Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1180
Mike Batt (remélhetőleg) az ünnepek alatt elkészült a hangszerelés rá eső részével (vonósok, fúvósok), így ma a Royal Philharmonic Orchestra közreműködésével és Mike Batt vezényletével, William Orbit (mint producer) felügyelete alatt elkészítik a még hiányzó felvételeket Katie új albumának dalaihoz.
Patreides Creative Commons License 2009.12.25 0 0 1179
A GFK Dutch Charts bejelentette, hogy Hollandiában az évtized legtöbb példányban eladott albuma Katie Melua 2005-ös Piece by Piece CD-je, amelyből 400.000 db kelt el. A második és harmadik helyen Norah Jones albumai állnak (Come Away With Me 2002, Feels Like Home 2004).
Patreides Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1178
Anna Friel, William Orbit (Katie új albumának producere) és Katie Melua Anna Friel öltözőjében (Theatre Royal, Haymarket). (A képet William Orbit twittelte ki :) )

Anna Friel William Orbit Katie Melua Theatre Royal Haymarket
Patreides Creative Commons License 2009.12.21 0 0 1177
Mike Batt most hangszereli Katie egyik új dalát, a címe: "I'd Love To Kill You".
Ajjaj. :)
Patreides Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1176
Katie Melua tegnap Dominic Miller-el (aki Sting lemezein gitározik) készített felvételeket a studióban.

"Great show here in Baden Baden. Weather permitting I am off to London tomorrow for a recording session with fantastic artist! Then home 4xms /3:46 PM Dec 17th/

Had a great session in London with Katie Melua, produced by William Orbit yesterday. She's a REALLY fantastic artist and he is the best! /5 hours ago/"

Patreides Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1175
Mike Batt jelenleg éppen az Air Studo-ban van, és az elkészült felvételeket hallgatja Katie Melua-val és William Orbit-tal. Azt beszélik meg, milyen hangszerelést készítsen a dalokhoz Mike, különös tekintettel a vonósokra.

William Orbit "tudósítása" szerint tegnapelőtt Katie Melua Guy Chambers partiján a "Venus in Furs" című szám előadásával hipnotizálta a résztvevőket - de különösen William-et. :)

Pár napja, 10-én Katie (többek között) William Orbittal színházban voltak, a Breakfast At Tiffany's című darabot nézték meg a Haymarket Theatre-ban.
Katie elég különös ízlés szerint öltözött fel az alkalomra. :)

Katie Melua Haymarket Theatre 2009.12.10

Katie Melua Haymarket Theatre 2009.12.10
Patreides Creative Commons License 2009.12.03 0 0 1174
Tizenöt méter mélyen egyszer csak hirtelen azt veszed észre, hogy nincs levegőd. Semmi felkészülés, mélylevegő, ilyesmi... Elég durva.
Patreides Creative Commons License 2009.12.02 0 0 1173
Katie tegnap búvárkodni volt, amikor is leállt a légzőkészüléke, és ő majdnem megfulladt.
Ez sem lett volna sokkal jobb, mint egy nyolcadik emeleti erkélyről leszédülni, a végeredményt tekintve.
Patreides Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1172
Bejelentették Katie Melua 2010-es őszi német turnéjának időpontjait (október vége, november eleje), amelynek műsora a májusban megjelenő új album dalaira épül majd.
Az album producere William Orbit (az executive producer továbbra is Mike Batt maradt), és Guy Chambers mellett egy újabb szerzőtárs személyére is fény derült, aki nem más, mint Rick Nowels.
Patreides Creative Commons License 2009.11.30 0 0 1171
Daderth Creative Commons License 2009.11.21 0 0 1170
Hehe, ez az árvizes történet nagyon édes :)
Jaj, nagyon várom már az albumot! Kíváncsi vagyok, nagyon-nagyon.
Patreides Creative Commons License 2009.11.21 0 0 1169
"Katie (Melua) éppen most írt egy dalt Guy Chambers-el "Jön az árvíz" címmel, az új albumára. Miután befejezték, a következő héten az Egyesült Királyságot elöntötte az árvíz, kétségtelenül a legtöbb eső, amit ezer éve kaptunk.
Remélem, ő és Guy nem ír dalt nukleáris háborúról."
/Mike Batt, 2009.11.21./
Patreides Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1168
Új hírek:
Tehát a lemezfelvétel helyszíne London (Air Studios), a producer William Orbit, és a studiómunka most hétvégén elkezdődik.
T-Bone Burnett és a los angeles-i helyszín időközben ugrott... hát van ilyen. :)
Azért William Orbit nem akárki, amint az a róla szóló wiki cikkből is kiderül.
Patreides Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1167
Katie most vasárnap kezdi az új album készítését a stúdióban az új producerrel, a dalokon új társszerzőkkel dolgozott. Kíváncsi vagyok, kik azok. Andrea McEwan most Berlinben él, így nyilván nehéz lett volna a közös munka, de azért sajnálom... A két közös daluk, a What I Miss About You és a Dirty Dice szerintem elég jól sikerült a harmadik albumon.
Patreides Creative Commons License 2009.11.16 0 0 1166
Katie a jövő héten vonul stúdióba felvenni az új albumot, amely előre láthatóan májusban jelenik meg.
Patreides Creative Commons License 2009.10.26 0 0 1165
"Hogyan szórakozzunk jól ruha nélkül...

Emlékeznek? Amikor egy hotelszobában vannak, ott van az a fénycsík a fürdőszoba ajtaja alatt. Mindig nagyon hasznos, segít odatalálni a sötétben. Különösen olyankor, amikor minden éjjel másik szállodában van az ember, ahogy ez velem gyakran megtörténik mostanában.
Turnén voltunk Katie Meluával, akkor éppen York-ban...
Felkeltem pisilni az éjszaka közepén, és ezt az ajtó alatti fényt használva vezérlő csillagomként, támolyogtam félálomban és teljesen meztelenül a fürdőszoba felé. A szemeim félig csukva, nem voltam éppen éber, kinyitottam az ajtót, és beléptem a fürdőszobába.
Azzal az apró különbséggel, hogy az nem a fürdőszoba volt, hanem a hotel folyosója.

Csak amikor meghallottam azt az undorító "klikk" hangját a bezáródó ajtónak, akkor tudatosodott bennem a szörnyű valóság. Ott álltam, teljesen meztelenül, kulcs nélkül, egy közepesen puccos vidéki hotel ragyogóan kivilágított folyosóján. A szobám ajtaja szilárdan bezárva mögöttem. Még csak egy magazin, vagy a szobaszolgálat egy otthagyott szalvétája sem hevert körülöttem, amivel megpróbálhattam volna eltakarni magamat.

Szerencsére így hajnali négy felé én voltam az egyetlen vendég a folyosón.
Nem tartott soká rájönnöm, hogy csak egyetlen választásom van. Lemenni a hotel recepciójához, vajon van-e ott egy éjszakai portás, aki visszaenged a szobámba.
És volt. A recepciós pultnál ült, és újságot olvasott. Úgy határoztam, hogy szégyenlősnek mutatkozni még kínosabb lenne, mint úgy tenni, mintha ilyen fajta dolgok gyakorta megtörténnének.
Így hát csak határozottan odaléptem az asztalhoz, olyan lazán, amennyire ez csak lehetséges, hanyagul a bejelentkező pultra támaszkodtam, és közöltem a pasassal, hogy véletlenül kizártam magam a szobámból. Azt szükségtelen volt megemlítenem, hogy teljesen, "varrás nélkül", mondhatni tök-életesen meztelen vagyok.

Erősen a becsületére válik, hogy a pacák csak felállt, higgadtan, egyetlen szájrándulás nélkül, rezzenéstelen arccal. Fogta a főkulcsot, "Kövessen Uram!" mondta, és visszavezetett a lépcsőn az első emeleti szobámhoz.
Beengedett, és jóéjszakát kívánt.

Csak gondoltam, el kell mondanom ezt a történetet. Soha, de soha ne bízzanak meg abban a fénycsíkban."

/Mike Batt, 2009. október 25./

(Mr. Mike Batt a Brit Hanglemezgyártók Szövetségének alelnöke, a Dramatico Kiadó tulajdonos-igazgatója, zeneszerző/szövegíró/karmester/rendező)

A york-i fellépés egyébként 2004. március 5-én volt.

* * *

Mike Batt - Soldier's Song

Mike Batt - Winters Tale

Agnetha Fältskog - Sometimes When I Dreaming

Katie Melua - Nine Million Bicycles

Art Garfunkel - Bright Eyes

Mike Batt
Patreides Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1164
Katie melua 2009.05 Beverly Hills Photoshot
Patreides Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1163
Most 17.30, m2.
Ha jól látom... :)
Patreides Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1162
Katie Melua tegnap Hollandiában a holland hercegi pár gyermekének keresztelőjén vett részt.
Rövidebb haj, nem nyúzott, kipihent arc...
Így már hamarosan indulhat is Los Angelesbe, a negyedik album elkészítésére. :)

Katie Melua Hollandia 20090920

lua Hollandia 20090920 b
Patreides Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1161
Katie - 25.
Mától negyedszázados öreganyóka. :)
Patreides Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1160
Egy hónappal későbbre tolták Katie programját, így jelenleg dalokat ír, illetve Mike Batt-el együtt dalokat válogat a negyedik albumához, és majd csak októberben utazik Los Angelesbe T Bone Burnett-hez, akivel azután október-november folyamán elkészítik az új albumot. A tulajdonképpeni stúdiómunka novemberre van beütemezve.
Patreides Creative Commons License 2009.09.05 0 0 1159
Patreides Creative Commons License 2009.09.04 0 0 1158
Na, most meg egy "e"-vel több lett... tehát T-Bone Burnett.
Előzmény: Patreides (1157)
Patreides Creative Commons License 2009.09.04 0 0 1157
(A magam részéről... egy "m" kimaradt. )

* * *

Elvileg Katie-nek mostanában kellene Los Angelesbe utaznia, hogy szeptember-október folyamán T-Bone Burnette producerrel egy studióban az új albumán dolgozzanak.
T-Bone volt az, aki a nyári turné előtt Katie-nek lejátszotta Bill Monroe szerzeményét, a "The One I Love Is Gone" című régi dalt, amit annak idején Hazel Dickens vitt sikerre. Ez a dal azután szerepelt a következő Melua-koncerteken, és Mike Batt szerint akár az új albumra is felkerülhet. Vagy nem. :)

Katie Melua - The One I Love Is Gone

* * *

Katie nemrégen lett Eric Bompard legújabb kasmír kollekciójának reklámarca, vele jelent meg a legújabb katalógus is (DVD melléklettel, amelyen egy munka-videó és két audio Melua-dal is szerepel).
Mellsleg ezek a pulóverek meg hasonló izék nem éppen olcsók, Katie meg eddig arról (is) volt ismert, hogy leginkább turkálókból öltözködött. Na most meg ez van... :)

Katie Melua Eric Bompard cachmere 1.

Katie Melua Eric Bompard cachmere 3.

Katie Melua Eric Bompard cachmere 4.
Előzmény: Patreides (1156)
Patreides Creative Commons License 2009.09.03 0 0 1156
A maga részéről, azt hiszem... szóval rémlik, mintha már hallottam volna valamit róla. :)

http://www.youtube.com/results?search_query=Katie+Melua+-+Chemo+TsitsiNatela&search_type=&aq=f
Előzmény: Törölt nick (1155)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 1155

lehet nektek nem újdonság, de én most hallottam először

Katie Melua - Chemo TsitsiNatela

keressetek rá, megéri!

remfloydian Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1154
maximega köszi
Előzmény: Patreides (1152)
Patreides Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1153
˙uǝʇsǝdɐpnq ʇɹǝɔuoʞ ɐnlǝɯ ǝıʇɐʞ sɔuıu ƃıpuıɯ ƃǝɯ 'ƃɐlıʌ ɐ zǝ ʇllɐǝɹɾǝɟ ƃǝlʎuǝʇ ʇɐH

:)
Patreides Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1152
Majd ha sok Katie Melua albumot vásárolunk a boltban, vagy töltünk le pénzért (!), akkor a Dramatico is, meg hazai koncertszervezők is elhiszik talán, hogy itt is lenne érdeklődés egy Melua-koncertre.
Addig meg maradnak a külföldi koncertek, vagy az internet:

Jazz Open Stuttgart 2009 koncert (950 MB, divx avi):

1: http://www.sendspace.com/file/sdhcvm
2: http://www.sendspace.com/file/5wam9u
3: http://www.sendspace.com/file/ki88k2
4: http://www.sendspace.com/file/8h6tlo

Katie Melua Stuttgart Jazz Open 2009
Előzmény: fokhagymabors (1151)
fokhagymabors Creative Commons License 2009.08.24 0 0 1151
Időnként benézek ide, hátha olyat olvasok, hogy "Budapesteeeeen!!!"

Tegyetek valamit az ügyért, annyira jó lenne!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!