Olyan kerdesem van hogy az en terrano 2 esemen a hatso hid kanyarodasoknal kattog durrog recseg kicsereltem mar a difi muvet de semmit sem javult mit lehet tenni? Feltengelyeket is csereljem meg a kerekcsapagyokat vagy erdemesebb kicserelni az egesz hidat?
nálam a rud kicsir kirágta ott a vázat is. esztergáltattam fasza kis keretet amibe belepasszol a szilne es odaheggesztettuk, 20000% al jobb lett az egész
A Terranom egyszer csak nehezen vette a sebességet, a kuplungpedál félig bennmaradt. Próbáltam légteleníteni, de nem sikerült. 3 légtelenítő csavar van rajta. A felső munkahengernél, az alsó munkahengernél és az alsó munkahengertől hátrafelé egy kb. 1 méteres cső végén. A két munkahengernél nem jött levegő a légtelítőnél, a legutolsó légtelenítő pedig be van dugulva. Több meneten keresztül csavartam kifelé, de semmi...
Olajfolyásnak semmi nyoma, az olajtartály tele van.
Motorolaj nekem évek óta Parnalub Extrasyn Diesel 10W40 mert valamivel olcsóbb és nem volt vele gondom, kinek mi a kedvence. 6,2 liter kell bele, szűrővel együtt 6.5.
Váltóba API GL-4 váltó olajat ír. Az első diffibe (R180) 1.3 liter API GL-5, hátsóba (H233) 2.8 liter L.S.D. API GL-5 / SAE 80W-90. TX10A transzferbe meg 2.3 liter DEXRON.
Attól függően hol vagy, tudok Gödön egy olajcsere szervizt ahol ezeket tudják és meg is csinálják. Sőt bontott alkatrészeik is vannak ha kell valami, én mindig oda járok.
Sziasztok! Ma engem is elért az ablakemelő vírus. Reggel leraktam az autót, felhúztam az ablakot, délben már nem lehetett leengedni. A relé kattan, de az ablak egyik irányba sem mozdul. Leszedtem a kárpitot, megnéztem a relét belülről, minden rendben van. A motorról lehúztam a kábeleket oda is jön áram, így kizárásos alapon a motor sz@rhatott be. Kérdésem: a motort ki lehet külön szerelni, a nélkül, hogy szétugrasztanék valamit a mozgató mechanikában?
A másik egy találós kérdés: a mellékelt képen szereplő kütyüt találtam az ajtó belsejében leesve. Ha megnyomom a mikrokapcsolót, akkor lezár a központi zár. Ez valahová fel volt fogatva a jelek szerint, de nem találom a helyét. Mi ez és mi működteti?
2001-es faceliftes (3 ajtós) autóról van szó.
Mindenféle találgatást, segítséget és választ előre is köszönök!
Sziasztok! Tegnap vettem egy 3 ajtós terranot , 97 évjárat 2,7 td kerek lámpás interkuleres, de a forgalmi szerint csak 101Le, motorkód td27em, van kerek lámpásba 101Le vagy elírták a forgalmiba, igazából mindegy mert így is jól megy, csak érdekel. Szeretnék rá tetőcsomagtartót, de nem találok sehol ,sajnos nem tetőkorlátos, nincs valakinek elfekvőben, vagy esetleg tetőkorlát? Köszönöm!