Ehhez lenne egy észrevételem :) Ha ezt a virsliset sütötted, ez nem a pörkölődős fajta. Hiszen nincs benne cukor. Az édesek szépen megpirulnak szilikonosban is, míg a sósak nem annyira szoknak :)
Tudom :o), ezzel a kis füllel jó tartása van a szilikonnak, és ki lehet játszani a rácson a helyét. Csak ezt nem sikerült jól megfogalmaznom. Majd lefényképezem, ha érdekel valakit, de most el kell mennem itthonról.
Szia malena! A kép alapján arra következtetek, hogy a sütőt tepsire helyezve használtad. Én a rácsra szoktam tenni a szilikonformákat is, és így jobban megsülnek, kevésbé párolódnak.
na, megsütöttem az első szilikonos muflonomat. nem rossz, bár ugyanaz a bajom vele, mint a papírral: inkább párolódik, mint sül alul, tehát nem lesz olyan jó kis pörkös, odasült, mint a fémsütőben. hiába, na, ki van ez találva. ja és a virslik teljesen eltérően viselkedtek, az egyiket kiköpte, a másikat betakarta, a harmadikat körülnőtte. jópofa.
Na, a pécsi pékbolt felé kerültem, és van csokicsepp - elvben, mert most csak lapka volt, de az sztem elolvad (vékony). 1 kiló "étcsokoládé lencse" 1000 HUF - ez nagyjából a szerecsen ára (én olcsóházi módon Partyval élek), de úgy sejtem, a kakaótartalma nem lesz akkora. Viszont darabokban van, szóval lehet, hogy majd kipróbálom.
Valóban az az eredeti recept, amit Markusjud megtalált. Noha én módosítottam benne, mert nem találtam sót és őröltborsot a receptben, melyekből 1-1 csipetnyit tettem bele. Ezenkívül "megvadítottam" egy kis füstölt sajttal. Nem bántam meg, mert nagyon jól kiérződött az íze, amit én imádok! :-)))
Megcsináltam ma a hotdogos muffint, nagyon guszta már kinézetre is :) Egy ici-picit módosítottam a 2. adagot, több olajat tettem bele, és 3-4 perccel tovább sütöttem. Elsőrendű vendégváró.
Nagggyon guszták a muffinjaid! Én szinte kizárólag sósakat sütök, az elfogy pillanatok alatt. Az édesekből eddig mindig jutott a kuttyoknak is, de nem azért mert nem volt jó, egyszerűen nincs rá kereslet.
És ezt ki engedte meg??? :O)))))))))) Na jó, én is lementettem, jó lett?
Ezt ismeritek? Ez is nagyon finom, bár a Pizza muffinnál még nem ettem jobbat...
Sonkás-fűszeres muffin
6 szelet húsos szalonna 3 pohár liszt (1 pohár 2 dl) 6 dkg vaj 1 tk sütőpor 1 ek apróra vágott friss bazsalikom 2 ek friss apróra vágott metélőhagyma (snidling) 2 ek apróra vágott friss oregano 3/4 pohár reszelt parmezán sajt 2 tojás enyhén felverve 1 pohár tej
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A sütöt előmelegítjük 200 C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a fűszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Latsia: 1. sonkával csináltam 2. tettem a végén még hozzá egy pici tejet, hogy kevésbé legyen tömör /4-5 evőkanállal/ 3. papírkapszli nélkül, csak úgy natur, a formában sütöttem 4. 15 perc alatt lett kész.
Ma egy újabb sós muffint is sütöttem. Úgy látszik, hogy most már muffin függő leszek... Ha szereted a füstölt sajt ízét, nagyon ajánlom kipróbálásra a "Kanadai sonkás-sajtos" muffint! Csupán csak 1 evőkanál darabolt füstölt sajt kell hozzá (én karaván sajtot használtam), mégis meghatározza az ízét! Sajnos a receptemből csak 12 db lett, de pillanatok alatt eltűnt, ezért javaslom dupla adagból készíteni! :-)))
Holnap én is megcsinálom újra, de a kétszeres mennyiséget!
Én disznócombot aprítógépben daráltam (inkább pépesítettem) ügyelve hogy inas részek ne kerüljenek bele. 40dkg lett, és kb.10-10dkg füstölt és trappista sajtot kockáztam bele. A formát zsírral kentem, és szórtam bele zsemlemorzsát. Nagggggyon fini, próbáld ki!
na, akkor pár ötlet. innentől azt dobsz bele, amit akarsz. én olivát, sajtot, hagymát és magvakat szoktam.
Sós muffin alaptészta
1-2 tojás
1 pohár joghurt (1,5 dl)
0,75 dl olaj (vagy 7-8 dkg vaj)
20-22 dkg liszt
1 kk. só
fél cs. sütőpor
Fokhagymás-fűszeres muffin
4 gerezd fokhagyma, 1 csokor fűszerkeverék, 1 hagyma, 100 g főtt sonka, 250 g simaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1/4 tk só, bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej, megszórni: reszelt ementáli
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, az ementálival megszórni. 200 fokon 20-25 percig sütni.
ja, és a latsia féle adventi florentint áthangszereltem sósra
5 dkg vaj 125 ml tejszín 125 g cukor (helyett: só) 1 zacskó vaníliás cukor (helyett: bors) 1 mk fahéj (helyett: provance fűszer)
100 g vágott mandula / nem kell leszedni a barna héjat!!! 50 g cukrozott vágott narancshéj (sonka, oliva) 50 g cukrozott vágott citromhéj (sajt) 85 g liszt / nem tévedés!
Margit! kicsit lama vagyok,minden ilyen sütifelet feltettem a konyhatrükkökre,de szerintem a jövöben erdemes a sütiket/tortakat egy helyre tenni pl. IDE.
Szoval feleve keszitetem el a turosalmasat,nem is olyan reg.Feltettem a felent emlitett topikra.
Amugy eppen ebben a pillanatban falatozik a ferjem is,hozza csinaltam persze brokkolit es parfümrizst.
Margit! nem ismerek semmi sos muffint,ugyanis meg nem csinaltam ezen a husoson kivül,de lehet,hogy nem artana elkezdeni,jo ez a sonkas variacio is.
Sajnos nalunk a gyerekek szaja nagyon rajar az edes muffinokra,de en es ferj teljesen experimentalo hajlamuak vagyunk.
Köszi a bejegyzest,kedves vagy :) Igen,majd elökeresem az almas turosat,nagyon remelem,hogy raakadok.Elegge elhanyagoltam a HP frissitest :(
Habar meg kell jegyeznem,nalunk /itt Svajcban/ a turo nem olyan,mint otthon,tehat nem darabos,ez inkabb kremszerü,habar a darabosat is ugy tennem kremesse,hogy atpasszirozni es talan kis tejfölt bele.
Nem rég lett kész a Sera féle husis muffin. Azt atrükköt alkalmaztam, hogy szalonnazsirral kikentem a lyukakat, és egy kis morzsával is megszórtam, és mindenhol ropogós lett.