Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Persze. Azért a sok hasznosítandó összefogott és sok lúd disznót győz alapon egyelőre erősebbek, nem akarnak holmi érzelmi marhaságok miatt hasznosulni. Ehh... :D
Parkapcsolat, szex, kotodes, erzelmek nelkul. Nem ugyanaz. Apam, ahogy ramnez, vagy en ranezek. Erzelmek nelkul csak nezes. (Elegge imadom az apukamat)
Az Asimov-féle Solaris-modell szerint 50 ember él a bolygón, egymástól jó távol, birtokaik közepén 200 éves korig, robotok által biztosított maximális jólétben. :-) Szerintem te nem erre gondoltál. :-)
Hasonlot en is probaltam. Amikor meghalt a kutyam, megfogadtam, hogy nem engedek semmi allatot megegyszer kozel, mert a szivem egy darabja szakad ki, amikor vege. De nem megy. Uj kutya is pont ott van, es en azt hiszem, megeri.
Emberek? Emberekkel nem is probaltam, ijeszt a gondolat is, erzelmek nelkul, komolyan.
Kulon kasszan eltek? Az erdekes lehet (nem negativ ertelemben).
Barataink elnek "nagyjabol" kulon kasszan. Ok 40-50 evesen jottek ossze, mindkettonek korabbi hazassaga es felnott gyerekei, beraktak minden "alapot" a kozosbe (kifizetett haz) raknak egy alapba ami kaja, rezsi, es utana mar kulon. Ez is egy olyan dolog, amit feszekalja kisgyerekkel nehez elkepzelni.
Hát nem tudom, én speciel ezt nem értem. Gyerekkoromban volt egy korszak, amikor tök jól éltek a szüleim, el baszták rohadtgyorsan a pénzt, előtte is, utána is nélkülözés volt. Én azt mondtam, ezt soha. 0 Ft-tal kezdtük a párommal, baromi sokat dolgoztunk azért, hogy most tényleg megvegyük, amihez kedvünk van, ne legyen a pénz konfliktusforrás köztünk, összejött. Nem cserélném le a nélkülözős életünkre, amiben csak azért nem volt pénzből konfliktus, mert megegyeztünk, hogy nem lesz, és hogy a jövőért együtt, hajrá. Vicces, hogy mindezt külön kasszán, a mai napig is :))
egy ujabb dolog,amiben 100%-ig egyetertunk......En eltem ennel sokkal jobban is anyagilag,szinte azt vettem meg magamnak,amit akartam...De nem volt jo eletem.....Most anyagilag sokkal kevesebb jut,de kiegyensulyozzak azok az erzelmi dolgok,amiket alabb emlitettel...En inkabb ezt valasztom....mas meg mast
Sem tárgyakhoz, sem emberekhez, sem tájakhoz, sem semmihez. :-) Az érzelmeknek nincs helye az életemben. :-) Ami biokémiai behatás megjelenik, azt lehetőség szerint kontrollálom. :-)