Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2778

Hát ha a Puerta de Hayu Marka kapu az, akkor bizony az az enyém. Ezen kívül csak egy kontaktosat küldtem be, de az akkor gondolom nincs benne. Köszi hogy szóltál, na holnap vehetem is meg.

Hogy ne legyen off a TV2-n ment a Mokkában a Bigfootos hírről a téma:

https://www.youtube.com/watch?v=sOQSV2fapz0

Izgultam nagyon, élesbe ment élő felvétel kapásból, félre is mondtam ezt-azt mert görcsöltem, de ez van :D

Előzmény: Csimpolya (2775)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2777

Legalább megtudtam, hogy került a Harry Potter könyvek egyikébe.

Előzmény: infeserter (2769)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2776

Minden lehetséges, ehát ez is. Viszont az oktatója, Liebermann Lucy, szintén látta. Persze az is lehetséges, hogy csak nem akart vitatkozni egy nyűgös pácienssel, illetve egy jövőbeli kollégával.

Valamelyik tévéműsorban is szó esett a manókról, tényleg főleg Írországban vannak, de az illető angol úr megemlítette a Balatont is.

Előzmény: C.Miki (2767)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2775

Amennyiben te írtad a csillagkapuról szóló cikket az UFO-magazinban, akkor érdemes megvenned.

Előzmény: Törölt nick (2757)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2774

az asszociáció távoli, de mivel korábban fantasy-könyvek is szóba kerültek:

a leprechaunok Eoin Colfer könyveinek (Artemis Fowl sorozat) társ-főszereplői: fenti nevük ott egy félrehallásból származik, valójában ők az alsó szint rendőrsége felderítő egységének tagjai - ezért is találkoznak néha az emberekkel ;-)

(Lower Elements Police Reconnaissance Unit, azaz LEP-Recon, azaz leprecon, félreértve leprechaun ;-)

Előzmény: infeserter (2773)
infeserter Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2773

a manót rendőrnek nézni sem semmi... :-)

Előzmény: Törölt nick (2770)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2772

:DDD
Amúgy úgy tudom, hogy alkoholtól csak az hallucinálhat, ha teljesen alkoholista és minden nap iszik valaki már jó ideje.
Olyan sosem, aki csak 1-2x italozik egyet a haverokkal a hétvégén.

Előzmény: C.Miki (2771)
C.Miki Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2771

Én detto, ami késik nem múlik! :-)

Előzmény: Törölt nick (2768)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2770

ződ rendőr :-))

(bár nem kriptid)

Előzmény: infeserter (2769)
infeserter Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2769

az írek leprechaun manója is hasonló jelenség...

Előzmény: Csimpolya (2761)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2768

Ezt már úgy sem fog kiderülni persze :)
De én sem vetem meg az alkoholt néha napján, mégsem láttam még manókat sem űrlényeket :)

Előzmény: C.Miki (2767)
C.Miki Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2767

Nem akarom megsérteni egy elhunyt ember emlékét, de az nem lehet hogy Popper Péter ott a Balaton parton jóféle alkoholos italokat fogyasztott? Aztán jöttek a manók? :-) 

C.Miki Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2766

Köszi hogy szóltál, így már meg sem veszem őket. 

Előzmény: Csimpolya (2756)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2765

Még mindig jobban jártak, mint Popper Péter, akit a barátnőjével együtt nagyon intim helyzetben lestek ki. Péter rájuk szólt, hogy tűnjenenk el. El is tűntek, de neki reggelre úgy begörcsölt a háta, hogy csak hosszas masszázs után lett újra használható. Úgyhogy aki találkozik velük, semmi esetre se bosszantsa fel őket.

Előzmény: Törölt nick (2763)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2764

Sajna, ezt a könyvet nem ismerem, de én sme olvashatok el mindent.

Előzmény: Törölt nick (2762)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2763

Múltkor rám írt egy ismerősöm, mert tudja, hogy érdekelnek az ilyenek, hogy voltak a barátnőjével nyaralni a Balatonon. Estefelé járt és ő elment a hotdog árushoz, a barátnője meg ott maradt a parton. Utána azt vette észre, hogy rohan felé a lány könnyekkel küszködve, hogy most látott a parton egy nagyon vékony lényt nem messze tőle, és úgy megijedt hogy egyből elrohant.

Érdekes.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2762

annyira nem lesz új, már többször találkoztam vele... Charles de Lint Moonheart-ja például harminc éves fantasy könyv, én ott láttam először... (na persze az észak/nyugat-európai mondavilág után ;-)

Csimpolya Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2761

Ez lesz a fantasy írók új kedvence!

Érdekes, hogy a nemrég elhunyt pszihológus, Popper Péter, valamelyik könyvében azt írja, hogy a Balaton mellett találkozott néhány manóval, mi több, ezek még a szobájába is belátogattak. Némi vonakodás után elmondja ezt az oktatójának, kissé félve, nehogy bolondnak nézzék. Az illető hölgy erre azt feleli, hogy ő is találkozott néhánnyal, szintén a Balaton partján. 

Előzmény: Fu Shang Fu (2760)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2760

Pukwudgie - 60-90 centi magas, szürke bőrrel, néha izzó fénnyel.

http://www.paranormal-encounters.com/wp/what-exactly-is-a-puckwudgie/

Csimpolya Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2759

Igen, kissé meglepő, hogy egyáltalán  kétkedeik. Az UFO magazint éppen csak átfutottam, most majd figyelmesebben is átnézem.

Előzmény: Törölt nick (2757)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2758

Tudom, hogy már korábban linkelték, hogy lelőtték a Nagylábút, de valaki azt írta hoax, mert a hapsi már korábban is csalt.

Valahol azt írták, hogy most tényleg lelőtte. Mi igaz ebből?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2757

Csoda, hogy az író kételyét írja le a cikkben :D De mondjuk érdekesnek tűnik, majd elolvasom.
Na majd megveszem. Ufómagazint is, mert küldtem be cikket, nem tudom benne van-e már.

Előzmény: Csimpolya (2756)
Csimpolya Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2756

A február havi UFO magazinban nincs olyan hír, ami a témánkba vágna. A Hihetetlen-ben kettő is van, az egyik a 65. oldalon, Rémisztő szárnyas lény címmel, a másik a 76. oldalon, a lápi szörny legendája. Mindkét történet iránt kételyét fejezi ki a cikket idéző újságíró. Nekem még náluk is erősebb kételyeim vannak.

Viszont érdekesnek találtam a 68 oldalon a Magyar Maugli c. írást. Ha csak közvetetten is, de érinti a témánkat vág. lehet, hogy egyes "majomember" észleléseket az ilyen kitett gyerekek léte magyarázhat. Egy rövidke cikkben szó eseik HAny Istókról is.

Az oldalszámokat azért írtam meg, hogy ha valaki az újságárusnál belelapoz, itt találja meg.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.30 0 0 2755

de imádtam ezt a filmet kiskoromba, azóta se tudtam megszerezni magyarul

https://www.youtube.com/watch?v=4Tj35EHpnQg

paul2 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 2754

... esélyesnek látnám a felvetést, de így erősen kétlem

Ha az emberek csak ésszerű dolgokat csinálnának, nagyon másképpen nézne ki ez a világ...

Gondold végig, mennyi időbe tellett ezt megcsinálni úgy, ahogy (teljesen feltételes módban) leírtam, és hány éve röhöghet az illető a markába azon, hogy hány ezer embert vert át.

Veheti úgy, hogy beírta magát a történelembe, és ehhez nem kellett világháborút kirobbantania, vagy híres embert lelőnie.

Más lenne a helyzet, ha le kéne forgatni egy ilyen videót mondjuk valami reklámhoz, akkor jönne a gond csőstől: honnan szerezzek oroszlánt, hol eresszem el, stb. Viszont a cirkuszban mindez adott, csak némi pia kell, és előbb-utóbb bevillan az ötlet is. Még az is lehet, hogy heccből engedték ki az oroszlánt, aztán a társulat fele kergette, a másik fele meg röhögött rajta. (Az átlagember be van rezelve az oroszlántól, de aki ismeri némileg, az tudja, hogy nem túl nagy a mozgásigénye, főleg a ketrecben felnőtt példányoknak, szóval nem fog lemenni a térképről, ha kiszabadul - ezért durva tréfának elmegy egy ilyen húzás)

Csak fantáziálok, de még mindig sokkal hihetőbb vagyok, mint aki azt tételezi fel, hogy valahol Európában vad oroszlánpopuláció rejtőzködik.

Előzmény: Törölt nick (2752)
Irbisz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 2753

a gabonaköröket is poénból csinálták jópáran, az elhíresüt 191x -es tündérfotókról is csak sok-sok évtized után vallották be hogy szélhámosság, híres nessie-képről is évtizedek után vallotta be a készítő hogy kamu.

szóval lehet hogy csak az emberi butaságot/hiszékenységet tesztelte, fogadott valamire, vagy kocsma után jó poénnak tünt :)

szóval ez az "oroszlános" sztori is könnyen lehet ilyen, és egyébként nekem az  a legnagyobb bajom vele, hogy ha valaki csak a tájat videózza, annak van ideje tűéles képet beállítani, nem ennyire tré minőségű, homályos felvételt készíteni, ami pont olyan mintha direkt kellően homályosra akarta volna állítani.

most komolyan, saját használatra ilyen életlen, homályos, semmire se jó felvételt csinál valaki?? ne már ...

Előzmény: Törölt nick (2752)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.29 0 0 2752

Még ha a cirkusz népszerűségét ezzel növelnék is esélyesnek látnám a felvetést, de így erősen kétlem :)

Pénzt se szerzett vele az illető, se népszerűséget, még a nevét is elhallgatta.

Ha "reklám"lett volna, nagy valószínűséggel mikor már nem foglalkozik vele a sajtó bevallják a csínytevést. Mégsem történt semmi ilyesmi, pedig ezzel biztos reklámozhatták volna magukat.

Előzmény: paul2 (2750)
paul2 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 2751

A felvétel hiteles, a pontos helyet is meg lehet adni, a helyszínen a háttérrel ellenőrizhető is. Ki lehet rakni a kameracsapdákat, a büdös életben többet nem látják a fenevadat, mert amikor a cirkusz legközelebb erre jön, nem eresztik ki :-)

A videót viszont szent borzongással linkelik világszerte még 50 év múlva is a hívők újabb generációi.

Előzmény: paul2 (2750)
paul2 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 2750

És mi van, ha fogok egy cirkuszi oroszlánt, megfuttatom az alkonyatban, és tök korrektül felveszem egy mobiltelefonnal?

Aztán a végén megkongatom a lábosát, erre ész nélkül visszaugrik a ketrecbe, hogy le ne maradjon a vacsoráról.

Az egész nem tart öt percig, a cirkusz vonulhat tovább, már csak ki kell posztolni a felvételt valami ütős dumával.

Előzmény: Törölt nick (2748)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 2749

Hiába vannak technológiailag fejlettebb eszközök , mint 100 éve, mint mondjuk a műhold. A sűrű őserdőn azon sem látnak át.

Olyan ez, mint amikora dzsungelekben több méter magas épületeket fedeznek fel az ókorból vagy mondjuk több méter széles barlangokat, amit eddig a kutya sem vett észre, hiába hogy ott voltak körülötte :)
Persze persze az állatok mozognak, de nem biztos hogy észre veszik őket.

Nem mondom hogy dínó lapulhat meg a bozótban, de hogy valami nagyobb testű állat, hüllő arra még meglehet az esély, hisz korábban is kaptak már el lónagyságúakat, pedig már akkor is volt kamera meg csapda minden felé :)

Előzmény: Irbisz (2747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!