Minden, ami a jogtiszta iGO navigációs szoftverrel kapcsolatos. A warezolásnak, illetve a warez linkek közzétételének ebben a topikban tiltás a következménye.
MIELŐTT MEGKÉRDEZED:
- iGO Primo kizárólag eszközre telepítve került és kerül forgalomba, telepítős változatban nem.
- Az iGO8 által támogatott készülékek listáját a http://www.igomyway.com/hu/support oldalon találod.
- A térképfrissítések a http://www.naviextras.com oldalon érhetők el.
- A navigációs készülékekkel kapcsolatos kérdéseidet a szomszédos szaktopicokban tudod feltenni.
Valamelyik nap kipróbáltam egy ilyen megtervezett oltári nagy baromságot, mert nem siettem, egy teszt belefért. Kelenföldről Óbudára nem az alsó rakparton tervezett, hanem a Gellért és a Clark Ádám téren át.
Konkrétan úgy siklottam át a városon, mint forró kés a vajon ;-) 3 órával később meg már esze ágában sem volt arrafelé tervezni.
Amúgy - hogy ne legyek igazságtalan - az igo még legalább három dologban jobb: - a sebességhatár figyelésében - a többpontos tervezésben, optimalizálással - a kicsit is bonyolultabb csomópontokon való átjutás segítésében
Azért tegyük hozzá, hogy a Wazze oltári baromságokat képes tervezni, mert az algoritmusa olyan amilyen. Az viszont tény, hogy az általad említettekben verhetetlen egyelőre.
De én pl kizárólag a forgalmi infók beszerzésére használom, tervezésre továbbra is ott az NNG szoftver.
Csak itt a közelemben három olyan hely is van, ahol a közlekedés módja az elmúlt napokban alapvetően megváltozott, és egészen biztosan a közeljövőben még jobban meg fog változni. Továbbá szintén csak itt a közelemben akad jónéhány, heteken át tartó útlezárás, ami majd egyszer meg fog szűnni. Minderről az a bizonyos Legfrissebb Magyarország térkép az égvilágon semmit nem fog tudni.
(az a navi, amit mostanában használok, nemhogy naprakészen, de órák alatt pontosan lekövet minden ilyen változást - ja, az is ingyenes)
Persze aki Navigyurcitól idéz (aki igazából saját véleményt még az életben nem fogalmazott meg a szakmában) az másra is képes. :D :D
Szóval.. mielőtt ünneplésbe kezd a tömeg:
- Az app egy nyilvános béta teszt, amelyben a felhasználók nagy tömegben fogják sokféle készüléken kipróbálni az alkalmazást az NNG számára 0 befektetés mellett, - Semmiféle support nem jár hozzá, azaz senki nem fog foglalkozni azzal, kinek miért nem fut a készülékén, vagy kinek mért fut rosszul, - A szoftverben nem működnek azok a szolgáltatások, amelyek elvileg a nextGen újdonságai lennének, azaz pl az online TMC vagy időjárás modulok, de egyéb online tartalom sem lesz elérhető, - A 10 napos letöltési időszak elteltével semmiféle kiegészítő nem lesz elérhető hozzá és utólag sem tud senki vásárolni ilyesmit - Természetesen a hozzá kapott HUN térkép sem lesz frissíthető, bár kétségtelenül igaz, hogy a februári térkép vélhetően 2222 évig licencelt lesz, :D - Összességében maga a szoftver ilyentén lebutítása egy anno volt "Amigo" szintjére "emeli" az appot, bár a Nextgen a Primo után sok részében JELENTŐS visszalépés.
Ezzel együtt BIZTOSAN lesz aki örül, és az NNG részéről is nevezhető szép gesztusnak reklámfogás helyett az, hogy kapunk egy NNG HUN térképpel ellátott, offline navigációra képes appot Androidra és IOS-re. Más kérdés, hogy mire és ki fogja használni.
Más kérdés azonban, hogy azok akik itt nagy pofával lopott/tört szoftvert használva magyaráznak, biztosan nem térnek át ennek a használatára. :D :D
A legfrissebb Magyarország térképet használó alkalmazás, az iGO új motorjára a NextGen-re épül, és teljes körű navigációra alkalmas. Lássuk milyen lehetőségek kerültek bele:
- Offline navigáció (internet használata nélkül) – Több uticél megadása – Cím megadása “rábökéssel” - Statisztikai adatok alapján javasolt útvonalak - Alternatív útvonalak – Biztonságos közlekedés (iskolák, vadveszély, rossz útviszonyok) - A legfrissebb fizetős szakaszok (megyei matricarendszer) ismeretével - Sebességmérő kamerák kijelzése – Érdekes pontok – Benzinkutak és parkolók az úticélod közelében - Legfrissebb Magyarország térkép (122019 km út, 6458 közigazgatási egység, 68517 db. érdekes pont)
Az NNG szerdán bejelentette, hogy tíz napra ingyen letölthetővé teszi az iGO navigációs appot a legfrissebb Magyarország-térképpel. Az alkalmazást SzülinApp néven kell majd keresni, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokra és iPadre lehet letölteni április 20. és 29. között.
Most arra vagy kíváncsi, hogy a NavNGo értékesít-e az interneten keresztül vagy azt szeretnéd, hogy tanítsunk meg lopni? Alkérdés: topicleírást olvastad-e? :-))
Elméleti kérdés: egy saját poi-gyűjtemény, mondjuk kml formátumban bemásolva a content/userdata/poi könyvtárba sérti-e valamilyen formában a program licensz-feltételeit?
Itt a fórumban történt. Azért hozzá teszem, hogy az eltelt években ettől még teljesen nyugodtan tudtam aludni. Azóta is benézek néha, ha kell kijavítom Schaf linkjeit :)
Amúgy meg azért válaszoltam neked, mert te írtál hasonlót ahhoz, amit anno én is felvetettem: pl. egy É-K Magyaro-n élő embernek simán lehet, hogy csak a magyar, cseh, osztrák térképekre van szüksége. És mit is kell ehhez megvennie...
Ki ordította le a fejed? Itt, a fórumban valaki vagy valamelyik gyártót kerested meg ezzel?
Amúgy 2007 óta lényegesen megváltozott az okostelefon és ezzel szoros összefüggésben a mobilinternet penetráció. Saját példámból látom, hogy belföldön, ahol van mobilnetem, a Waze 100%-ig elegendő. Roppant módon sajnálom az összetört navimat, de amíg nem megyek külföldre, semmi ingerem, hogy másikat vegyek.
Más: jó, adják csoportban a térképeket, de a saját autós utazási szokásaimból kiindulva már kitolásnak látom a "Magyarország, Nyugat-Európa, Kelet-Európa" választékot. Sokkal ésszerűbb lenne egy "Magyarország és a szomszédos országok" választás. Ebben nem érezném, hogy rámtoltak valamit, amit soha nem fogok használni.