Ehe..., ha rám gondoltál, nem Omisba, hanem Blacéba járunk évek óta. Nekem Omis már túl nyüzsis. A Fehérvári úton lakom az Alle-nál és legalább ilyenkor szeretek elvonulni a tömegből. :)
Köszi az infót! Most már egyre biztosabb, hogy Jasenovác felé megyünk. Nekünk az odafelé út volt eddig Gradiskai átkeléssel, mivel minden évben Jajcéban alszunk odafelé. Így max 50 km és fél-egy óra plusz lehet a jasenovaci kerülő, de megtérül az araszolás kikerülésével. Visszafelé viszont egyhuzamban jövök és így egy ekkora kerülőt nem vállalnék be. (házigazdák miatt 8 előtt lehetetlen elindulnunk :) , de este hatra már szeretnék Lágymányoson lenni) Ezért jöttünk eddig Samac felé, de mivel Vranduknál ott a kaki, így tervezem elkerülni Tuzla felé. Akkor viszont már jobbnak tűnik a Zupanjai határátlépés Samacnál.
Az olvtárs Omisba ment, azért javasoltuk neki Jasenovácot. Ha te Trebinjébe mentél, miért nem a másik javasolt útvonalat választottad Zupanja-Gorazde felé?
Most vasárnap Trebinje-Mostar úton rengeteg magyar autó jött szembe. Ljubinjénél elég ötletesen mértek, hosszú szerpentin ereszkedik le a városba, 50-es korlátozással. A fent kanyargó autókat magasba célzott trafival követték, esély se lett volna észrevenni, ha a helyiek nem jelzik. Szóval Ljubinjénél türelmesen ;)
Két sávban engedték az autókat Horvátország felé, és nem tököltek, így 5 perc alatt átjutottunk :) Jasenovac okés, csak az odáig vezető utat éreztem aránytalanul többnek, mint a nekünk klasszikus Samac-Zenica irányt. Nyilván lehet, az is ennyi vagy több idő lett volna ma, Vrandukostúl.
Az egész úton alig volt autó, köszönöm mégegyszer Minenkinek ezt az útvonal javaslatot. Doboj felé nagyobb sokkal a forgalom mindig. Viszont összesen 2 magyar autó jött csak szembe egész Boszniában...szerintem ez kis határ, nem lesz egész nyáron túlzsúfolt.
Ha Kakanjnál lejön az ember az autopályárol,ami rávisz az R445-re,majd az R466-ra,talán ez is egy jo megoldás lehet az alagut elkerülése szempontjábol.Az más kérdés,hogy milyen az ut minősége?Én augusztus elején fogok arra járni,remélem ,hogy az a kerülő ut addigra kész lesz.
Mi is pénteken járunk majd arra. 07.12-én. Olyan késő délelőtti - déli órában. (ahogy éppen odaérünk) Tervezett indulás Lágymányosról 5-6 óra között. :)
Három hét múlva pénteken megyünk Jajce felé. Eddig mindig Gradiskánál mentem át, de ahogy írtad is elég sokat kellett araszolni. Idén először (kicsit a te általad írtak miatt is) úgy gondolom, hogy Jasenovacnál megyek át. Igaz a Google 50 km-el és fél órával hosszabbnak írja, de talán nem kell annyit araszolni. Noh majd beszámolok a tapasztalatokról. :)
6348 sz. tegnapi hozzászólásomban pont arról értesítettem T. Olvasóközönséget, hogy a Vranduk alagutak félpályásan vannak lezárva, az általad bemutatott kikerülőutat pedig éppen aszfaltozzák (napokig, hetekig...?) így az pedig teljesen le van zárva.
Mindennek eredményeképpen alakultak ki tegnap-tegnapelőtt 3 órás sorok a Vranduk alagutaknál.
Udvar - Osijek - Antunovac* - Vinkovce* - Zupanja - Tuzla - Kladanj - Vlasenica - Sokolac - Podromanija - Rogatica - Gorazde - Foca - Hum - Niksic - Podgorica - ADRIA (* Szvsz. Osijek - Zupanja között abszolut nem éri meg felmenni az A3-A5 autópályákra, ui. fizeted az autópályadíjat, a +50% kilométert, az autó magasabb fogyasztását - cserébe nem nyersz vele időt. De még az is lehet, hogy vesztesz időt, ha mondjuk pl. a fizető kapuknál történő sorban állással megnöveled a kalkulált nettó menetidőt.)
Látszik rajta, hogy a korábbi évekhez képest megnövekedett a forgalom (mondjuk a Vranduk alagút-helyzet miatt), nem olyan jó út, mint a Dobos - Sarajevo - viszont folyamatosan lehet rajta haladni.