Igen, a hosszabb filmeket nem írtam bele, amelyek a regényekből születtek, mert azokat a Napi Ász nem fogja kiadni.
Ezek nem is kaphatóak sajnos Magyarországon DVD-n, de remélem előbb-utóbb ezek is meg fognak jelenni:
Peril at End House (Ház a világ végén),
The Mysterious Affair at Styles (A titokzatos stylesi eset),
The ABC Murders (Az ABC-gyilkosságok),
Death in the Clouds (Halál a felhők fölött),
One, Two, Buckle My Shoe (A fogorvos széke).
Szerintem van is rá esély, mert úgy adták ki a regényből készült filmeket Mo.-n DVD-n, hogy először a 2003/2004-eseket, azután a 2000/2002-eseket és végül az 1995-ösöket. Ha így mennek visszafelé, akkor most elvileg ezek az 1990/1992-es filmek következnének.
A négy új filmről sajnos nem tudok semmit. Kint már megjelent, itthon meg sztem lehet még várni egy ideig rájuk...
Szomorúan tapasztaltam pénteken, hogy a megjelenés sorrendjében következő (Peril at End House) film kimaradt. És a listádból is hiányzik, néhány más hosszabb filmmel együtt. Kár... Ezeket is lehetne pedig, pl. két részletben, két egymást követő számban... Vagy remélem, ezek DVD-n megjelennek, két nyelven. Arról tudtok, mi van a legújabb filmekkel?
A Napi Ászban valószínűleg a következő Poirot filmek jelennek meg: (a zárójelekbe a novellacímet írtam, amelyből született a film; ők más címeket adnak neki...)
1. -dec 23.- Adventure of The Clapham Cook (A szakácsnő eltűnik)
2. -dec 30.- Murder In The Mews (Gyilkosság a csendes házban)
3. -jan 06.- Adventure of Johnny Waverly (Veszélyes vállalkozás)
4. -jan 13.- Four and Twenty Blackbirds (A szedertorta)
5. -jan 20.- The Third-Floor Flat (Lakás a harmadikon)
6. -jan 27.- Triangle at Rhodes (A rodoszi háromszög)
7. -feb 03.- Problem At Sea (Halál a tengeren)
8. -feb 10.- The Incredible Theft (A hihetetlen betörés)
9. -feb 17.- The King of Clubs (A treff király)
10. -feb 24.- The Dream (Az álom)
11. -már 03.- The Veiled Laddy (A lefátyolozott hölgy)
12. -már 10.- The Lost Mine (Az elveszett bánya)
13. -már 17.- The Cornish Mystery (A cronwalli titok)
14. -már 24.- The Dissappearance of Mr. Davenheim (Mr. Davenheim eltűnése)
15. -már 31.- Double Sin (Kettős bűn)
16. -ápr 07.- The Adventure of the Cheep Flat (Az olcsó bérű lakás kalandja)
17. -ápr 14.- The Kidnapped Prime Minister (Az elrabolt miniszterelnök)
18. -ápr 21.- The Adwenture of the Western Star (A nyugat csillagának kalandja)
19. -ápr 28.- How Does Your Garden Grow? (Mi virít a kertedben?)
20. -máj 05.- The Million Dollar Bond Robbery (A milliódolláros kötvényrablás)
21. -máj 12.- The Plymouth Express (A Plymouth express)
22. -máj 19.- Wap's Nest (Darázsfészek)
23. -máj 26.- The Tragedy at Marsdon Manor (Tragédia a Marsdon-birtokon)
24. -jún 02.- The Double Clue (Duplacsavar)
25. -jún 09.- The Mystery of the Spanish Chest (A spanyol láda rejtélye)
26. -jún 16.- The Theft of the Royal Ruby (A karácsonyi puding esete)
27. -jún 23.- The Affair at the Victory Ball (Rejtély a jelmezbálon)
28. -jún 30.- The Mystery of Hunter's Lodge (A vadászlak rejtélye)
29. -júl 07.- The Adventure of Egyptian Tomb (Az egyiptomi sír babonája)
30. -júl 14.- The Under Dog (Az elnyomott)
31. -júl 21.- Yellow Iris (A sárga írisz)
32. -júl 28.- The Case of the Missing Will (Az elrejtett végrendelet)
33. -aug 04.- The Adventure of the Italian Nobleman (Az olasz nemesúr esete)
34. -aug 11.- The Chocolate Box (A csokoládés doboz)
35. -aug 18.- Dead Man's Mirror (Halott ember tükre)
36. -aug 25.- The Jewell Robbery at the Grand Metropolitan (Ékszerrablás a Grand Metropolitanban)
Egyébként az Európától megkérdeztem, és azt írták, a Tükrökkel csinálják c. könyvet újrafordítatták. Tehát van remény, hogy a nagyon rossz, 30-as évekbeli fordítások ( Az ijedt szemű lány, A gyűlölet őrültje stb.) helyett végre tisztességes kiadást kapunk.
Az Alibi szerintem nem rossz könyv, és van hangulata, a Poirot munkában pedig azért jelentős mű, mert ez volt Agatha Christie első megjelent novelláskötete 1924-ben.
Hát akkor lehet hogy én csináltam valami nagyon jól. Én Az alibiért adtam ki a legtöbb pénzt, ami 2000 forint volt. Az összes Hungás könyvet antikváriumokban vettem meg. Utánanézhetek, de nem hiszzem hogy 1500nál drágábbak lettek volna. Sokkal valószínűbb, hogy mindössze 1000 körül voltak. Természetesen az 5000 pénzt én is sokallom, de hát mint írtam, nekem a legdrágább is kijött 2000ből. Most biztos utáltok! :((
Köszönöm a gyors választ, valóban sokból készült film, ahogy olvastam a címeket, máris Suchet arca lebegett előttem, nekem már ő marad az örök Poirot, valahogy Ustinov túl erős és kemény, Albert Finney is egy kicsit túl markáns. De kinek mi tetszik... ,) Azért reménykedem, hogy tényleg kiadják ezeket, és az Alibiért sem kell 5K-t adnom, amikor úgy tudom, nem valami sikerült darab.
Szia Phaedra, bocs az előző üres csikért, szóval a Poirot munkában egy viszonylag rövid kis vékonyka könyv ezért volt számomra kicsit csalódás mert 5000 Ft-ot adtam érte 1 hónapja, 11 rövid sztorit tartalmaz,amelyeket majdnem mind megfilmesítettek,leírom a hunga által fordított címeket is:A nyugat csillagának kalandja,Tragédia a Marsdon birtokon,Az olcsó bérű lakás kalandja,A vadászlak rejtélye,A millió dolláros kötvényrablás,Az egyiptomi sír babonája,Ékszerrablás a Grand metropolitanben,Az elrabolt miniszterelnök,Mr Davenheim eltűnése,Az olasz nemesúr esete,Az elrejtett végrendelet. Szóval szerintem érdemes megvárni mire újra kiadják mert olyan sztorikat nem hiszem,hogy tartalmaz a könyv ami újdonságot jelentene számodra
Teljesen egyetértek. A Hungás könyvek javarésze ráadásul olyan igénytelen kiadvány, bénán gondozott szöveg, rossz fordítás, tele volt nyomdahibával. A régi Albatrosz/Fekete könyvek ilyen szempontból nagyon jók voltak, még ha hajlamosak is szétesni szegénykék. ,) A Magyar Könyvklubot is szerettem, az a szecessziós betűkészlet... ,)
Egyébként nemrég döbbentem rá, hogy hiányos a Hungás sorozatom (nem mintha gyűjteném, ami megvan egy kiadásban, az elég úgy, nem veszem meg másikban), sosem volt még a kezemben sem a Poirot munkában. Mit tudtok róla, ez novelláskötet, vagy regény? Miféle dolgok vannak benne, csak ebben a kötetben jelent(ek) meg?
Én is nagyon boldog voltam, amikor sikerült megszereznem valami ritkaságot, csak valahogy úgy érzem, hogy egyesekkel kicsit elszaladt a ló. Pl. Az ijedt szemű lányra licitáltam és 5000 ft-al még nem értem el a minimálárat. Ez azért kicsit elgondolkodtató, ha 1-2 éven belül mondjuk 1800 ft-ért meg lehet venni. Emiatt gondolom most mindenki vérszemet kap és próbálja jó drágán eladni a meglévő könyveit, aki meg beugrik, az magára vessen. Nekem már csak négy könyvem hiányzik, de a megszerzés öröméért ennyi pénzt azért nem fizetek ki érte. Eddig 4000 ft volt a legtöbb, amit kiadtam AC könyvért. Én türelmes leszek és várok.
Hátha valakit érdekel: a Szőnyi antikváriumban (a Szent István körút elején) 3000,- Ft-ért kapható Bunson: Agatha Christie világa c. könyve. Tegnap még volt két példány.
Nos a filmgyártók úgy gondolták, hogy színesebb lehet a sztori, ha minden részbe beleteszik Hastings-et és Japp-et, így aztán valóban sok helyett ott vannak, ahol nem kéne.
Visszatérve a Hungás könyvekre. Valóban jó, hogy kiadják őket újra, és talán jobb lesz a fordítás is, mindazonáltal én továbbra is az antikvár könyvekre szavazok. Meg így megvan az öröm, amikor hosszas keresés után rátalálsz egy ritkaságra. Az az érzés leírhatatlan. Meg más hangulata is van az ilyen könyveknek. Egyébként én csak az Alibiért fizettem viszonylag sokat, de az se nullázta a bankszámlámat! :)
Én is szeretem Agatha Christie könyveit! Az első könyv, amit elolvastam A fogorvos széke volt, ami mélybenyomást tett rám. Nem tudom megmondani, miért... Először el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehet az a ház belülről, ahol a fogorvosi rendelő van...
Nekem is megvan az a könyv, amiben benne vannak a művek (a magyar házaspáré), szerintem nagyon jó, bár hátul a filmeknél egy csomó helyen (pl. a Fogorvos székénél is) Hastings is fel van tüntetve, mint szereplő. Pedig sem a könyvben, sem a filmben nem szerepel... Bocs, ha már fel volt dobva ez a téma, de nem olvastam vissza az üziket!
Az előbbi hozzászólásokhoz szeretnék hozzátenni. A férjem keresztanyja egy könyvkiadónál volt, és rajta keresztül szerettem volna a hiányzó AC könyveimet beszerezni (4 db). Személyesen ismeri a volt Hunga tulajdonosát, beszélt vele, majd az Európásokkal is és azt az infót kapta, hogy a régi könyveket mind megjelenteti az Európa, csak először az ismertebbeket veszik sorra, úgyhogy türelem, 1-2 éven belül megjelenik mind. Azt javaslom mindenkinek, hogy inkább várjon egy évet, mint hogy most kiadjon 5000-10000 forintot egy könyvért, amit majd 2000-ért megvehet.
Szia, köszönöm a gyors választ, mindenesetre ez biztató hír, azt még esetleg meg tudja vki mondani, hogy melyek ezek a könyvek? (Nem bánnám, ha olyan ritkaságok lennének, mint pl. A gyűlölet őrültje, az Alibi, vagy a Bagdadba jöttek) Mindegy öröljünk neki, bármi is lesz az és hátha folytatódna ez a remek tendencia a jövőben is, szóval vegyen mindenki Európás AC-ket, hajrá :-)
A Hunga-Print volt igazgatójával már volt aki fel is vette a kapcsolatot és az igazgató mondta, hogy a könyvek beszerzésében sajnos nem tud segíteni. A Hunga jogutód nélkül szűnt meg. A jogok, amiket kapott azokat kizárólagos magyarországi forgalmazásra kapta és azt hiszem, hogy csak egy bizonyos időtartamra. A jogokat tovább lehet adni, ezért az Európa Könyvkiadó úgy döntött, hogy megvásárolja bizonyos Hunga kiadásban megjelent könyvek kiadási jogait. Négy könyv jogait a kiadó már megszerezte, amelyekből kettőt (Találkozás a halállal, Szunnyadó gyilkosság) az idei könyvhétre jelentet meg a régi fordítással, de új köntösben.
Szia! Ha ha újra elérhető leszel, akkor megbeszélhetnénk ezt a dolgot, tényleg nagyon köszönöm, hogy felajánlottad a segítséget! Kellemes távollétet és majd várlak vissza:)))
Szaisztok, én még új vagyok ezen a fórumon és a Hunga Print-es könyvekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Előre is elnézést, ha már végigrágtátok a témát.
- A Hunga jogutódlással szűnt meg, avagy sem és ha van jogutódja, annak szándékában áll-e kiadni a könyveket újra?
- Egyáltalán milyen jogokat kapott a Hunga annak idején, kizárlóagos mo-i forgalmazásra kapta-e, meghatározott időtartamra, továbbadhatja-e azt, stb.?
Ezeket azért kérdezem, mert talán ti is átérzitek milyen nehezen és gyakran elég magas áron lehet megszerezni egy-két ritkaságot.
Arra gondoltam, hogy egy másik mo-i kiadó talán felvehetné a kapcsolatot az AC szerzői jog örököseivel és megvehetné azokat; vagy ha a HUNGA jogutóddal szűnt meg, és az ő joga még fennáll, ez esetben vele. Nem tudom vk-i lépett-e már ez ügyben az AC fanatikusok közül (indíthatnánk mozgalmat :-)).
Ez jó lenne nekünk, mivel elérhető áron szerezhetnén meg a ritkaságokat és (talán) jobb fordítással élvezhetnénk, valamint a kiadó se járna szerintem rosszul, az új kiadású Európások is jól fogytak. Én megvenném!
Holmes vcd-k végett mentem be a szerkesztőségbe, és akkor nem kértek kupont. Engem is megbíztak akkor mások is, hogy vegyek nekik is meg hiányzó részeket, vettem így Poirot részt, ahhoz sem kértek. Persze ez már vagy egy hónapja volt, de hátha...
Szia! Nem gond. Csak elutazom február 25- március 19-ig. Utána viszont itthon leszek és simán elintézem neked. Megpróbálom megvetetni magamnak azokat amik megjelenek amíg nem leszek itthon, de biztos kimarad egy kettő. Én már előre gyűjtöm a kuponokat, hogy ezeket pótoljam és így a tiéd sem lesz probléma. :-)