Keresés

Részletes keresés

virgoM Creative Commons License 2007.05.25 0 0 690
Sargulok az irigysegtol!:)
Előzmény: Endiman (683)
virgoM Creative Commons License 2007.05.25 0 0 689
:)
Előzmény: vlina80 (681)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.25 0 0 688
a kegyes nem kell, bocs
Előzmény: oblomov_ (687)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.25 0 0 687
Szegény Fischer Ádám, egy ilyen kaliberű embert ilyen kínos helyzetbe hozni! Ebben az interjúban összegződtek Alinda szakmai hibái. Ez katasztrofális volt.

De kegyes bosszút állok a mai 45 percért: meghallgatom a Tyúk-szimfóniát Haydntól, F.Á.-mal.

/// a 679-re majd még visszatérek ///
Endiman Creative Commons License 2007.05.24 0 0 686
szia!

összefoglalva:
Anna szerint ismerem, és értem a verseket, és köszöni a gondolatébresztő kérdéseim és a beszélgetést :)
régebben én is írtam verseket volt közös témánk :)

Annától pont ezt elfelejtettem megkérdezni.
megköszönném, ha segítenél: megpróbálkoznék a Magvető és a CET belvárosi kiadónál, ezeknek ha tudnád a címét az jó lenne :) jöhet email-ben is.

bár azt mondta Anna erre a két kötetre nem annyira büszke, szerinte még kiforratlan, csetlő-botló versek, de szeretném ezeket is megismerni.

Előzmény: vlina80 (685)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 685

Elárulod, mit írt? Naa....csak nagy vonalakban...

Szerintem kiadótól kérdezd meg, mert egy csomó könyvet én is így szereztem be, mindig van elfekvő példányuk, ha tudok segíteni szólj!

Annát nem kérdezted meg?

Előzmény: Endiman (683)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 684

Sziasztok!

Hát szerintem én annyira nem vagyok érdekes nagy tömegeknek, hogy kifizetődő lenne rám szállni, meg nem is nagyon szeretném én sem.

Sokkal szívesebben beszélgetek veletek:-)

De miért kérded?

Előzmény: Deborka (682)
Endiman Creative Commons License 2007.05.24 0 0 683
Egy nagyon jót, és számomra értékeset beszélgettem ma Szabó T Annával, annyira kedves, jólelkű teremtés, hogy hihetetlen. A Záróra műsorra szivesen emlékezett vissza; rákérdeztem :)
Jelenleg gyerek-verseken, ill. Sheakespeare szonettek fordításán dolgozik.

dedikálás kapcsán olyan szépet, kedveset írt nekem, hogy ezt soha nem fogom elfelejteni. sokat jelent nekem, hogy megismerhettem.

Mindenkinek ajánlom Szabó T Anna verseit, írásait, aki a klasszikus, szívhezszóló versekre éhes, amelyekben magára ismerhet az ember. A tájleíró verseit pedig csak Tóth Árpádéhoz, József Attiláéhoz tudom hasonlítani. Egyszóval fantasztikus.
Szerintem a jelenleg legnagyobb magyar költőnk.

Van valakinek tippje, hogy hol vehetném még meg "A madárlépte hó" és a "Nehézkedés" versesköteteit? mert már nem kaphatóak :(

bocs a hosszért
Deborka Creative Commons License 2007.05.24 0 0 682
Ha nem ciki, áruld el, hogyan érted el, hogy nem szállt rád a bulvársajtó?
Előzmény: vlina80 (681)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 681

Szia virgoM!

Én nem görgettem át, sőt kifejezetten jól esett, köszönöm szépen:-)

Előzmény: virgoM (673)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 680
Ma lesz Fischer Ádám- nem érdektelen, de előre mondom, nem voltam formában. Amit írtál, nagyrészt szerepel a beszélgetésben, kivéve, hogy semmiféle politika nem igazán.
Előzmény: Deborka (672)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 679

Na hagyjuk ezt, mert kettőnk közül pillanatnyilag te csúsztatsz nagyobbat. Nem szándokozom regényt írni, talán szóban megvitatnám veled, így semmi értelme. Továbbra sem hiszem, hogy Kamera-Hungária ügyben igazad van. Nem volt szerencsés helyzet, de szándékos sem. (Egyébként a zsűriből majdnem mindenki volt már vendégem, jó eséllyel másik adással is belefutottunk volna egy ilyen helyzetbe- erre talán az a válasz, hogy nem nevezünk soha többet. Sőt meg se hívunk döntéshozókat, mert nyilván csak jövendő díjak, és kedvezmények miatt csináljuk/csinálom.)

És ha nem tűnt volna fel nem a kritikákkal van a baj, (amit előszeretetettel hangoztatsz), hanem a vádaskodással, a rosszindulatúsággal, és ha már ordenáréság, azért csak ide kívánkozik, hogy szerintem az első, feledhetetlen hozzászólásod a fórumhoz (tehát a belépőd)- mondjuk úgy, felülmúlt mindent. (Bár tudom, te azt már elintézted, hiszen bocsánatot kértél, egyszer véletlenül) Tehát arról talán ne nyissunk vitát, ki személyeskedik.

A KR-ról pedig annyit, hogy MINDENT ott tanultam. Csak ott "fogadtak be", és ezért hálás vagyok. (Egyébként pedig Az Este is ilyen az életemben- csak tévés műfajban)Sajnálom, ha neked nincsenek ilyen "bölcsőid".  Örülök, hogy olyan emberekkel dolgoztam, amilyenekkel. De te nem erre utaltál, ezt mindketten tudjuk. Ha bárki azt kérdezi, hogy tisztelem-e Bolgár Györgyöt, azt mondom, hogy igen. Ha azt kérdezi, hogy emberileg szeretem-e, igen. Ha azt, hogy felkészültnek tartom-e, igen. Sokszor nem értek egyet a véleményével, más kivetnivalót nem találok benne. De vagyok így még néhány újságíróval. De te nem ezt az összetett viszonyt kívántad vizsgálni, ezt a legjobb szándékkal sem hiszem, hanem egy dolgot akartál: Politikai véleményét összemosni velem. Azaz az általad megfogalmazott negatív megítélést rám vetíteni. Na, ebben nem volnénk partner, talán ne is játszd meg magad.

És tényleg nagylelkű vagy, hogy átsiklasz a többi "bumfordiság fölött". Nagyon köszönöm.

Másrészt: kritikáidat ezentúl is meghallgatom (mint mindenkiét), de kössünk üzletet: ne sértegessük egymást. Én bántónak gondolom a te hozzászólásaidat, te pedig annak az enyémeket (holott én nem annak szánom, csak hasonlóan erősen megfogalmazott válasznak). A szigorúan vett műsorokon kívül ne "beszélgessünk" másról, jó?

Előzmény: oblomov_ (674)
virgoM Creative Commons License 2007.05.24 0 0 678
Nem eppen erre gondoltam! Mert hiradot is nezunk, amiben sok olyat latunk, ami nagyon nem tetszik. De hat ez nem hirado, ugye...
Előzmény: oblomov_ (676)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.24 0 0 677
Azért dicsérjük meg a mai műsor hangmérnökét, aki brilliánsan oldotta meg, hogy a atya motyogása csöppet se legyen zavaró.
:|
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.24 0 0 676
Vagyis ha már nézünk valamit, akkor csak pozitívan értékelhetjük? Vagy mit akar ez jelenteni?
Előzmény: virgoM (673)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.24 0 0 675
nehogy megharagudj rám! :)

ennyire félsz ettől a csajtól?
Előzmény: Endiman (670)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.24 0 0 674
A "tényállás" az, hogy a versenyzsűri egyik tagja szerepelt az egyik versenyben lévő műsorban. Márpedig ez egy olyan összeférhetetlen dolog, ami sehol, semmilyen szisztémában, a verseny egyik szakaszában sem engedhető meg.
Vagyis ezért az anomáliáért felvethető a szervezők, a zsűri és az érintett versenyző(k) felelőssége is. Én az utóbbit firtattam itt és vártam korrekt, személyeskedéstől mentes választ, amit implicit módon ugyan, de most megkaptam: egy bizonyos ponton már tudtad, a versenyzsűri kikből áll ill. kikből fog majd állni. Mindenesetre a helyzetet lehetett volna elegánsan is kezelni, kezdetként a probléma jelzésével a szervezők ill. zsűri felé. Mivel válaszaidban
erről nem tettél említést, vélelmezhető, hogy ez nem is történt meg, így a dolog
orvoslására sem kerülhetett sor. Az pedig, hogy többedszerre sem értetted meg, mi maga a probléma, tovább erősíti a kételyt a morális szigorúságodat illetően.

Saját közlésed szerint szeptember óta kb. 160 adás készült el a Zárórából. Namármost eddig én 71 hsz.-t írtam itt és ebből csak kb. 30 minősítettem negatívan az interjúalanyok és/vagy "becses személyed" produkcióját (a többi pozitívum, vagy valamilyen vita része, vagy chat volt); mindezt úgy, hogy a 160 adás túlnyomó többségét láttam. Ebből már látszik, hogy ha éppen olyan kedvem van, leírom az
aznapi benyomásaimat az én adómból is fenntartott közszolgálati műsorrról. Vagyis szó sincs itt tendenciózus lejáratásról, hanem esetenkénti tömör véleménynyilvánításról. Persze arról már nem tehetek, hogy sértődékeny, makrancos (vélhetően nárcisztikus) éned nem bírja a kritikát és ordináré stílusban
lerohanod az "ellenfelet", mint pl. most. Ilyenkor szükség van a megfelelő nyomatékkal bíró válaszreakciókra, ellenkező esetben még úgy tűnhet, hogy az ellenvéleményeket csak úgy le lehet seperni az asztalról. Ez utóbbi indokolja a mostani hozzászólásom hosszúságát is.

A kilétemre vonatkozó találgatást mulatságosnak, amolyan bájosan kislányos, bumfordi doloknak tartom, a többi személyeskedést már nem, de nagyvonalúan átsiklok fölöttük.

-----

Bolgár Györgyöt nem minősítettem.

((((( Azt hittem, egy "mesterségbeli fogás" szóba kerülésekor melegséggel tölti el szíved egy kedves-aranyos, vérprofi kolléga nevének említése a Klubrádióból, amelyet korábban bölcsődnek* neveztél. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtem, amikor felkaptad a vizet a drágajó Bolgár úr miatt. Lehet, hogy tudsz róla valami dehonesztálót?:( )))))

* http://www.nol.hu/cikk/381404/
* Muszáj volt ennyire benyalni a Klubrádiónak ebben az interjúban?
Bölcső - nem sok ez egy icipicit ?? hümhüm...
Előzmény: vlina80 (663)
virgoM Creative Commons License 2007.05.23 0 0 673
T. Forumozok es Alinda!
Mar egy ideje olvasgatom az itt lathato bejegyzesket, csakhogy eddig meg nem batorkodtam irni. Most egy monolog kovetkezik, egy rajongo reszerol, nem is kell figyelni ra. Hasznaljatok csak az egeret- gordulekenyen ki lehet kerulni:)
Alindat, nagykonyves korabol "figyelem". (ha O mar nem , en meg most is az vagyok.)Rendszeresen nezem a Zarorat,( emiatt elegge keson kerul alvasra a sor, figyelembe veve a Mo es Erdely kozotti egy ora idoeltolodast) a Miert-et; viszont nem hallgatom radios musorait. Szamomra a Zarora valoban azt jelenti, ami a szlogenjeben van megfogalmazva: “Ismerjük őket. De valóban ismerjük őket?” Itt van legfrissebb peldanak Dragoman Gyorgy. Marosvasarhelyi leven, kellene tudnom Rola egyet -s- mast, aztan kiderult, hogy megsem. Elmeny volt vegignezni a Vele valo beszelgetest. Koszonom! Ez is 45 percig tartott? Nem volt kevesebb, veletlenul?!:) Mint ahogy, nagyon tetszett az is, amikor Szabo T. Anna volt a meghivott. Az O verseit szivesen olvasom. Joleso erzes volt emlekezni a gyermekkori olvasmanyokra, amelyek tobbnyire Kolzsvarhoz kotodnek, a Napsugarhoz, Kanyadi Sandorhoz...
Nem akarok egybol, tul sokat irni, csak elismeresem akartam kifejezni Alindanak, sok “jo” beszelgetopartnert kivanva; es szamos nezot, akik ertekelni tudjak amit latnak. Ha mar nezik...
Deborka Creative Commons License 2007.05.23 0 0 672
Feltétlenül kérdezd meg Fischer Ádámot, hogy most hova teszi a pesti Operát a nemzetközi mezőnyben és mit akar elérni ebben a tekintetben megbizatása végére. (Egyébként biztos tudod, hogy a magyar jobboldal soron kívül kiutálta Gustav Mahlert az igazgatói székből. F.Á. meg valaha aktív SZDSZ-es volt...)
Előzmény: vlina80 (664)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 671

Lehet, hogy magáztam (nem is emlékszem), bár érdekes, mert kezdettől fogva tegeződtünk- de lehet, hogy elindult a felvétel, és egyből magázásra váltottam.

Én is élveztem, sőt kaptam tőle egy mesét e-mailon, a borzról, aki ellopkodja az emberek tárgyait. Délután elolvasom:-)

A fehér király meg nekem nagyon tetszett!

Előzmény: Endiman (670)
Endiman Creative Commons License 2007.05.23 0 0 670
nagyon jó beszélgetés volt Dragománnal, egy pici kritika Alinda:
a beszélgetés elején magáztad Györgyöt, majd átváltottál tegezésre. de ez csak egy észrevétel, szóval nehogy megharagudj rám! :)
szerintem a kérdéseid nagyon jók voltak, gratula! én úgy láttam György is élvezte a beszélgetést.

nekem György nagyon szimpi, érdekes egyéniség, tetszik a sajátos világlátása.
már elkezdtem a fehér királyt, és pénteken találkozom, dedikáltatok Szabó T Annával!
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.22 0 0 669

És ha ezt kellene elemezni?

Ossian: Az utolsó lázadó

Átformálják agyunk
Irányítják álmunk
Ellenõrzik összes mondatunk

Megfulladunk lassan
Idegtépõ zajban
Mocsokban mely leírhatatlan

Nézd a pénz, lassan felfal mindent

Bûn, sok könny
Aljasság tengerében
Szenny, kín és vér
A rock mégis él
Menj és küzdj
Bízzál meg önmagadban
Él még a jó, az utolsó lázadó… Te vagy!

Eláraszt a szemét
Elképesztõ zenék
Számítógép szórja szerte-szét

Patkányokból Isten
Kezükben most minden
Testõröktõl védve, gõgösen

Nézd, a pénz, lassan felfal mindent...

Előzmény: aud (668)
aud Creative Commons License 2007.05.22 0 0 668
Gyakorlatilag előttem van, ahogy Alinda a Sörivó vagyok veretes sorainak elemzése nyomán egy súlyos politikai-lelkiismereti vitába bocsátkozik a rőthajú dalnokkal.
Előzmény: Single Bilingual (667)
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.22 0 0 667

Paksi Endre az Ossian-ból nem jó?

Előzmény: aud (666)
aud Creative Commons License 2007.05.22 0 0 666
Meghívható arcok még (azt sem zárom ki, hogy voltak, de ha mégse):

Menyhárt Tamás
Pajor Tamás

Garantáltan szórakoztató adások lennének.
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.22 0 0 665

Meghívható emberkék javaslataim:

Németh Alajos Lojzi, a Bikini főnöke,

Égerházi Attila, a Djabe együttes főnöke.

Infók:

http://www.bikininet.hu

http://www.djabe.hu

Bár ezen együttesek bármely tagja alkalmas egy tartalmas beszélgetésre.

Előzmény: vlina80 (664)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 664

Szia!

Hát, most nem lesz nyári marháskodás:-), a könnyebb beszélgetéseket a Radio Cafén űzöm minden második hétfőn, nyáron egyébként a Zárórák ismétlése lesz látható, szeptembertől jönnek az új részek- kicsit máshogy, mint eddig.

(Ugyanez a Miért?-ekre is igaz)

Még ezen a héten lesznek: Dragomán György, író ma, Nemeshegyi Péter atya, Fischer Ádám, frissen kinevezett főzeneigazgató,és dr.Varga Péter Pál, gerincorvos. Aztán kicsit pihenek, de azért nyáron is nézem a fórumot ám!:-)

Előzmény: Deborka (653)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 663

Téged bánt valami? Vagy mi ez a mérhetetlen gyűlölet? Tényleg nem értem. Ha bajod van pl. Bolgár Györggyel, írd meg neki, de ennek pl mi köze hozzám? Ne haragudj, de ezt utoljára a kuruc.info engedte meg magának velem szemben. És elég primitív dolgonak tartom, ha valakit nem a saját teljesítménye után próbálsz megítélni, hanem ilyen sugalmazó rosszindulatú szösszenetekkel boldogítasz másokat. Szimpla rosszindulat? Vagy valaki kitolt veled? Tényleg szeretném érteni.

Utoljára a Kamera Hungáriáról: Te mi kivetni valót találsz abban, hogy az ember benevezi a legjobb beszélgetését? (Egyébként van olyan műsor, amit azért nem neveztünk, mert azt gondoltuk, hogy zsűritag lesz az illető- nem lett.) És ha ismernéd a menetét a "versenynek" akkor nem írnád ide, hogy az érvelés csak akkor elfogadható, ha én az előzsűrizés után sem tudtam.... Ne haragudj, ezt nem értem. Egy teljesen fggetlen zsűri a legjobb 5 közé nevezi a műsoromat, és pont ennyi történt.  Se több se kevesebb. A folyamat pedig zajlik tovább. Egyszercsak kiderül, ki a zsűri, és??? Ilyenkor gyorsan azt kellen mondnai, hogy ja, akkor én visszavonom a nevezést? Vagy mi? Tényleg nem értem.

Vagy tán te is neveztél, és nem jutottál be, tán a szőlő savanyú?

Keresem az okait annak, hogy honnan van benned ez az utálat. Tippjeim vannak, de megtisztelne, ha leírnád.

Ezt a témát egyébként részemről lezártam. Nincs igazad, vádaskodsz, valószínűleg személyes sérelmek okán. Kikérem magamnak, mert ha valakinek fontos a dolgok tisztasága az éppen én vagyok. Úgyhogy legközelebb akkor bosszants, ha konkrétan TUDSZ is valamit, nem csak halvány sajtelmeid vannak. Kösz.

Előzmény: oblomov_ (660)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.22 0 0 662
Kovalik Balázzsal tartalmas beszélgetést láthattunk.
(Bár a Alinda részéről a Krétakörrel példálózni nagy melléfogás volt.)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.21 0 0 661
eredményhirdetés után = erdeményhirdetéskor
Előzmény: oblomov_ (660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!