Keresés

Részletes keresés

Fineszedző Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2127
Gyanús volt nekem, hogy vki kukázik, mert mostanában gyakran volt üres az első!! :-)
Tőlem tarthatunk egy brainstormingot, de nem sok reményt főzök a megoldáshoz. Kamerára gondoltam én is elősre. És ha megvan, hogy ki az, akkor mi van?
A szórólapok okozta gondot csak a gyűjtó oldja meg.
Minden hiába, ez a legésszerűbb és legolcsóbb megoldás.
Előzmény: hamanokaito (2123)
AndreW77 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2126
Sziasztok!

Én amondó vagyok, hogy inkább továbbra is bőszen szórom a szemétbe a mások által ottfelejtett/otthagyott (mert mást érdekelhet) szórólapot, de ne csináljunk BigBrother házat a lakókörnyezetünkből.
Beruházásként esetleg egy jókora lapát megvásárlását javasolnám, amivel végrehajtható az általad már kilátásba helyezett "nyakonb@szás". Mostanában úgyis kicsit feszült vagyok... :))
Előzmény: Szürkeszamár (2125)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2125

Most megnyugodtam!

Azt hittem, én vagyok az egyetlen, aki a mások által kirakott reklámanyagot bedobja a kukába. Most már tudom, hogy legalább ketten vagyunk "balekok".

A szóróanyagosok viszont rendkívül kitartóak. Hozzám is becsöngettek a múltkor, de megköszöntem és nem kértem. Azonnal letette, és csöngette névsorban a következőt.  Kb. a tizenvalahanyadik lakást csöngette fel, mire kinyitották neki. Nem kellett volna.

A lakógyűléssel és a fórummal is az a baj, hogy ettől nem fog megváltozni senki. Ha valaki odateszi a szemetet, az megideologizálja magának, hogy ez miért méltányos az ő jelenlegi esetében. Az ötletem az, hogy rejtett kamerát szerelek fel a szeméttárolóban (C-MOS kamera, a Conradban kb. 6000 Ft), ehhet 2-3 ezerért nagyfrekvenciás modulátort is lehet kapni, ami éppen elég arra, hogy az egész épületben normál tévékészüléken venni lehessen az adást. Ha ez kitudódik, a legelvetemültebb szemetelő is kopogni fog a kukatároló ajtaján mielőtt belépne.

Modrooka1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2124

Kedves Hamano!

Mi is benne lennénk egy ilyen megbeszélésben, de szerintem (sajnos) egyes emberek hozzáállásán nem tudunk változtatni. Mert ha előttem dobná be úgy a szemetét, hogy nincs összenyomva a palack, rászólnék a keves szomszédra, de míg nem látom...addig nemhiszem, hogy bármit tenni tudnánk:-(((

Bocs a pesszimizmusért....

Előzmény: hamanokaito (2123)
hamanokaito Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2123

Sziasztok !

Lehet, hogy csak mi "rendes emberek" fórumozunk ...

Én is teljesen ki vagyok akadva attól, hogyan igyekeznek egyesek ezt a jó kis házat minél gyorsabban lezülleszteni.

Amit csak tudok ( szórólapok összeszedése és kidobása; kuka lecsukás és átrendezés, hogy az üres legyen elől, ne kelljen még egyet lépnie a "kedves szomszédnak"  ... , stb )  megteszem veletek együtt, de úgy látszik, hogy mi vagyunk kisebbségben.

Kellene egy megbeszélés, hogy mit tudnánk, tenni annak érdekében, hogy ne mi szedegessük a szemetet meg kukázzunk, ha rendet akarunk.

Aki benne van, jelezze itt !

Hamano  

Előzmény: Papagena79 (2122)
Papagena79 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2122

Szívemből szóltál Szomszéd! :-)))

Hihetetlenül gáz, hogy ott tartunk, hogy vasárnap nem merjük levinni a szemetet, mert ugysem fér be a kukába, természetesen nem a normál hulladéktól, hanem a szelektívbe való egyébtől. Múltkor (C lépcsőház) állítva!!! voltak beledobálva PET palackok, tegnap összevágás nélkül!! meg amúgy is, kartondobozzal rakta tele az egyik kukát egy kedves lakó!! Én is nagyon remélem, hogy magára ismer és meghallja, hogy ERRE TALÁLTÁK KI A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ SZIGETEKET!!!! Kb 50m-re van...........

Előzmény: szosza (2121)
szosza Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2121

Az én hozzászólásom hangulatában csodásan illik ide, bár nekem nem az AFM-mel van bajom. Igazán nem szeretném ezt a fórumot haszontalan bejegyzésekkel megtölteni, de egy-két örökzöld téma mellett megint nem tudok elmenni és várom a tanácsaitokat, hogyan oldjuk meg őket:

1. kartondobozok
Vegyünk minden kedves dobozhalmozónak ajándékba egy tapétavágó kést? Vagy egy közös tulajdonú présgépet a kukatárolóba? Mindegyik egyszerűbbnek tűnik, mint megnevelni az embereket... Egyéb ötlet?

2. szóróanyagok
Tartsunk előadást arról, hogy sem a takarítók, sem a lakók nem tehetnek róla, hogy reklámanyagokkal telik a postaláda? Nem tudok más megoldást arra, hogy megértessem: a garázslejáró és a lift közötti mellvédre lazán ledobott reklámanyag ugyanolyan szemét, mintha egy használt zsebkendőt dobnék el. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy "majd jó lesz valakinek"?! Talán tegyünk egy kukát az előtérbe is? Egyelőre még szépen szorgalmasan begyűjtöm és a szeméttárolóba viszem őket, de már kezdem baleknak érezni magam...

3. dohányzás
Ha a kedves szomszéd olvassa a fórumot és rám ismer, akkor is leírom ide: A bunkóság egyik csúcsának tartom a közös tulajdonú lépcsőház fordulójának dohányzóvá alakítását! Mi lesz a következő lépés?! Talán engedjem át a lakásom dohányzóhelyiségnek, mert ő nem akarja összefüstölni a sajátját?!
Ezen az úton haladva hamar eljutunk majd oda, hogy megjelennek az első falfirkáink is, hiszen ha látszik a lépcsőházon, hogy mi magunk is ....unk rá, hogyan néz ki és hogyan bűzlik, akkor semmi jót sem várhatunk majd az unatkozó hülyéktől!

Komolyan mondom, hogy az 1-es és 3-as pontot lakógyűlésre illő témának tartom, de gyalázat, hogy ezzel kell foglalkoznom/foglalkoznunk...
Előzmény: Modrooka1 (2120)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 2120

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mit vezetnek az Esztergomi utca felől?

Kicsit megy az agyamra, hogy megint felbontották a díszburkolatot....

Az viszont nagyon idegesít, hogy egész 7végén élvezhettük a munkaeszközök zaját.

Nem tudom, hogy ilyen munkákat miért nem lehet 7köznap elvégeztetni.

Az meg már egy másik úgy, hogy szerencsétlen fácskáink fél gyökerét elvágták, tehát halálra vannak ítélve. 

Az, hogy az AFM természetesen semmilyen érteítést nem küldött a 7végi munkákról már lassan szót sem érdemel...

Fineszedző Creative Commons License 2006.06.25 0 0 2119
Nekem É-D a lakás, átszellőztethető. Ez nagyon sokat számít, mert hajnalban teljes légcsere és hűtés, aztán függöny be. Így egész jó. Még nem éreztem, hogy rekkenő hőség lenne. Laktam a József Attila lakótelephez közeli, tégla négyemeletesek egyikének felső szintjén. Ott sem volt rosszabb, azaz sima téglaházhoz képest nem jobb. (Egyáltalán lehetne?) Viszont laktam régi panelben (sőt, az alagútzsalus, tehát jobb volt), annál azért jobb, mert nem süt a fal. Ennek ellenére a nyugati oldal felső emeletein kemény lehet...
A lépcsőház aljában nagyon jó hűvös van.
Engem a légkondis tapasztalatok érdekelnek. Van vkinek ilyen?
A Blaha Lujza téri "remekmű" elképesztően rémisztő, a Kálvin téri üvegpalota megálmodója tervezte? A két kezükkel bontatnám le...
Előzmény: smatte (2118)
smatte Creative Commons License 2006.06.25 0 0 2118
Üdv Ikonlakók! Hogyan viselitek a nagy meleget a házban? Egy panelhez képes érezhető-e a különbség? Elsősorban Esztergomi út kert felé néző lakásaiban élőktől kérdezem ezt. Köszi
kgm Creative Commons License 2006.06.23 0 0 2117
csak nehogy rossz helyre menjek haza... :)

bár... nagy az esély rá, hisz erről jut eszembe, hogy még senki nem vette észre, hogy a kapucsengőn rossz irányítószám szerepel???
Arnyeklovas Creative Commons License 2006.06.23 0 0 2116

Ez tökre hasonlít (majd) a házatokra:

Europeum Hotel - BlahaEuropeum Hotel - Blaha Lujza tér

fiend Creative Commons License 2006.06.23 0 0 2115
A kérdés nagyon jó! Nem tudni és a fűtés szerződésben sem emlékszem ilyenre. A távhőszolgáltatásban az alapdíj a karbantartásra fordított összeget takrja. De ez nálunk érdekes lenne mivel azt a közösköltségben fizetjük. Szóval ha valakinek sikerül kideríteni az ossza már meg velünk is!

Kicsit más!

Látta már valaki, hogy hőn szeretett kertészünk locsolta volna a füvet az esztergomi út felöli oldalon? Mert az egy dolog, hogy már legalább két hete le kelett volna nyírni a füvet de lassan már nem lesz mit mivel kiszárad a szerencsétlen tlejsen! A belső kertről nem tudok nyiltakozni azt nem láttam már régóta de a külső kertrész gondozása kritikán alluli!:-(
Előzmény: IKONlakó (2114)
IKONlakó Creative Commons License 2006.06.22 0 0 2114

Sziasztok!

Gondolom Ti is kaptatok fűtés-melegvíz számlát. A kérdésem az lenne, hogy az Alapdíj mit takar és miért pont annyi?

Köszönöm

szerencsés505 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 2113
Az nem vált be. Valóban csak hosszu távon akarja kiadni. Továbbra is, ha valaki tud garázs léhetőségről a házban, szóljon.

M
szerencsés505 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 2112
Szia Hamano!

Köszönöm a tippet. Megprobálom.

M

hamanokaito Creative Commons License 2006.06.21 0 0 2111

A szám: 06 20 377-26-74

Egy próbát gondolom megér, bár kiírták, hogy "Hosszú távra" ...

Üdv.  

Hamano

Előzmény: szerencsés505 (2110)
szerencsés505 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 2110
Szia Hamano!

Köszi a gyors választ. Az jó lenne. Mivel jelenleg nincsen garázsunk, én egyébként nem tudok a garázsba lejutni, hogy a számot megnézzem.

Gondolom garázs tulajnak egy hónap nem az ideális kiadási időszak, de hátha "jobb a semminél" címszó alatt meg tudunk egyezni.

Várom a számot. Meg egyszer köszönöm.

M
hamanokaito Creative Commons License 2006.06.21 0 0 2109

Szia !

Van a garázsban az egyik oszlopon egy ilyen hirdetés.

Ha hazaértem, megnézem a telefonszámot és felteszem ide.

Nem tudom, hogy mennyire aktuális, elég hosszú ideje látom ( Meg az egy hónapos időszaknak sem igazán szoktak örülni ...  ), de hátha ...

Hamano

Előzmény: szerencsés505 (2108)
szerencsés505 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 2108
Sziasztok!

Garázs ügyben érdeklődnék, június végétől kb. 1 hónapig tudna valaki garázst kiadni? Vagy ismertek valakit a házban, aki esetleg tudna segíteni? Hálás lennék.

Előre is köszi.
oriasSokK Creative Commons License 2006.06.20 0 0 2107
"Sikerült az AFM-nek megjavítania a világítást, 4 hónap után."

Hagy idézzem kedvenc gondnokunk szavait ezzel kapcsolatban: “Sikerült az építtetőből kiverni…”

Bocsánat, hogy a Centerből idepofáztam!
centerhazlako Creative Commons License 2006.06.19 0 0 2106
Sikerült az AFM-nek megjavítania a világítást, 4 hónap után.

Hát igen, elég nagy a belső közlekedő területe, belső átrium, nagy üveg felülettel, akár egy szállodában. A lámpák számát csak becsültem, de valószínűleg több lehet, mert napi 135 kWh volt a fogyasztás 1 lépcsőházban. Tegnap (a már megfelelő működéssel) csak napi kb. 44 kWh, azaz a harmada az eddigieknek.

Előzmény: fiend (2105)
fiend Creative Commons License 2006.06.17 0 0 2105
Egy egyszerű számítással az jött ki, hogy 200 neon egy hónapban kb 2800-3000Kw-ot fogyaszt el ha napi 24 órában megy (200*20w*24*30/1000)! Ez kb. 95-105 eFt/hó! Szóval az azért durva! Nem gondoltam volna, hogy ilyen bazi nagy a lépcsőházatok! Nálunk emeletenként van 18 db 12 w-ot fogyasztó spot lámpa van! Ami a 7 emeletet összevéve 126 db (126*12*24*30/1000*33,6 Kwh/Ft) Lenne ha egész nap menne de mivel nálunk működnek a mözgásérzékelők ezért nyugodta vehetem úgy hogy maximim a nap 10 %-ában fogyasztunk és akkor még van ráhagyás benne rendesem ,ert nálunk csak egy egy emeleten világítanka a lámpák!Tehát ha ezt a számítást veszem akkor nekünk egy lépcsőház (és ez a nagyobb lépcsőház) havonta kb. 3000-4000 Ft a világítás költség!
Előzmény: centerhazlako (2103)
fiend Creative Commons License 2006.06.17 0 0 2104
A hömennyiség mérők csak annyira megbízhatóak, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal álltal ellenörzött és bevizsgált példány mindegyik!:-) A nem mérés, vagy pontatlan mérés nem a hömennyiség mérő hibája hanem a fütés szerelőké akik nem jól kötötték be az előremenő és visszatérő vezetékeket, tipikusan felcserélik és így szinte a lakás termeli a hőt és nem fogyasztja legalábbis a mérő szerint. Ezt viszont a központi leolvasáskor észre kell hogy vegyék ha egy picikét is figyelnek ugyanis az átfolyt víz mennyisége mutatja, hogy használják a fütést és a melegvizet csak a rossz bekötés miatt az előremenő és a visszatérő vezeték közötti hőmérséklet külömbség negatívban jelentkezik és mivel átfolyt vízmennyiség szorozva a hőmérséklet külömbséggel adja az lhasznált hőmenyiséget, így természetesen negatív hőmennyiség jön ki! Mivell erre az mérő nincs felkészítve így nem jelez hőfogyasztást csak átfolyt vizmennyiséget. Ezekből aódik, hogy a közösképviseletnek felróható ha egy lakásban nem mér az óra és az eből származó kárt szerintem nekik kellene állniuk!
Előzmény: AndreW77 (2101)
centerhazlako Creative Commons License 2006.06.16 0 0 2103
Az mind igaz, amit írtok (lift, kazán). De.

Gondolom még egyikőtök sem próbálta ki, hogy egy hónapig éjjel-nappal, 24 órában égeti a villanyt otthon. Aztán meg ráfogjátok a hűtőre? :-) A lépcsőházakban több mint 200 neon ég 24 órában, több hónapja. A közös költségben kb. 280.000 Ft van a villanyszámlára havonta, gondolom ezt kiszámolták. A megfigyelt napi fogyasztást (sajnos) állandónak véve a villanyszámla akár 500.000 Ft is lehet egy hónapban. Valószínűleg marad két villanyszámla összehasonlítása, ha hajlandóak megmutatni „bírósági végzés nélkül is”.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.06.16 0 0 2102

Szerintem a lépcsőházi villanyóra a liftet is méri, aminek a motorja pedig nem pici.

A fűtésszámlám nekem is kellemes volt. Kb. 13 ezret fizettem a teljes idényre. Igaz, a lakás kicsi, a szomszédok körbefűtenek, de a szigetelés is világbajnok!

Előzmény: AndreW77 (2101)
AndreW77 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 2101
Sziasztok!

Arról valaki tud valamit, hogy mennyire megbízható kütyük ezek a hőmennyiségmérők? Én eleinte igen szkeptikus voltam ezekkel szemben, aztán jó sokan állították, hogy ez az ultimate megoldás a fűtés mennyiségének mérésére. Most hallom először, hogy ezek tudnak nem mérni... Tudnak olyat is, hogy mérnek, csak nem annyit? Nekünk meglepően (számunkra meglepően) mérsékelt volt a gázszámlánk, de ezt betudtuk annak, hogy eddig mindig olyan lakásban laktunk, ahol nem volt rendes szigetelés, nagy volt a belmagasság, központi fűtés volt, esetleg ezek bármilyen kombinációja. Szóval azt gondoltuk, nem most alacsony a költség, hanem a bázis, amihez viszonyítunk volt magas.
Viszont nyilvánvalóan mi szeretnénk kifizetni, amit mi fűtöttünk... (Egyébként szerintem ha nem műxik a hőmennyiségmérője a lakásnak és ezt a tulaj tudja is, csak nem tesz elenne semmit, az egy társasház esetén kimondottan bűn. Elég absztrakt szinten gondolkodva az illető ilyenkor celsius fokokat lop a szomszédaitól...) Be lehet mérni a hőmennyiségmérőt valahogy?
pyrimidin Creative Commons License 2006.06.15 0 0 2100
Az említett lakó elmondása szerint a villanyórára annyi van írva, hogy "D lépcsőház", tehát lépcsőházanként van (összesen négy), kazán viszont 2 van a házban, ha minden igaz, ezek nem tudom, hol vannak mérve, szóval nem tudom, hogy mit takar. Valóban elképzelhető, hogy ez nem csak világítás és nem is horrorisztikusan sok. Ugyanakkor az olcsó pazarlás is pazarlás, a szintünkön gyakorlatilag 3 hónapja folyamatosan ég a villany...

Amit a hatásfokról írtál, az egybevág az eddigi hozzáértők véleményével, tehát valami nagyon nincs rendben, az AFM pedig azt találta legjobb megoldásnak, ha megemeli az árakat és hablatyol valamit egy nemlétező januári gázáremelésről...
Előzmény: fiend (2099)
fiend Creative Commons License 2006.06.15 0 0 2099
No akkor mint volt épületgépész és volt villanyszerelő hozzá szólnék a témához!

Egy gázkazán hatásfoka manapság 90 %-os minimum! De ezt különböző jó mindőségű hőcserélőkkel és túlhevített gözzel való fűtés kombinációval akárr 97 %-ra is fel lehet tornázni. És itt a vége!:-) Ennél jobbat már nehéz lenne előállítani! Természetesen a veszteségbe bele kell még számolni a csővezeték veszteségét is de az a hatásfokot maximum 2-4 %-al ronthatja le! Tehát a 80 % vagy a fölött hatásfok számítás az még tartalmaz bizonyos mennyiségű ráhagyást is! A 65 % az semmiképpen nem elfogadható! Ha ennyi jött ki nekik a mért adatok alapján akkor azt a gázkazánt garanciális javítás keretén bellül cseréltetni kell valamint a kivitelező (gázkazán szállítója) felé a kárt ki lehet számlázni!

Lépcsőházi világításra a havi 140.000 Ft-ot egy kicsit sokallom. Eztet meg mint villanyszerelő állítom, hogy annyit kicsit nehéz elfogyasztani csak világítással! De ha a közös villanyórát figyeltétek meg akkor abban benne vagyon pl a gázkazán és a keringtető szivatyúk, szellőztető ventillátorok, és még jópár épületgépészeti berendezés fogyasztása is és így már nem olyan rettentően sok a 140.000 Ft!
IKONlakó Creative Commons License 2006.06.15 0 0 2098

A vízfelmelegítés 500 Ft/m3 feletti díját én is sokallottam.

Egy modern átfolyós vízmelegítővel a vizet 50 fokra melegítve 40m3 gázfogyasztást mértünk 12m3 vízhez. Ez ha jól számoltam, kb. 2000 Ft-os gázszámlát jelent (kedvezményes tarifa!), azaz házilag 200 Ft/m3 alatti összegből kijön a melegvízkészítés.

Fontos! Figyelembe kell venni, hogy hány fokra melegíti a kazán a vizet és a társasházban keringtető szivattyú is működik, ami növeli a komfortot, de rontja a hatásfokot (kell energia a csővezetékrendszer hőntartásához).

Előzmény: kalambaka (2096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!