Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 3939

Anyám! Sosem gondoltam volna, hogy a megadeth honlapján animált piros szíveket fogok látni!

Mivé lett a világ...

Rokko_ Creative Commons License 2011.03.04 0 0 3938

Totál egyetértek, a Risk számomra az a Megadethnél, mint a Chameleon a Helloween-nél volt volt anno.

// És vicces módon mindkettőnek találóan sokat sejtető (volt) a címe is ;-)) //

Előzmény: Mirrmurr (3936)
Ripper Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3937

Jó az a lemez. Különben a Cryptic után nem olyan erős váltás sztem.

Előzmény: Mirrmurr (3936)
Mirrmurr Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3936

A Risk alapvetpően marha jó lemez, csak rossz felirat van rajta. Jók a számok, alig van rajta lapos szerzemény.

Előzmény: Törölt nick (3935)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3935

Tudom, hogy a Risk szó hallatán sokakat kiráz a hideg és fokhagymafüzért kezdenek el lengetni, de ez  "Prince of Darkness" nagyon ott van a toppon. Zseniális intro + a refrén alatti nem éppen megadethes gitártéma hihetetlen jó. C64-en volt egy játék aminek hasonló zenéje volt, asszem Robin of the Wood volt a játék címe.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3934

Ne aggódj, van elég papír a hozzászólásokhoz! Majd felkérünk valakit, hogy fordítsa le a megszólalásokat és kiadjuk könyvben. A tengerentúl remek piac a hozzáértő magyar véleményeknek :)))

Előzmény: Atom-anti (3933)
Atom-anti Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3933

Ma ilyen sok hozzászólásos napom van. Igen túl sok dallamra nem számítok én se, de reménykedek, hogy ifj. Dávid hatása érződik, újra konszolidálja a bandát, hoz új ötleteket. Továbbá a'túleman nem olyan rossz szám egynek. Csak tényleg agyoncsépelték, ahogy a Trust-ot is. Minden fellépéskor eljátszák, meg keresztbe-hosszába feldolgozzák. Kicsit túllihegik, holott ezeknél vannak milliószor jobb dalaik is. De Mustár papa már csak ilyen.

Előzmény: Törölt nick (3928)
Atom-anti Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3932

Ja. Már akkor is baj volt a zenei ízléseddel :D

Előzmény: murray (3929)
Atom-anti Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3931

Nekem nem no1, de nagyon szeretem a SFSGSW albumot. Mustaine minden akkor képességét kihozza magából. A dalok, ötletek jók. A hangzás már első hallgatásra magával ragadott. Olyan fémesen magas a hangzású album, némi reverb visszhangzású keveréssel. Nagyon karakteresen szól, sajátos hangulata van. Megunhatatlan. Egyedül Chuck dobhangzása nem tetszik, de ezt be lehet tudni az akkori kornak, meg akkor a Megadeth még nem futott be "annyira". Végül is annyira nem zavaró, hogy lehúzza az egészet, csak lehetne jobb. Illetve Mustaine hangja nem forrott még ki akkoriban, de érezni, hogy nagyon küzd, sokat gyakorolt, nagyot fejlődött a Peace Sells óta és illik a produkciója a zenébe. Legendás album, kár hogy nagyon sok rajongó méltatlanul a legutolsó helyre sorolja. Talán nem látják az értékét.

Simple: érezd magad letolva Ulrich miatt :D Elfogult vagy, fellebbezek :-)

Előzmény: thrashfan (3924)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3930

Pedig bcsszóra, akármennyire is nem voltam oda sosem a Youthanasia-ért, most bizony jól esett volna egy afféle album. (tútlömond 3 nélkül)

Előzmény: murray (3929)
murray Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3929

hát nem.

most nézem több mint 10 éve nyitottam e topikot. :-)

hát igen..

Előzmény: Törölt nick (3928)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3928

Ezek szerint sok dallammal az új albumon sem fogunk találkozni...

Előzmény: murray (3927)
murray Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3927

még onlány is itt van. teljesen korrekt. :-)

http://www.metropol.hu/kultura/cikk/696005#

Előzmény: Ripper (3926)
Ripper Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3926

Bulvárosodik a Megadeth.:-))

Előzmény: murray (3925)
murray Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3925

mai metro újságban Ellefson interjú. :-)

thrashfan Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3924

Nem vagyok zenész,nem tudom ki mennyire jó technikailag,csak egészében tudom értékelni.nálam abszolút no1. a dave,david,jeff,chuck felállás a so far .. nekem magasan a legjobb albumuk.Ott játszotttták utoljára azt a lendületes,kompromisszumok nélküli zenét amit nagyon csípek.

akit érdekel itt egy kis érdekesség :Chuck Behler beszáll egy amatőr bandába eljátszani a for whome the bell tolls-t!!!

az egyik kommenten megakadt a szemem:

"Chuck sucks but he's nowhere near as bad as Lars."

Aki ért a doboláshoz írja már meg,hogy igaza van-e vagy csak egy szokásos lars-t fikázó beszólás.

http://www.youtube.com/watch?v=IahBLLDvzOg

Előzmény: honrob (3900)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3923

Megadeth jelölve a 2011-es Revolver Golden Gods "Samson Zoom Best Live Band" kategóriában!? (Kucc-kucc...)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3922

3. Nálam nagyon ott van az a film! Moziba néztük, de nem találtunk benne logikai hibát.

Előzmény: Simple (3921)
Simple Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3921

1. Soha nem mondom meg, hogy Ulrich miért nem tud dobolni, mert nagyon is tud.

2. A Carcass későbbi - sőt utolsó - albumain is elég jó szólók vannak, és a példát is nagyon jónak tartom.

3. Most néztem meg az Eredetet HD-ben, de most se volt jobb, mint a moziban:))))) (Bocs az offért.)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3920

A zene és a technika nálam egyaránt fontos, de még én sem nem tudnám megmondani, hogy milyen arányban... Pl a Dream Theater-es srácoknak néha már annyira elszáll az agyuk, hogy a gépem is lefagy tőlük. Pl "Beyond This Life" c. szám 2. fele - ahhoz már tényleg idegek kellenek. Kicsit olyan szaga van már azoknak a (technkiailag lehet, hogy profi) de amúgy összevissza és oda nem illő betéteknek, mint akik azt akarják éreztetni, hogy annyira profik, hogy már nem tudnak magukkal mit kezdeni. Szóval az már erősen a hallgathatóság rovására megy.

Nick természetesen pótolható, ahogy valószínűleg Marty is. Emlékszem, a '97-es koncertig nem nagyon voltam oda a Sweating Bullets-ért. Aztán láttam, ahogy Nick játsza (szinte állva ugrált), s szédületesen jó élmény volt. Ezért is egy pöttyet lehangoló látvány, amikor Shawn a maga módján próbálja előadni ugyanazt a dobtémát. Nick nemcsak kitűnő dobos volt, de a látványos dobolásával a koncerteken is odatette magát rendesen.

Összegezve az eddigieket csak annyi a biztos, hogy a jelenlegi szólógitáros és dobos soha az életben nem tudna annyi mindent hozzátenni a megadeth-hez, mint amennyit Marty és Nick tett.

Az idő végül mindenen túllép, s ez alól a megadeth sem kivétel. Zeneileg megújulni, fejlődni nem tud(ott), mostmár csak a nevéből él. Ez van. Én sem várok már semmit tőlük. (leszámítva egy valódi reuniont)

Mirrmurr Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3919

A szó, amit Drover játékára keresel, az a sótlan. Ennyi mindössze. Pontos, minden eljátszik, de sem látványban, sem energiában nem nyújt többletet az átlaghoz képest.

Ja, az "asztal" azt jelenti, hogy élőben, ahol a cigányok is nyomják. A YouTube nem ez a színtér.

Én meg a zenét részesítem előnyben a technikához képest, de a virtuozitást is igénylem. Ezért jó, hogy nem Rusty Cooley játszik a zenekarban, hanem Broderick. Például a 44 Minutes szólójában megtalálom azt a filozófiát, amit Marty is képviselt.

Előzmény: Atom-anti (3916)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3918

Tudom, hogy senki nem ért velem egyet a topikban.

De-de, én egyetértek veled, csak nem akartam mégegyszer leírni ugyanazt.

Shawn-nal nekem is problémáim vannak, nagyon unalmasan és laposan játszik. Zavar a dobhangzása is, sablonos, ugyanúgy szól, mint másik ezer metal dobos cucca, gyakorlatilag bárki üthetné helyette. (Ez különben általános problémám a mostanában megjelenő lemezekkel: lelketlen, digitális, steril hangzás, kiemelve a dobokat, amelyek ugyanúgy szólnak egy csomó metal lemezen).

Az újkori Megadeth dalok köszönés nélkül mennek el mellettem sajnos, és nem csak a hangzás miatt.

Pont tegnap hallgattam a harmadik Carcass albumot, és újra meg kellett állapítanom, hogy azon bizony nagyon nagy szólók vannak. Valami ilyesmit szeretnék hallani a Megadeth-ben is. Broderick technikásabb, és bizonyára jobban érta skálákhoz is, mint Mike Amott, vagy Bill Steer, mégis ez a két utóbbi gitáros azon az albumon félelmetesen jó szólókat hozott össze. Vagy pl. Trey Azagtoth is ott van, ő tulajdonképpen improvizál, ha szólókról van szó, és mégis...

Előzmény: Atom-anti (3916)
Atom-anti Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3917

4umos: Ulrichról nem írok elemzést. Megkérdezel bármelyik dobtanárt vagy profi dobost, elmagyarázza, miért nem tud dobolni. Vagy kérdezd meg Simple-t.

Előzmény: 4umos (3914)
Atom-anti Creative Commons License 2011.02.27 0 0 3916

Tudom, hogy senki nem ért velem egyet a topikban. Időről időre előveszem az albumokat. A klasszikus korszak zenéi felvillanyoznak, az azutániak lehangolnak. Próbálom mindig újra és újra megfejteni, hogy mi hiányzik az újabb albumokról. A mesternek már többen odamondtak hasonló kritikát a hivatalos fórumán, de ott ezért kitiltás jár. Az ottani fórumszabályzat értelmében kizárólag fényezni szabad a zenekart. Dév ki nem állhatja a negatív kritikát. Mások példáján okulva meg sem próbálom, nem pocsékolom rá az ottani regisztrációm.

A YT-os amatőr gitárosok csak arra jó példák, hogy mennyit fejlődött a gitározás. Régen sok szólót vagy nótát eljátszhatatlannak tartott a közönség, illetve sokan a profik közül sem vállalták be ezeket. Most meg amatőrök tömkelege ontja az olyan felvételeket, amelyek egész jól közelítik az eredetit, sőt, néha akár 1-1 ponton jobbak is, még ha csak asztal mellett is. A profik legalább ennyit fejlődtek. Marty talán pótolhatatlan, de Nick nem. Nagyon jó dobos, de nem a legjobb a világon. Nem igaz, hogy Dév nem talál a zenekarba illő zenészeket. De még akár Jeff Young vagy Chuck Behler játéka is jobb lenne a jelenleginél.

Christ tisztelem, el kell ismerni, jó gitáros, de akkor sem illik a gitározása a Megadeth-be. Úgy, ahogy pl. Malmsteené sem illene. Hiába kimagaslóan jók. Magam is előrébb tartom pedig a technikát a zenénél. El kell azonban ismerni, hogy van a technikai tudásnak egy olyan legfelső szintje, ami a szárazságával teljesen megöli a zenét (kivéve talán a klasszikus zenét). Nem egy gitáros játszik példásul szólókat sokszoros tempón, ahol már csak felismerhetetlen Super Marios prüntyügés vagy duruzsmolás lesz az egészből. Dévnek nem ilyen zenész kell. Egy ilyen gitáros stílusa nem illik Dév zenei ötleteibe. Jó példa erre Poland, aki kifejezetten nem egy technikás gitáros. Nem szárnyalt úgy, mint Marty, de a nyújtások hiányát leszámítva mégse húzta vissza a bandát.

Shawn esetében nem tudom, hogy pontosan mi a hiba. Mivel nem vagyok dobos, csak találgatni tudok. Sokan kommentelik a YT-on ugyanazt, amit R.Marvin írt. A dobolása csak követi a többieket ahelyett, hogy húzná őket és ez többek szerint belassítja a hangzást. Lehet benne valami. Szerintem mindenesetre technikailag nem üt rosszul, a hangok, a hangzás (leszámítva, hogy túl halk) a helyén vannak, csak túl kimérten, energiaspórolósan, óvatosan játszik. Illetve szerintem a dobtémák is túl egyszerűek. Jó lenne, ha Simple erre járna és leírná a véleményét. Dobos létére biztos jobban ért hozzá.

Előzmény: Törölt nick (3915)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.26 0 0 3915

Atom-Anti belendült! Mindig is mondtam, hogy ha a mester ezt a fórumot olvasná, bizony mérföldekkel előrébb lenne már a megadeth :)))

4umos Creative Commons License 2011.02.26 0 0 3914

ha már ulrich-ot is szóba hoztad, róla nem tudnál valami hasonló, részletes elemzést írni, amiből megtudhatjuk, (nem csak a metallica topicban) h valójában nem is tud dobolni?! :))))

Előzmény: Atom-anti (3909)
Ripper Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3913

Ez halhatatlan: "Ha most kezdő zenekar lenne, egy kiadó sem adná ki a munkáit, de még csak a demókat sem hallgatnák végig."

:-)))))

Mirrmurr Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3912

De amúgy utoljára Tommy Emmanuel lett sztár a YouTube-ról, bár előtte is ismert volt Ausztráliában. A szobagitárosok jellemzője, hogy iszonyat virgák, de ahogy mondani szokták, "meghalnának az asztal mellett", nem véletlenül YouTube-on nyomulnak, mert élőben alkotni nem tudnak. Lásd a rengeteg kövér mexikói és brazil virgahuszárt.

Ha rákeresel Chris egyik videójára, amiben a Headcrusher szólóját elemzi, akkor hallhatod-láthatod, hogy milyen figurákat játszik, milyen skálákat - pl. "Hungarian gypsy scale" -, rendszereket alkalmaz, igen, aggyal, de érzéssel is, szóval ki vannak azok agyalva. Ettől még simán nem tetszhet neked, ezzel semmi baj nincs.

Mirrmurr Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3911

Na, kész, Dave karrierjének annyi...

Atom-anti Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3910

"Stúdióban a basszust is magára vállalhatná..." úgy értettem természetesen, ha Juniorral nem jönne össze a móka újra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!