Keresés

Részletes keresés

zsoci2 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 5781

Hello Mindenki!

Új cikk, Gropius-sal minden rendben. Új cikk a napi.hu-n.

A Gropius Zrt. a tavalyi évet is növekvő forgalommal és nyereséggel zárta. Nettó árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot, az adózás előtti nyeresége az elmúlt évekhez hasonlóan 700-800 millió forintot tett ki, a cég saját tőkéje pedig 4 milliárd forintra nőtt. Az idei évre már leszerződött állománya meghaladja a 12 milliárd forintot. A Gropius által birtokolt üzletrészek (hat cégben lévő érdekeltség) könyv szerinti értéke 4 milliárd forint, ám piaci értékük eléri a 15 milliárdot. A fenti adatokat Csáktornyai Gyula, a társaság elnök-vezérigazgatója megerősítette, ám cáfolta a lapunk korábbi számában közölt híreket. Vagyis a Gropius Zrt. prudens működése biztosított, piaci és gazdasági helyzete stabil, a társaság kiegyensúlyozott, biztonságos működését pedig a közölt mutatók - állítása szerint - egyértelműen alátámasztják.

ksiskot Creative Commons License 2008.01.12 0 0 5780
Sziasztok!

Én ismerek egy asztalost aki konyhabútorrokkal foglalkozik!
Ha minden jól megy én is vele csináltatok, majd.

Az email címe: greksag@gmail.com

Írj neki ha gondolod és a részleteket megbeszélhetitek.

Üdv, Siskot
Előzmény: nehogyka (5772)
Dreadnought Creative Commons License 2008.01.11 0 0 5779
Az F1-nél is voltak ilyen csúszások a hitelszerződés kötés kapcsán, emiatt szerintem ne aggódjatok feleslegesen, amúgy meg a Minron se hülye, addig biztos nem fizet ő sem a Gropiusnak, amíg nincsenek meg egy-egy építési fázissal.
Előzmény: t0m1 (5778)

t0m1 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5778
bar szerintem nincs itt semmilyen epitesz sem raveve arra, hogy leigazolja a 40%-os keszultsegi fokot. Ha jol tudom a 40% alatt a vazszerkezetet ertik, ami lathatoan elkeszult.
nehogyka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5777
Elnézést, 40%-os készültségi fok
t0m1 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5776
Sziasztok!

Mar egy jo ideje olvasom a forumot. De csak most jutottam el odaig, hogy regisztraljam magam. Az F2 epuletben van erdekeltsegem es nem igazan tetszenek a tortenesek. Nehogyka ketelyei engem is elgondolkoztatnak. Szerintem holmi papirmunkat az onreszekrol nem huznak el ennyi ideig, ha ekkora penzekrol van szo. Velemenyem szerint titkoljak elolunk a valosagot, amire mar volt pelda.
nehogyka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5775
És a gropiusról szóló híreket meg direkt csak a bankos szerződéskötéseket követően engedték kiszivárogni a sajtó felé?
nehogyka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5774
Vagy talán az van, hogy a "független" építészt rávették arra, hogy igazolja le a 70%-os készültségi fokot, hogy a jónépet be lehessen hívni hitelszerződéskötésre, nehogy egy csomó vevő elálljon az üzlettől, és akkor a bank is bukik? És a közös sunyi Cib-Minron megállapodás szerint majd a 70% tényleges elkészültét követően igazolja le a Minron a saját erőt a bank felé???
nehogyka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5773

De ami jobban izgat: a jelenlegi helyzet. Vajon mi az oka annak, hogy a cib bank-os hitelszerződéseket megköttették velünk, viszont az önrész leigazolását nem tette meg a Minron a bank felé (amit már tavaly novemberben meg kellett volna tennie). Nos, erre valaminek valami tippje van? Persze a jelenlegi helyzetben ez a lehető legjobb, de mi a szart tudhat a Minron, amit nekünk nagyon nagyon nem akar elmondani? Nos??

nehogyka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5772
Árkategória? Hát inkább nem is az ár, hanem a munka az elsődlegesen meghatározó. De alapjában véve szép munkát, szép bútort és alacsony árakat keresek....és meg lehessen bízni az iparosban. Na de hát ilyen nincs is..:)
Előzmény: pestam (5770)
pestam Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5771
sztem a szerződésben volt oan rész, amelyben a társasház megalakulásáig átruházunk minden döntést a minronra, hidd el, ilyenekre figyeltek (mármint a saját érdekeikre..., a mienket persze ívesen ....ták le).
Előzmény: Dreadnought (5762)
pestam Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5770
kérdés, h konyhabútor terén milyen árkategóriában gondolkozol...
Előzmény: nehogyka (5763)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5769
nálunk is Minron-Gropius csodapáros van... sajnos személy szerint (családilag) érintett vagyon a cp-ben is, meg angyalkertben is...

üdv
.vs.
Előzmény: evezoos (5767)
evezoos Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5768

ööö, nem miattam csúszik, hanem nem tudok költözni :-(

Előzmény: evezoos (5767)
evezoos Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5767

Helyesbítenék ;-) Csődbe ment az előző kivitelező (RKB). Viszont a gond most az ha a Groupius nem tud fizetni akkor nem fog vele szerződést kötni épeszű alválalkozó tehát az a projekt (Angyalkert) tovább fog csúszni... Ez szerintem titek nem nagyon fog érinteni...

Sajnos az Angyalkert csúszásában érintett vagyok...

Előzmény: Vernon Sullivan (5766)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5766
ráadásul az angyalkertet a Gropius most vette át nemrég, ott az eredeti kivitelezőt kirúgta a Minron...
Előzmény: nehogyka (5763)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5765
ne aggódj, a Minron sem nem fizet a Gropiusnak, tehát ha az bedől, a Minront (a befizetett pénzedet) nem éri veszteség, max egy-két hónapot késik, ha új kivitelező fejezi be...

üdv
.vs.
Előzmény: nehogyka (5758)
teze Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5764

Sziasztok,

tegnap este 11-kor még valamelyik 7. vagy 8. emelit lakásban égett a villany és szereltek valamit bent veszettül...

tény kevesebben de dolgoznak az építkezésen...

Előzmény: Dreadnought (5762)
nehogyka Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5763

Sziasztok!

Köszi a nyugtatást:) Másrészt csak azért ijedtem meg, mert a Csata utcában levő, és állítólag szintén Minron-Gropius koprodukcióban épülő Angyalkertnél durva dolgok vannak, legalábbis amit az indexes fórumon írogatnak róla az nem valami heppi. Aztán gondoltam rákérdezek, ugyan látható-e nálunk legalább valami munkálkodás (és persze nem bontás, hanem építés jellegű:) )

Konyhabútor készítés terén valami infó esetleg?

Nehogyka

Dreadnought Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5762

Sziasztok!

Én pont rálátok az F2-re, igaz, hogy most nincs ott akkora felhajtás mint az elején, amikor még a szerkezetet építették, de valami mozgolódás mindig van.

A részközgyűlés érdekes kérdés amúgy pestam, gondoljunk csak bele az Amtel-es szerződéskötésbe, mert azt ugye a társasháznak kellett elvileg aláírnia, tehát az akkor még egy személyi tulajdonos, a Minron tette meg, ennyi erővel meghívhatjuk a Dothan-t is a közgyűlésre, hogy képviselje az F2-t. Az F1 belső dolgait érintő kérdésekbe úgy sincs beleszólása, az F2 meg engem speciál nem érdekel, meg annak a dolgaiba én sem akarok beleszólni, ha nem muszáj. Tehát talán megoldható, persze meg kellene kérdezni egy jogilag jártasabb emberkét. Meg meg kell nézni, hogy be van-e már jegyezve a társasház, illetve, hogy mi van az alapító okiratban.

Üdv.

Dreadnought

Előzmény: pestam (5761)
pestam Creative Commons License 2008.01.09 0 0 5761
lent a födémet kátrányozzák... (tehát a kert készül...), sok pénz fekszik már az F2-ben, nekik is érdekük sztem, h befejezzék, és az itt keletkező bevételt/nyereséget az adósságaikra fordíthassák (vagy legalább kimenthessék). legalábbis remélem így az F1 szempontjából is (látvány+társasház egyben van!)!
Előzmény: nehogyka (5759)
zsoci2 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5760

Hello

F2-ről nekem az-az info, hogy már csinálják a belsejét, pár lakásban már megvannak a búrkolatok. Állítólag a fűtést nem kapcsoltatták be és azért nem tudtak folyamatosan dolgozni. Persze ez nem 100%-os információ. Ha megtudok valamit jelzek.

nehogyka Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5759

Amúgy láttok valami mozgolódást az F2-es épületen belül? csak mert kívül nem nagyon látni.... December eleje óta pedig az állványokon kívül semmi újat nem tapasztaltam

nehogyka

nehogyka Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5758

Sziasztok!

Ez a kérdés főleg az F2-eket érinti: mit szóltok a mai Napi Gazdaság cikkhez (http://index.hu/gazdasag/magyar/grop080108/)??! Asszem kezdek egyre nyugtalanabb lenni a Gropius-t (is) lletően. Nem hallottatok innen-onnan, egy-két elejtett szól esetleg arról, hogy ne is álmodjunk arról, hogy valaha is megkapjuk a lakást, vagy esetleg süthetjük az eddig befizetett pénzeinket?

Valaki megnyugtathatna az ellenkezőjéről....

pestam Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5757
sztem nem hívható össze, az én komoly jogi értelmezésem szerint, mert egy ugyanoan taratlmú részközgyűlés kéne az F2-ben is, ami ugye nincs még...
de utána kell járni a dolgoknak mostmár!

a kapuval meg kell vmit csinálni, néha megy néha nem, kapucsengő ahogy hallom, dettó naon megbízható! kell szerezni egy jó céget, és rendesen megcsinálni...
az sem lenne elvetendő, h a kódbeütésre (belülről pedig gombbal) elektromos automatikus nyitás lenne... vagy a teleszkóppal vmit csinálnának, v cserélnék! mer h az nem normális, h tornázni kell egy bejárati kapuval :))
Előzmény: Dreadnought (5755)
Dreadnought Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5756
Kicsit mondjuk vicces, hogy alapító okirat miért nincs az oldalon feltüntetve, vagy csak nekem böki a szemem?
Előzmény: Dreadnought (5755)
Dreadnought Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5755

Viszont most belenéztem az SZMSZ-be és egy ilyen finomságot találtam:

"

C) Részközgyőlés 

Részközgyőlési körzetek

13.1 A közgyűlés részközgyűlésenként is összehívható, ebben az esetben a részközgyűléseket azonos
napirenddel  kell  megtartani  és  a  szavazatokat  össze  kell  számítani.  Részközgyűlési  körzeteket
alkotnak  az Alapító Okiratban  „F1”  és  „F2”  betűjelekkel  ellátott  épületekben  lévő  külön  tulajdoni
illetőségek  tulajdonosai.  A  részközgyűlésre  a  közgyűlésre  vonatkozó  szabályokat  kell  megfelelően 
alkalmazni."

Ezek szerint a véleményetek szerint nem lehetne összehívni egy közgyűlést, még az F2 átadása előtt???

Előzmény: pestam (5754)
pestam Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5754
hello!
és reg nem kell, küldtek vmi jelszót a faraone-s cuccok között, mert azt akkor elő kéne túrni...
majd kív leszek, mi igaz a honlapon található szlogenből! :)
Előzmény: _CRAIG_ (5753)
_CRAIG_ Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5753

cpf1.00xx

Az xx jelenti azt a két számot, amit tudsz.

Előzmény: Dreadnought (5752)
Dreadnought Creative Commons License 2008.01.08 0 0 5752

Szia Craig!

Nem tudod véletlen, hogy a faraone-s fórumra milyen a nick név képzése? Nem emlékszem rá, hogy mit küldtek,  csak a számra a végén, és nem tudok most belépni oda.

Üdv.

Dreadnought

Előzmény: _CRAIG_ (5751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!