Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Van az oroszoknak 45ACP kaliberü pisztolyuk?Az USA spec. katonai alakulatainak ott van a HK Mark 23 45-ös.
Németország spec. katonai alakulatainak ha jól tudom akkor egy másik HK a HK USP Tactical P12 45-ös van.
Az Oroszoknak van 45-ös pisztolyuk?Az [size20]Orosz spec. katona[/size20] milyen pisztolyt használ?Talán büszkeségből csináltak egy hasonló de eltérő kaliberü lőszert?
Igen. De ennek csak egyik oka, hogy az AK jó fegyver. A másik, hogy többet gyártottak belöle, mint bármi másból. A harmadik, hogy nagyon bökezüen osztogatták.
Az indiánok AK-t ezrével zsákmányoltak a pakisztániaktól a háborúk során (a löszert pedig tonnáaszám), és takarékos népek - nem dobnak el semmit.
Igen. A kinézerek egyik célja, hogy egy konfliktus esetén az ellenség ne tudjon zsákmányolt kínai löszert használni saját fegyvereiben.
Egyébként India is végigjárta pontosan a svájci utat az 5.56 mm löszerrel, mikor napirenden volt a 7.62x51 FN lecserélése. (Persze az indiánok nem hagynak semmit veszendöbe menni - még .303 Enfieldeket is használnak.) Végül már nem tudom, mire jutottak - van egy INSAS karabély, de Izraeltöl is akarnak Tavort vásárolni. És a kashmiri jelentéseket kisérö fotókon többnyire a jól bevált AK-t hordják.
Akkor a Kínai Népköztársaság nagyon bízhat magában hogy bevezet egy új lőszert.Majd kiderül megérte-e.Ha jól tudom Svájc se tartotta magát olyan
gazdagnak,hogy olyan fegyvert tartson rendszerben,amihez nem kapni lőszert a világpiacon.Dobták a Stgw57-et,kapták a Stgw90-et ami 5,56x45-ös.Tudom,a cső huzagolását a lövedéket a saját hegyvidéki igényeikhez módosították de azért elboldogul bárhol gyártott 5.56x45-össel is a Stgw90 ha megszorul a helvét.
Nem sokkal. Kellett valami a 7.63x39 mm helyett, amely már kezd kiöregedni. Ha már új, legyen teljesen új (az 5.56 sem igazán mai gyerek). Sok kisérlet után az 5.8 mm-re esett a választás, mint ideális löszerre.
Egy új fegyver, új ürméretü löszer, új kat. doktrina, új egyenruha, új hálózsák (bármi új felszerelés) bevezetése nemcsak katonai döntés. Talán csak utolsó sorban kat. döntés (a Honvédség körüli herce-hurca ezt sejteti). De az USA fegyveres eröi sem saját jószántukból tértek át sem az 5.56mm, sem a 9 mm löszerre, hanem a politikusok kényszerítették öket.
Eddig Kína sosem rendelkezett olyan ipari kapacitással, ami lehetövé tette volna egy teljesen új fegyver és teljesen új ürméret bevezetését. Most megvan ez a lehetöség - és a nemzeti büszkeség nem elhanyagolható tényezö.
"Ha a TT (szerkezetestül) a mult akkor hogy állnak az oroszok ma.Gyártanak olyan maroklőfegyvert szolgálati fegyvernek,ami érdemes a másolásra,és olyan oroszossan megbízható;egyszerű;hatékony?"
Mar hogyne lenne uj fejlesztesuk, van meg ruszki muanyagtokos 9 mm Luger kaliberu pisztoly is. Sot Makarov is szubkompakt meg muanyagtokos is.
Mas kerdes, hogy elesben nem nagyon probaltak ki oket, es tudtommal tobbseguk nem lepett tul a prototipus-fazison.
Most ez offtopic (volt már ilyen),de mi a búbánatot akarnak a Kínaiak?Azt már bebizonyítottam,gyenge vagyok angolból de akárhányszor olvasom,mindig az jön ki,hogy a kínaiak csináltak egy új lőszert (vagy csak nekem új?) az gépkarabélyukhoz ( Type 95 Assault Rifle (5.8mm)) .Ezzel most mivel vannak előbbre? A lőszer mérete. Valami szakértő véleménye.
:) hehem, hat az MCM, csak nem tudod koltseghatekonyan masolni, nemeteknel is 50 60 ezresert megkapod (itthon ugye senki nem foglalkozik uj mcm.el tudtom szerint...
Ha a TT (szerkezetestül) a mult akkor hogy állnak az oroszok ma.Gyártanak olyan maroklőfegyvert szolgálati fegyvernek,ami érdemes a másolásra,és olyan oroszossan megbízható;egyszerű;hatékony?
Semmi. Csak nem kedvelem. Ha feltétlenül, mindenképpen, nincs menekvés, kell egy magyarázatot adnom, akkor csak annyi, hogy nem tetszik az elsüt? billentyü változó elhúzási útja, az elhúzáshoz szükséges er? változása és a fogás változása az 1. és 2. lövés között.
Egyébként azt hiszem a meghatározó tényez? az, hogy mihez szokott az ember. Én húsz éven át csak SA pisztolyokat és revolvereket tartottam. Csak akkor kellett komolyan foglalkoznom a DA-val, amikor a fegyveres erök áttértek a 9mm-re. Sajnáltam feladni az M1911-t, de nem kérdezték a véleményemet, cak elvették és adtak egy m9-t.
"PAraOrdnance LightDoubleactionja vagy pl Glock viszont nagyon nem jon be, meg az ehhez hasonlo kulonfele trukkos felhuzos-biztositos megoldasok. Egyik sem DA, csak valaki kitalalta, merthogy dejolis hangzik."
LDA nekem sem gyott be, Glock ronda, de tegnap is lottem egyel, nem rossz. Viszont a HK P2000 ugyanilyen trukkozos sutese nekem nagyon kozel kerult a szivemhez.
Peterakiss:
4" Python: nagyon rossz ember nem lehetsz:-))
Mi a bajod a DA/SA val? elso billentyuhuzasra revolverez... es? onvedelmi szituban ugysem kell messzire es halalpontosan lonod, akkor meg nincs sok elonye az SA-nak
Bar nekem tokmindegy, ha egy Kimbert cincalok akkor nyilvan C&L viszem, ha meg DA/SA pisztolyt/revolvert akkor meg fesztelenitve...
PAraOrdnance LightDoubleactionja vagy pl Glock viszont nagyon nem jon be, meg az ehhez hasonlo kulonfele trukkos felhuzos-biztositos megoldasok. Egyik sem DA, csak valaki kitalalta, merthogy dejolis hangzik.
Pontosan. Nincs is semmi baj velük. Csak nem kedvelem öket. Ha a munkaadóm DA pisztolyt ír elö szolg.fegyverként, hát viselem és használom - morgás nélkül. Ha szabadon választhatok - M1911A1 mindennapi viseletre és egy .357 Colt Python 4"-es csövel vasárnapra a templomba. Ja, és egy 12-es Remington v. Winchester komoly társasági összejövetelekre.
Nah ja... De mivel fegyvergyartasosdi pindur elfoglaltsagomhoz marhajol jonne par kacat a szivem szakadna meg, ha mondjuk konzervnyitogyartasra hasznalnak a gepeket, vagy beolvasztananak mindent ami celgep es masra nem hasznalhato...
Na, ez fura. Most hivtam fel FEG-eket, ok semmit nem tudnak a bezarasrol, tovabbra is gyartassal foglalkoznak a maguk primitiv szintjen... most vagy nagyon titkolnak valamit, vagy tenyleg nem szabadulnak meg egyetlen csuzlifarago masinajuktol sem :(
"A HP-n nem nagyon nyomja ki véletlenül semmi. A biztosító kar kicsi és alig emelkedik ki a pisztoly körvonalaiból. "
Egen, ez az alkatresz, amit eloszor kicserel a juzer nagyobbra vagy ketkezesre (es jonnek az altalam leirtak). Mert ha nem, akkor stresszhelyzetben kozel lehetetlen gyorsan kibiztositani - akkormeg ugye megint minek is volt csoretoltve?
"Igen, de a kérdéses idöben (1941-42) "
"Én még mindig a csöre töltött, felhúzott és biztosított pisztoly híve vagyok. "
Akkor most mi is a kerdeses ido?
Ha 1911-ben vizsgaljuk, akkor termeszetesen a Colt M1911 sokkal korszerubb, egyszerubb stb. volt mint pl. a P08. (Bar az elso vh.-ban en azert inkabb egy SW M1917-et valasztottam volna...ami revolver)
A masodik vilaghaboruban a Walther P38 korszerubb volt gyakorlatilag barmi masnal, a HP csak tarkapacitasban es egyszeru felepitesben multa felul.
Ha _ma_ vizsgaljuk, akkor mar regen (kb. 25 eve) rendelkezesre allnak biztonsagosan tuzkeszen, kibiztositva viselheto ontolto pisztolyok.
Lasd pl: SIG P220 (es meg a kedvenc .45 ACP kalibered is megvan:-))
"... Ha barmi kinyomja a felso allasbol a biztosítot..."
A HP-n nem nagyon nyomja ki véletlenül semmi. A biztosító kar kicsi és alig emelkedik ki a pisztoly körvonalaiból. Még szánt szándékkal is egy er?s, határozott mozdulatra van szükség - sokkal erösebbre mint az m1911 esetében. Egy idöben rendszeresen HP-t hordtam, nem is újat, hanem egy jól bejáratott ex.kat. fegyvert. Másnak lehet, hogy más a tapsztalata.
"...Messze egyszerubb a DA/SA atmenetre oktatni embert..."
Igen, de a kérdéses idöben (1941-42) csak a németeknek volt DA pisztolyuk. Fairbarn a Te véleményedet osztotta pisztolyok és lövészek ügyében, nyilván ezért oktatta a kommandósokat erre a nehézkes eljárásra.
Én még mindig a csöre töltött, felhúzott és biztosított pisztoly híve vagyok.
"Mindkettöt teljes biztonsággal hordhatod felhúzott kakassal és betolt biztosítóval. "
Az M1911 eseteben meg egy jol mukodo markolatbiztosíitott es nem szetreszelt sutest feltelezve ez mondjuk valamennyire igaz.
De a HP-nel nem. Ha barmi kinyomja a felso allasbol a biztosítot, akkor a billentyu megnyomasakor DURR.
Es ehhez eleg egy szarabb pisztolytaska.
IMHO a "cocked and locked" egy elegge on- es kozveszelyes jenki mania, ma mar nincs letjogosultsaga.
Messze egyszerubb a DA/SA atmenetre oktatni embert, mint arra, hogy valoban biztonsagosan tudjon kezelni egy C&L SA only ontoltot.
Jeff Coopertol nem felnek egy c&l M1911-gyel a kezeben, de Joe User atlagkatonatol/rendortol kirazna a hideg.
"Legrosszabb esetben az, aki USA-et is: Olaszorszag. Jobb esetben Csehorszag, vagy Nemetorszag"
Ha mondjuk a HK a gyártókapacitása egy részét Magyarországra telepítené...De kár ábrándozni!Ahogy a katonai Murphy törvény mondja a katonának:Soha se felejtsed el,hogy felszerelésedet az gyártotta,aki a
legkedvezőbb ajánlatot tette a döntéshozóknak (nem akartam politikust mondani).
A Norinco TT-n, amit az USA-ba exportálnak (7.62 és 9 mm) van kézi biztosító. A tokon hátül, ott ahol a Browning-típusú pisztolyokon. Nem esik igazán kézre (hátúlról el?re kell tolni, kb mint a P08-on) de megoldották, hogy kielégítse az USA fegyverbehozatali követelményeket. IGY kell piacot megszerezni.
Lehet, hogy igaz, amit valaki sejtetett a topicon (mármint hogy a FÉG politikai okokból ment le a WC lefolyón). De szerintem a töketlen management és töketlen marketing is közrejátszott.