Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4510
De magam is demagógnak tartom. Az én felvetésem azonban nem emiatt volt. Nem érdekelt a gondolatmenet tartalma. A demagógiád zavart.
Előzmény: Árpi (4509)
Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4509
És szerinted nem lenne nevetséges ez az érvelés, ha bárki más mondta volna, nem pont Orbán, aki maga is költekezett már miniszterelnökként?
Előzmény: Törölt nick (4508)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4508
Teljességgel igazad van. Nem is erre reflektáltam, hanem arra, hogy ha egy gondolatot kiragadunk, azt teljes egészében tegyük. Hogy abból ki mit von le, az már más kérdés, esetünkben lényegtelen is.
Előzmény: kígyószisz (4505)
Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4507
Sok helyen kellene, az biztos. Pl. a plakátokra költött pénz sem a Vatikánból érkezik...
Előzmény: kígyószisz (4505)
otterlo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4506
Ezt az izét, a jövő igennel kezdődik dolgot nem értem. Mintha valaki évekkel ezelőtt már bejelentette volna, hogy a jövő megkezdődött. Ezek szerint akkor az nem úgy volt? Vagy azt nem úgy kellett érteni, mint ahogy a mostanit sem? :)
Előzmény: Árpi (4500)
kígyószisz Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4505
Ezt én is vitatom: "azzal látványos eredményeket lehet elérni."

Hát, látványosnak látványos - "mi jól meg- és felmutattuk, nahát" -, csak nem éppen eredmény. Arányaiban nem az.
Ami nem jelenti azt, hogy ott nem kellene takarékoskodni...
Előzmény: Törölt nick (4501)
Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4504
Ennyi erővel azzal is zárhatta volna a gondolatmenetét, hogy Kovács Pistike óvodás zsebpénzéből fedezi a hiányt. Ha én csúsztatok, akkor ő mit csinált?
Zsigerből utálom, Persze. Hiszen minden megszólalásával okot ad arra, hogy azt se higyjem neki, amit kérdez. Miért ne utálnám, aki lassan 20 éve néz hülyének minket és másik 10 millió magyart?
Előzmény: Törölt nick (4503)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4503

Ez a része engem nem érdekel. Pusztán arra reflektáltam, hogy Te zsigerből utálod, mondhat bármit, megköpködöd.

Ezzel szemben én meg azt mondom, hogy nem érdekel kicsoda, hallgassuk meg mit mond, aztán értelmezem. De ha a gondolatmenete felét írod csak le, azzal csúsztatsz !!!!!!!

Előzmény: Árpi (4502)
Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4502
Na, akkor egy számtanfeladat:
Ha 20 miniszter és mindnek 10 osztályvezetője évente cseréli le a bútorait, mennyibe kerül egy iroda bútorzata, ha ettől 1%-kal csökken az államháztartás hiánya?

(Röviden: ne röhögtessük már ki magunkat!)
Előzmény: Törölt nick (4501)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4501
Egész pontosan azt mondta,hogy a kormányzati pazarlás miatt nincs pénz. Ha ezt a lukat betömi, azzal látványos eredményeket lehet elérni. Ezzel teljes a gondolatmenet.
Előzmény: Árpi (4500)
Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 4500
Nem tudom, másnak is feltünt-e, de az évértékelő beszédében Orbán valami nagy dolgot árult el a sorok között. Mert ugye az volt az alapállása, hogy ez a kormány elvesz valakitől, hogy a másiknak adjon, és ők ezt nem így csinálnák. Vagyis ezzel elárulta, hogy ő tudna úgy adni mindekinek, hogy senkitől nem vesz el! Szerintetek ez hogyan lehetséges? Feltalálta a pénzügyi örökmozgót? Úgy csinál pénzt, hogy közben nincs infláció? Vagy már előre begyűjtötte a kasszájába azt a párszáz-párezer milliárdot, amit szét akar osztani? (Honnan és mikor?) Vagy csak nemes egyszerűséggel olyan dolgot állít, amiről ő is tudja, hogy nem teljesíthető? (Hazudik??? Épp ő, aki az erkölcs és igazmondás legnagyobb lovagja, akinek a szavára lángbaborult a főváros, csak mert a miniszterelnök kimondta, amit mindenki tudott, hogy a politikusok hazudnak?)
Vagy majd ha megválasztják, elmondja, hogy igen, mindenkinek adunk - 20 év múlva, ha addig szorgosan fizettek mégtöbbet, emberek?
Az emberek tényleg ennyire hülyék? A saját hívei, akik fenntartás nélkül bevesznek neki mindent, hogy gondolják a "mindenki csak kap" teljesítését?
Árpi Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4499
Nem túl egyszerű ez így?
Előzmény: vargailles (4498)
vargailles Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4498
"Ne zavarjanak a tények, nyugodtan mondd csak azt, amit gondolsz. Ne halld meg és ne értsd meg mit néked mondanak. Hamarost egyedül maradsz, s kiálthatsz a pusztába."

Áthozatal az "Aktuális népszavazásaink" topikból. Ajánlom szíves figyelmedbe a 3. bekezdés első mondatát.

"Szervusztok, búcsúzom.

Az elmúlt időszakban rengeteg időmet vitte el ennek a fórumnak a követése. Bebizonyosodott, hogy a törzsvendégek jelentős része érdemi vitát nem képes folytatni, könnyen általánosít, ugyanakkor figyelmetlenül és előítélettel olvas. A viták így veszekedésbe torkollanak, amik ráadásul saját farkukba harapó kígyóként megfojtják a téma kibontakozását.

Sajnálom, hogy ugyanazt, ugyanott, ugyanazoknak a vitapartnereknek rövid időn belül sokadszorra kell ugyanúgy elmondani a magukét pro és kontra. Nem érzem, hogy ezzel egy kicsit is bővült volna a látókör, vagy közelebb jutottunk volna a közmegegyezéshez. A fórum ezzel nem tölti be fórum szerepét, inkább amolyan szónoki hordó lett, amiről mindenki elkiabálhatja a véleményét. Pedig más platformon - talán a személyes jelenlétnek és az anonimitásból való kilépésnek köszönhetően - sokkal jobb eredményeket érünk el.

Nem haragszom senkire és nincs sértődés. Egyszerűen az időmet szeretném a hatékonyabb, helyzetünket előremozdító (kevésbé személyeskedő, azaz valóban társadalmi) viták között elosztani. Nem elhagyom a fórumot, csupán visszaveszek a jelenlétből a tájékoztatás szintjéig. Elérhetőségeim változatlanok, ha valakinek segítségre lenne szüksége, vagy kérdése lenne, az használja bátran a privát elérhetőséget.

További kitartást és hasznos időtöltést mindenkinek!
Baráti üdvözlettel:

Varga Illés Levente"
Előzmény: palánkos (4497)
palánkos Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4497

Olvasom, hogy már ketten is megsértődtek és elhagyják a fórumot. Szerintem aki ide jön az viselje el a keményebb kritikát is. Különösen azt is viselje el, hogy nem adnak neki igazat. Úgy látom már mindannyian kaptunk hideget-meleget, de nem rohantunk el sértődötten. Legfeljebb egy időre takarékra tettük magunkat. Úgy nem lehet beszélgetni, vagy éppen vitatkozni, hogy csak nekem van igazam, vagy csak én tudom az igazságot, a jót, a többiek pedig értetlenek, képtelenek felfogni az általam hirdetett "igét".

Azonos felfogásúak között bizony könnyű lehet vitatkozni, hamar igazat adnak egymásnak. Az élet azonban más, aki ezt nem érti az magára vessen.

viktoros5 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4496
Tisztelt Uram!

Sajnos nincs igaza. CsA televiziózásban büntetett előéletü riporter nem csak forradalmározott állandóan. Végig nem külső személyként közvetített. Teljesen egyesült, együtt lelkendezett a hős, gyülövész csapattal. Neki, azonnal el kellettt volna hagyni a pályát, de jelenleg is alkalmazza a Hírb Tv. Ez a Tv szégyene.
Előzmény: deres szádorgó (4492)
kígyószisz Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4495
Bocsánat, hogy beleszólok :-) Én is néztem, nem is lehetett mást nézni aznap, a HírTV közvetített egyedül.

Xanti alábecsülte: volt az 3 óra is, amíg folyamatosan "forradalmározott", ennek legalább a felében "szegény forradalmárok"-ozott.
Előzmény: deres szádorgó (4492)
Árpi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 4494
Herényi épp azt sérelmezi, hogy a kormányoldal arcátlanul kormányoz erőből. Mintha nem épp az ő részvételükkel felálló Orbán kormány idején alakult volna ki ennek a gyakorlata.
palánkos Creative Commons License 2008.02.09 0 0 4493

"Te szarházi":botrányos fórum az egészségpénztári törvényről Győrben.

(Forrás: www.stop.hu)

Úgy látszi idegesek az ellenzők, ideges a jobboldal.

Érden "csupán" hazaárulóznak, és fenyegetnek, hogy "megtalálunk".

Máshol már dobálják a molotov-koktélokat.

deres szádorgó Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4492

Vagyis azt mondod, hogy aznap este a HírTV-t nézted, pontosabban emlékszel, mint én, s CSA-t láttad, aki két órán át folyamatosan forradalmározik? Vagy a stúdióból is beismételték szerinted ezt?

Előzmény: Törölt nick (4491)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4491

Rosszul emlékszel. 2 órán át folyamatosan hazudott. Élő egyenesben, bele az egész világba. A külföld is ezt adta tovább.

Van aki elött evvel elvesztette a hitelét. Van aki hisz nekik.

Előzmény: deres szádorgó (4490)
deres szádorgó Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4490

Légy olyan jó, Xanti, hogy hozzáteszed, hogy az ominózus kifejezés hány személytől, milyen körülmények között, s kikre vonatkoztatva hangzott el.

Merthogy én úgy emlékszem, hogy a hazai médiában egyetlenként élő közvetítést adott CSA-tól, (s csak tőle), bőven az események (ill. provokátorok) elfajulása előtt, mikor a vízágyús rendőröket néhányan kimentették a használhatatlan járművükből. Vagyis szerintem egyszer. Később az események mesterséges eszkalálását pedig folyamatosan elítélte.

Nyilván nem forradalmárok voltak, ma már mindenki tudja, CSA a nem általa irányított helyzetben rosszul mondta (egyszer) ezt, de később helyesbített. Ez súlyosabb hiba volt, mint mikor Gyurcsány pár perc leforgása alatt saját magát cáfolta Davosban?

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4489

A nevezett orgánum mint a hiteles tájékoztatás fóruma. Kac-kac.

Aki 2 órán át forradalmárnak nevezte a gyújtogató köztörvényes bűnözőket. (A minősítés Sólyom Lászlótól van, mielőtt lehazugzol!)

Előzmény: Törölt nick (4487)
palánkos Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4488
Ha nem úgy szavazol ahogy mi mondjuk, akkor "rohadt csirkefogó, gazember hazaáruló vagy". Párbeszéd jobbos módon.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4487
Nézzétek a Hírtv-n 9 után a Célpontot: arról szól hogy Kóka János csalással lett az SZDSZ elnöke. Mondjuk, engem nem lep meg, de majd meglátjuk.
palánkos Creative Commons License 2008.02.08 0 0 4486
Repülnek a molotov-koktélok. Érdekes mind a baloldali képviselők házára. Párbeszéd jobbos módon.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4485

Tegnap kilenckor érdeklődtem Felsőnél a pénztárban. Ott azt mondták nyolckor volt egy vonat, és hogy mikor lesz, azt nem tudják. Eztután Alsóra mentem, ahol a pénztárban mondták, hogy 9.20-kor Felsőről lesz vonat. Ekkor visszamentem, és 9.30-kor tényleg megjött a Nagykanizsai gyors 110 perc késéssel, és az bevitt Kelenföldre. Ott le kellett szállni, mert tovább nem ment.

No, ennyit a normális közlekedésről.

Előzmény: plkmn (4484)
plkmn Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4484
Bocs nem Xanti Érdlakó-nak szólt
Előzmény: Törölt nick (4482)
plkmn Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4483
Xanti(ha jól írom) tegnap ha talán nem is voltak pontossak...  a  vonatok , de jártak oda-vissza itt Érd-felsőn.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4482
Tegnap vonattal mentem be Pestre. (épp jött egy ) Teljes megdöbbenésemre megjelent egy kalauz és kérte a jegyeket. A vonaton utazók kórusban küldték sztrájkolni. :-))
Előzmény: Törölt nick (4481)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 4481

Az jó lesz.

De ha veszteséges evvel együtt az állam, túl sok léhűtőt tart el, akkor otthonról viszel pénzecskét neki?

Vagy ha haszon van, abból nekem is jár, ha veszteség, akkor más fizesse ki?

Előzmény: Törölt nick (4480)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!