Nem akarok szintén biztosat mondani, vagy kötni az ebet a karóhoz.
Konkrét okot nem tudok, ötleteim vannak....jelen volt a probléma itt is. 2 hátsó lengéscsillapító csere után, emelkedett a hátulja az autónak, egyenesebbek a kerekek.
Az enyém is ilyen:) valamiket biztos ki kéne cserélni benne, de nem tudom miket. Meg kedvem sincs....a motorfelújítás után a küszöböt is megcsináltattam:) egy öröm volt kifizetni. legalább nem rohad tovább.
Két problémára keresek megoldást. hátha valaki tud rá valamit írni.
Az egyik az, hogy a főfékhengert fel kellene újítani. 2003 as kalos, 1,4 es lépcsős hátú.
Tud valaki valahol javítókészletet hozzá?
A másik probléma a klíma. Az összes tömítést ki szeretném cserélni, de úgy hogy mikor szétszerelem már meg legyenek a gumigyűrűk. Valaki meg tudná adni a méreteket?
Kalosra keresek jó állapotú, használt nyári szettet 175/70x13-as méretben Bp-en. Másod-, vagy harmadvonal érdekel.
Esetleg alufelnire szerelt komplett szett is érdekel, ez esetben a felni se legyen a legalsó (gyenge, sérülékeny) kategória. Itt jöhet a 14-es méret is.
Kerekcsere kapcsan megint elojott, hogy kellene nekem a disztarcsaba olyan kis muanyag csavar, ami a kerekcsavarra csavarhato ra. (A kulso menetre.) Vagy esetleg disztarcsa...
Nem tudom, annyira nem ástam bele magam a témába, egyelőre nekem jól működik. Csak gondoltam, érdemes a központi egység által látott adatot ellenőrizni. Ha aszerint jogos az indítás akkor bizony meleg a folyadék és a mutatós műszer csal.
Nem is tudtam hogy két fokozat van. Én mindig csak nagy hangú pörgést hallok. Valahol olvastam, hogy ez a jelenség lehet ha a klíma és hűtőradiátor között falevelek meg egyéb eltömődések vannak (ez jogos). Benéztem de nem látok eltömődést. Elmegyek egy szakihoz és megmérjük a hőt. Utána meglátjuk hogyan tovább. Köszönöm a tanácsokat!
Én bedugom az OBD-t és mobiltelón menet közben nézem az értéket. Amit ott látni az az érték, amiből a rendszer is dolgozik. Nálam pl 90-92 fok körül van a mutató pont fedésben a középvonallal a műszeren, de üzem közben szinte sosem éri el, hacsak télen be nem takargatom a szellőzőnyílásokat és nem teszem fel a motorvédő lemezt. De akkor is csak +5 fok felett éri el a 92 fokot.
Sziasztok! Hol találom a hűtővíz hőérzékelőt? Újabban sűrűn kapcsol a hűtőventilátorom, miközben a mutató a feles jelző alatt van egy fél milliméterrel. Lehet, hogy falsot mér? Remélem nem más okozza!
Sajnos ilyesmit nem találtam az 1.4 8V motorban 2003-ból. Lehet tényleg, hogy nincs is vagy más kivitel, pedig PCV-re keresve csak ezt a félét mutatja az ebay is.
Ha valaki tudja esetleg, hogy van-e PCV egyáltalán az 1.4-esben az kérem írjon majd.
Belenéztem a motortérbe és sajnos nem nagyon vélem felfedezni ezt az alkatrészt. Rosszul nézem vagy az 1.4 8V 2003-as motorban ilyen nincsen vagy máshogyan van megoldva netán?
A szelepfedél és a szívócső gumiharang között kellene legyen nem?
nem lehet hogy az a kis szelep szórakozik az alapjárattal?
a kartergáz visszavezetőn az a kis lilás szelep?
kb igy néz ki.
A szívócső és a kartergáz visszavezető cső közé be van iktatva vízszintesen egy részben áteresztő visszacsapó szelep, mely az idők folyamán szép lassan megkopik és az átváltási érzékenysége megnövekszik ezért rángat kis gázon.