A bronz pulykánk kiköltött 8 db kis csibét és szinte rögtön agyon is nyomta őket.2db ot kimentettünk az egyiket agyon csípte egy kotlósunk,a másik pedig kikelt egy másik kótlós tyúk alatt, megszáradt,de mit csináljunk vele,hiszen annak még van egy hete?rakjuk át egy tyúkanyóhoz este ,akinek van 4db 3 napos csibéje?
És miért halt meg az összes pulyka csibénk?kijött a belük,pedig szép egészségeseknek látszott mind+ még alatta volt egy kacsa tojás is az is szép volt,de halott.?????tud valaki tanácsot adni nekem? köszönöm előre is!első pulykánk.....
Érdeklődni szeretnék, hogy tudja-e valaki, hogy a black head betegségnek mennyi a lappangási ideje? Úgy értem, hogy addig, míg a májban már kimutatható? Válaszokat elre is köszönöm.
A tenyész állatok nem lehet, hogy testvérek talán beltenyészet. Vagy annyira vastag volt a héja a tojásnak, hogy a kicsik nem birták fől repeszteni. De lehet valami fertőzés is. Ami még kikelés elött megbetegítte a kispulyikat.
Ócsa - Dabas - Lajosmizse Alsó - Felső Pakony környékről 6 -8 hetes fehér hibrid pulykát vennénk 4.db . Természetesen el megyünk érte .De ha több van eladó van ismerős aki még vásárolna szintén 4-vagy 6 darabot . nekik is el hozzuk .Ha el fogadható áron meg tudunk egyezni .
Ha egyszerre raktad alá a tojást az általában egyszerre is kelnek ki! Lehe, hogy ami nehezebben kel ki azoknak a csirkéknek valami bajuk van de ez nem 100%. Lehet, hogy csak később fejlődtek ki. Még várj egy két napot.
Igazából mindent tudsz, amit tudni kell. Én mondjuk sem borsot, sem bodzalevelet sem aludtejet nem adtam nekik. Az indító pulykatápban minden benne van. Még annyi, hogy a vizükbe is adagolj vitaminokat. A Jolovit tökéletes. Ha a kotlótól elveszed a kicsiket akkor infralámpáznod kell őket, mert könnyen megfáznak. Ha nincs velük csibe, még az evést, ivást is nehezen tanulják meg. Szalma és forgács is jó, ámbár nálam elkezdték enni a forgácsot és inkább lecseréltem szalmára. Elég bugyuta egy állat pipe korban. Én a helyedben így elsőre, hagynám a kotlóval őket. Könnyebben boldogulnál te is! A méreghányás egy állapot. 7-8 hetes korukban esnek át rajta. Akkor jönnek ki rajtuk a bibircsókok. Na ha ezt túlélik, onnantól kezdve a legigénytelenebb állatok lesznek. Nálam tavaly egy sem pusztult el. Amúgy ha visszanézed a korábbi hozzászólásokat, minden kérdésedre kapsz választ.
Sziasztok! Most keveredtem a fórumra, mert a szomszéd néni el szeretne adni nekem egy tojó pulykát- nem tudom, hogy milyen fajta, az biztos, hogy nem hibrid fehér- és a tojásait, ha már elült. Amit itt leírok, igazából innen szedtem össze! Nagyon jó!!!!Kérdéseim lennének: -szalma alomra tehetem őket? - kell őket melegíteni, ha kikeltek? El lehet egyből különíteni a tojótól a pipéket? (a pulyka alá utána szeretnék még tyúktojást tenni)- etetés: pulyka indító, majd nevelő táp 3 hónapos korukig. Közben adhatok nekik tojást reszelve, túrót, aludt tejet (van kecském), hagymaszárat, bodza levelet (én azt olvastam, hogy a kecskéknek ez mérgező...), zöldet összevágva. Helyesen írtam? Bors szemet adjak nekik 1db bors/ hét/ pipe? - kell valami gyógyszert a vizükbe tenni? (a csirkéknél van ez a leitatás, bár én még soha nem alkalmaztam, mert 200 adagos, és nekem 10-20 kiscsibém szokott lenni, az állatorvos lebeszélt róla)Azt meg tudom oldani, hogy elzárva tartsam őket 3 hónapos korukig. Kell nekik valami kis fészket készíteni, ahol aludhatnak? Mi a fene az a méreghányás? Betegség, vagy állapot? Kicsit ijesztő a neve!Köszönöm, ha tudotok segíteni! (nagyon izgulok:-))))) )
kotlos alatt vannak a tojások ami gépben kelt az tökéletes volt, van neki rakva pulyka táp hogy elérje , meg tegnap láttam is hogy kijött, fázott mint az állat
Spriccelted/permetezted vízzel a tojásokat? Én tavaly (a liba tojás mintájára) az utolsó 2 hétben egy pici vizet permeteztem rájuk, és attól majdnem mind bezápult :S
Előszőr keltetek pulykákat. A tojást egy nagyon száp álományból szereztem be. A kérdésem az lenne, hogy mikor szoktátok először lámpázni a pulykatojást? Köszi a választ.