Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Nem hiszem, hogy más lenne az eredménye. Mellesleg, ha tényleg ennyire ártana a forgalom annak a szakasznak, akkor jobb is így. Csak alternatívát kellene találni. Vagy más összekötőutat, vagy a stadioni rendezvényeket (és a virágkarnevált) szervezzék úgy, hogy ne zárják el egymástól a város két felét.
Most újra neki lehetne futni az engedélyezésnek - most más a közszellem, mint a legutóbbi elutasításkor!
A Virágkarneválon és a Campuson kívül a TEVA-nak és az Augustának is nagyon sokat jelentene, pláne ha a trolit elvinnék a Doberdóig! Feltétlen kell Északon egy Kelet-Nyugati átjáró!
Valami alternatívát ki kellene találni, mert nagyon kéne egy szilárd burkolatú út, amelyik használható lehetne pl. augusztus 20-án, hogy ne kerüljön mindenki a Nagyállomás felé.
Sok értelmezhetetlen indok van az elutasítás szövegében...
Érthetetlen, hogy egy vegyiművek mellett leaszfaltozott út, amin trolik közlekednek miért környezetkárosítóbb, mint a mostani földúton döcögő teher és személyautók?!
Hogy lehet az, hogy az Auguszta felé vezető úton a sima busz nem ártalmas, a temető felé a troli meg az?!
Egy talán fontosabb hír.Sokan elképzelték már azt,hogy a trolik és a buszok a Benczúr Gyulán azon részén járjanak ahol földút van és amit leaszfaltoznának.Egy most megjelent cikk szerint ebből semmi se lesz,ugyanis az a hely védett terület.Tervezték,de beletörött a bicska,mert olyan megkötések lettek volna,amik vállalhatatlanná tették a beruházást.
es persze a DKV is hozza a formalyat, az uj menetrend a regi - a regi az uj, meg a liket sem sikerult pontosan feltenni, felcsereltek amit fel lehetett. :(
Ötletként rengeteg dolog fel szokott merülni a DKV-nál. És van, ami köztük "sofőrpletyka". De ha jól tudom, amíg az önkormányzat nem bólint rá, nem vihetik véghez.
Menetrend szerint is szinte egyszerre kell, hogy jöjjenek, így lett megtervezve. Vissza lehet keresni, egyszer már összeszedtem egy hsz-ben. Annyi "értelme"van az 50-esnek, hogy így kevesebb busz jár az ITS és a Doberdó utca között, ez volt a "fejlesztés".
Az 50-es sajnos nem köt össze lényeges úticélokat. Ha valamiért a 43-ast nem lehetne meghosszabbítani, az 50-es a Domokos Márton úton át közlekedhetne a régi Auchan megállóig, a 43-ast pedig ugyanoda meg lehetne hosszabbítani. Így már a Hatvan utcai kert és a Nagysándor-telep felől összeköttetés jönne létre az ITSH felé. Használhatnák az agyukat igazán.
Ahányszor láttam az 50-est a Doberdóra visszajönni, mindig a 10-essel egyszerre, azt megelőzve érkezett, természetesen full üresen. Ebben a formában így semmi értelme, pláne csuklóssal, mert legtöbbször két 15-ös között az megy 50-esként.
Elképzelni nem tudom, hogy a 10-es megkurtítása kinek lenne jó. Én inkább az ITSH-hoz építenék egy kisebb pihenőt, a 10, 14, 43-as buszok (utóbbi a hamarosan elkészülő Domokos Márton úton keresztül) mind ott végállomásoznának. Azon is elgondolkodnék, hogy 50-esre szükség van-e ezek után.
Direkt arra mentem, megnéztem. Simán lehet arra kanyarodni, a felüljáróról lefelé van balra kanyarodó sáv. A Google kivételesen nem a barátunk. Ez már helyesebb ábrázolás: https://www.openstreetmap.org/#map=15/47.4953/21.5790
Kipróbáltam Google maps-en és ott nem működik Szepes a felüljáró felől, csak a szováti irány. Lehet, hogy csak a Google rendszere sz*r, de ha meg nem, akkor az nagyon gáz, hogy Szepes felé nem lehet itt menni.
Az már lehet, hogy hosszú lenne egy kicsit. (mármint menetidőben). Bár lehet, hogy az én verzióm is, fene tudja. Amúgy az új felüljáróról lehet menni a Sárga dűlő fele is? Mert térkép alapján nem úgy néz ki.
Sőt, a jelenlegi 46H is kimehetne Szepesre, bár nem tudom, hogy a Vértesi úton mennyire kihasznált a 39-es. A Vértesin elvileg lesz összekötőút a reptérig.
Ha lenne nornális út a Vértesi és a reptér között akkor a 39-essel ki lehetne váltani a 47Y-t. A repülőtér után Mandolás utca - Dobogó utca - Epreskert utca - Gázvezeték utca - Mikepércei út - Homokkerti felüljáró - Nagyállomás.
Lehetne két új megállópár is a Mandolás utcán, ott ahol össze van kötve a Vadász utcánál, meg a másik összeköttetésnél a Halász utca közelében.
Vannak benne logikus (vagy annak hangzó) dolgok, de az ellenkezője is.
A teljes 42-47 összevonás egyáltalán nem hülyeség, de a 43-ast kivinni a 14-es útvonalán az ITSH-ig csöbörből vödörbe lenne. Pont emiatt "vágták ketté" a 11-est is. A 43-ason is állandóak lennének a késések.
A józsai buszok, és a 15-ös variálásáról már tavaly is szó volt, eddig nem lett belőle semmi.
A 10-es kurtítását pláne nem tudom hová tenni, szerintem senki se járna jól vele.
Nagyon gázul hangzik. Nem hiszem, hogy 4-5 nappal a változtatás előtt ne tennék ki, esetleg elhalasztják februárig. Minden esetre előreállítottam a dátumot a menetrendi kereső oldalamon, eddig nem mutatott változást. Tehát ha akarnak is változtatni, akkor sem végleges.