a másik ki ne maradjon, ő pedig már majdnem pilóta, illetve már az is a kisebb gépeken. (Át kellene mennem egy másik topicba ahol a gyerekekről van szó? Maradok!)
Most egy tetőcsomagtartón töröm a fejem, de nem merem megvenni a Jász u-ban, nehogy baja legyen a kaszninak, a gyári meg mintha aranyból lenne.
KINEK MILYEN VAN? Mindegyik jó, vagy inkább a gyári? SÚGJATOK!!!
El Robotnyk!
Én Fehérvár-Várpalota-Veszprém-Nagyvázsony-Ábrahámhegy útvonalon közlekedtem. Várpalotán van a kertetek? Legközelebb jobban sasolok, hátha ott áll valahol. Te nem ismertél volna fel, mert a Peugeot busszal mentünk, de én biztos össze-vissza dudáltam volna ha meglátom a "citromfagyidat". Ezen az alapon a miénk "?körtefagyi?" is lehetne? Az biztos, hogy éretlen!
A CSOMAGTARTÓ ügyben írjatok egy pár sort!
Köszi előre is, este visszanézek, mert még dógozni kéne egy icipicit.
JP
Én Kanizsán szoktam találkozni egy másik fekete C3-al, de rám se nézett :(
Van egy világoskék is, a polgármester lányáé, őt meg ismerem.
Van mégegy világoskék, annak is ismerem a tulaját :)
Többet már nem ismerek személyesen.
Utolsó tankolásom eredménye: 8.3 liter/100km (csak városi+klíma+nem kímélem)
Az ESP visszajelzo egyenes uton ket esetben jelezhet:
a) uthiba miatt (ilyenkor az egyik kerek 'megall', amikor elemelkedik a talajtol, igy gondolom tevesen csuszast erzekel az elektronika)
b) a kiporgesgatlo bekapcsolodasakor (kozos a visszajelzo lampa, mivel a ket dolog is elektronika szinten erosen osszefugg)
De eros kulonbseg van akozott, hogy a lampa kigyullad (ilyenkor erzekel valamit) vagy tenylegesen tortenik is beavatkozas (ehhez azert tobb kell).
gt_guri! Nekem az ESP-t 100 000-ért számolták. Te sem tudod, hogy egyenes úton miért villant fel a műszerfalon az ESP jelzésem? Éppen kipróbáltuk, hogy milyen dögös a hangja, ha jobban kihuzatjuk, mikor észrevettem a jelzést. Nem éreztem különösebben semmi szokatlant a kocsin, lehet, hogy volt valami az úton, amin pillanatra megcsúszott valamelyik kerék? Majd ma figyelgetem, hogy villog-e.
Szia Juan Pablo! Ne bánkodj egy kicsit se, 2 hónapja még én sem tudtam, hogy az ESP-t eszik-e v. isszák. A kocsimat raktárról vettük és már benne volt az ESP és a tolatóradar is. Elvileg nem rakattam volna bele egyiket sem, a napfénytetőért voltam oda. de egyrészt a férjem nagyon ellenezte, másrészt nem is lehetett akkoriban megrendelni. Nem tudom azóta ez változott-e. Különben az ESP gyakorlatilag ingyen van a kocsimban, mert az eredeti vételárból lealkudtam 110 000 Ft-ot. Bizti, hogy tegnap nem nekem dudáltál, de én is találkoztam tegnap az utcánkban egy kék "férfi" C3-sal, és egyből rád gondoltam. Sajnos nagyon kevés a KACSALELKŰ C3, általában mellettünk is rezzenéstelen arccal húznak el, még a fekete tesók is. Kár..
tegnap éppen jókedvemben éppen lezavartam Várpalota-Keszthelyt oda vissza, csak úgy viccből. ha a 8as úton jöttél, akkor inotánál itt jöttél el a házunk kertje alatt közvetlenül. :)
amúgy az úton Monostorapátitól követett egy fekete exclusive (Puláig, mert ott megelőzött :)) IJP-s, gondoltam valami topicos járgány, mert erősen villogott :) aztán vázsonynál Mencshely-Zánka felé elhúzott!
HelgaPataki nagyon kedves topictársunk "kitörésgátló"-ról írt. Az mi a csuda? Az ESP rendben van (nekem nincs)!
HelgaPataki!
Hány gyerekülés van hátul? (gondolom 3)
Ma dudáltam egy fekete c3-nak, de csak egy gyerekülés volt hátul és rám se hederített. Úgy látszik nagyon kevesen veszik a lapot, hogy ez az autó egy NAGY KACSA.
A kitörésgátló megakadályozza az autó sodródását nagy sebességnél, hirtelen kormánymozdulatnál a fékekre és a motorra hatva. A kezelési útmutató 66. oldalán van leírva. Ld. még http://www.auto2.hu/a2-web99-11/esp/esp.htm
Szia!
nos: az ESP az egy elektronikus asszisztens,ami képes megfékezni a csúszásnak induló kerekeket,egymástól akár teljesen függetlenül is.
ez azt jelenti,hogy az autó ésszerű határokon belül felboríthatalan.
persze ez sem csodaszer,csak addig képes korrigálni a vezető hibáit,míg a fizika engedi...
de nagyon hasznos találmány,nagyban segíti a biztonságos autózást...
egyébként a felára pontosan 200.000ft.és csak ABS
felszerelt autókhoz rendelhető...
Üdv.Guri
El Robotnyk!
Tegnap meresztettem a szemem, háha látom a "citromfagyit" Várpalotán, de sajnos nem volt szerencsém, igaz hogy csak átmentem a városon oda-vissza Ábrahámhegy-Bp.
Tán majd legközelebb! Üdv!
JP
A műszerfalon egy háromszögben csúszkáló autó képe.ESP=kipörgésgátló. A kis háromszög pár pillanatig pirosan világított. Sajnos nem tudom, hogy hangjelzés kísérte-e, mert a magas sebességre figyelmeztető jelzés is csipogott.
Továbbra is kérdés, mi volt ez?