Keresés

Részletes keresés

latsia1 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2654
Nálunk ma ez sült:
_én mindig tepsire teszem a szilikon formát, sokkal egyszerűbb a betétele-kivétele...

GÖRÖG MUFFIN
Pamina Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2653
Még egy: a virsli sülés közben veszít nedvességet, amit a tésztának adományoz. Ez is közrejátszhat.
Előzmény: Törölt nick (2652)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2652
én édeset alig sütök, és a sósak is szépen meg szoktak pirulni a fémben. de majd kipróbálom a rácsra téve, a tepsi nyilván sokat levesz.
Előzmény: Pamina (2651)
Pamina Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2651
Ehhez lenne egy észrevételem :)
Ha ezt a virsliset sütötted, ez nem a pörkölődős fajta. Hiszen nincs benne cukor. Az édesek szépen megpirulnak szilikonosban is, míg a sósak nem annyira szoknak :)
Előzmény: Törölt nick (2644)
kemese Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2650
Tudom :o), ezzel a kis füllel jó tartása van a szilikonnak, és ki lehet játszani a rácson a helyét. Csak ezt nem sikerült jól megfogalmaznom. Majd lefényképezem, ha érdekel valakit, de most el kell mennem itthonról.
Előzmény: Noncsi6 (2649)
Noncsi6 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2649
Én a sütő rácsára gondoltam
Előzmény: kemese (2648)
kemese Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2648
Ehhez a formához nem adnak fém füles rácsot  vagy mit? Az enyémnek van, nem billeg és könnyű kivenni a sütőből.
Előzmény: Törölt nick (2646)
Noncsi6 Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2647
Szia malena! A kép alapján arra következtetek, hogy a sütőt tepsire helyezve használtad. Én a rácsra szoktam tenni a szilikonformákat is, és így jobban megsülnek, kevésbé párolódnak.
Előzmény: Törölt nick (2644)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2646
jaj, de béna vagyok, megint elfelejtettem. :-)
Előzmény: Törölt nick (2645)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2645

ja, a kép! két 6os formát vettem amúgy, a héten az osanban, a kettő volt 2500 ft körül.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2644)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2644
na, megsütöttem az első szilikonos muflonomat. nem rossz, bár ugyanaz a bajom vele, mint a papírral: inkább párolódik, mint sül alul, tehát nem lesz olyan jó kis pörkös, odasült, mint a fémsütőben. hiába, na, ki van ez találva. ja és a virslik teljesen eltérően viselkedtek, az egyiket kiköpte, a másikat betakarta, a harmadikat körülnőtte. jópofa.
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2643
:-))) jó lett, csak a sütőpapírom vacak volt, vagy régi, le kellett borotválni róla :-)
Előzmény: latsia1 (2637)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2642
Na, a pécsi pékbolt felé kerültem, és van csokicsepp - elvben, mert most csak lapka volt, de az sztem elolvad (vékony). 1 kiló "étcsokoládé lencse" 1000 HUF - ez nagyjából a szerecsen ára (én olcsóházi módon Partyval élek), de úgy sejtem, a kakaótartalma nem lesz akkora. Viszont darabokban van, szóval lehet, hogy majd kipróbálom.
Margit2 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2641

Sziasztok!

 

Stefiadri!

 

Valóban az az eredeti recept, amit Markusjud megtalált. Noha én módosítottam benne, mert nem találtam sót és őröltborsot a receptben, melyekből 1-1 csipetnyit tettem bele.  Ezenkívül  "megvadítottam"  egy kis füstölt sajttal.  Nem bántam meg, mert nagyon jól kiérződött az íze, amit én imádok!  :-)))

 

 

Előzmény: stefiadri (2638)
Pamina Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2640
Megcsináltam ma a hotdogos muffint, nagyon guszta már kinézetre is :)
Egy ici-picit módosítottam a 2. adagot, több olajat tettem bele, és 3-4 perccel tovább sütöttem.
Elsőrendű vendégváró.
markusjud Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2639
Csak a 123-as hsz-t (2003. november :)) adta ki a kereső. Ez lenne az?

Kanadai sonkás – sajtos muffin
Kikeverünk 1/3 csésze tejet 1/4 csésze tejföllel 2 ek olajjal 1 tojással. Hozzáadjuk 1 csésze liszt 2 tk apróra vágott snidling 1 tk sütőpor 1 tk apróra vágott fokhagyma keverékét Legvégül hozzáadunk 1/2 csésze reszelt sajtot 1/4 csésze apróra vágott sonkát vagy szalonnát. Előmelegített sütőben 200 C-on 17-20 percig sütjük.
Előzmény: stefiadri (2638)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2638

Szia Margit!

Nagggyon guszták a muffinjaid! Én szinte kizárólag sósakat sütök, az elfogy pillanatok alatt. Az édesekből eddig mindig jutott a kuttyoknak is, de nem azért mert nem volt jó, egyszerűen nincs rá kereslet.

Ennek a kanadainak valahol itt van a receptje?

Előzmény: Margit2 (2636)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 2637
És ezt ki engedte meg??? :O)))))))))) Na jó, én is lementettem, jó lett?

Ezt ismeritek? Ez is nagyon finom, bár a Pizza muffinnál még nem ettem jobbat...


Sonkás-fűszeres muffin

6 szelet húsos szalonna
3 pohár liszt (1 pohár 2 dl)
6 dkg vaj
1 tk sütőpor
1 ek apróra vágott friss bazsalikom
2 ek friss apróra vágott metélőhagyma (snidling)
2 ek apróra vágott friss oregano
3/4 pohár reszelt parmezán sajt
2 tojás enyhén felverve
1 pohár tej

A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
A sütöt előmelegítjük 200 C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a fűszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet.
A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Latsia:
1. sonkával csináltam
2. tettem a végén még hozzá egy pici tejet, hogy kevésbé legyen tömör /4-5 evőkanállal/
3. papírkapszli nélkül, csak úgy natur, a formában sütöttem
4. 15 perc alatt lett kész.
Előzmény: Törölt nick (2632)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2636

Szia Stefiadri!

 

Ma egy újabb sós muffint is sütöttem. Úgy látszik, hogy most már muffin függő leszek... Ha szereted a füstölt sajt ízét, nagyon ajánlom kipróbálásra a "Kanadai sonkás-sajtos" muffint!  Csupán csak 1 evőkanál darabolt füstölt sajt kell hozzá (én karaván sajtot használtam), mégis meghatározza az ízét! Sajnos a receptemből csak 12 db lett, de pillanatok alatt eltűnt, ezért javaslom dupla adagból készíteni! :-)))

Holnap én is megcsinálom újra, de  a kétszeres mennyiséget!

 

 

 

Előzmény: stefiadri (2633)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2635

Én disznócombot aprítógépben daráltam (inkább pépesítettem) ügyelve hogy inas részek ne kerüljenek bele. 40dkg lett, és kb.10-10dkg füstölt és trappista sajtot kockáztam bele. A formát zsírral kentem, és szórtam bele zsemlemorzsát. Nagggggyon fini, próbáld ki!

Előzmény: Törölt nick (2634)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2634

:-))))))))))))))

marhahússal csináltad?

Előzmény: stefiadri (2633)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2633

Szia Margit!

Megsütöttem tegnap a húsos muffint, 3-an a 12db-ot simán elnassoltuk :-)))))))))

Fogok sűrűn sütni, nagyon ízlett, de majd valami körettel hogy a fiúk ne egyenek még utána pacalpörköltet desszertnek, mint tegnap :-)

Előzmény: Margit2 (2610)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2632
na, akkor pár ötlet. innentől azt dobsz bele, amit akarsz. én olivát, sajtot, hagymát és magvakat szoktam.

 

Sós muffin alaptészta

1-2 tojás

1 pohár joghurt (1,5 dl)

0,75 dl olaj (vagy 7-8 dkg vaj)

20-22 dkg liszt

1 kk. só

fél cs. sütőpor

 

Fokhagymás-fűszeres muffin

4 gerezd fokhagyma, 1 csokor fűszerkeverék, 1 hagyma, 100 g főtt sonka, 250 g simaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1/4 tk só, bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej,
megszórni: reszelt ementáli

Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, az ementálival megszórni. 200 fokon 20-25 percig sütni.

 

ja, és a latsia féle adventi florentint áthangszereltem sósra

5 dkg vaj
125 ml tejszín
125 g cukor (helyett: só)
1 zacskó vaníliás cukor (helyett: bors)
1 mk fahéj (helyett: provance fűszer)

100 g vágott mandula / nem kell leszedni a barna héjat!!!
50 g cukrozott vágott narancshéj (sonka, oliva)
50 g cukrozott vágott citromhéj (sajt)
85 g liszt / nem tévedés!

Előzmény: sera (2628)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2631

Sera!

 

Köszi szépen a recit, mát le is mentettem!  :-)))))

 

Előzmény: sera (2630)
sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2630

Margit! kicsit lama vagyok,minden ilyen sütifelet feltettem a konyhatrükkökre,de szerintem a jövöben erdemes a sütiket/tortakat egy helyre tenni pl. IDE.

Szoval feleve keszitetem el a turosalmasat,nem is olyan reg.Feltettem a felent emlitett topikra.

sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2629

nno,akkor dözsüljünk!! :))

itt a mai :)

 

Előzmény: kemese (2627)
sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2628

Örülök neki,de elsösorban Margitnak hala,hogy felhozta :)

Amugy eppen ebben a pillanatban falatozik a ferjem is,hozza csinaltam persze brokkolit es parfümrizst.

 

Margit! nem ismerek semmi sos muffint,ugyanis meg nem csinaltam ezen a husoson kivül,de lehet,hogy nem artana elkezdeni,jo ez a sonkas variacio is.

Sajnos nalunk a gyerekek szaja nagyon rajar az edes muffinokra,de en es ferj teljesen experimentalo hajlamuak vagyunk.

 

Köszi a bejegyzest,kedves vagy :) Igen,majd elökeresem az almas turosat,nagyon remelem,hogy raakadok.Elegge elhanyagoltam a HP frissitest :(

Habar meg kell jegyeznem,nalunk /itt Svajcban/ a turo nem olyan,mint otthon,tehat nem darabos,ez inkabb kremszerü,habar a darabosat is ugy tennem kremesse,hogy atpasszirozni es talan kis tejfölt bele.

Előzmény: kemese (2626)
kemese Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2627

Nem rég lett kész a Sera féle husis muffin. Azt atrükköt alkalmaztam, hogy szalonnazsirral kikentem a lyukakat, és egy kis morzsával is megszórtam, és mindenhol ropogós lett.

Ime a bizonyiték:

 

 

Előzmény: Zitka (2618)
kemese Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2626

Sera, isteni! Ez volt ma a vacsi, köszi a receptet!

 

Látom ma dömping van, mentem a többit is :o)

Előzmény: sera (2612)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2625

Szia Latsia!

 

Ez is igéretesnek tűnik, nem ismerem. A bazsalikom és a snidling a kedvenc fűszereimhez tartozik!

Az édes muffinokat mindig papirban, a sósat pedig én is csak natúr formában sütöm.

Már le is mentettem a receptet, biztos, hogy megcsinálom! :-)

 

Előzmény: latsia1 (2623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!