Sziasztok ! Segitseget szeretnek kerni .Iden vetten egy tubarozsat es egy verviragot . Szepen viragoztak is . Az lenne a kerdesem, hogy meleg lakasban kell-e teleltetni vagy valami huvosebb helyen ?
Nem is hallottam még az "ágrák"-ot, azért hüldezetem. Köszi az infót.
Szerintem ez nagyon tuttira valami élősködő volt, és fenntartom, h nem a viaszos, de valami más pajzstetű. Mindjárt nézek valami képeket, nem tudtam, h ebből is ennyi féle dög van:(((
A hibiszkuszomat eltettem láb alól:(((( többet nem próbálkozom vele, a'sszem.
baktérium okozta daganat:besüledt hegesedés az ágakon.Néha csak a leveleken hagy barna foltokat,melek később kiszakadhatnak.
a leanderrákról hallottál.Ez specifikusan csak a leanderre veszéles baktérium törzs(ek)
A korallfoltosság
Gomba okozta kiemelkedő,szemölcs szerű,általában barnás foltok,melek a sporákat tartalmazzák.Képesek bármilen fás,félfás növényt megtámadni.Az elhalt növényekre is ráülnek.
levág,fertőtlenít,kidob,elégetni
ja a pajzstetvekből is van szépszámmal.
barna,gyapjas és vándor
A vándor-fehér,sárga,rózsaszínes viaszos dögök.Föleg kaktuszféléket,pozsgásokat kedvelik.Ebbe a bromelia,aloe félék is beletartoznak.Lehet,hogy ezeket láttad
a sulink gyűjteményes házának a talajába volt kiültetve rengeteg, de mivel bejöttek a fűtési gondok, ki kellett rámolni onnan tavaly, és a növénygyűjtemény átkerült egy másik üvegházba, kb ott van most az összes növény. a kúszónövények, amik ki voltak ültetve, nem lettek kiszedve, és a télen kifagytak:( de megnézem majd, ha lent járok, hogy van-e cserepes, és akkor majd arról lopkodok neked:):) de ha meg nincs, akkor tavasszal lenyiszálom a sajátomat:)
"nem tom,hogy az ágrák,hogy mutatkozna 1 bromelia félén"
bocsi, ezt lehetne kicsit másképp, mire is gondolsz???
nekem határozottan élősködőknek tűntek, bár nem pont olyan pajzstetűnek, mint amiket eddig láttam. Sok, apró (kb fél-egy mm) barna kis izé... már sajnálom, h nem csináltam képet, de viharsebességgel szabadultam meg tőle. És mi az a korallfoltosság?
Volt egy Aechmea fasciata-m, és tegnap azt vettem észre, h az alsó levelek tele vannak kics, barna izékkel, amiket első körben pajzstetű-félének néztem. Nem csináltam képet, piszok gyorsan ment a levesbe szegény, mert szívrohamot kaptam, nehogy átterjedjen a többi zöldemre a kórság. De érdekel, kinek milyen tapasztalata van ezzel a növénnyel, van ilyenre hajlama? És honnan jött, mikor hetek óta ugyanazon a helyen volt, és semmi új növény nincs a lakásban már hónapok óta??????
Szabadföldbe volt kiültetve (Bubus után szabadon), és alá tettem sódert is... egyszerűen csak nem akar a kedvemben járni:((( lehet, hogy ha behozom kintről - már be van cserepezve, fent van a konyhaablak párkányán, - akkor kipróbálom a rövid nappalos módszert, némi kaktusztáppal tunningolva. Szerinted?
Épp befogadót keresek az egyik viaszvirágomnak, mert kezdi kinőni az ablakomat:)) (Az, amelyik nemrég virágzott)
A többit majd priviben listázom. De, ha a tied még ilyen kicsi, akkor most semmiképp se vágjuk el - inkább hagyjuk tavaszig pihenni, aztán ha hajtani kezd a tél végén, inkább akkor bolygassuk! Vagy, ha lehet még onnan szerezni, ahonnan a tied jött....:)))
boltolhatunk:) mi az ajánlat? :P még nem túl nagy a növényke, kb 30 centi hosszu, egy szár, szal ugy tudok adni, hogy az enyémet félbevágom, és akkor neked is lesz egy szár, meg nekem is :)
MA vettem az IKEA-ban egy Dracana marginata-t és érdeklődni szeretnék, hogy sürgősen át kell-e ültetni vagy ráér tavasszal. Azért kérdezem, mert vettünk korábban ot egy Yucca elephantides-t és annak a csrepében háló volt. Árt-e a háló a gyökérzetnek vagy sem? A választ előre is köszönöm.
Vitya, én a 'hagyományos" korallvirágomat kb 3. nyáron tartottam odakint, és sehol egy árva virág... mi'csinálok rosszul??? Jut eszembe, még most is kint van, a majomfával együtt... ha jól néztem, még kb egy hétig kint maradhatnak:)))
igazán nincs mit :) én csak tapasztalatbol beszélek, semmit nem ugy csinálok, mint ami meg van irva...rengeteg növényem van, kb 200 szobai, mindegyiknél kitapasztaltam, hogy érzi jól magát. a krotonom még magot ! is hozott, amiket elvetettem és most van 2 cserép szép krotonmagoncom :)
Szia Növénybubus! Nagyonszépen köszönöm a segítséged!
Szeretem a virágokat, de még kicsit kezdő vagyok nagyon sajnáltam volna ha a helytelen gondozás miatt pusztulna el ez a kis növény .Sokat segítettek a tanácsaid igyekszem betartani őket. Köszi! :-)
szia, ő egy kroton (Codiaeum variegatum) egyik fajtája. röviden az igényei: rengeteg napfény, legjobb déli ablakban neki, ettől lesznek színesek a levelei. bőséges öntözés, de vízben ne trutyogjon, tavasszal átültetés, nem bírja a hüvöset, !+15 fokon!!! már meghal.
a nyarat a szabadban töltheti, de csak azokon a napokon, amikor éjszaka 15 fok, vagy afeletti a hőmérséklet(nekem egy több mint 2 méter magas, 1,5 méter széles bazi növényem van, és bizony, behurcibászom, ha hüvi van, reggel meg kiviszem), ha jó az idő, akkor már májusban kint van, de idén pl július elején raktam ki, augusztus közepén hoztam be. időjárástól függ. szereti a párát, jó ha naponta megperemetezed kicsit.
asszem röviden ennyi. ha bármi kérdés van még vele kapcsolatban, nyugodtan írd le:)