Én mindenképpen megnézném a generált txt-ben, hogy a kimeneti kép paraméterei hogyan vannak beállítva és azt összehasonlítani a ptstitcherng leírásában levő paraméterekkel. Elképzelhető, hogy nem kompatibilis a régi ptstitcher formátumával és ez okozza a problémát. A hugin-nál biztosan problémás a dolog, én ezért ezt a sort kézzel átírtam, mert a végeredmény nem az lett, mint amit akartam. Ptgui-ból nem próbáltam még.
bodiroger : én is házi barkács panofejet használok és halszem obira se futja de hát ez nekünk - legalább is kettőnknek :) - olyan hobbi amit szivesen csinálunk ilyen körülmények között is és nem csúcsokra meg babérokra hajtunk és ha olykor sikerül valami nekünk tetsző képet alkotni akkor azt megosztjuk a barátokkal.
Az extrame dolgokat meg meghagyjuk a nagyoknak.
Csak még egy gondolat a giga képhez : 400+1.4-el lőtték a képet ... és a korlátot hogyan? vagy utólag mer ugye az is jó pár giga ...
- találtam egy bokor előtt ácsorgó embert a hármashatár hegyen :) :) ... gondolom makrózott :) vagy nem tudom ...
Egészében mindenképp dicséretes szép teljesítmény!
Azért azt biztos, hogy ennek a képnek az elkészítésével a (pixeldarab) rekord döntés, technikai prezentáció volt a fő cél, na meg persze az, hogy baromi nagy reklám értéke van a készítő cég felé.
Egy ilyen képet pl ott ahol én csináltam a múltkorit képteleneség lenne elkészíteni a rengeteg mozgás miatt.
Köszönöm az elismerő szavakat, de pl a múltkori képemen is rengeteg hiba van(még úgy is, hogy egyébként minden képemnél úgy érzem, hogy lehete jobb) szóval azért van még mit tanulni bőven!
Az én véleményem szerint kétfelé kellene választani ezt az elmélkedést a gigapanokról: Szerintem szükség van ezekre is, mert minden műszaki fejlődés alapja a határok feszegetése, még ha elsőre nem is sikerült tökéletesen. A támogatók sem véletlenül adják mellé a nevüket (a reklámérték mellett), tudniuk kell, hogy a mostani számítási teljesítménnyel meddig lehet elmenni. Szerintem néhány év, és ez a teljesítmény benne lesz a legkisebb notiban is... (emlékszem még a fórumos visszaolvasásokból, hogy itt néhány ember évekkel ezelőtt órákat várt arra az eredményre, amivel a ptgui most néhány perc alatt végez...)
Amit ezen a fórumon pl. krissz, Takoca, v_sanya és még a többiek (elnézést a kimaradtaktól) végez, az a jelenleg rendelkezésre álló technika maximális kihasználása (minden elismerésem az övéké, én még sajnos közel nem vagyok ezen a szinten, főképpen a nagyon "karcsú" Photoshop tudásom-gyakorlatom miatt)
Az én véleményem annyi, hogy valószinüleg akármelyikünk szivesen belerakná a kezét egy ilyen rekordkísérlet elkészítésébe, de szeritem amit "mi" csinálunk sokkal értelmesebb... Kiemelve Takoca és Sanya mostmár rengetegnek mondható szebbnél szebb helyeken és kiválló minőségben elkészített fotóit, panaképeit. Többre értékelem, mint a 70 GP-t, és a távolségtól elszürkülő látványt..
Sajna abszolut nem értek még ehez, netről innen-onnan szedett részekből raktam össze egy tutorial után. Amit írtál az nekem is feltünt, Egyébként ha 10.0.0 van írva akkor is ugyan azt írja ki, sőt ha kitörlöm ezt az értéket akkor is . Chrome, Firefox, és Explorer nél is.
A html-ben ez a sor szerepel: var so = new SWFObject("krpano.swf", "krpanoSWFObject", "100%", "100%", "9.0.28","#000000");
A '9.0.28' lehet a probléma? Ha nem írok semmit, akkor be sem töltődik az oldal. Ha 10.0.0 kerül bele, akkor betölt a gépemen... Kitettem a netre is ilyen formában. Talán így elindul ....
Köszi, hogy foglalkozol vele:) A linket nem tudtam megnézni, a flash probléma miatt, mármint, hogy le akarja töltetni a 9-est. A radar és jelölő már nálam is van, már ha arra elhúzom a térképet, egyébként a szokásos világvégét (jó 0,0 pontot) mutatja. Ezerszer összehasonlítottam a tiéddel, nem látok különbséget. Az swf biztos jó, mert felraktam a te xml-edet, akkor a térkép jól jelenik meg, van bejön egyéb hiba. ÁÁÁÁ, ilyenkor hagyom a fenébe egy darabig:)
Én is ezzel vagyok elakadva, az swf már megy, de html-t indítva 9-es kér. Lefuttattam egy kis html-t ami ki is írja a verziót hátha tényleg másnak látja, de 10.x nem értem... Üdv
Még egy, utána befejezem. Ha már ekkora felbontást készítenék, akkor kivárnám hozzá a megfelelő napot, nos ez itt nem sikerült. Amennyiben Budapestről szeretnék panorámát készíteni akkor a képem zömét nem az "üres" hegyek foglalnák el. Végül két kép összehasonlítása: 70 giga, 700 mega
Nem változott a véleményem a bécsi kép óta. Ezek az emberek a gigapixelek bűvöletében élnek, az csupán technika, ha jól rémlik ettől a társaságtól láttam már sokkal jobb képet A fotózáshoz, a képalkotáshoz semmi köze nincs a dolognak. Arról már nem is beszélve, hogy saját ötletként felvezetni egy olyan témát amit már más korábban feldolgozott = gusztustalanság.