Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1070

viszont az ár nem ezt tükrözi.

 

Ez bizony igaz.

Előzmény: Boarhunter (1067)
Boarhunter Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1069
Csak volt, vagy ma is az ?
Nem tudom, évek óta nem beszéltem azzal a híres versenyhorgászal aki maga is részese volt eme dolgoknak, valamint nagyjából azóta horgászújságot sem veszek, nem tudom, megy-e még a Pó-n a harcsa...
Előzmény: fan_fan (1066)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1068

Én úgy vagyok bármely étellel, lett légyen az hal, vagy marhahús: ízlett vag nem ízlett.

Nehézfémek: Abszolút méregmentes étel a mai világban, tetszik, nem tetszik, nincs.

Boarhunter Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1067
Morgás2
Az ilyen "harcsahalászlé" meg "pontyhalászlé" meg hasonló dolgokkal meg az a bajom, hogy valszeg ugyanazt a lét kapod, csak más halszeletet raknak bele...viszont az ár nem ezt tükrözi. Arról nem is beszélve, hogy a tisztán harcsából készült halászlé valszeg nem lenne nem egy gasztronómiai csoda, tetszik, nem tetszik, a ponty az bizony kell bele.
(Ja, és a HALÁSZLÉ az a BAJAI, a szegedi az csak halmártás :-))) )
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1066

Meg nagy divat volt ...

 

Csak volt, vagy ma is az ?

Előzmény: Boarhunter (1065)
Boarhunter Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1065
Hmm, harcsa...
Nekem hoztak már ki "harcsát" pakson a halászcsárdában, amin pikkelytokok voltak...és a pincér még nekiált vitatkozni...
Az ilyen folyómenti harcsazabálásokkal az a gond, hogy a folyókban a hosszú életciklusu harcsa igen tekintélyes mennyiséget gyűjt magába a szennyezésekből, nehézfémek miegyéb...
Meg nagy divat volt pecás berkekben a Pó-n folytatott harcsahorgászatok rentábilissá tétele oly módon, hogy az ott fogott óriási harcsákat hazahozták és eladták vendéglőknek. Ezzel csak az a gond, hogy a Pó talán a legszennyezettebb folyó európában, nomeg az, hogy ezeket a halakat mindenféle hűtés nélkül, általában a vontatott csónak trepnije alatt hozták haza...
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1064

Felhívás: Tartsunk HALHETET !

 

Azzal a felhívással fordulok T. Haltársakhoz, hogy a magyarországi halfogyasztási statisztika javítása, nem utolsósorban az egészséges étrend megvalósítása, népszerűsítése érdekében alkalmanként tartsunk HALHETET !

Ez azt jelentené hogy ebédre vagy vacsorára (életvitel szerint választható) az akcióhoz csatlakozó Haltárs egy héten keresztül, hétfőtől vasárnapig kizárólag (valamilyen, célszerűen minél változatosabb) halételt eszik. A másik főétkezésnél persze bármit. (Ha ez a bármi sajt, az illető jogosult széles körben hangoztatni, hogy abszolút egészségesen táplálkozik.)

homerx Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1063
2005-os kedvcsinalo hozza :)

amugy egy baja van csak, ha az arviz nagy, akkor elonti az ettermet akar evente, igy utan mindig renovalni kell. igy viszont allandoan tiszta :)



Előzmény: fan_fan (1060)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1062

Azt nem tudom, konkrétan az milyen harcsából készült, arra emlékszem, hogy nagyon finom volt, tehát a Kispesti Halásztanyát bátorkodom ajánlani.

Mennyiségileg: Csak a hallal és némi nokedlivel jóllaktam, a nokedli nagyrészét visszavitettem. Szóval, aki itt nem lakik jól egy fogással, annak extra gyomormérete van. Negatívum: Olcsónak semmiképp sem nevezhető hely.

Előzmény: homerx (1059)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1061

Nagyon képben van a harcsa !

Tegnapi ígéretem szerint ma, egy önkiszolgáló (viszonylag olcsó) váci étteremből vittem haza rántott filézett harcsát, hasábburgonyával. Azt nem állítom, hogy ez a halgasztronómia csúcs lett volna, de ha azt veszem, hogy 760 Ft -ért két halszeletet és bőséges mennyiségű burgonyát kaptam, aminek a felét eltettem vacsorára, akkor jó vételnek nevezhető.

Előzmény: fan_fan (1057)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1060
A weblapon látható fotó alapján nagyon hangulatos lehet, ha Szeged felé járok, nem mulasztom el, köszi a tippet !
Előzmény: homerx (1059)
homerx Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1059
akkor az igazi az a harcsapaprikas, ha folyami vagy szurkeharcsabol keszul. en az afrikaiert nem igazan rajongok.
szegeden van 1-2 jo hely, ahol nagyon finomat lehet enni. ilyen volt valamikor 7-8 eve a csepp a tengerben. a varos taban nevu reszen van a nagy viztorony mellett.

aztan ott van a kiskorossy halaszcsarda. nagyon hangulatos. ha tobben vagytok, erdemes bogracsban rendelni a halaszlevet. kettotoknek annyit hoznak ki, hogy nem tudod megenni. es nem utolso sorban nagyon finom a filezett ponty! na es az elmaradhatatlan harcsapaprikas turoscsuszaval. csak vigyazz, ha nem vagy nagyetku, vagy halaszle vagy masik fogas ;)
Előzmény: fan_fan (1045)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1058
.... holnap.
Előzmény: fan_fan (1057)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1057
Hát, nem tudom ki mit ír erre, de én, ha a Világegyetemet összetartó erők megrendülnek, akkor is halételt fogok ebédelni !
tuutuu Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1056

A zacskóra már én se emlékszem ( poénkodtam..), mert egyszer, jó régen vettem, de jó kis gumit sütöttem belőle.

Azóta a piacra járok, hetente egyszer legalább...:}}

Előzmény: fan_fan (1051)
szysssz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1055

:)) jó a példa.

Tengeri haltörzs álnéven leledzik a hűtőpultokban. Meggyőződhetsz valódiságáról. ))

Előzmény: fan_fan (1054)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1054
Ebből az derül ki, hogy mégiscsak hal, analógiával élve nem olyan "bor" amely sosem látott szőlőt. Nem ez a lényeg ?
Előzmény: szysssz (1052)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1053
Az USA-ban hake-t vettem nemreg, es ugy emlekeztem, ez az a hal amit regen otthon ettem sutve. Akkor jobban izlett.Hake
Előzmény: szysssz (1052)
szysssz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1052
Előzmény: fan_fan (1048)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1051
A zacskóját ugyan nem láttam, de sem szálkamentes, sem semleges ízű nem volt a nevezett helyen. Nem állítom,hogy finomabbat nem ettem az életben, de könnyű ebédnek elmegy.
Előzmény: tuutuu (1050)
tuutuu Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1050

Azt a tengeri halat, aminek az van a zacskójára írva...:}}

Szóval egy szálkamentes-szerű semleges ízű( szerintem) hal.

Lelőhelye a piaci halsütöde, keszeg helyett, sajnos.

 

Gyanítom, persze, hogy hekknek kellene írni, de az olyan idegesítő...:}}

Előzmény: fan_fan (1048)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1049
Szép látvány, biztos olyan finom is volt.
Előzmény: Dydand (1047)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1048

sajna, csak heck

 

Mit neveztek "heck" -nek pontosan ?

Előzmény: tuutuu (1046)
Dydand Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1047
Én is szomorú vagyok, hogy nem pörög a topik, ezért be is teszem a mai kajánkat:

sushi, és tintatészta kapros-lazacos mártással:



Előzmény: fan_fan (1045)
tuutuu Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1046

De azért csak egy 2/3-os méret jár, nem?

Én is a piacon halazok ( sajna, csak heck), de nem tudom , mennyibe kerül 10 deka, mert az úsztatóval együtt szokott több-kevesebb lenni..:}}

Előzmény: fan_fan (1045)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1045

Látom én leszek itt a "halügyeletes" de inkább szomorú vagyok, hogy egyáltalán nem pörög a topic. :-(

 

Nos megvolt a vizit a Kispesti Halásztanyán, ahol tényleg bőséges a halételek kínálata, csak halászléből nyolcat számoltam meg az étlapon. De én inkább a "Harcsapaprikás tojásos nokedlivel" c. költeményt választottam azon alapos oknál fogva, hogy harcsához ritkán van szerencsém.

A lényeg: finom volt. Most jön a de: A nettó tömeg ngyobb részét tette ki a tojásos nokedli, ami ugye csak körítés a főszereplő nemes hal mellett. Na most ha ehhez hozzáteszem, hogy 1550 Ft -t fizettem (csak ezért, a leöblítésre szánt zöldveltelini pluszba jött), hát kicsit sok.

Amúgy a hely hangulatos, a dekoráción látszik, hogy halcentrikus. Az árak azonban el vannak szállva, lazacot kaphatsz kétezer körül (inkább felett) ...

 

Holnap veszek sülthalat ebédre a váci piacon. Mintegy kettőszáznyolcvanért ...

 

üdv. fan_fan halügyeletes

fan_fan Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1044
Holnap a XIX. kerületi Kispesti Halásztanya étterem mustrája lészen általam és kis csapatunk (Indexes topictali) által. Beszámolok majd.
fan_fan Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1043
Vasárnap és hétfőn zárva !
Előzmény: homerx (1042)
homerx Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1042
aha, vaci. majd megsasolom azt a halast, tudom mar hol. :)
Előzmény: fan_fan (1041)
fan_fan Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1041

Váci vagy ?

Ha a Citibank felől mégy be, balra egy kör alakú kőépületben (sárga) előtte asztalok a helybeni fogyasztáshoz. Szóval nem arról van szó, hogy gazdasszonyok árulják, ezt folyamatosan sütik a nyitvatartási időben 14 vagy 13 óráig.

 

Heckelni nem szoktam, sem számítógépet, sem piacot, bocs. :-))

Előzmény: homerx (1040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!