Ha levonul a meleghullám, kirakom a kamrából a fal mellé a cserepes fügéket. Mínusz 3-4 fokban a gyökerek nem fagynak el. Mikor 1 cserép kint maradt -10 fokban csak mert úgy döntöttem nem kell az a füge, az is kihajtott tavasszal.
Aki télire bebugyolálta a bokrát, annak nem fog idő előtt kihajtani ha most kibontja. -15 fokra szerintem már nem számíthatunk.
Én is sorban állnék az olvasmányért amennyiben lehetséges! Rég kerestem a könyvet, nem tudom lelek e benne még újat, de mindenképp szeretném. Köszönöm előre is! ( e mail : bolcsvezer@freemail.hu )
Ha nincs jobb, méretes könnyű pokróc, vagy nájlonfólia -olyan, ami a kégli fesők után marad- takarás is segíthet, de lazán, téglával rögzítsd a bokor köré, és figyelni kell a külső hőt, ne páljon be! Adig semmi gond, míg a rügyek-virágok ki nem bújnak, és rájuk nem jön a -10°C! A még hidegebb ellen komolyabban kell védekezni!
Jeszenszky Árpád:A füge c. könyvét szeretném elkérni Tőled én is. Most a télen nagyon jó lenne "átrágni". Ahogyan láttam, pdf-ben megoldható. Előre is hálásan köszönöm.