Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4937

Ezékiel  könyve: 45 : fejezet: 1-25,v   ( 1-2, 4-5, 8-11, 13, 16-18, versek)

Az ország felosztása. Az Úr része. 1 Amikor sorshúzás útján felosztjátok az országot, különítsetek el egy szent részt a földből mint szent adományt az Úr számára. Hossza huszonötezer és szélessége húszezer mérték legyen. Ez a terület egész kiterjedésében legyen szent. 2 Ebből a szentélyhez tartozzék egy ötszázszor ötszáz mértéknyi négyszög és ötven könyöknyi térség legyen mellette körös-körül

4Ez legyen az ország szent része; legyen a papoké, akik a szentélyben teljesítenek szolgálatot, akik az Úrhoz közelítenek, hogy szolgáljanak neki. Legyen ez a hely arra, hogy ott álljon a házuk, és szent hely a szentélynek. 5 Továbbá egy huszonötezer mértéknyi hosszú és tízezer mértéknyi széles terület legyen a levitáké, akik a templomban szolgálnak; legyen az ő tulajdonuk a városokkal együtt, hogy ott lakjanak.

11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4936

Még szerencse, hogy nekem csak egy nevem van itt.

suta3 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4935

Ismét elég sok neveddel vagy itt. Döntsd el, hogy építeni, vagy pusztítani szeretnél.

11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4934

Aki felveszi az emlék jegyet név szerin bejegyzik. Nem tudtam, mert kiléptem, más közölte velem.

2009  óta  pászka és bor >>> De én csak 2020-ban jelentettem be, nem  a nyilvánosság előtt veszem magamhoz, és utána kiléptem.  Nem szeretem a színpadot meg a tapsot.

Előzmény: Hahó a Balti tó (4929)
Zellem Estelen Creative Commons License 2023.03.31 -1 0 4933

Ha fogalmad sincs róla, nem érted, akkor is pont úgy elszaladgálsz a világban, amihez semmi szükség ezekre.

Csak szóltam, megyek is, segíteni igyekeztem, ne rágd magad olyan ókori iratokon, amire nincs szükséged.

Előzmény: suta3 (4932)
suta3 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4932

Köszönöm segítő szándékodat, hacsak félre nem értettelek. Segíts kérlek, hogy megérthessem a Bibliának ezen szavait, hogy mit jelentenek ezek a mondatok:

"És a zsidóknak zsidóvá lettem, hogy zsidókat nyerjek meg; a törvény alatt valóknak törvény alatt valóvá, hogy a törvény alatt valókat megnyerjem; A törvény nélkül valóknak törvénynélkülivé, noha nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvényében való, hogy törvény nélkül valókat nyerjek meg. Az erõtleneknek erõtelenné lettem, hogy az erõteleneket megnyerjem. Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket." (1 Korintus 9:20-22)

Előzmény: lipovánok (4925)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4931

Aki felveszi az emlék jegyet név szerint bejegyzik.

Előzmény: Hahó a Balti tó (4929)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4930

Ismerem a 77 x gegbocsájtást, a Bibliába olvastam !

Ismerem  a 77  x = szer szorozva  megbocsájtás –tájszóval,  vagy  

megbocsátás, a Bibliában olvastam.

Előzmény: lipovánok (4927)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4929

Aki felveszi az emlék jegyet név szerin bejegyzik.

Aki fel veszi az emlék jegyet név szerin be jegyzik?

Előzmény: 11_11 (4928)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4928

Aki felveszi az emlék jegyet név szerin bejegyzik.

Előzmény: lipovánok (4926)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4927

Ismerem a 77 x gegbocsájtást,   a Bibliába olvastam !

Én meg ismerem a 77 szer lyelybocsálytást, én is Bibliában olvastam

Előzmény: 11_11 (4924)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 1 4926

Nyilván tartásban szerepelek , mint felkent  hivatalosan.

Ha te nyilván tartásban szerepelsz , mint fel kent hivatal osan,

akkor szinte 100 % hogy valóban zakkant vagy.

Előzmény: 11_11 (4924)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4925

"Sajnálom, hogy nem tudok sem rajtad, sem magamon segíteni."

Nem baj ha nem tudsz rajtam segíteni,  hisz nem is szorulok segítségre.

Baj ha nem tudsz magadon segíteni, de ne nagyon búsúlj, hisz én tudok.

Előzmény: suta3 (4921)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4924

Amúgy ő zakkant,  jól emlékszem?  Nem biztos, csak valahogy így rémlik.

Nyilván tartásban szerepelek , mint felkent  hivatalosan.

Zakkant nem lehet felkent, se kőzvetítője  se a  képmása  a Teremtőnek, nem csak engem sértettél meg.

Teremtő gyermekeit sértegeted bűn , gondolkozzál el rajta!

Ismerem a 77 x gegbocsájtást,   a Bibliába olvastam !

Minden rendben.

Előzmény: lipovánok (4913)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4923

"nagyon sok keserűséget és szenvedést látok a szavaidban."

nagyon kevés = 0  keserűség és szenvedés látható a szavaimban.

Emberismeretből ne menj el vizsgázni, mert kapsz egy nagy 1-est.

polária Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4922

A Biblia REJTETT értelmü és kinek-kinek a szükséglete és érdemessége alapján mutatkozik meg.

suta3 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4921

Abban nagyon is igazad van, hogy nem a Biblia idézése teszi az embereket békesség szeretővé, de nagyon sok keserűséget és szenvedést látok a szavaidban. Sajnálom, hogy nem tudok sem rajtad, sem magamon segíteni.

Előzmény: lipovánok (4918)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4920

2022. 3.21   Énekek éneke 3. fejezet : 1-11,v ( 1-5, 6-7, 9-10,) 

1 Éjszaka ágyamban kerestem, akit szeret a lelkem. De hiába kerestem, nem találtam. 2 „Azért hát fölkelek, bejárom a várost, keresem a tereken és az utcákon, akit szeret a lelkem.” Hiába kerestem, nem találtam! 3 Találkoztam az őrökkel, akik a várost járták. „Nem láttátok, akit szeret a lelkem?” 4 Alig mentem tovább, otthagyva őket, megtaláltam, akit szeret a lelkem. Belekapaszkodtam, és nem engedem el, amíg be nem viszem anyámnak házába, annak szobájába, ki méhében hordozott.

A HARMADIK ÉNEK 5 Jeruzsálem lányai, kérlek benneteket, a gazellákra s a mezők szarvasára, ne zavarjátok meg a szerelmemet, s föl ne ébresszétek, amíg nem akarja! >>>

2022.4 .25. Énekek éneke 4. fejezet: 1-16,v (1-2, 4-6, 8, 13-14, )

A VŐLEGÉNY De szép vagy, kedvesem, igen szép vagy! Szemeid, mint a galambok a fátyolod mögött. A hajad, akár a kecskenyáj, amely leereszkedik Gileád hegyéről. 2 Fogaid a megnyírt juhokhoz hasonlók, amelyek éppen most hagyják el az úsztatót: mind ikreket ellenek, és még egyikük sem vesztette el fiát. >>>>

11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4919

Kedvesek vagytok, köszönöm jól vagyok, minden rendben.

2016 .5. 15 /16 A Máté  evangyéliom  5. fejezet: 1-48 v,( 1-17,20-22,)

A hegyi beszéd.

1 A tömeg láttára fölment a hegyre és leült. Tanítványai köréje gyűltek, 2 ő pedig szólásra nyitotta ajkát. Így tanította őket:

A nyolc boldogság.

3 „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 4 Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 5 Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 6 Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 7 Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. 9 Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 10 Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. 11 Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. 12 Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.

Az apostolok feladata.

13 Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. 14 Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. 15 S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. 16 Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!

Az ószövetségi törvény tökéletesítése.

17 Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.

Minden oké !  

Április  kedd 4 nekem ünnep, pászka.

Előzmény: fhrfl (4912)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4918

"Miért nem olvasod a Bibliát, és idézel ide belőle valami lélekemelőt?"

Olvasom jó nagy erővel, és azért nem idézek belőle, mert elolvasni a

hülye is képes, és a magyarázó szöveg nélküli igeidekopipésztezés

jajde nagyon értelmetlen, nem értelmes emberhez méltó dolog.

"Talán nem vagy békesség szerető?"

De igenishogy az vagyok.

De attól hogy valaki nem idéz, attól még nem nembékeszerető   

és az idézés sem tesz senkit békeszetetővé.

Bibliaidézők közt is van sok hülye békétlen.

" a bántást akarod előtérbe hozni?"

akarja az, akinek két anyja van.

"Ha ez így lenne, akkor azt kívánom neked, hogy értsd meg az élet fennmaradásának egyetlen feltételét - a szeretetet. "

Értem, értem mint egy vadkan, annyira nagyon értem.

"Sajnos ezt még nekem is tanulnom kell jócskán, de próbálkozok."

Ki tudja, lehet hogy nekem már kicsit jobban megy.

Előzmény: suta3 (4915)
polária Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4917

Az erotika egészséges

A Biblia könyvecskéje a  ÉNEKEK ÉNEKE

Bementem az én kertembe, én húgom, jegyesem,
szedem az én mirhámat, az én balzsamommal,
eszem az én lépesmézemet az én mézemmel,
iszom az én boromat az én tejemmel.
Egyetek barátim, igyatok, és részegedjetek meg, szerelmesim!
Én elaludtam, de lelkemben vigyázok vala,
és ímé az én szerelmesemnek szava, a ki zörget, mondván:
Nyisd meg nékem, én húgom, én mátkám,
én galambom, én tökéletesem;
mert az én fejem megrakodott harmattal,
az én hajam az éjszakának harmatjával!
Felelék én: Levetettem ruhámat,
hogy-hogy öltözhetném fel?
Megmostam lábaimat,
mimódon keverném azokat a porba?
Az én szerelmesem kezét benyujtá az ajtónak hasadékán,
és az én belső részeim megindulának ő rajta.

polária Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4916

Sajnos sokan ide leginkább kekeckedni járnak sürün nevezik a másikat trollnak gunyolódnak zombijézuskát mondanak és hát ha a moderátor elkergetné őket alig maradna itt néhány KULTURÁLTAN viselkedni képes. :)))

Dehát ezen szomorkodni nem lenne helyes :))))

Előzmény: suta3 (4915)
suta3 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4915

Tisztelt Lipovánok!

Miért nem olvasod a Bibliát, és idézel ide belőle valami lélekemelőt? Talán nem vagy békesség szerető? A bajt és a bántást akarod előtérbe hozni? Ha ez így lenne, akkor azt kívánom neked, hogy értsd meg az élet fennmaradásának egyetlen feltételét - a szeretetet. Sajnos ezt még nekem is tanulnom kell jócskán, de próbálkozok.

fhrfl Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4914

Elmondhatja a Bibliából idézve is, ha például így érzi magát:

Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. (Mt 5: 11)

Benne lehet, hogy jól van-e. 

lipovánok Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4913

Hogy vagy, 11_11?

Rendben?

Elmondhatod a Bibliából idézve is. 

Csak a Bibliában nincs semmi olyan ige, hogy 11_11 jól van-e, vagy nem.

Amúgy ő zakkant,  jól emlékszem?  Nem biztos, csak valahogy így rémlik.

Előzmény: fhrfl (4912)
fhrfl Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4912

Hogy vagy, 11_11?

Rendben?

Elmondhatod a Bibliából idézve is. 

Előzmény: 11_11 (4911)
11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4911

Lukács evangéliuma 19. fejezet: 1-48,v,  (1-2, 4-7, 9-10, 11- 16, 19, 22, 24,

verse)

Zakeus. 1 Aztán odaért Jerikóba és végigment rajta. 2 Élt ott egy Zakeus nevű tehetős ember, a vámosok feje.

4 Így hát előrefutott, felmászott egy vadfügefára, hogy láthassa, mert arra kellett elhaladnia. 5 Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: „Zakeus, gyere le hamar! Ma a te házadban kell megszállnom.” 6 Erre az gyorsan lemászott, és boldogan fogadta. 7 Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték, hogy bűnös emberhez tér be megpihenni.

9 Jézus ezt felelte neki: „Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. 10 Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.”

11_11 Creative Commons License 2023.03.31 0 0 4910

Lukács evangéliuma 15. fejezet: 1-32, v, (1-2, 4-15, verse)

Az elveszett bárány. 1 A vámosok és a bűnösök mind jöttek, hogy hallgassák. 2 A farizeusok és az írástudók méltatlankodtak miatta. „Ez bűnösökkel áll szóba, sőt eszik is velük” – mondták.

4 „Ha közületek valakinek van száz juha, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a pusztában a kilencvenkilencet, hogy keresse az egy elveszettet, amíg meg nem találja? 5 Ha megtalálja, örömében vállára veszi, 6 hazasiet vele, összehívja barátait és szomszédait: Örüljetek ti is – mondja –, mert megtaláltam elveszett bárányomat! 7 Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyek országában egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége rá, hogy megtérjen.

11_11 Creative Commons License 2023.03.30 0 0 4909

Találtam egy jó cikket, tanulságos, ezt én is megtapasztaltam 20 éve.  

Ha kitartok az imában és a Szentírás olvasásában naponta legalább 20 percig, akkor egy bizonyos idő után kialakul egy biblikus látásmódom, amit a lelkiismeretem is támogatni fog és ezek alapján már viszonylag könnyen tájékozódhatok egyházi és vallási kérdésekben. Ha nem ezt teszem, akkor az a lehetőség marad, hogy azt fogadom el, amit az általam hitelesnek vagy szeretettnek tartott vallási tanító vagy egyházi vezető mond, vagy a többséghez fogok igazodni.

Ezzel szemben viszont Jézus ezt mondja: széles az út, amely a pusztulásba vezet, és sokan járnak rajta, és keskeny az út, amely az életre visz és kevesen találják meg azt (Mt 7,13-14). Ezért szólítja fel Krisztus a benne hívőket arra, hogy „Keressétek először az Isten Országát és az ő igazságát, és a többit megkapjátok” (Mt 6,33) benne hívőket arra, hogy „Keressétek először az Isten Országát és az ő igazságát, és a többit megkapjátok” (Mt 6,33). Egy kicsit keresni kell, mert nem biztos, hogy ott találjuk meg az Isten igazságát, ahol első látásra gondolnánk. Azért is tanácsolja Jézus, hogy keressük az Isten Országát és az Ő igazságát, mert az Írás szerint, ha valaki nem az Isten igazságára törekszik, akkor törvényszerű, hogy a maga igazságát fogja követni, azt, amit az illető igaznak vél vagy gondol (Róm 10,1-3).

polária Creative Commons License 2023.03.30 0 0 4908

Folyamatosan imádkozok ! a nap 1440 percében .Ez általános beállitottsáhg hogy van egyetemes objektiv etika törvény GONDVISELETÜNK ! Ámen !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!