Itt az összefoglaló, de az 58 oldalas jegyzőkönyvet is el lehet olvasni.
Szerintem is nagyon kemény a büntetés, remélem lesz visszatartó ereje. A két fő bűnösnek még 43 ezer fontot is fizetnie kell, az majdnem 20 millió forint.
Gondolom, aki rövidebb büntetést kapott, arra kevesebb meccset tudtak rábizonyítani/ kevesebbet vallott be, vagy együttműködőbb volt a vizsgálat alatt.
Egész durva büntetések ezek, komolyan űzhették az ipart a kínaiak. Azt gondoltam, hogy Liangot már nem fogjuk többet látni, de a többieké eléggé meglepett.
Mark King is el van tiltva fogadások miatt, ő mennyit kaphat majd?
Roppant szigorú büntetéseket kaptak a kínai játékosok
A World Snooker Tour lezárta a tíz felfüggesztett ázsiai versenyző ügyét, megszülettek az ítéletek, ezzel hivatalosan véget ért a fogadási botrány. Egészen biztosak lehetünk abban, hogy a történtek nagy hatással lesznek a sportág egészére, egyúttal újfajta dinamikák válhatnak uralkodóvá a touron a kínai tehetségek egy részének kiesésével és a kontinentális európai snooker fellendülésével.
Íme az ítéletek, kizárólag az eltiltások mértékére szorítkozva:
Liang Wenbo - a sportágtól való örökös eltiltás
Li Hang - a sportágtól való örökös eltiltás
Lu Ning - 5 év, 4 hónap
Yan Bingtao - 5 év
Zhao Xintong - 1 év, 8 hónap
Zhao Jianbo - 2 év, 4 hónap
Chang Bingyu - 2 év
Bai Langning - 2 év, 8 hónap
Chen Zifan - 5 év
Zhang Jiankang - 2 év, 11 hónap
A felfüggesztés ideje a megszokott módon beleszámít a büntetésbe, így a nyolc érintett versenyző valamivel hamarabb snookerezhet kompetitíven a megadott időtartamnál.
Még annyit, hogy Brecel az esélytelenek mentalitásával tudott győzni, ami hatalmas nyugalmat adhatott neki, igaz a párszori SuliVan-i belebikázások ennek ellentmondani látszanak:DDDDDD Mindenesetre nagy gratula neki:)))))) Jaaa és az EUROSPORT azonnal levette a slukkert a műsorról és helyette a sáros bringaversenyeket és az unalmas salakos ping-pong-ot közvetítik, ja persze, franciában nem dívik a slukker:DDDD
Azért a végére csak emlékezetes lett a többször leülő, illetve gyengén induló vb. Gratulálok Brecelnek, örülök a győzelmének, mindig örülök, amikor egy "kis ember" szerzi meg az elsőt, és nem egy nagy a sokadikat.
Bingham 2015-ös váratlan győzelme jut nekem is eszembe, de ahogy ő sem, szerintem Brecel sem fog tartósan csillagászati magasságokban emelkedni, nem azért nem elég jó, hanem egyszerűen azért, mert nagyon-nagyon sűrű a mezőny.
Az idei szezon is megmutatta, hogy sokan képesek versenyeket nyerni, plusz nagyon nyomulnak a kínaiak is. A legendák meg - bár remélem még sokáig köztünk maradnak - de 50 felé közeledve szerintem dominálni már nem fognak tudni.
Gratulálok Luczius Brecel-nek a VB címhez, s ezzel párhuzamoson a sorsnak is köszönet jár, hogy végül nem csinált 5x-ös bajnokot Szelbiből, aki nagyon közel került ehhez egy vesztett állásból 10-16 után!
9:8 után a 3. szakaszt valóban nem néztem, de úgy alakult, hogy az esti elejére ránéztem, s nem hittem a szememnek, hogy 15-10 a belgának, majd villámgyorsan 16-10 lett.
Ezután azonban nagyon megbántam, hogy elkezdtem nézni, mert amit Brecel művelt, az katasztrófa volt!
Minden szar állásra rápróbált türelmetlenül, pontosan, mint egy kezdő fiatal, lökte a nagy melléket, gyakorlatilag Szelbi keze alá játszva agyatlanul!
16-14-nél az is "káprázatos" volt, mikor Szelbinek egy feketéről lecsorgó pirossal sikerült megindulni.
Itt megint nem néztem tovább mérgemben, majd amikor újra odakapcsoltam már 17-15 volt Brecelnek, s újra ő volt asztalnál az utolsó frame-ben, ahol jó állása volt, amit szerencsére nem rontott el.
Szóval a tanulság az számomra, ha nem nézem az esti szakaszt , valószinűleg 18-12-re nyert volna Brecel! )))
Most hónapokig nem lesz sznúker a tv-ben , ezért mindenkinek kellemes nyaralást!
Ő a 4. nem brit származású slukker világbajnok, ill. az első szárazföldi €pai!!!!! Gratulálok neki és szvsz ő az első talán, aki 0:9-et csinált VB-n és majmot 0:7-tel Sulivanból:DDDDDD Óriásit fejlődött szinte nem egészen 1 éven belül és agresszív játékkal!!!!!!!
Elképesztő volt ez a végjáték. Az összes létező előny Selby-nél volt, és erre jött tőle 3 nagy hiba. Nem tudom honnan szedte elő ezt a 2 nagy breaket Brecel a végén, 1 óra semmittevés után.
A sima nyolcaddöntők után elég izgalmasra sikerültek az utolsó meccsek.
Mikor Brecel rokonait mutatták a végefelé egy párszor, mindig Selby-sarkot mondtak Kuruczék. Pedig Luca tesója nagyon hasonlít rá, de nem túnt fól nekik. :)
Búcsúzóul pár bajnoki fotó, a másik kör lagymasága miatt beindult a vb, voltak szoros negyeddöntők, szoros(odó) elődöntő és klasszikus döntő. Összességében emlékezetes, jó vb volt, jó néhány pazar momentummal, meg jó néhány szenvedéssel, s furcsa esetekkel (amikor a vb-t tüntetők megzavarták). A nagy hátrány az volt, hogy a búza Eurosport kitalálta, most nem kapja meg Európa a brit stúdiót
(Fotók nem sajátok, közösségi média, jellemzően twitter, snookerrajongókról)
Gondolom tv-ben Eurosport lelövi magát díjátadó után, de itt a britek folytatni fogják a stúdióval, s a bajnokkal, továbbá az értékelővel az elmúlt 17 napról: https://tv.freestreams-live1.tv/eurosport01/