Nagyon jóóók a hírek :-))), de azért pár kérdésem van:
- Akkor már célszerű feltölteni minden óra összegét a teljes 50e-re, vagy csak a kis MP-t???
- Nekem mindkét verzióból 1-1 volt a terv, változik itt valami?
- Nem jön ki a talján számlap a sokéves kamatból??? :-)))
- Milyen információ kell SükösdG-nek, nevek/szövegek a dobozhoz gravírozáshoz?
- Változott e a bankszámlaszám? Ha nem, akkor is célszerű lenne még egyszer megadni, lehet hogy már soknak nincs meg.
JÓ LENNE A KOMMUNIKÁCIÓT A "CÉLFÓRUMRA" IS BETENNI:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9131455&na_order=
Időközben már nem él az akkori e-mail címem (az új: uhren.sammler@yahoo.de ), biztosan van más virtuális hulla köztünk, lehet hogy nyomozni kell majd
A 60 darab számlapból 40 db kis másodperces, ezt, vagy ebből, ha összegyűlik 25-30 darab, megtudom csináltatni bomba áron Olaszba 50 árért úgy, hogy 30 nap múlva kész, és ajándék tricium pontokat kapunk rá, így világítani is fog!!!!!!!!!
Aki ezt kéri, tehát az erre eső 6000 Ft költség 12 000 Ft-ra nő, azt kérem jelezze e-mailba 1 héten belül! így mindenki dönthet, hogy melyik munkát kéri!
Már csak a 60 db. korona, és 60 db hátlap csavar kell, a többi adott!
Potyoró a 29-e hétfőre gondoltam, mintha azt írtad volna! Lurdy 17 óra fenn az éttermek, akár a kínai!
Nem jó ezt leírni, de egyet kell, hogy értsek. Ez idő szerint már én sem hiszek abban, hogy ezzel a kivitelezővel valaha is elkészülnek az órák. Gyakorlatilag semmi nem halad. Határozott presszió valamerre billenthetné az ügyet, de én egymagamban nem tudok a P.Kiss Pistára ilyen pressziót gyakorolni. Ha "hivatalos" formában felkeresné őt több, a projectben érintett, és egyértelműen - adott esetben írásos garanciákat kérve - színvallásra késztetné, az valamerre talán billentené a dolgot. Vagy egy adott határidővel elkészülnének az órák, vagy visszalépnének a kivitelezéstől. Ez esetben komoly gondot fog okozni, hogy a tokok (azért tényleg elkészült pár tok és nyers számlap) kiöntetéséért felvettek tőlünk előleget (erről van hivatalos elismervény), és valószínűleg vonakodni fognak ezt visszaadni, de nagyon mást nem tehetnek. Több év alatt semmiféle látható előrelépést nem produkálni - ez beláthatóan elég ok bármilyen megbízás visszavonására.
Emellett ott van náluk az ezüst, és a szerkezetek egy része. Nyilván ezt is vissza kell(ene) adniuk.
Mást viszont én kivitelezőként nem tudok ajánlani. Olyat végképpen nem, aki nem a tervezett költségvetés sokszorosát fogja kérni, és számlapot is tud készíteni. Számlapot idehaza egyedül P.Kiss készít, bár végeredményben a Boboysa-féle módszerrel, nyomtatható lézerfóliával egyenértékűen szép, de erősen kérdéses, hogy mennyire tartós számlapot magunk is készíthetnénk. Ezzel együtt az a gyanúm, hogy a megbízás esetleges visszavonását a project elbukásaként kell kezelnünk. Ez esetben az ezüst időközben jócskán megnövekedett ára és az évek óta számlán kamatozó pénz hozama valamelyest kiegyenlíti a szerkezetekre-mutatókra elköltött pénzt, mindenki kap egy szerkezetet-garnitúra mutatót és lógó orral megállapíthatjuk, hogy kis hazánkban egy ilyen projectet megfelelő, alkalmas vállalkozó hiányában nem lehetséges végigvinni.
Vagy használ a presszió, és megmozdulnak a dolgok - de egyre inkább kétségeim vannak ezügyben. Rettentő mennyiségű munka ennyi órát a nyers tokokkal, a számlapokkal együtt tisztességes minőségben talpra állítani, félek, nem mérték fel józanul az iparosok a dolgot.
Kellene valóban egy találkozó, átbeszélni a teendőket, és eldönteni, mi legyen. Évtizedeket várni valóban nincs értelme...
Sandor12 utólagos engedélyével ide is bemásolom hozzászólását, melyet a svájci órák topikra írt: "MMII---MMVIII. ++
Kérem az érdekelteket,hogy a MMII (Magyar Mechanikus Idő Index)
létrehozásában érintett alapitótagokat ,(teaház) ,hogy,a "a mi óránk" - c. terv befejezése miatt vegyék fel a kapcsolatot akár egymással, vagy az ,ez ügyben eddig is eljáró topictársunkkal , APT. vel ,hogy mi kor készül el a cca .59-60 db óra ?
Túl sokat nem szeretnék még hozzátenni, de azt igen, hogy ez a"projekt" végrehajtása,kivitelezése, béna, inproduktiv,egyszóval k. gyenge volt, van.
iItt, már nem az kérdés, hogy 50.000 ft. vagy 55.000/db, hanem az ,hogy egyáltalában elkészül e valaha a nehezen, keservesen összeszedett anyagból az az óra ami miatt ez az egész összefogás született.
Sajnos már nem bizom az egész ügyben.
Javaslom, hogy találkozzunk, beszéljük meg, hogy hogyan lehet kilépni ebből a helyzetből, keresni más kivitelezőt.
Nem, aki többet rendelt, az is csak egy személyként szerepelne.
Én is türelmes vagyok, csak én úgy látom, befalazták az alagutat. :-(
Egy MIMI-s talin kellene megbeszélnünk a dolgokat, amire sokan el tudnának jönni!
Biztos, hogy nincs olyan időpont és helyszín, ami mindenkinek megfelel, de akkor is lépni kellene valami! Jelezni P.Kiss mester felé, hogy jó lenne, ha ő is "lépne" már, vagy adjon vissza mindent!
Biztos vagyok benne, hogy létezik rajta kívül olyan szakember, aki tud tokot készíteni.
Sokan járnak a Népszínház utcába, de senki nem csapott még az asztalra, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak. Tartanak egy összeveszéstől, mert P.Kiss eléggé egyedi jelenség a hazai "óráspiacon".
Azt nem értem, hogy mi a francért vállalta el az egészet, ha tudhatta előre, hogy nem tudja megcsinálni.
Lehetne annyira fair, hogy nyíltan bevallaná a kudarcot, és esetleg segítene a project sikeres befejezésében.
Én csak az édesapját ismerem, de rajta keresztün nem csesztethetem a fiacskáját, és úgysem lenne foganatja.
Közösen kellene fellépnünk, közös célunk érdekében "szerintem".
Bár bevallom, én is csak okoskodni tudok, tevékenyen eddig sem tudtam segíteni.
10 db. tok elkészült. És itt megállt a dolog. Ha ennyiben marad, akkor szerintem az első tíz befizetőnek kellene odaaadni az órákat. APT szerint talán lökne az ügyön, ha többen is cseszegetnénk P.K.I.-t, hátha akkor nekikezdene a dolognak!
Sajnos nem láttam, a kérdéseket, ezért nem válaszoltam.
Sajnos nem tudok a pénz meglétén kívül érdemleges infóval szolgálni, az én vállalásom az volt, hogy költségek nélküli, és viszonylag jól kamatozó számlán tartom a pénzt. Ezt eddig teljesítettem is, és a jövőben is biztosítom, amíg lesz olyan bank, amely alkalmazni fog.
A werkeket, a tok alapanyagát, a mutatókat beszereztük, APT-nek be is válallták, hogy elkészítik a számlapokat, illetve a tokot, de ez valahol megfeneklett.
Tényleg kellene egy találkozót tartani, hogyan tovább? Én nem tudom...
offtopic Valamiért nem megy át a mail-ke. Azt mondja, hogy mail too large. (a t-email küldi) Már próbáltam utf-8 al, iso-8859-2 vel, csak természetesen csak text-el. feladom. Azt hiszem a freemailra odaér. Ha ott még megtartod akkor ott nézd meg légyszives.