> Nekem csak a connection teaming kell az egészböl, nem tudom ez a statikus TCP/IP hogy kavar itt be.
Ha nem használsz több gépet, akkor a statikus ip cim nem érdekes. EZ a progi elég sok mindent megcsinál a connection teamingen kivul. Igazából eléggé "ágyúval verébre" ezt használni.
Nézelődtem a neten, hátha találok valami egyszerűbbet (esetleg free-t), de nemigazán sikerült.
Egyet találtam (http://www.vicomsoft.com/) de ez is hasonlo sokoldalu szerkezet. Demo innen is letoltheto, de nem probaltam.
>illetőleg legalább 9600 bit/s sebességű modemes adatátvitelre
> Kiemelem (mert nem akarok beleszerkeszteni html-ben) a 9600 Baud-os kötelező modem sebesség minimumot (a régi TT-ben csak 2400 volt)! Dobhatja ki szeggény Matáv a vonal-sokszorozókat (már amelyiket)!
Hát igen, nemcsak a vonalsokszorozóit, hanem az egész hálózatát dobhatná ki az összes magyarországi szolgáltató, ha 9600 BAUDOT kellene biztositani, de mint a fent is látszik, a törvényben nem ez van...
2400 BAUDddal járnak a 9600 bit/s modemek, sőt a 14400 bit/s sebességűek is. A 28.8-asok valahol 3000 Baud körül dolgoznak.
Most találtam az EHT-ben:
"47.$ (...)
3) Az egyetemes távközlési szolgáltatás körébe a következő szolgáltatások együttesen tartoznak:
a) a távbeszélő szolgáltatáshoz való hozzáférés, amely az ország területén bármely helyen azonos feltételekkel elérhetőséget biztosít helyhez kötött előfizetői hálózati végponton (e hozzáférés lehetőséget ad vonalkapcsolt távbeszélő szolgáltatás igénybevételére, faxüzenetek küldésére az ITU-T "T" sorozatú ajánlásokkal összhangban, illetőleg legalább 9600 bit/s sebességű modemes adatátvitelre az ITU-T "V" sorozatú ajánlásokkal összhangban);
b) ötszáz lakosonként, illetve ennél kisebb lélekszámú településenként egy darab nyilvános távbeszélő állomás működtetése, továbbá kettőezer-ötszáz lakosonként hallás-, illetőleg mozgáskorlátozottak által is használható kialakítással; (...)"
Kiemelem (mert nem akarok beleszerkeszteni html-ben) a 9600 Baud-os kötelező modem sebesség minimumot (a régi TT-ben csak 2400 volt)! Dobhatja ki szeggény Matáv a vonal-sokszorozókat (már amelyiket)!
Köszönöm a válaszod, szomorú hír, de legalább egyenes beszéd. Na akkor elöbányászom a modemet is aztán ha azzal megy, lehet veszek egy ISDN kártyát, vagy egy külsö ISDN modemet. Így ahogy most állok, lassan 10 PCI slot is kevés lenne.:)
Mégegyszer kösz.
Az utolsó mondataimra nem reagálsz? Úgy értem magánban.;)
> NT-vel ezt nem lehet megcsinálni, csak ISDN kártyával?
Igen.
> Hol van az az NT-nek elöírva, hogy csak egy ISP cuccait füzze össze?
Ez a ML-PPP.
Azt megteheted, hogyha megvan még az analóg modemed, hogy azt is használod.
Az nt-n keresztül hivsz PPP módban (nem MLPPP), és a másik ISPt a modemmmel hívod.
Én is ezzel a Midpointtal (5.02) próbálkozom, Elcon NT-vel(NT1+2AB+V.24) Nekem csak a connection teaming kell az egészböl, nem tudom ez a statikus TCP/IP hogy kavar itt be. Mer nekem az nincs, hálókártya sincs a gépben. Szóval az Elcon ML-PPP vel van felrakva, persze ha kapcsolódok, ki is írja, hogy 128Kbps, de ez ugye csak kamu, látom hogy csak az egyik led jelez. Amikor a Midpointtal kapcsolódnék, mind a két telefonos kapcsolattal külön-külön fölmegy(két külön korlátlan elöfizetés két cégnél), de egyszerre nem. Ha a másodikkal is tárcsáznék, kiírja, hogy nem találja az eszközt(modemet). Ha jól értem kell neki a két érvényes accounton kívül két modem is.
De hogy állítsak be két modemet ezen az NT-n ha nem ML-PPP-t? Vagy NT-vel ezt nem lehet megcsinálni, csak ISDN kártyával? Hol van az az NT-nek elöírva, hogy csak egy ISP cuccait füzze össze? Lehet, hogy elég érthetetlen voltam? Van valakinek ötlete?
Nekem ez a 20 napos trial van fenn, ti mind kifizetitek a 100 dolcsit utána? Én csak akkor fizetnék, ha ezt a trialt müködésre tudnám bírni.
Na, BÚÉK
Dudor ! Koszonom a segitseget igazan rendes vagy hogy foglalkozol a problemammal!!... tenyleg igazad volt a midle programmal kapcsolatba tenyleg osszefuzi az elereseket ! mar csak meg egy kis bibi van amire gondolom te majd mandinerbol lokod ra a valasz :).. web bongeszesnel osszefuzi a kapcsolatot es ki is irja hogy menyivel tolt le namarmost ha valami progit vagy zenet akarok letolteni akkor viszont nem jon lefele csak 7k val ami ugye egy normal ISDN letoltes (magyar serverol) pedig lent a midle 10-20 k kozotti letoltest mutat!
probaltam godzillaval is de hasonlo a helyzet,gondolom roszul alitotam megint valamit ?!
szasztok.
új kérdés.
isdn vonalra milyen fax kell?
azt már tudom, hogy mehet a hagyományos fax az NT analóg portjára, de esetleg léteznek isdn-faxok is?
>De sajnos a linkrol letoltot progi nekem semi ilyet nem tudot vagy csak nem jot toltotem le asziszem a kozepsot toltotem le!
A középső akár 16 inet kapcsolatot össze tud fogni. (A bal oldali csak kettőt)
>ha valaki tud segiteni ilyen progi ugybe anak nagyon megkoszonem elore is
Amikor felrakod a progit, a gépujrainditás után meg kell adni a Line1 -hez tartozó modemes kapcsolatot. Az ezutáni képernyőn a "Connection Teaming"-et engedélyezni kell! (Alapértelmezésben nincs engedélyezve.)
Orulok hogy enyien probalnak segiteni de ugy latom nem csak nekem probleme ez a multilink!
Az elotem szolo irasabol rajotem hogy engem olyan program erdekel ami a ket kulonalo ISDN eleresem egyesitene. De sajnos a linkrol letoltot progi nekem semi ilyet nem tudot vagy csak nem jot toltotem le asziszem a kozepsot toltotem le!
HELP
ha valaki tud segiteni ilyen progi ugybe anak nagyon megkoszonem elore is THX
Az egyik, amely arra jó, hogy EGY hozzáférést lehessen 64k vagy 128k-val (esetleg többel) használni. Ez multilink PPP, röviden MLPPP.
Ezt ma már szinte minden isdn eszköz támogatja, csupán be kell állítani a használatát.
Sokszor elég hozzá, ha a kártya telepítése után olyan modemet választunk aminek a nevében benne van az MLPPP, vagy pl. követjük az 1961. hozzászólásban leírtakat.
A soros porton csatlakozó külső eszközöknél az AT parancsokkal lehet beállítani általában.
Fontos! A nagyobb sebességü hozzáférési lehetőséget általában külön meg kell rendelni a szolgáltatótól, aki ezért külön, plusz díjat számol fel!
A masik multilink az, ami KÉT KÜLÖNBÖZŐ hozzáférés együttes használatával növeli meg a sávszélességet. Ezt a megoldást az ISDN cuccok a gyári programokkal nem támogatják! (Legalábbis én még nem futottam össze olyannal, ami ezt tudta volna.)
Persze külön programmal ez is megoldható. Egy ilyen program letölthető:
http://midcore.com/midpoint_new/downloads/popup.htm
Bocsi, ezt kihagytam; nem olvastam végig a topic-ot, lehet, hogy már szerepelt -> szerintem mindenképpen érdemes letölteni a netMod Configuration Managert, mert könnyen lehet állítgatni a szerkentyűt:
http://netmod.intracom.gr/downl/ncm152.zip
És a belső szoftver (magyar) is hasznos lehet, innen lehet letölteni:
http://netmod.intracom.gr/software/hungary_sw.htm
A Multilink csak akkor működik, ha a szolgáltatónál olyan csomagra fizettél elő, ami ezt tartalmazza (most nem kell az egyéb esetekre gondolni), és ha engedélyezve van a modemednek.
Vezértlőpult/Modemek/Általános/A_Modemed/Tulajdonságok/Kapcsolat/Egyebek/Egyéb beálítások:
Ide kellene egy 'atb0' -t beírni (atb nulla), ha már van ott valami (pl. 'ats2=255'), akkor ilyenre egészítsd ki: 'ats2=255b0'.
Én az NT belső modemét használom, ezzel a beállítással simán megy. Ha van külön modemed, akkor lehet, hogy külön beállítása van, de ez a b0 szabványos AT parancs, szerintem mindenképpen be kellene biggyeszteni a fenti helyre.
Csak James007hez szeretnék csatlakozni... Én is NAGYON hálás lennék ha valaki elmagyarázná a multilink használatát.
Megpróbálok minden infót megadni amit csak tudok.
Angol Windows 2000 Pro-t használok, OEM ISDN PCI-kártyával. ' vonallal simán tudok csatlakozni, semmi gond.
Ha propertiest nyomok a cuccon amivel csatlakoztatok, és ott a General fülecskére megyek, kiírja 2szer egymás alá hogy "ISDN Channel - OEM PCI ISDN". Alapjáraton az egyik van csak bepipálva.
Itt jönnek a kérdések: a másik mellé csak pipát kell tenni ugy hogy semmi telefonszám nincs beirva, vagy kell oda irni valamit? Ha nem irok semmit akkor csatlakoztatáskor csatlakoztat, aztán kiirja hogy megprobálja egyesiteni a 2 kapcsolatot, de mindig errort ad!!! (valami olyasmi hogy nem tudja elérni a megadott eszközt) Szoval ugy néz ki a telefonos vonal valami okból nem elérhető! Pedig mindenképpen hat a telefonra mert felvettem a kagylót csatlakoztatás közben és amikor megpróbálta egyesiteni a gép a vonalakat akkor megváltozott a búgás.
Szóval, tud valaki segíteni? Reménykedhetek?
Ui.: próbáltam keresni a topicban dehát nem embernek valo ezt mind végigolvasni! Nem gondolt még itt senki arra hogy nyisson egy uj topikot? :-)
volna egy kerdesem hatha tudtok segiteni!
Szoval adott ket 64k acount ezeket szeretnem 1db 128k ra osszehozni!
Kerdes hogyan? ... ket kulonalo kapcsolatkent munkodik ,mind a ketto kulon ISDN de mindig csak azt hasznalja amelyikel hamarabb csatlakoztam igy a masik kihasznalatlanul ott csucsul! :(
tudom valami multi linket kellene alitani de nem megy regen jo volt mig a matavnal meg lehetet csinalni hogy ugyanavval a jelszoval mind a ket isdn csatornan bejelenkeztem es ment 128k val egy ara-ert!.. de ott ugyanaz a felhasznalo es jelszo volt.
Elsőként is mindenkinek szép Karácsonyt és sikeres, boldog Új Évet kívánok!
Az ADSL megy telefon (ISDN!) nem témához:
szvsz
1. ha tényleg kilazul a (valszeg már Króne) benyomós szerelvényből a benyomott ér(pár), azt illene cserélni ! Vagy "nyomatékosan" cseréltetni...
2. Az ISDN NT-nek kell a 96V (névleges), melynek minimuma 28V. A DSL modemnek - ezek szerint - nem kell külső táp (elég az előfizető saját erősáramú táplálása). Ha annyira megnő az átmeneti ellenállás a Krónén, hogy leesik az NT tápja, akkor nem lesz ISDN telefonod de maradhat az ADSL.
Mit ne mondjak: kell egy kis gyakorlat, hogy az ember ilyen hibára gondoljon! (Illetve érdekesen vizsgálhatta le a HEK-s műszerész a főközponti oldalt, ha nem vette észre, hogy nincs 1. réteg - nem megy az U-busz!)
Még egyszer hangsúlyozom: ilyen sávszélességű szolgálatok igénybevétele esetén követeld meg szolgáltatóidtól (Sic! Az ADSL net és az ADSL fizikai réteg szolgátatójától, kezdjenek egymáásal, ha akarnak!) a megfelelő mechanikus eszközök alkalmazását!
Üdv
Maus Róbert Péter
mikimaus
PS: ha jól megy minden, januárban már én is ADSL-lel leszek itt :)
Dec. 3-án du. 5 óra körül azt vettem észre, hogy az ADSL tökéletesen megy, a telefonok meg süketek.
Egyből telefon, felvették, megnyugtattak, nem nyugodtam meg, gondoltam holnap, esetleg.
Aztán 30 perc múlva visszahívtak mobilon, hogy a központban nincs hiba, kijönnének hozzám, mert csak nálam lehet a gond. Na gondoltam, 2-3 nap, időpontegyeztetés, miegyebek.
Hát nem!!! 22 perc múlva itt volt a Matávos szakember. Hümmögött, nézegette az NT-boxot, meg az ADSL-es dolgokat. Aztán hirtelen ötlettől vezéreltetve leszaladt a lépcsőházban az elosztó(?)dobozhoz. 2 perc alatt megoldotta (a nagy gépjárműforgalom miatt rezeg a ház, és emiatt kilazult az egyik bekötött ér, az ADSL-t nem zavarta meg, de a telefont már igen).
A bejelentésemtől számított bő óra múlva már itt sem volt az ürge.
Ettől függetlenül nem szeretem a Matávot, de ez profi munka volt.
A kábeltv általában gyorsabb, pontosabban, nincs leszabályozva annyira, mint az ADSL.
Előfordul, hogy hosszabb-rövidebb ideig az ADSL letöltési sebességének a többszörösét lehet elérni.
Az ADSL viszont 95%-ban garantált sávszélességű, biztosan lehet számítani a 48 kbájt/sec letöltési sebességre, feltéve, hogy a szerver is bírja. De többre egy centivel sem!!
Kissé offtopik, de mit csináljak, ez a kedvenc topicom, itt szól hozzá a legtöbb értelmes ember :)
Szóval röviden:
Szerintetek melyik internet-hozzáférés gyorsabb, a kábeltv-szolgáltatóké, vagy az adsl?
Bővebben:
A kábeltv-szolgáltatóm (EMKTV, lánykori nevén HCS) elkezdte kiépíteni az internetet. Hozzánk még nem jutott el, mindenesetre megkérdeztem, hogy milyen feltételekkel. Ezek pedig: 8 ezer+áfa/hó, max. letölt sávszél 256 kbps. Mondom, és a minimum? Válasz: hát az bármennyi lehet. Rököny. Szóval havi tíz rugóért nem tudnak egy garantált adatot mondani. Akkor már inkább adsl-t választanék, ami egyre olcsóbb. Vagy nem jól látom? Szóval az ár/minőség (megbízhatóság) szpontból melyik lenne a jobb?
Hogy jártam megint a Matávval....
"Sajnos ismét csalódnom kellett a MATÁV-ban, de már nem elöször.
2001. december 14-én dél körül vettük észre, hogy süketek a ISDN központra kötött végberendezéseik. Ekkor megpróbáltam felhívni a 143-at. Természetesen a hívott szám mobil telefonról nem hívható. Erre a tudakozó azt a felvilágosítást adta, hogy próbáljam meg MATÁV vonalról hívni. Azt azonban nem értem, ha egyszer nem működik a telefonom, akkor hogy hívjam vezetékes telefonról a hibabejelentőt. Megpróbáltam a 1212-öt felhívni (ezt lehet mobil számról), hogy próbálják megadni a hibabejelentő számát. Ők is azt mondták, amit a tudakozó. Azonban elmondtam a kolléganőnek, hogy kicsit gondolkodjon. Erre nagyon kedvesen odakapcsolt. Majd újabb kapcsolgatások után végül is eljutottam a hibabejelentőig:
2001. december 14-én 13.06 perckor hibát jelentettünk Önöknek (80/555-143-as számra).
A hiba leírása a következő volt:
„Ha valaki megpróbál felhívni minket, akkor a vonal nem csöng ki a hívott készülékén vagy azt mondja be, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható. Azonban nálunk az összes készülék (ISDN telefon és az ab1, ab2 portokra kötött analóg készülékek) csöngenek. Akkor sem hagyja abba, ha az egyik készüléket felvesszük, mert a többi tovább csörög.
Amennyiben felemeljük a telefont, nem ad tárcsahangot.”
A hibabejelentős kollégájuk, nagyon korrektül elmondta, hogy felveszi sürgősségre az ügyet, hiszen náluk, a központban lehet a hiba.
Nagyon meglepődtem a MATÁV gyorsaságán, amikor húsz perc múlva felhívott a szerelő. Elkérdezett mindent még egyszer. Majd azt mondta, hogy kisebb hiba van a központban, de hamarosan kijavítják.
Péntek este hat órakor a Hibabejelentőnél azt mondták, hogy már a kollégák a központban vannak, és a mi hibánkat javítják.
Szombat reggel nyolc órakor: most értek oda a kollégák a központhoz és egy két órán belül elkészül.
Szombaton többször érdeklődtem a fenti telefonszámon, és minden alkalommal ugyanazt mondták, hogy most éppen a mi ügyünkön dolgoznak, de ne aggódjak, mert mindjárt elkészül.
Azóta természetesen többen akartak felhívni minket, és így a vonalak folyamatosan csörögtek.
Vasárnap reggel egy győri kolléganőjük udvariasan elrendezett, mondván mit képzelünk a MATÁV hétvégén nem javít ki ilyen hibát, csak hétfőn. Erre csak azt gondolhattam, hogy két napig minden MATÁV-os a telefonon úgy hazudott (bár nem szeretem ezt a szót használni) ahogy csak akart.
Majd felhívtam a 198-at, hogy segítsenek megadni a pécsi szerelő számát, aki ügyeletben van, hiszen a pécsi MATÁV központ nem veszi fel a telefont. A kolléga tovább kapcsolt a tudakozó ügyeletvezetőjéhez, aki felvilágosított a MATÁV üzletpolitikájáról:
„Sajnos igen, ilyen a MATÁV, hétvégén nem dolgoznak a szerelők, és sajnos mindenki a tudakozóban panaszkodik, mert ők azok akik felveszik a telefont”.
Már a MATÁV-val kapcsolatban semmin nem tudok meglepődni, hiszen egy hónappal ezelőtt a Pécs és Budapest között lévő Internet szolgáltatói vonalat sem tudták kijavítani 24 óra alatt. Bár akkor nem egyedül engem érintett a hiba, hanem az egyik legnagyobb internetszolgáltató 72-es körzetben lévő összes előfizetőjét. Akkor nem egy egyszerű előfizetőről hanem kiemelt előfizetésről és több száz szenvedő félről volt szó. A Inter.Net-nél közölték, hogy sajnos ők sem tudnak mit tenni a MATÁV-val, de most már nem sokáig kell velük szenvedni.
Ez olyan, mint amikor hétvégén balesetet szenved az egyik MATÁV-os igazgató és beviszik az éppen sürgősségi ellátást biztosító kórházba. Erre az orvos azt mondja: „Mindjárt ellátjuk”. Majd másnap amikor még hozzá sem nyúltak és ott fekszik félholtan akkor azt mondja a másik orvos: „Te szerencsétlen MATÁV-os nem tudtad hogy hétvégén mi sem tartunk ügyeletet?!”. Erre hétfő reggel nyolcra meghalt, amikor megérkezett az orvos, és azt mondja a többieknek: „Ennek is hétvégén kellett balesetet szenvednie, de nem baj, jövő évtől már más kórházba is mehet.” Azonban neki már mindegy, hiszen nem a jövő évben fordult elő vele az eset hanem most.
Felmerülhet az emberben, hogy miért fizetek majdnem tízezer forintos előfizetési díjat, amikor hiba esetén a MATÁV lassan intézi az ügyeket. Persze most még monopol helyzetben van a héten, de ezzel az üzlet politikával nem sokáig tarthatja meg az előfizetőit.
Meglepődve olvastam az ISDN szerződésünk mellékletén a következőt:
Használhatatlanság: 44 óra/év – sajnos ez már jóval több mint az éves kiesési idő, mivel már nem ez volt az első hiba, amit a MATÁV lassan javított ki.
Vasárnap többszöri telefonálgatás után tíz órakor sikerült elhárítani a hibát a központjukban, úgy hogy hozzánk nem kellett kijönni, bár ezt pénteken is tudták. Vasárnap reggel a győri kolléganő szerint blokkolták az ügyet, várjunk hétfő reggelig. Úgy érzem, hogy csak annak köszönhető, hogy kijavították a hibát vasárnap, hogy én jártam utána a telefon szerelőnek, kerestem többször a pécsi Aidinger úti központjukban. Ha nem tettem volna, akkor még most sem működne a telefonom.
Sajnos úgy érzem, hogy ebben az ügyben sem járt el megfelelően a Szolgáltató, hiszen a hiba kijavítása a XXI. században, ilyen technikai színvonal és szakember apparátus mellett nem vehet igényben két napot. A hibabejelentésre szolgáló telefonszámon sajnos nem tudtam érdemi információt szerezni, hiszen minden alkalommal mást-mást mondtak. Vasárnapra már azt éreztem, hogy a munkatársak vagy ennyire nem értenek a telefonos kommunikációhoz, vagy csak jól megtanultak mellébeszélni."
adott egy külföldön élő húg és idehaza élő anyuka. tegnap próbáltuk a húggal a ms netmeeting/messenger párost, hát elég vacak, de működik, ha erősen koncentrál az ember, még meg is érti a másik felet. egyszóval H.323.
azt kellene tenni, hogy ISDN egyik csatornán felhívni anyánkat, másik csatornán internet/H.323 hívás a húgomhoz. hangkeveréssel tehát hárman lennénk a vonalban.
a gáz az, hogy "hagyományos" voice modemmel működne ugye a phone dialer, amit már próbálgattam, de fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne azt ISDN-en megoldani. ötlet?
Az eicon az modem kártya az nt az ELCON.
Az Intracom meg netMod :)
Azt meg sem mertem említeni múltkorjában, hogy a szabványos modem telepítéskor az életben nem fogja a 64000-et vagy 128000-et kiírni (és nyomatni sem).
Azzal a kitétellel még mindig vitatkoznék, hogy a PORT (Sic!) beállítása az adott kapcsolat beállítsát (MODEM!) felülírná. ha már, akkor az utolsó modosítás lenne érvényben (az adott Modem paramétereihez tárolja le, amit több helyről tudsz módosítan) a port sebesség tudtommal csak közvetlen kábelkapcsolathoz esetleg mint default érték egyes programokhoz szólhat hozzá, de hogy bebetonozná a portot?!
na, odáig eljutottam, hogy az intracom magyar help deskjéről (netmod.fornax.hu) letöltöttem egy w2000 install leírást, az alapján a leírásban eredetileg szereplő standard 28800 modemet kicseréltem standard 33600 modemre.
így 115200 bps-en is összejön a kapcsolat HA a kapcsolat beállításainál kérek egy inicializációs terminálablakot, és oda még a tárcsázás előtt bármilyen értelmes modemparancsot (ált. ATI-t szoktam) beírok.
ha az ATI-t vagy csak az I-t (esetleg +++ATI-t) az extra settings-hez próbálom beírni, akkor "hardware hibát" jelez. idióta.
valami megoldás erre? csak ne kelljen már kézzel buzizni minden behíváskor ...
amúgy Phnx-nek igaza van, ha com portra kötöd az eszközt, akkor a com port max. sebességbeállítása megszabja azt, hogy milyen sebességgel tudod a modemből leszedni az adatokat. tehát ha konnektálsz mondjuk 64 kbiten, de a port 9600-as, akkor lassú az egész ... (legalábbis w2k-n, amit használok).
Az előbb tévedtem egy kicsit: most 57.6-on jöttem be, tehát ezt is tudja. De egy csatorna mégis 64-et bírna ... a 115200-zal nem jön össze a kapcsolat. Nem értem. Persze a help, az veszettül beszédes.
mikimaus: ez sajna nem USB-s, sima rs232c. minjárt nézem, mi a 18-as regiszter.
De hiszen szegény épp azt írta, hogy akkor meg nem megy!
Inkább at ATS18=0 kellene belé! 115k-t el kell viseljen (a 230k már nem biztos, hogy mindegyiknél - főleg az USB-snél - adott).
Amúgy tudtommal a Beállítások/Port nem változtatja meg a Telefonos kapcsolat/Modem sebesség beállítását! Csak a Vezérlőpult/Modemek egyezik meg a Telefonos k.-éval