Én is ezt csináltam kétszer is a DM-mel, és nem volt nagy durranás. Jó volt ismeretlenül egyben hallani, de nem az az érzés, mint amikor először hallottam egyben a MFTM-t vagy a Violatort. Pláne a SOFAD-ot. Instant lúdbőr volt hetekig, de még az Ultra és az Exciter is.
Én semmit se ismerek róla, nagyon örülök, hogy nem voltam hajlandó meghallgatni egyetlen koncertfelvételt se. Őrületes élmény lesz elindítani majd a teljesen ismeretlen albumot!
És alatta van egy Unlock gomb. Elég rejtélyes, mindenesetre azért szerintem egy nagyon klasszul megkomponált felvezetés, csodálatos grafikai elemekkel.
Amúgy, ha október elején bejelentik az albumot, simán lehet csak 1 hónap az előrendelési időszak.
Ma már ez se ritka. Épp a The Smile (Radiohead) tette ugyanezt pár hete. Ők is 1 hónappal megjelenés előtt jelentették be az albumot.
És egy 4 éve ígérgetett albumnál valószínű Robi is tudja, hogy már bicskanyitógató lenne november 1-én bejelenteni, hogy még 3-4 hónap múlva jelenik meg.
Ezzel én nem teljesen értek egyet. Megváltoztak a vásárlási szokások, így ehhez igazodik a promo is.
Nemzetközi postázás, ilyesmi... Ez lehet akár két hét is, ha mondjuk valamelyik LatAm országba rendelik meg az albumot Európából. Ma már sokkal inkább globális üzlet a zene, mint régen, és ezt ők is figyelembe veszik.
Nem beszélve a most már szokásos merch cuccokról sem, amik legyártása és postázása időbe telik, mivel senki nem akar feleslegesen raktárkészletet tartani.
Ne felejtsd el a visszaszámláláshoz igazított visszaszámlálást. Igazi kuriózum volt! Kb. mintha szenteste az lenne a karácsonyi ajándék, hogy bejelentenéd: jövő ilyenkor bizony lesznek ajándékok. :)
Másfél hónap alatt még sok minden történhet. Nem hinném, hogy végig a képeslapokhoz hasonló teasereket fognak csepegtetni. Lehet, hogy fokozatosan beindul a promózás, és pár hét múlva már előrendelhető lesz az összes formátum. Miután ilyen tudatosan elsütötték azt a dátumot, kicsit bénán nézne ki, ha aznap mindössze egy sajtótájékoztatót tartanának, vagy ha csak az előrendelés kezdődne el. Single szerintem nem lesz.
(Hozzánk leghamarabb valóban halottak napján érkezhet meg az anyag, mert elseje ünnep, nem lesznek nyitva a lemezboltok. Bár még ez se biztos. :)