igen, ez itt nem a mirenat mindenkinek forum. ugy gondolom nekem ez a legmegfelelobb megoldas tobb okbol is, es szipolyka volt kedves valaszolni a kerdeseimre...
Szasenyka, ennek a hormonosnak egesz mas a hatasmechanizmusa, mint a tobbinek. Azok mechanikusan hatnak, plusz talan a rez altal is valamennyire. A hormonos pedig ugye hormonnal :-) , ettol annyira biztonsagos. Amugy a hatas abszolut helyi, tehat nem osszehasonlithato a tablettaval vagy a 3 honapos depo injekcioval. Magyarul, egyaltalan nem terheli a szervezetet. Eppen most olvastam, hogy a hatoanyag nem engedi a mehnyalkahartyat megvastagodni, ezaltal nem tud az embrio beagyazodni. Es a verzes is emiatt csokken.
Amugy a szules utan en is spiralra gondoltam elso korben, pontosan azert, mert nem kell vele tul sokat foglalkozni. Aztan az orvosom mondta, hogy van am ilyen is, es gondolkodas nelkul ezt valasztottam. Nem bantam meg.
DE: mindenki dontson belatasa szerint, nem mindenkinek ugyanazok a szempontjai, nem mindenkinel ugyanaz jon be legjobban. A vilagert sem akarok senkit RABESZELNI, pusztan mint hasznalo, valaszoltam a kerdesekre...
(Az nem erdekes, hogy valami azt nyujtja amit iger, megfeleloen mukodik. Annak sokkal jobb sajtoja van, ha valami nem valtja be a hozzafuzott remenyeket. Az nem hir, hogy Kiskovacs Gezane este elszivta a cigit, eloltotta a csikket, lefekudt aludni, majd reggel felebredt. Az sokkal inkabb, hogy elaludt az agyban a cigivel a kezeben es bentegett.)
Nekem volt abortuszom 39 éves koromban, én voltam az egyetlen aki a saját hibájából esett teherbe (illetve hát amiatt, mert a férjem nem mindig volt hajlandó használni a gumit, a fogigátlótól meg már el voltam tiltva), de az összes többbi sorstársam spirálllal lett terhes.
Jelentem én kétszer is. Az egyik alkalommal "elhagytam" a spirált, ez volt a szerencsésebb est...igy született Csabi.... A második aalkalommal még elenöriztem is rendszeresen, aztán egyszer kimaradt a menstruáciom, de volt olyan máskor is, söt akkoriban fel is voltam fázva...aztán eltünt a jelző fonal.. és mentem a dokihiz, aki megállapitotta, hogy bizony kismami vagyok, majd az ultrahang azt, hogy nem hagytam el, hanmem felcsuszott a méhembe az a vacak...azt ajánlotta, hogy probáljuk meg kiszedni, mert általában nincs gond, de jobb félni mint megijedni, ráadásul ez amolyan réz végű akármi volt (akkor az egyik legrdágább), amiből a réz folyamatosan árthat a magzatnak, s ez egyes feltételezések szerint késöbb rákot okozhat...igy megprobálta kivenni, késöbb nem sokkal a baba is elhalt (valszeg a beavatkozás miatt)
koszi, atneztem az oldalt, ugy tunik nekem ez lesz a nyero.
a dokim szerint tulsagosan draga, de kiszamoltam, egy sima fogamzasgatlo sokkal dragabb ha 5 evre szamoljuk, mint a mirena. sima spiralt meg nem akarok, egyreszt a femallergiam miatt, masreszt egy csomoszor hallottam mar h spiral mellett estek teherbe...
Maga a keszulek tuti, hogy muanyag, de a kihuzoszalert nem vallalok felelosseget... Szerintem kerdezd meg az orvosodat, o mar latott olyat kozelebbrol...
csak meg egy kerdes ezzel kapcsolatban. nem tudod veletlenul hogy ez a spiral fembol van-e (esetleg csak bizonyod reszei) most jut eszembe hogy nekem femallergiam van... :-(((
sexualis "beallitottsag" az mar megvan ... nem sokat birsz rajta valtoztatni illetve semmit. de szerintem ennek az egesznek ehhez semmi koze ... inkabb kivancsisag.
Zuhanyzóban fürdik, egyedül. Ha arra van dolgunk, bemegyünk. 1-2 ilyen esetben hirtelen felugrott és a háta mögé dugta, ami a kezében volt...2 napja lesem, tükörrel, ravaszul.
Tudod én mélyen érdeklődöm a spiritualitás iránt és nem akarom, hogy egy idegen lélek irányítása miatt-alatt a gyerek szexuális beállítottsága homogenizálódjon:))))
Mert, ha tényleg ez van, akkor azt a lelket még időben szeretném elküldeni a fiamtől...
MeseMeseMeskete!
10 éves lányom és 6 éves fiam van. És megannyi tapasztalatom együttalvás-ügyben. Nálunk az a rendszer uralkodik, hogy a szülői ágy tabu(persze ez nem az én szabályom, de tiszteletben tartom és kicselezem). Tehát a 2 éves gyereknek felnőttágyat vásároltunk, hogy én is odaférjek. A kicsiny lányom vérszívó piócává vált éjszakára: kimásztam a mélyen alvó gyerek mellől, aki 2-3 perc múlva azonnal felébredt és visszakövetelt. Csak akkor nőtt ez az időtartam, amikor a férjemmel vmi izgalmas játékba kezdtünk. Olyankor a gyerek kivárta, hogy épp a közepénél tartsunk....3 éves korában, ovi előtti nyáron eldöntöttük, hogy márpedig leszoktatjuk, mert az óvónéni nem fog melléfeküdni...persze halogattam, halogattam. Kb. július vége lehetett, amikor éjfél körül visszahívott és cirka fél 4-ig ébren vergődött, amivel engem 426-szor ébresztett fel. Na itt telt be a pohár. Bevittem egy fotelt a szobája közepére, beleültem és a leghatározottabban "ráparancsoltam", hogy: ALUDJ! 6 óra tájban nyomta el az álom, addig szó nélkül, mozdulatlanul feküdt ( tudta, hogy vaj van a fején ). 2 hétig játszottuk azt, hogy én ott ülök, ő meg egyedül alszik. Aztán megelégeltem, hogy a fotelban senyvedve előbb elalszom, mint ő és agyon zsibbadok. Akkor azt mondtam neki, hogy tökéletesen mindegy, hogy itt ülök, vagy egy szobával odébb, az ajtót úgyis sarkig tárom, olyan, mintha ott lennék. Tök zökkenőmentes volt. Azóta újra és újra rászokik ( fétékenység, stb...) Mióta elbúcsúztam tőle ma este 3-szor jött ki: lila foltja fáj...az isibe körző kell...de nem mondtad 126-szor, hogy jó éjt...10 ÉVES!!!! ( talán egyszer férjhez megy, akkor meg majd hiányolom )
SZÓVAL A TANULSÁG: ABBAN A PERCBEN, AMINT ELHATÁROZOD MAGAD IGAZÁN, MEG IS TUDOD TENNI!!!!
...a fiamról máskor...
ja
akartam kerdezni, h hogyan vettetek eszre? egyedul furdik?
szerintem rengeteg ilyen dolog van amit az eletben nem tudunk meg a gyerekeinkrol ... ha belegondolsz akkor a te szuleid is mennyi mindent nem tudtak ... gondolom ...
mi is most utolag nevetunk a gyerekekkel azon, h 15 eve miket csinaltak, gondoltak ... (neha nem is olyan nevetseges)
Még aznap este, amikor elcsendesedett a csapat és 5 percre bebújtam hozzá( ez amolyan szertartás, a nővéréhez is bebújok...) megkérdeztem nagyon halkan, hogy miért csinálja. Először nem szólt semmit, csak amikor rákérdeztem, hogy jó érzés-e, akkor éreztem, hogy bólogatott. Aztán megkérdeztem, hogy mit érez pontosan, erre ő tudni akarta, hogy miért érdekel. Azt mondtam, hogy azért, mert én még soha nem éreztem ilyet és tudni szeretném. Megint csend, aztán megkérdeztem, hogy a kukijában érzi-e, hogy jó, vagy a popsijában. Azt mondta, hogy a popsijában....
Ma este is meglestem, de ma csak a dínóival harcolt, eszébe sem jutott az egész mizéria...remélem igazatok van!!!!!!!!:)))))))))))))
Azert, mert ez nem sima spiral, hanem hormontartalmu. Ot even keresztul (minimum) engedi ki a hormont folyamatosan, nagyon alacsony dozisban. Gyakorlatilag lokalisan hat. Es szinte megszunik a menstruacio, ellentetben a rez (meg egyeb spiralokkal), amiket nem kell 5 evenkent cserelni, ellenben a verzes nem kevesebb lesz toluk, hanem tobb. Esetenkent sokkal tobb.
A masik dolog, hogy ennek a szerkezetnek a szaraban van a hormon, ezert kicsit vastagabb a normal spiraloknal. Ezert vacakabb a felteves meg a levetel.
ezt nem ertem;
"nagyon klassz benne, hogy sokaknal teljesen megszunik a menstruacio. De ha megse, akkor is jelkepes mennyisegure csokken."
nekem volt spiralom, meg se merem mondani hany ev utan szedte le az orvos siman, picit kellemetlen, nem fajt, pedig evekig gyujtottem az erom (soksoksok evig) annyira feltem. egy osztrak nogyogyasz csak altatasban vallalta - el is szaladtam ... de vegre megtalaltam az en magyar csodadoktoromat es neki siman sikerult.
Csatlakozom. Szerintem se kerítsetek túl nagy feneket a dolognak, esetleg meg lehet kérdezni tőle, hogy miért teszi, meg valóban felhívni a figyelmét a dolog veszélyére, hogy nehogy az a pici dolog odabenn ragadjon valami véletlen folytán.
Ha túllihegitek, akkor szinte tuti, hogy csakazértis csinálni fogja. Ha elmondod a vészeket és igyekszel nem tudomást venni róla, egy idő után szerintem abbamarad.
semmi pánik, csak kiváncsi volt, hogy mi lesz....ez még igy ajobbik eset, mert gyakran dugnak ekkorák az orrukba meggymagot, vagy valamit ami belefér...esetleg a fülükbe is valamit...
Nem kell rögtön rosszra gondolni, a gyerekek ilyenek, mindent megnéznek, kiprobálnak, és kiváncsi volt, hogy befér e, vagy mi lesz belöle, amikor kijön (micsoda átalakulás, amikor a csokiból kaki lesz, hátha a játékból is...)
Sziasztok!
Új játékos vagyok a pályán, bánjatok velem óvatosan, lécci! :)))
Kicsi fiam 6 éves és számomra hátborzongató dolgot művel- érzése szerint titokban, de mi kiszúrtuk a sumákolást.
Fürdéskor felül a zuhanytálca szélére derékszögig kinyitott lábakkal, majd vmilyen pici játékának a végét a fenekébe dugja. Egészségügyi veszélye nincs a dolognak, mivel már azt a meccset lejátszottam vele, hogy vigyázni kell minden testnyílásra...karcolás...bacik...miegymás.
Ismerni kell a fiamat ahhoz, hogy kellően megdöbbentő legyen az esetek ilyetén alakulása: ha vki gyereket vár köreinkben, mindig az én fiam jut eszébe, mert ILYEN egy fiúgyerek. Végtelenül kedves, szót fogad és ezzel együtt égetnivaló csibész és kutyafülű. Amolyan vasgyúró, "tökös" kölök, aki vagány, bátor és- bár paradoxon- tünemény, imádnivaló. És bárhová megyünk is, mindenkinek ez a véleménye...
Szóval: mi a túró van??????????????
Szeretnék olyan választ kapni, hogy csak semmi pánik, meg, hogy ez tök normális, meg, hogy ez el fog múlni magától...de valójában azt szeretném tudni, hogy most MI A TÚRÓ VAN???????????????????????????????????????????
Lécci! Segítség!
Lattam a kepeket a weblapotokon, nagyon szep vagy!
A hormonos spiralt (Mirena) a hathetes kontrollon lehet felrakatni (de elotte fel kell iratni az orvosoddal, mert termeszetesen receptes, es a legtobb patikaban nincs raktaron, mivel kisse draga mulatsag, kb. 34 ezer Ft). 5 evig bocsatja ki a hormont, utana cserelni kell. Szoptatast nem befolyasolja, mivel a hormonnak csak elenyeszo mennyisege jut be a verkeringesbe, a tejbe meg semmi (en 9 honapig szoptattam gond nelkul).
Ami meg nagyon klassz benne, hogy sokaknal teljesen megszunik a menstruacio. De ha megse, akkor is jelkepes mennyisegure csokken.
A feltevese nem egy elvezet, de a hathetes kontrollon meg ugyis friss a szuleselmeny, az ember olyankor meg legyint egy kis spiralfelrakas-kellemetlensegre :-)
Hogy a hatulutoirol is szoljak: lehetnek mellekhatasai, a felrakas utan jo par hetig verzes, es nem mindenkinek jon be. De akinek igen, annak nagyon. Nekem az egvilagon semmi mellekhatasa nincs. A ferjem panaszkodott egy darabig, hogy szurja :-))))) aztan a dokibacsim roidebbre vagta a szalakat, es azota nincs gond DDDD
tudnal mondani par szot errol a hormonos spiral dologrol?
mennyivel szules utan lehet feltenni, befolyasolja-e a tejmennyiseget, meg ilyenek.
mi lassan szembesulunk azzal a tennyel hogy megszuletik a masodik gyerkoc, es mivel nem szeretnenk tobbet, el is kell gondolkodnunk a fogamzasgatlason...
Nalunk mindket gyereknek kulon szobaja van, de akkor jonnek at hozzank aludni, amikor akarnak. Es sokszor akarnak. Mi meg olyankor elvezzuk a finom, joillatu gyereket, aki felalomban idonkent megsimogat minket, meg mi is ot. Meg a nagy lo fiam is ugy dont neha, hogy szuloi tarsasagban ohajt aludni (7 eves).
Dori pl. most beteg egy kicsit, es emiatt direkt magunk koze vettuk, hogy legalabb ne takarozzon ki.
Szerintem is dontse el mindenki, hogy mit tart jonak. Ez a dolog nem fekete vagy feher.