Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1501

A siófoki bácsitól ne várj emailt. :-))))) Nem is ő csinálta az oldalt.

Fel kell hívni telefonon. Amúgy nála a bimbósak vannak kirakva, illetve ami virágzik, úgy lehet válogatni.

De szerintem a nagy része már elvirágzott, nem tudom van-e még bimbós vagy virágzó töve. Most nem tudom mennyiért adja, én annó 2-3 ezerért vettem őket, és erős tövek voltak. Illetve most is azok. Egy volt, ami nem maradt meg, de az elég satnya volt, amikor elhoztam, csak a színe miatt hoztam el.

Ha messze van, inkább rendelj neten.

A Szászírisztől ősszel tudsz rendelni. Én csak lágyszárút rendeltem, azok rendben voltak.

Fásat onnan Szottyi vett, ő tud róla érdemben nyilatkozni.

Tavasszal a Tündérkertjétől lehet rendelni, de szerintem az meg idénre már későn van.

Előzmény: guba2002 (1497)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1500

Nálam szinte az összes fás- és lágyszárú peónia élt hosszabb ideig cserépben. Szerintem 1-2 évig lehet cserépben tartani, de jó nagy cserép kell, ha lehet, be kell ásni a földbe, vagy a cserépnek árnyékolás kell. És nagy cserép kell, minőségi földdel. Én malteros vödröket vettem és jól kifúrkáltam az aljukat.

Viszont amióta kiültettem őket, azóta sokkal jobban fejlődnek.

Előzmény: guba2002 (1496)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1499

Ezeket a vendégháznál vetted?

Én vettem egyet ott, asszem 3-4 éve, idén először fog nyílni, eddig nem tudta kinevelni a bimbókat.

Most 4 nagy bimbó van rajta, lassan kinyílik, majd felrakom. Siófokon erősebb töveket láttam annó.

Előzmény: Törölt nick (1492)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1498

Szia!

Nagyon szépek a virágaid, meg a kerted is!

Ami a virágzási időket illeti, általában ugyanazok a tövek kezdik a virágzást minden évben.

Ami a színeket illeti, az első pár évben változhatnak a virág színei és a forma is. Kb az 5-ik évtől már tuti a szín és a forma. Persze sárgából nem lesz piros. Nálam például az egyik tő az első évben rózsaszín volt, a következőben meg ciklámenes-bordós. Egy másik meg első évben sötét ciklámen, aztán meg hibátlan piros.

Előzmény: Törölt nick (1491)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1497

Sziasztok!

Új olvasója vagyok a fórumnak, tudna valaki segíteni nekem fás bazsarózsa beszerzésében? Írtam emailt Siófokra de semmi válasz. Aki volt már nála és vásárolt, megírná a tapasztalatait, mert annyira nincs hozzám közel, hogy csak leugorjak 1-2 növényért. 

A másik beszerzési hely a szászék, onnan rendelt már valaki és mi a tapasztalat és mekkorák a küldött növények, mert az árak nem annyira mérsékeltek.

Köszönöm, aki segít. 

Előzmény: guba2002 (1496)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1496

Kulekov!

Jól látom az egyik képeden, hogy a fás bazsarózsa cserépben nevelkedik? Ez csak átmeneti és mik így a tapasztalatok vele. 

Köszönöm a választ.

Előzmény: Törölt nick (1495)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1495

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1494

Előzmény: Törölt nick (1493)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1493

Baloldalt messze van az a tő amit siófokon vettem, ez volt a legdrágább és legnagyobb most virágzott először nagyon sok virág lett rajta. Nagyon szép halvány rózsaszín, kicsit csalódtam, mert én erősebb rózsaszínt szerettem volna , majd teszek fel képet milyen rózsaszínt szeretnék, egy hagyományos  ami elég gyakori a kertekbe.  

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1492

Ezt a két tövet Egerbe vettem pár éve. Nagyon gyenge főleg az első.

A másik hozott az idén egy erősebb ágat.

A szüniket se tudom ár milyen lesz.

Előzmény: Törölt nick (1490)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1491

Ez most nyílik először szép erős bokor, kiváncsi leszek milyen lesz ha kinyílik.

Az elsőnek virágzó tövem is ilyen hasonló színű.

Megtudja valaki mondani, hogy a különböző töveknél a nyilási időpont minden évbe ugyan az lesz.

Tehát nekem idén a sötét bordó nyílt ki elsőnek, akkor minden évbe így lesz?

Megfigyeltétek már ezt? 

Előzmény: Törölt nick (1490)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1490

Előzmény: Törölt nick (1489)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1489

Előzmény: Törölt nick (1488)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1488

/

Az első kép mára kinyílt, szép sárga remélem, ha erősödik a tő nagyobb lesz a virág, 1 db virág lett.

a másik szerintem a bronz szerintem az is kinyílik a héten.

Előzmény: Törölt nick (1487)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1487

Előzmény: Törölt nick (1486)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1486

Előzmény: Törölt nick (1484)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1485

Előzmény: Törölt nick (1484)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1484

Nagy nehezen rájövök hogy lehet a képet feltölteni, ez nyílt először.

Előzmény: Törölt nick (1483)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1483

Sikerült utólag!

Előzmény: Törölt nick (1482)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1482

Szia Anita!

A legelsőnek kinyílt peoniám, nagyon szép volt illatos,  sajnos későn fényképeztem itt már elnyílt.

Előzmény: anita.n (1481)
anita.n Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1481

A kaporlevelű, mint más alapfajok érzékenyebbek, mint a nemesített változatok. Lehet, hogy jövőre virágozni fog, de lehet, hogy még évekig nem. Sajnos valakinél, nő, mint a gomba, valahol meg csak vegetál.

Előzmény: Törölt nick (1480)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1480

Szia!

Gyönyörű a lágyszárú peoniád is. Ez is szásztól van.

Lesznek képeim, csak én hittem hogy rossz a fényképező gép.

Majd teszek fel képeket.  Nekem is van kaporlevelű, rég vettem az oázisba, még sose virágzott, ha jól emlékszem bordó lenne,

átültettem másik helyre, az idén se virágzik.

Tudtok tanácsot adni, majd lefényképezem azt is hogy milyen állapotba van.

Dóra

Előzmény: anita.n (1479)
anita.n Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1479

Nekem is van 2 db elvileg piros-fehér, de az egyik telt piros lett, a másik idén nyílik ki először, de szerintem az sem lesz tarka, hanem csak piros. :-((((

Kénytelen leszek én is rendelni egyet a Szász Sándortól.

Bármelyik, amit onnan rendeltem, mind megérte. És mind az lett, mint aminek vettem.

Szívesen elmennék Siófokra is, de be kellett látnom, hogy bár a fás szárúak között nagyon sok szépséges van, mégis a lágyszárúakkal sokkal egyszerűbb minden.

És már lágyszárúban is vannak egyre különlegesebbek.  Nekem például ezek nagyon tetszenek:

Előzmény: Szottyi (1477)
anita.n Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1478

Egy helyet tudok, ahol árulnak telt virágú tenuifoliát (elvileg) nem is vészes az ára. De csak majd az ősszel tudsz rendelni. Majd küldöm privibe a címet.

Egyelőre itthon próbálj meg beszerezni, mert külföldön valami oknál fogva a a telt virágút drágábban adják, mint a szimplát, pedig a szimpla az alapfaj.

Lassan-lassan én is fogok tudni képet felrakni.

Tegnap egy kertészetben láttam Highnoon ( sárga féltelt) fás peóniát, 2 nagy bimbóval és 4400,- volt.

Rajta volt a termelő neve is. Érdekes módon egy másik kertészetben ugyanezeket a növényeket 2 ezerrel drágábban adták. Hmmm.

Előzmény: Szottyi (1477)
Szottyi Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1477

Sziasztok!

Hát igen nagyon szépek ezek a képek. Mind mind!

Nálam még mindig csak 1 db rózsaszín nyílt ki a fások közül. A többi duzzadó bimbóban. (Kép a telómon van, majd ha talán most hétvégére több is nyílik akkor teszek fel együtt több képet.)

Múlt vasárnap a püspök lilámon pattant a bimbó - már látszott a színe, de nem nyílt ki.

Az a baj, hogy ugye nekem mind a telkünkön van, ahova csak hétvégente jutok le, és ha pont úgy kapja el a jó idő hogy hétközben kinyílik, hát bezony van mire kimegyek szombaton már el is hervadt szegény.

A piros cirmos a "Shima Nishiki" és a Szász Írisznél vettem. http://szaszirisz.e-aruhaz.com/productlist/cpath/3_12

Szép egészséges növényeket árulnak, bár a férjem vette nekem ajándékba és párszor kellett telefonálnia miatta, hogy mi van már a rendeléssel. De alapvetően a növény rendben van. Karácsonyra jött, télen ki is virágzott a szobában. :P De mostmár jól van. :)

Tegnap előtt edzettem a kutyámmal, és képzeljétek egy lakótelepi ház előtt a kiskertben találtam Paeonia tenuifolia - t (ez a kapor levelű annak aki a latin nevet nem tudja :P ) a telt virágút. UHH!! Eddig is tetszett, a képeken, de így élőben. Még a férjem is elájult. :) Úgy kellett átugranom, mert majdnem ráléptem, de átvetődtem fölötte. :D :D Tudtok helyet ahol lehet venni ebből a fajtából? Elsősorban inkább itthon.. persze ha nincs akkor megyek külföldre, oszt rendelek onnan. :P

Üdv

Szotty

ninovarga Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1476

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1475

Szia Anita!

Azok a picik biztos magról keltek, nekem is van 1-2 db. Azt mondják kell 7 év mire virágzik.

Dóra 

Előzmény: anita.n (1456)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1474

Szia!

Szeretném megkérdezni a piros-fehér cirmosat hol vetted?

Nagyon szépek az én peóniáim is, sajnos elromlott a fényképezőgépem, az idén nem lesz fotó.

Van ami már elnyílott egy telt sötét bordó nyílt legelőször.

Amit a siófoki bácsi bronznak mondott az még  nem nyílt ki remélem nem sül be az idén is mint tavaly.

Még van egy aminek már látszik a szine kicsit az is bordó, remélem nem olyan mint ami legelőször nyílt.

Amit annó Egerbe vettem nagyon gyenge tövek, pedig egy évvel előbb vettem mint a siófoki töveket.

3 tővem van olyan aminek szerintem az idén se fogom látni milyen szinű.

Volt valaki a fórumról az idén Siófokon.

Jó lenne elmenni, esetleg van valami ujdonság tudtok róla.

köszönettel:

Dóra 

Előzmény: Szottyi (1439)
robida Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1473

http://nellikert.blogspot.hu/2014/04/kepek-minden-mennyisegben.html

Aki elég türelmes, az talál bazsarózsás képet is:)

gyula_k Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1472

Üdv mindenkinek!

Látom másoknak is vannak gyönyörű paeoniái.

Nálunk a hétvégén igy néztek ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!