Keresés

Részletes keresés

klood Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2498

Szia alpha111,

köszi a tapasztalatokat, ez is sokat segít. Az az érdekes, hogy mi a hármat egyszerre vettük, és előtte egy évig együtt tartották őket. Egy hétig nálunk is jól megvoltak, bár a sárga nálunk is mindig a lehető legmesszebb napozott a másik kettőtől. Aztán pár napja a hím (aki tuti hím, a sárgában nem vagyunk biztosak, elvileg nem az) nekitámadt, és alig tudtuk leszedni róla, és nem is próbálta megvédeni magát. Előtte a hím a farkát is megrázta, eléggé agresszívnek tűnt. Most mi is kivettük őt, és magányosan elmélkedhet... Valószínűleg  el is fogjuk adni, mivel úgy tűnik a másik kettő jól megvan együtt.

Nekünk ők az első gekkóink, eddig csak leguánunk volt.

Más kérdés: valakinek volt már teljesen sárga leopárdgekkója? a feje és a farka fekete pöttyös, de az egész teste egyszínű sárga, először furcsa volt, de nagyon megszerettük :)

Előzmény: alpha111 (2497)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2497

Szia Klood!

Én spec azért nem írtam, mert halvány fogalmam sincs miért bántják egymást a tieid. 

Amúgy lehet őket külön is tartani, de ha új leót veszel elvileg megszokják egymást hamar. Nálunk decemberben jött egy új nőstény, aki nagyon félős volt, de a másik kettő hamar befogadta és soha nem bántották. Viszont az új jövevényünk (Smiagol nevet kapta) amikor már nagyon otthonosan érezte magát nekiment a hímünknek, aki annyira meglepődött ezen a viselkedésen, hogy szinte ledermedt és csak állta a harapásokat. Nekünk kellett közbelépni. Ezután 1 hétig nem mert Garfieldünk lejönni a sziklafalról, mert ha mégis lemerészkedett a nőstény egyből nekiment. Na ekkor 4 napra elkülönítettem a Smiagolt. Utána visszatettem a hím mellé. Azóta rendben vannak, nem bántják egymást, bár nem is igazán haverkodnak. Mindig ellentétesen helyezkednek el a terkóban, a mi szomorúságunkra.

A mai napig nem tudom mi váltotta ki nála az agresszív viselkedést, de se előtte, se azóta nem viselkedett így.

Előzmény: klood (2487)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2496

Klood,

ne kapd fel a vizet, ez a fórum nemrégiben még tetszhalott volt és havonta jött egy-egy hozzászólás... ne várd el, hogy ha beírsz valami kérdést, így márc. 15-e környékén a hosszú hétvégén mindenki a netet bújja és tudják is a választ a kérdésre... :-) (lám, én is csak azért írok, mert éppen szolgálatban vagyok, amúgy kint lennék a telken)

...egyébként szerintem is le kellene ellenőrizni, hogy a nőstény tényleg nőstény-e, de az is előfordulhat, hogy az eddigi gazdájánál is így viselkedtek, csak nem akarta őket külön-külön eladni... :-(

Előzmény: klood (2492)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2495

Szia!

Háttérnek szerintem jobb (könnyebb :-) ) megoldás, ha először ráragasztasz mindenhova hungarocell-lapokat körbe, azokat megkezeled kissé hőlégfújóval, hogy "domborzatosak" legyenek és utána kened be a csemperagasztós cuccal. Sokkal kevesebb kell így a ragasztóból, a hungarocell meg bazi olcsó...

a másik ilyen súlytakarékos megoldás, amit használok, a purhabbal befújás és megszilárdulása után erre lehet kenegetni (ez már gyárilag domborzatos lesz, de nehezebb alakítani és nem mindig sikerül olyan formára, amit szeretnél).

A csemperagasztó-keverékbe tehetsz színezőpasztát (okkersárga pl.), attól jó homokszínű-sivatagos hatása lesz, nem az a szokásos szürke cement-csemperagasztó-színű.

Előzmény: Góómmmbba (2490)
klood Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2494
Szia Balázs,

köszi szépen!

üdv,

Klood
Előzmény: balazs35 (2493)
balazs35 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2493

Szia Klood!

Szerintem valami nemi problémák vannak azaz ha bunyó van akkor valószínü, hogy két fiú ami azt jelenti hogy átvágtak!!De bővebben megbeszélhetjük!

www.leopardgekko.gportal.hu

Szia Balázs

Előzmény: klood (2492)
klood Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2492
Sziasztok,

hát köszi szépen a sok hozzászólást, igazán sokat segítettetek....

További jó falazgatást, én meg megkeresem a lakásépítők fórumját, hátha értenek gekkókhoz is....

Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.15 0 0 2491

Szia

Te uv fénycsövet vagy uv égőt használtál?

Nem lehet hogy a lámpa közelsége miatt égett meg az álatkád mert a 10cm túl közel volt?A hő a probléma vagy az uv sugárzás?

A FÉNYCSŐ is okozhat ilyen sérüléseket?

Előzmény: Beast_99 (2486)
Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.15 0 0 2490

A következő lépés................bekenem az egész oldalfalat egy általam összekevert habarcs szerű anyaggal

Összetevők:1rész cement,1rész flexibilis csempe ragasztó,1rész perlit

Reményeim szerint ez keményre köt :))

A hungarocell teraszok a domborzati hatás elérésében segítenek

Mikor még nedves a ragasztó homokot szórok rá és ecsettel beledörgölöm (nedves homokot mert a száraz homok elszívja a nedvességet a kötöanyagoktól)

Néhány helyen nem dörgölöm bele a homokot éppen azért hogy ne kössön bele

Az így kapott felület olyan hatást kelt majd mintha sziklás homokos terepre tévednénk :)) legalább is remélem :D

Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.15 0 0 2489

Köszi a tanácsokat és segítséget :)

Bizony komolyak a szándékaim,végülis egy élőlényről van szó!!!!!!!

A büszkeségem következő fázisa a képeken látható

Mennyi idő az a nem túl sok?Szeretném pontosan tudni :)

alpha111 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2488

Fúúú! Nagyon spéci felszerelés! Úgy látom nagyon komolyak a szándékaid gekkó tartás ügyben. :-)

Tényleg szívleld meg Greylupus tanácsát, és csak kevés ideig menjen az a bizonyos égő.

Én meg megégett talpu (az is fel volt hólyagosodva) gekkót láttam tavaly egy állatkereskedésben. Szegénykének nagyon aláfűtöttek és nem is igen párásították neki az aljzat homokját. Azóta nem láttam, lehet, hogy el is pusztult.

Előzmény: Góómmmbba (2484)
klood Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2487
Sziasztok,

egy hete vettünk három leopárdgekkót. Egy évesek, az előző gazdájuk szerint mindig is együtt voltak tartva. Egy hím és két nőstény. Az egyik nőstény, bár nagy, és teljesen egészségesnek tűnik (leszámítva, hogy a szinte teljesen egyszínű sárga, csak a fején és a farkán vannak fekete pöttyök) valahogy mintha ki lenne közösítve. Sosem bújik el napközben a másik kettővel, mindig fent napozik, és ma este a másik két gyík "meg is támadta" őt. Felhívtuk az előző gazdáját, ő nem tudott segíteni, nála ilyen nem fordult elő. A terrárium elég nagy, és enni is kapnak rendszeresen...
Másik kérdés: ha már nem lehet őket együtt tartani, akkor lehet egy gekkót akár egyedül is tartani? Esetleg ha más "idegen" gekkóval raknánk össze, összeszoknának, vagy az is valószínűleg bántaná?

Nagyon köszi a segítségeteket előre is!

üdv

Klood
Beast_99 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2486
No ő az a gekko aki kissé leégett az UV lámpától

Előzmény: Greylupus (2485)
Greylupus Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2485
A speciális égővel azért vigyázz, ha pár száz oldalt visszalapozol:))), akkor olvashatod, az egyik gekkós hozzászólását. Ő is spec égőt (Sera Terra UV) vett a leopárdgekkójához. A gekkónak szó szerint felhólyagosodott a bőre (leégéshez hasonlítható a tünet) és csak égőcsere után gyógyult meg. Ez nem azt jelenti, hogy rossz az égő, amit vettél, csak ne égesd folyamatosan - az a gekkó kb 10 cm-rel az égő alatt feküdt napi 12 órát és az sok volt neki.
Bár nem tudom, hogy milyen lesz a terrárium hátterezése, és ha nem fog tudni közel feküdni a fénycsőhöz, akkor nem lesz baj.
Előzmény: Góómmmbba (2484)
Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2484

Nagyon édesek és a képek is szépek :)

A segítséget pedig kössz

Felszerelés a tercsihez---->

Előzmény: alpha111 (2483)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2483

Holdfény égővel készült képek:

Kamikazww Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2482
Kösz a választ.
már teljesen megijedtem mert december végén levedlett, aztán január elején is egyszer, és azóta semmi...
Előzmény: Nemozoli (2480)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2481
Most már reggelre se bújik el mindig a leo, pedig ugyebár egyre világosabb van. Ha a szobában ég egy kisebb lámpa, akkor is előmászik este, régebben megvárta a teljes sötétet... én örülök neki, mert többet látom aktívan.
Előzmény: Kriszti06 (2476)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2480
Ez a "kell" kissé furcsa, ugyanis van, maikor beindul a növekedés és havonta vedlik, aztán egy időre lelassul és két-három hónapig semmi...
nálam most a leopárd fog vedleni, egészen beszürkült már.
Előzmény: Kamikazww (2478)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2479
Nekem jöhet egy pár adag! Mindig felzabálom a tücskök elől a zöldségeket salátának... :-D
Előzmény: alpha111 (2477)
Kamikazww Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2478
Sziasztok!
Egy nappali gekkónak milyen gyakran kell vedlenie?
Aki tudja légyszi írjon, előre is köszi
Kamikazee
alpha111 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2477
Van-e szüksége valakinek JBL Terracrick tipusú tücsöktápra? Nekem most hoznak, de ha valakinek kell, kérek többet és eljuttatom az országban bárhova.
Kriszti06 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2476

Túl vagyunk a vedlésen és eltűntek a pöttyök, bár ez sem ment simán, de kezdem azt hinni, hogy szimplán pancser a lelkem, mert a fejéről egyszerűen képtelen leszedni a bőrét segítség nélkül. A teste többi részén  nincs gond, de a fejéről folyton ellentétes irányba próbálja ledörzsölni a bőrt, mint amerre menne. :)
A mi leoink is alig várják a lámpaoltást. 2-3 naponta etetünk, mindig este lámpaoltás előtt. Befalnak annyit, hogy csillapítsák a gyomorégést aztán egy kis napozás a kövön, majd a lámpaoltást követően jön az igazi vadászat... Érdekez őket figyelni!

Előzmény: Nemozoli (2475)
Nemozoli Creative Commons License 2007.03.12 0 0 2475
Na végre valami jó hír! :-)

Nálam a leo mostanában estefelé elkezd aktívabb lenni, figyeli, hogy mikor kapcsol már le a feje fölött a lámpa hogy elkezdhessen kóborolni.
Előzmény: Kriszti06 (2474)
Kriszti06 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 2474
Sziasztok!

Jó hírem van, úgy néz ki, hogy jobban van a gekkóm. :))) Sokkal jobb a "kedve" és enni is eszik most már. A biztonság kedvéért azért az extra vitamin kúra még egy hétig tart. Úgy néz ki, hogy lassan megint vedleni fog, remélem akkor a bőrhibája is eltűnik. Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2473

Eldöntöttem

leopárd gekkóim lesznek

1hím 2 buksza

Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2472

Valamilyen sivatagi állatot szeretnék venni mert rájöttem a szakállas agáma túl nagy falat nekem kezdőként :(

De a leo is nagyon tetszik nekem :) talán még jobb is hiszen a terrárium méret több mint jó :)

Előzmény: alpha111 (2471)
alpha111 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2471
Milyen állatnak is lesz?
Előzmény: Góómmmbba (2469)
Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2470

Sziasztok

Szeretnék adni egy hasznos oldalt mindenkinek

Remélem tetszeni fog

http://host.kx.hu/egyediterv/panzi/expo.pdf

Góómmmbba Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2469

Sziasztok

Készülőben lévő terráriumom :)

Arra kérlek titeket hogy segítsetek észrevételeitekkel mit javítsak még rajta hogy a bele kerülő kis állat jól érezhesse magát

A terkó mérete 150x100x80

két szellőző rajta egy felül 42x17cm egy pedig oldalt 40x30

A neonlámpa a fényforrás 1 cső a fényt biztosítja és egy az uv-nek 

ez a lámpa a terkó egyik sarkában van rács védelemmel

A másik oldala ezáltal kissé árnyékos

ezek a kövek kerülnek bele remélem a kő lyukacsossága nem jelent majd gondot élelem elbújik stb

A segítséget előre is köszi

Amúgy mindent mindent én csináltam a tercsin :) a benne lévő ágat is :))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!