Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.16 0 0 277
Mi van izomagyúak? Senki nem segít ennek a szerencsétlennek? Épp most akarja tönkrevágni az egészségét! Segítsetek már neki!
Zyx- Creative Commons License 2001.02.15 0 0 276
zsakolasra nincs lehetosegem, folytatom a fekvoket :)azert kosz! a kreatinos kerdesemre tud valaki valaszt? thx
Zyx-
Kis Olvadt Kókuszgolyó Creative Commons License 2001.02.15 0 0 275
Ököl erősítése: napi egy óra zsákolás vászonzsákon, kesztyű nélkül. Nem hinném, hogy károsabb, mint a testépítés.
Előzmény: Zyx- (274)
Zyx- Creative Commons License 2001.02.14 0 0 274
na? valaki csak tud nekem segiteni.

meg meg egy kerdesem lenne, hogy az oklom erositesere mi a jo? gondolom a fekvotamasz okollel padlon az egesz jo, de ha sokat csinalok belole nem karos? koszi
Zyx-

Mirrmurr Creative Commons License 2001.02.14 0 0 273
Úgy, hogy megfogod vele a farkadat és megpróbálod kiszakítani a helyéből. Remélem sikrül, mert akkor már erős vagy.
Előzmény: darab (272)
darab Creative Commons License 2001.02.14 0 0 272
Csókolom!
Énnekem egy nagy problémám van! Múltkor egy bácsi az edzőtermben adott nekem ilyen kis színes bogyókat. Izmos is lettem tőle, de a hátamon kinőtt még egy kar. Namármost ezen a karon hogy tudom a bicepszet erősíteni?
Zyx- Creative Commons License 2001.02.13 0 0 271
sziasztok.
irtatok regebben kreatin kurakrol.
megis milyen fajta (pontos nev), es mibol all egy ilyen kura? naponta hanyszor es utana milyen gyakran? koszi
Zyx-
Szpenszer Creative Commons License 2001.02.12 0 0 270
Murdock!

Kösz a tanácsokat!
A kreatinról és egyéb kiegészítőről elég sok infot találsz itt:www.scitec.hu

Üdv.: Spencer

Zyx- Creative Commons License 2001.02.11 0 0 269
igen az izomlazat en is szeretem :)
hat vegulis igaz, nem profi modon muvelem.
nem az erommel van baj, szerintem az atlagosnak mondhato, csak sovany vagyok, ezt szeretnem valahogy helyrehozni. egyelore csak eszek, aztan kesobb meglatjuk :)
Zyx-
Mirrmurr Creative Commons License 2001.02.11 0 0 268
A tömegnövelés/-növekedésről: szombaton szaunázni voltam, előtte megmértem magam. 70 kiló. Nem vagyok zsíros, szerintem még ment is le a hasamról, de ez nem stimmel. Most ezek szerint 1-2 kilót felszedtem három hét alatt? Táplálkozási szokásaim ugyanazok, mint korábban. Semmiféle kiegészítőt nem szedek. Akkor mi ez? Csak nem izom?

Zyx!

Én úgy vagyok vele, hogy ha nem profiként végzi a kondizást az ember, akkor ne szedjen semmiféle tömegnövelő szert. Igaz, ez csak az én személyes véleményem. Anélkül is erősödsz, növekedsz, még ha nem is olyan gyorsan, de szerintem nem is ez a fő szempont egy amatőrnél. A lényeg, hogy fitt legyél.

Igen enyhe izomlázam nekem is szokott lenni pl. a hasamban, illetve egy kemény gyakorlat után másnap, ez nekem igencsak tetszik, mert akkor tudom, hogy jól csináltam.

Mára ennyi. Adio!

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.10 0 0 267
Na. Most látom, hogy a topic 4. oldalán (4., asszem) már kérdeztem a kreatinról. Ja, már akkor is szedni akartam... :-)

Az az igazság, még több, mint egy éve kezdtem el ilyen italokat használni. Először Masst használtam. Mass. Az nem volt rossz, attól tényleg fejlődtem erőben, teljesítményben. Azt nem vettem észre, hogy a tömegem különösebben nőtt volna, de erőben fejlődtem a gyakorlatokban. Emlékszem, pl. fekvenyomásban is egész sokat...

Aztán Volumass 10-et szedtem hónapokon keresztül, de érdekes módon azzal már nem tapasztaltam erő növekedést se, meg szerintem tömegnövekedést sem... Pedig elvileg jobbnak kellett volna lennie, mint a Massnak.

Amióta az új edző megérkezett (Kéring Robi, versenyző volt), nem teljesen tudom nyomon követni, mit szedek. :-) Kb. fél éve jött meg. Először MAXGAIN nevű vaníliás italt ajánlott nekem, amitől fejlődtem is a gyakorlatokban, és talán ez volt az első, amitől tömegben is nőttem néhány kg-ot! Jó volt.
Utána valami csokis italt ittam pár hónapig, azóta meg ahhoz hasonló fehérjés italokat iszok, mint a MaxGain. De úgy nézem, csak a MaxGain-től fejlődtem még fél éve, az elején. Azóta nem vettem észre egyetlen kg növekedést se, vagy azt, hogy többel tudnék nyomni egy gyakorlatban. Azóta kb. tartom az edzéssel azt a tömeget, amit az első MaxGain felhozott rám, meg tartom a gyakorlatokban az akkoriban elért súlyokat. Tehát szintentartást végzek, de fejlődni már nem fejlődök ezektől az italoktól.
Most SOY PRO dobozból szedem a szert, de az van rácímkézve, hogy TOTAL MASS. Ez volt a múltkor is. Szóval nem tudom, hogy szója proteint eszek most, vagy Total Masst... Sőt volt olyan, hogy a Robi azt mondta, ez MaxGain... :-) Többször Robi maga keverte az italt, úgyhogy nem tudom, mi volt azokban, amiket eddig ittam... Csak gyakorlatilag mindegyik ugyanúgy nézett ki. Por dobozban, vaníliás, epres vagy erdei gyümölcs ízű. Tejjel vagy vízzel kell összekeverni, és tele van állítólag fehérjével, valamelyikben meg több volt a szénhidrát.
De mondom: Egy ideje már nem fejlődök tőlük, inkább csak az elején, főleg az elsőtől. De azóta már megettem párat... Ezek ilyen 2000-2500 Ft-os porok, általában 1-1,5-2 hónapra elég. Egy volt, amit 2,5-3 hónapig tudtam szedni.
Az a lényeg, hogy most még megeszem ezt a Total Masst (vagy szója-protein... :-), ez 1,5 kg. Szerintem 1-1,5 hónap alatt ez is elfogy. És ha nem hízok tőle semmit, akkor tényleg beszélek Robival, hogy találjunk ki valami újat.
Felvételire meg akkor lehet, hogy veszek kreatint. Csak a felvételire hasson! :-))

Na, most ennyi.
Üdv!
Murdock
Ui.: Na, tényleg, aki ért hozzá, ajánlhatna valami jó izomtömeg-növelőt, de olyat, ami 1 hónapja, fél éve, 1 éve, stb. se volt tiltólistán, mert én örülök, ha megvan a májam, és nővé se akarok változni... :-)) Felvételire meg olyan kéne, ami főleg ERŐT növel. Tudom, a kreatin tömeget növel, de erőt is sokat, nem?

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.10 0 0 266
Helló!
Először is: Őszintén megmondom örülök, hogy a napozin és egyéb illegális (legalábbis 1 hónapja még illegális) szteroidok nélküli edzés mellett döntöttél.

Másodszor: A kreatinról már én is akartam itt kérni felvilágosítást. Amennyit én tudok róla, hogy gyakorlatilag MINDENKINEK sokat használt az ismerőseim közül, aki csak szedte. Állítólag nagyon jó, és tudtommal régen sem volt illegális. Nem tudom, van-e káros hatása a szervezetre. Úgy tudom, ilyet még sehol nem bizonyítottak róla. Mindenesetre a barátom barátja (nak az unokaöccsének a nagybátyja, stb. :-) szedett kreatint, és az orvosa azt mondta, hogy nehogy szedjen, mert rontja a májat, vagy mi. Hát, nem tudom.
Mielőtt a Rendőrtiszti Főiskolára felvételizek, azelőtt szeretnék venni, de azt hiszem, csak egy alkalomra. Mert úgy akarom, hogy a fizikai alkalmassági vizsgára legyen egy kis hatása. :-)
Azt kéne tudnom, hogy mennyi idő, ami alatt a kreatin hatása ERŐBEN a csúcspontra ér? Hogy a felvételin kicsit több felülést tudjak csinálni, kisit tovább tudjak függeszkedni, esetleg kicsit nagyobbat tudjak helyből ugrani, és kicsit gyorsabban tudjam megfutni a 2000 m-t. Vagy erre a kreatin nem jó?
Olyat mondjatok nekem, ami a fizikai alkalmassági előtt növeli az erőmet és az ÁLLÓKÉPESSÉGEMET. (Felülés, függeszkedés, stb.) De ne valami napozint, vagy ilyesmit ajánljatok! :-))
És szívesen veszek minden létező infot a kreatinról. Megfelel az az én ideiglenes célomra? (Felvételi) Mennyi idő alatt hat? Hány Ft? Káros vagy nem káros? Mit várhatok tőle? Stb...

Előzmény: Zyx- (265)
Zyx- Creative Commons License 2001.02.10 0 0 265
sziasztok! koszi a hozzaszolasokat, ugy dontottem minden nelkul folytatom, remelem lesz valtozas. a kreatin tulajdonkeppen micsoda? nem olyan ami a vizet is megkoti? felek az ilyen dolgoktol.
Zyx-
Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.09 0 0 264
Hellószia!
Én tudok rá gyógymódot!

Kezdjük a kisebb sérülésekkel. Ezeket nehezen lehet kikerülni, de a számukat lehet csökkenteni, és enyhíteni őket. Nemrég leírtam Mirrmurrnak, hogy a gyakorlatokat szépen, szabályosan kell végezni, talán olvastad. Ez az egyik dolog, amivel megelőzheted a sérüléseket. A másik, hogy edzés előtt intenzíves melegíts be, nyújthatsz is!
Ha mindig rendesen bemelegítesz, és szabályosan csinálod a gyakorlatokat, minimálisra csökkented a kockázatot.
Régebben, rendes bemelegítés, és helytelen gyakorlat-végzés miatt én is meg szoktam sérülni.
Szerintem inkább próbáld megelőzni ezeket az izomhúzódásokat, meg ilyesmiket.

Ami a nagy izomlázat illeti. Állítólag az izomláz jó, mert a fejlődés jele. Szerintem van benne valami, a szervezeted így reagál arra, hogy megterhelted. Persze tényleg nem mindegy, hogy mekkora az izomláz, ha túl nagy, az nem valami jó, biztos. :-)
Szerintem az pl. hülyeség, hogy visszaveszel az edzésből, mert gyakran van nagy, kemény izomlázad. Az izomlázra rá kell edzeni, ez az igazság. Komolyan. Persze, ha mozdulni se tudsz... :-)
Na. Ezért mondom, hogy a túl nagy izomlázat is jobb megelőzni. Edzés előtt kend be az edzett területet Richtofit krémmel. Az bemelegítésre jó, ezzel a kisebb sérüléseket is megelőzheted. (Persze nem helyettesíti a bemelegítést...) És ha nagy izomlázad van, szintén kend be a fájó területet Richtofittel! Állítólag jó izomlázra is.

Hát, ennyi. A sérüléseket inkább előzd meg Richtofittel, bemelegítéssel és szabályos edzéssel, a túl nagy izomlázat meg kezeld ráedzéssel és szintén Richtofit krémmel! (Egyébként nem biztos ám, ha izomlázad van, hogy azt edzés közben is érezni fogod! Próbáld ki, szerintem ha már edzel, mozogsz, enyhülni fog közben, és nem is érzed annyira.)
Na, üdv!
Murdock

Előzmény: Szpenszer (258)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.09 0 0 263
Szevasz Mirrmurr!
Na, a sikerélmény a lényeg! :-)
Te is a táplálkozásról kérdezel. Kemény téma... Jó tág. Tényleg, szerintem olvasgassatok testépítő-újságokat (ilyenek biztos vannak a teremben, olvasásra, és így nem is kell rájuk pénzt költeni, hanem ott eolvasod), meg könyveket, azokban jól kitárgyalják ezt a táplálkozás-témát. De ha kérdezel az edzőtől, és valamennyire ért hozzá, ő is biztos tud mondani a dolgokat.
Egyébként egy nap többször egyél, kevesebbet. Napi 6-szor mondjuk. Ez az egyik alapszabály. Ne háromszor sokat, hanem mondjuk hatszor kevesebbet. De olvass erről, mert nagyon bő téma...
Üdv!
Murdock
Előzmény: Mirrmurr (260)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.09 0 0 262
Helló Zyx-!
Ha már tanácsot kértél, és Mákvirág ajánlott is Neked napozint meg kreatint, nem tudom megállni, hogy ne próbáljak meg válaszolni én is.
Szóval azt írod, hogy 182-183 cm vagy, és 67-68 kg. Ez tényleg nem túl kevés, legalábbis ha a hivatalos orvosi testtömeg-számítást nézzük.
De azért egy kicsit kevés.
Szerintem ne végezzünk most különösebb számításokat, ha 75 kg-ra felizmosodsz, az 182-83-as magasságnál mindenképpen jó, és 7-8 kg-mot kéne hízni, az azért nem megvalósíthatatlan.

Mindenesetre Mákvirág tanácsának egyik részétől óvlak. Sőt, remélem Mákvirág, csak vicceltél! Napozin? Nálunk is ajánlgatják, mert már január 1. óta törvényes...
Nabazmeg... Te beveszed, mert egy hónapja már törvényes? D R O G. Ennyi. Drog.
Egyébként jan. óta az összes drog törvényes, szedheted otthon, csak versenyen nem. A Te felelősséged, a törvényt az nem érdekli, hogy esetleg nővé változol tőle... :-))

Na, tényleg... Szerintem bőven elég a KREATIN. Bár azt mondják, az sem tesz jót a májnak, meg nem biztos, hogy az egészségre teljesen ártalmatlan, de az még elmegy, mindenesetre nem szteroid, mint a napozin!! Kreatint szerintem azért lehet szedni. Én még nem szedtem, de lehet, hogy fogok.
De napozint meg ilyeneket nem fogok.
És szerintem Te se szedj ilyet, Zyx-! Kreatinnal és kemény, rendszeres edzéssel SIMÁN, KÖNNYEN fölszedsz annyi izmot, hogy eléred a 75 kg-ot! Azért a kreatint se szedd sokáig...
Viszonylag magas vagy, és nem vagy nagyon lemaradva az ideális testtömegtől. Ha rendszeresen edzel, és rendesen edzel, és eszel valami tömegnövelőt (akár kreatint), nem fogsz szenvedni, hogy sikerüljön a 75 kg, és legalább nem változol nővé. :-)

Ja, és ZSÍRRA nincs szükséged, vigyázz! Azt írod, zsírra. Dehogyis! 7-8 kg IZOMBAN. És ezt komoly, rendszeres edzéssel, megfelelő edzéstervvel, és valami jó tömegnövelővel el is fogod érni!

Egyébként a táplálkozásról olvass testépítő-újságokat meg könyveket, sokat meg fogsz tudni! (Mert ez elég nagy téma.)

Na, üdv, és sok sikert!
Adj magadnak még fél évet, de azalatt tényleg komolyan eddzél! És ne használj szteroidot, hülyeség!
Murdock

Előzmény: Zyx- (259)
Mirrmurr Creative Commons License 2001.02.09 0 0 260
Fiatalok!

Minimális változást tapasztalok magamon három hét után. A fekvenyomás 5 kilóval többel megy, mint kezdetben. Igaz, még mindig nagyon le vagyok maradva attól, hogy kinyomjam a saját testsúlyomat (álomhatár!:-)), de minimális sikerélményem már legalább van. Ugyanez érvényes a felülésekre, bicepszezésre is. Jól érzem magam:-)
Tanácsot kérek tőletek. Hogyan táplálkozzam? Nem akarok semmiféle mesterséges kiegészítőt magamhoz venni, csak normál kajákat. Mit egyek, hányszor egyek? Nem vagyok hízásra hajlamos, a sárgaborsón és májon kívül jöhet majdnem minden.

Szpensz!

Én minden hétköznap, de legalább négy nap megyek haverommal a Corpusba, állandó szerkóm egy zöld melegítőalsó, fehér Shell Gas póló, hosszú, lapockáig érő hajam van, amit alkalmanként csurkába fogok. A haverom egy kicsit mackósabb, rövid hajú, körszakállas gyerek. Álatlában este fél hat-hattól nyomjuk hét-fél nyolcig.

Előzmény: Szpenszer (258)
Zyx- Creative Commons License 2001.02.08 0 0 259
sziasztok!
itt mar fogyasrol is volt szo, de vegulis nagyjabol vegigolvastam az egesz topicot, de igazi hizasos ajanlatokrol nem nagyon lattam dolgokat. szoval az a helyzet 182-3 cm vagyok, es 67-68 kg. annyira borzasztoan nem tunik kevesnek, de megis a kinezetemmel vannak gondok. eleg sok hizasra lenne szuksegem. mar tobb honapja jarok gyurni (hogy most szamolom mar fel eve), vegulis a fejlodesem nem tudom menyire realis, valami latszik (nem annyira nagyon). de mint mondtam egy kis zsirra is szuksegem lenne. mivel lehetne ezt igazan jol elerni? mit egyek, stb? koszi
Zyx-
Szpenszer Creative Commons License 2001.02.08 0 0 258
Hello mindenkinek!

Nagy izomlázra és megeröltetésből származó kisebb sérülésre tudtok valami gyógymodot?

Mirrmurr!

Mikor jársz edzeni? (mert én is a Corpusba járok)

Üdv.: Spencer

Martin Vazquez Creative Commons License 2001.02.04 0 0 257
Maradok a sima rúd, széles fogás változatnál. :-)
Aztán majd meglátom.
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.04 0 0 256
Ja, most látom, hogy ez a kérdés is Te voltál. Mindegy, akkor ezt írhattam volna az előzőbe...

Szóval nálunk a T-rudat lehet fogni jó szélesen, lehet középen, ez olyan átlagos kéztávolság, és lehet úgy fogni, hogy a két tenyerem egymás felé néz.
Jelenleg széles fogással csinálom a gyakorlatot, de elég gázos a téma, mert:
- Az egyik régi edzőm - akiben egyébként nagyon bíztam, és nem véletlenül, mert tényleg hozzáértő és jó edző volt -, azt mondta, hogy fogjam középen, azzal a normális kéztávolsággal, mert nekem még kényelmetlen lenne a széles fogás. Mondjuk akkor még kisebb voltam.
- Egy másik volt edzőm azt mondta, egymás felé néző tenyérrel fogjam, mert úgy dolgozza meg igazán a hátat.
- A jelenlegi edzőm azt mondja, hogy széles fogással csináljam.
- Joe Weider a Testépítés Bibliájában" azt írja, hogy a különböző fogások közül legjobb az, ahol a két tenyér egymás fel néz...

:-))
Szóval most a széles fogással kísérletezek, már hónapok óta.
Na, üdv!
Murdock

Előzmény: Martin Vazquez (254)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.04 0 0 255
Szevasz Martin!
Hát, itt látom azt mondja valaki, hogy éppen JÓ a mellet és tricepszet, valamint a hátat és bicepszet együtt edzeni. Mert, hogy a melledzés alatt úgyis bemelegszik a tricepsz, a hátedzés alatt meg a bicepsz.

Hát nem tudom. Szerintem meg a melledzés alatt jelentős másodlagos terhelést kap a tricepsz, de ez még nem is lenne baj... Viszont a hátedzésnél tényleg keményen ott van a bicepsz is, és nekem legalábbis elfáradt régebben a bicepszem, amikor előtte hátat edzettem. Amióta felcseréltem, jobban megy a bicepszezés.
Aztán lehet, hogy régebben még úgy csináltam a hát-edzést, hogy túlságosan bedurrant a bicepszem... Nem tudom. Azért meg lehet oldani a mell-tricepsz, hát-bicepsz dolgot is, csak vigyázni kell a hátnál, hogy tényleg hátra menjen inkább, mert ha a bicepszed jobban érzed, mint a hátad, akkor már nem lesz túl jó a bicepszezés...

De a legjobb az, ha kipróbálod, NEKED hogy megy jobban. Nekem jobb, ha a hátazás után nem bicepszezek. Mellezésnél meg úgy vagyok, hogy tricepszre csinálok szűk nyomást is. (Tudod, mint a fekvenyomás, csak szűken.) Ha egy nap csinálnám a mellett meg a tricepszet, az szinte olyan lenne, mintha egy nap kétszer nyomnék fekve... (Mert a szűk nyomásnál meg a mellizom kap másodlagos terhelést, viszont a mellizmom már jól kifárad a mell-edzés végére.)
Próbáld ki, Neked hogy jobb!
Üdv!
Murdock

Előzmény: Martin Vazquez (253)
Martin Vazquez Creative Commons License 2001.02.04 0 0 254
A döntött törzsű evezést én is csinálom, szintén hason. Egy kérdés: hol fogod a T-rudat, középen vagy a szélén? Jelenleg egyenes rúddal gyűrkőzöm.
Előzmény: Törölt nick (252)
Martin Vazquez Creative Commons License 2001.02.04 0 0 253
Éppen úgy járok, mint Te. Hétfő, kedd és csütörtök, péntek. Egyelőre mell, tricepsz, láb, másnap hát, váll, bicepsz edzés.
Most cseréltem fel a bicepsz-tricepsz dolgot az itteni tanács okán.
Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.03 0 0 252
Helló Mirrmurr!
Te, én akkor a Kétkezes evezést ajánlanám, döntött törzzsel. Szerintem az hasonlít hozzá, van olyan hatása, mint a T-rudasnak.

Megfogod a rudat vállszélességben, kicsit behajlítod a lábad, terpeszbe állsz, és felhúzod a súlyt addig, amíg meg nem érinti a mellkasod alsó részét. Ha túl nagyok a súlyzótárcsák, és hamar leérnek a földre, nem tudod rendesen kihasználni a mozgástartományt, akkor föl is állhatsz valamire. Gondolom itt is ugyanúgy kell csinálni. Leengedésnél szépen kinyújtani a hátat, érintésig fölhúzni, lassan, koncentrálva engedni le, és egyből húzni fel.
Szerintem ez is ugyanúgy fejleszti a hátat, csak itt nem vagy alátámasztva, úgyhogy jobban kell rá figyelni, hogy ne mozgasd föl-le a felsőtested, és rendesen dolgozzon a hátad.
Na, üdv!
Murdock

Előzmény: Mirrmurr (251)
Mirrmurr Creative Commons License 2001.02.03 0 0 251
Hát semmi nem történik az edzőteremben? Nagy a csönd!
A debreceni Corpus Fitnessben van két bébi, aki jelentősen el bírja terelni a figyelmet az edzésről, ugyanis akkora kebleik vannak, hogy lehetetlen nem odatekinteni. Afféle Dolly Buster-féle jelenség mindkettő. Hát igen, a tömegvonzás tétele bizonyítva:-) Csak sajna nem bírok rájönni, hogy szilikon, vagy természetes, mindenesetre nem mindennapi látvány.

Murdock!
Úgy nézem, nálunk nincs olyan ferde pad, ahol lehetne az általad ismertetett hátgyakorlatot végezni. Ahelyett mi az alternatíva, ami hasolóan jó?

robi25 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 249
...és fogsz te még fekvenyomni, te Mákvirág...
Előzmény: robi25 (248)
robi25 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 248
Este kiheréllek!:))
Előzmény: Törölt nick (247)
Mirrmurr Creative Commons License 2001.02.02 0 0 246
Áve!

A döntött pados evezést ezek szerint hason kell végezni, ugye? Nem rémlik ilyesmi gyakorlat a teremből, de majd utánanézek, jónak tűnik.
Az egész kondizás onnan indult nálam, hogy nem akarok elsorvadni. Általános iskolában torna tagozatra jártam (hála szüleimnek!), ami heti 5 tesiórát jelentett, plusz foci-, kézi-, kosáredzések, tehát a sport simán belém van nevelve. Betegség miatt nyolc év alatt két(!) napot hiányoztam összesen. Sajnos az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a rendszeres mozgást, de most úgy néz ki, menni fog. Most 26 vagyok, ilyenkor még talán nem késő ebbe belekezdeni.
A futásról: nem akarok okoskodni, de szerintem is lehet hátfájás a futástól. Minden évben rendszeresen futok időszakonként:-) (aztán valahogy elsikkad), eleinte szokott nekem is itt-ott húzódni, de egy kis lazítással és BEMELEGÍTÉSSEL kezelhető (illetve a Richtofit csodákra képes).
A hasam nem edzem túl sokat szerintem, csak egyszerűen onnan szeretném eltüntetni leghamarabb a felesleget, ezért külön figyelmet szentelek neki.
Most akkor mia jó egy kezdőnek? Mell, kar, has, váll, hát, milyen összetételben? Lábat nem edzek egyelőre.

Előzmény: Törölt nick (239)
robi25 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 245
Tényleg minden teremben vannak tahók. Ahová én járogatok van egy szőke paraszt gyerek Fradi törölközővel. Az mekkora gyökér....
Előzmény: Törölt nick (230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!