Ja valószínű igazságod vagyon ,és azt a mozdulatot nem tudjuk kikerülni!:)Meg ha fizetős az a kapcsoló(valami freet látam) ,akkor másikat keresek,de az ötlet akkor is jó és meg csinálom!Ha találsz valami strapabírót (ez alu volt) akkor linkeld be légyszíves!:)
Én holnap meg is rendelem azt a láb kapcsolót!:)Plusz 1 kéz már lesz,a hidraulika mögötti kapcsolót meg fixre rögzítem,és akkor a 2. kéz is szabad lesz!:)
Na meg is vagyok a 4-es fejjel! :D Majd 4 óra volt, de meglett... :)
Le is tesztelem a favágó kuglimon. 30 átmérő, és 40 hossz. Viszi mint a sz@rt!!! :D Nagyon brutál ereje van. Ráadásul ez a kugli már 3 éves volt. Sajna a belseje még mindig 35%-os volt, pedig napos fedett helyen volt. Az igaz hogy rönkben volt...
Ma még ha az idő engedi szeretnék egy 4 felé hasító fejet készíteni. Van is frankó 8-as lemezem hozzá.
Így pont 52 cmes rönk fér bele. De gyárilag csak 50re volt állítva. A munkahengert végén a fogantyúnál a csavarokat kitekertem a végéig, így most épp 52 cm fér bele. Ahogy nézegettem ha hosszabb húzó rudakat raknak rá, akkor még 4-5 cm-t lehetett volna nyerni. Így a 4-es fej amit készítek rá még elvez 1 cmt. Ez csak akkor kellemetlen ha fél m-es fák kellenek, de pár centivel nagyobbak a rönkök.
Maga a munkahenger nem tolja végig a fát, kb 15-20 centire a hasító fej vége előtt van a tolás vége. De így is szépen hasítja az 1 éves akácot, még csak nem is hallani hogy erőlködne. Igaz ezek már nem rönkök, csak egy nagyobbacsaka hasítotton próbáltam.
Gyorsnak lehetne gyorsabb is, cserébe hátra tényleg gyors. :) - előnye még hogy rugó viszi vissza a munkahengert, így csak a tolásnál használ áramot.
Rendeltem tűzifát is, még nem ért ide, de ha megjön akkor rendesen próbára lesz téve. :)
a nyomógombot 2-2 rugó tolja el az érintkezőktől. ebből 2 rugó van ami akkor játszik ha már teljesen nekinyomtuk. (magyarán jobban tartja a kontaktust) 2 másik rugó felel a gomb kinyomásáért. Na ezek elég vacak rugók, túl merevek... - 1-et kikaptam. Így most nem kell ujjtörésig nyomni. lágyabb mozgású lett.