A mai napig nehezen hiszem el, amikor nézegetem az ott készített képeket, hogy ilyen van! :)
Néhány kép, amit a rendszer enged feltölteni, (ezeknél jóval érdekesebbek is vannak) de talán ezek is átadnak valamit az ottani légkörből! A képek júliusban készültek!
Hát Cabo de Rocára Sintrából is el lehet menni busszal, ha belefér neked a napba és van energiád még rá, és onnan Lisszabonba vissza. Én nem mentem, mert a többiek nem akartak már.
Cascais tényleg nagyon szép, hát még így nyáron, Belém meg kihagyhatatlan, oda korán érdemes menni, mert biztos tömegnyomor van 10-től már.
Köszi, csak azért kérdeztem, mert úgy olvastam a 15 eurós kombi jegyben az is benne van. A másik túrára nincs ötleted, látom Te többször jártál már Lisszabonban?
Sziasztok! Októberben utazunk 4 egész napra Lisszabonba. Elkezdtem már visszaolvasni a topicot, de még nem értem a végére. Többen ajánlottátok a Sintra, Cabo de Roca, Cascais útvonalat hogy ez így nagyon megéri. Nekem ez így nagyon sűrűnek, fárasztónak tűnik. Arra gondoltam, hogy egy egész napot szánnánk Sintrara és egy másik napon délelőtt Belém onnan Cascais és Cabo de Roca, két nap pedig maradna a városra. Szerintetek ez kivitelezhető? Van olyan kombi jegy Sintrába amiben a helyi buszjárat is benne van? A másik útvonalra valami öltet?
Mi május végén, július első napjaiban voltunk kint.
Előtte én is próbáltam itt a fórumon, és családi segítséggel autó-bérlés ügyben tájékozódni.
Az eredmény: a nagyobb kölcsönzőknél csak hitelkártyával foglalhatsz (nem bankkártya!). A deposit általában 1100 euró. Nekünk nem volt hitelkártyánk. Ennek ellenére sikerült autót bérelnünk, a szállodából a recepciós segítségével, egy helyi autókölcsönzőtől. Így kicsit drágább, mert felszámolják a biztosítási önrészt is. ( most nem tudom pontosan megmondani, de utána tudok nézni, mennyi volt 4 napra.)
Teljesen korrekt cég volt, összesen 100 euró kp.-t (!!) fizettünk kaucióra! Amikor jöttek az autóért, már vette is elő a 100 eurót, anélkül, hogy ránézett volna az autóra, csak annyi volt a kérdés, hogy teletankoltuk-e kocsit. Az autópálya díj nagyon egyszerű. Nincs matrica, csak elektromos mérés. A mi autónkba be volt építve egy "jel-fogó", amikor fizetős részre mész, ez besípol, onnantól kezdődik a mérés. Minden útszakaszon fel van tüntetve, hogy az a szakasz (km-ben és euróban) mennyibe kerül. Mindig van alternatív útvonal, ahova letérhetsz, ha nem akarsz rámenni a pályára. De egyáltalán nem drága az útdíj, nem érdemes ezért letérni, ha csak azért nem, hogy egy kicsit nézelődj a városokban. A pályadíjat amikor leadod az autót, akkor fizeted. Vagy van egy olyan lehetőség is, hogy autópálya után 48 órával a kocsi rendszáma alapján ki tudod fizetni akármelyik postán. (na, ez nem működött, még 72 óra múlva sem volt adat a postán)
Nekünk csak pozitív tapasztalataink voltak, lehet, csak szerencsénk volt.
Algarve gyönyörű, rengeteg látnivaló van, szívesen mesélek, ha érdekel. Lisszabont mi kihagytuk, rengeteg látnivaló van egy hétre. Lisszabonba majd elmegyünk egy másik úttal, nem láttuk értelmét, hogy végigrohanjuk az országot (a tavaszi időszakra már most hirdetnek olcsó 4 napos utakat!)
Az ajánlott blogokból rengeteget tudtam hasznosítani, feltétlenül olvasgasd!
Nálunk úgy volt, hogy a Belém toronynál voltunk és ott adnak kombinált jegyet, ami 2 napig érvényes, azaz ezzel másnap a Jeromos kolostorba beengednek vele soron kívül.
szivi :) Hol találtál amúgy online kombi jegyet? Nekünk tavaly áprilisban úgy volt, hogy a Jeromosnál hosszú sor állt, aztán amikor visszamentünk zárás előtt egy órával, már sehol senki. A toronynál is sokan voltak, de ahogy láttam szépen haladt. Szóval nem tudom, érdemes-e ennyit küszködni az előreváltott jeggyel. Ja, Lisbon Card-al volt, akit soron kívül beengedtek a kolostorba!
Augusztusban készülünk egy hosszú hétvégére LIS-be.
Gondoltam szépen lassan elkezdem megvenni előre a belépő jegyeket, hogy minél kevesebbet kelljen majd sorban állni. Erre már napok óta szenvedek a Belém Tower + Jerónimos Monesetry kombó jeggyel és véleltlenül sem akar bejönni a jegyvásárlós oldal.
Nektek mi a tapasztalatotok? Lehet/ érdemes előre beszerezni ezeket?
Ha esetleg az előre vásárlós opció nem jönne össze, akkor esélyes, hogy LC-t vennénk. Irtátok, hogy a reptéren is be lehet szerezni. De ott hol? Vagy nagyon jól láthatóan ki lesz táblázva az érkezési oldalon?
A TripAdvisor oldalán többször szóba került az elmúlt években és mindannyiszor az derült ki, hogy Sintrában nyitva tartanak hétfőn is a paloták. Épp ezért sokan választják ezt a napot a hely felfedezésére, hiszen Lisszabonban a legtöbb dolog zárva van. Mindenesetre biztos akad majd olyan is a fórumon, akinek személyesen tapasztalata van.
Illetve még vmi. Vki írta, h ne menjünk Sintraba hétfőn, mert az az általános múzeumi zárási nap, ezért csak a kertek vannak nyitva, a paloták nem. Én ilyen infot nem találok a neten, h ez így volna. Tudja valaki esetleg?
Sziasztok, elkezdtem elolvasni a fórumot, de még csak 2008-nál tartok és holnap indulunk 3 gyerekkel Lisszabonba. Nem találok sehol a neten arra vonatkozó információt, h tömegközlekedésben van-e gyerek, diák, nyugdíjaskedvezmeny, és hogyan érvényesítem, ha viva viagem kártyám van? SegítEnétek? Köszi.