Keresés

Részletes keresés

DLCBP Creative Commons License 2021.08.26 0 0 167916

Egy komplett szerviz olyan 15 ezer Ft, ha nem kell cserélni semmit.

Neked kell döntened! :-O

Előzmény: stellaz4 (167915)
stellaz4 Creative Commons License 2021.08.25 0 0 167915

Sziasztok!

Pár éves Seiko 5 autómata órámban a lendkerék elkezdett fémes hangot kiadni forgás közben és már zörög is elég rendesen. Most már késik is fél nap alatt vagy 5 percet.

Szerintetek érdemes szervizbe vinni, vagy vegyem gazdasági totálkárra? Kb 80 dollárért vehettem. 

ZI177 Creative Commons License 2021.08.24 0 0 167914
ZI177 Creative Commons License 2021.08.24 0 0 167913

Sajnos nem tudok több képet feltölteni,később újra próbálkozok. 

ZI177 Creative Commons License 2021.08.24 0 0 167912

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Patek Philippe zsebóra szerkezetet. A véleményetekre lennék kíváncsi, és egy kb árra is, hogy mennyit ér? A szerkezet működik. Válaszotok előre is nagyon köszönöm!

Ritchie87 Creative Commons License 2021.08.21 0 0 167911

2007-08 között svájcban vámmentes (reptér) hivatalos svájci óraszalonból vásároltunk egy  barátommal órákat.  Mára bőven az akkori áruk 2x-3x-át érik, ha az állapotuk is új/újszerű. 

Előzmény: weirdo (167908)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.21 0 0 167910

Szépek. 

Ritchie87 Creative Commons License 2021.08.21 0 0 167909

Nem azt mondtam nem tetszik! Kifejezetten a kedvenceim közé a sorolom a kinézete alapján.

Előzmény: weirdo (167908)
weirdo Creative Commons License 2021.08.20 0 0 167908

Nem vagyunk egyformák, a PO szerintem az egyik legszebb búvár és még öltönyhöz is elmegy. 5 évig hordtam egyet a 8500-as werkkel, soha nem kellett hozzányúlni. Vagy a kezemen volt, vagy forgatón. Az azért érdekelne, hogyan tudtad dupla áron eladni. Vagy nagyon olcsón vetted vagy fogtál egy balekot. Én 25 ezerrel drágábban adtam el 5 év után, mint amennyiért vettem.

Előzmény: Ritchie87 (167907)
Ritchie87 Creative Commons License 2021.08.19 -1 0 167907

Nekem volt Omega seamaster coaxial. Egy dolog biztos, mégpedig sosem lehetett pontosan beszabályozni és ezt a szervíz kerek perec közölte az elején is. 2x annyiért adtam el mint vettem annyi volt a jó emlékem róla.( Hülye James Bond fanok) Nekem az Eta bejött, a tag meg nem olyan sérülékeny mint az Omega volt, amire 100 lepedő az amúgy is hitvány minőségű gyári lünettabetét, a zafír üvegéről meg nem is nyilatkozom inkább. Így nézem az órákat. Seiko meg egy kalap 💩 a szememben, de jó a reklám lobbija. A 7002-em többre tartom, mint bármelyik mostanit. Autókkal még kritikusabb vagyok, de az más téma. 😂 

Visszatérve a Tag Heuere Quartz szerkezet kizáró ok nálam mindennél, automata werkek terén pedig a 2824-2-es szerintem egy rohadt módon bevált szerkezet. Én úgy tudom nem sg van benne. Az a certinámiban, Tissotimban vannak.

Előzmény: Petrol4 (167906)
Petrol4 Creative Commons License 2021.08.18 0 1 167906

Már bocs, de a Sellitat és jó hírt egy lapon nem illik említeni. A Tag Heuer-t meg az Omegát sem. (műanyag távtartó, olcsó "Ronda" kvarc szerkezetek, standard grade (legolcsóbb) ETA/Sellita szerkezetek, "In-house" Seiko botrány)

Előzmény: Ritchie87 (167905)
Ritchie87 Creative Commons License 2021.08.16 0 0 167905

Igen, így van.

Az enyémben Eta van, én örülök is ennek. De a Sellita is jó hírre tett szert. Mire ezekbe az órákba került, úgy tudom, simán hozta már az Eta szintjét.

(Eta 25, Sellita 26 köves de ezt itt úgy is tudjátok) 

Előzmény: Wicked Belzebub (167904)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2021.08.16 0 0 167904

A calibre 5 sosem volt in-house, vagy ETA, vagy Sellita.

Előzmény: Kpali07 (167903)
Kpali07 Creative Commons License 2021.08.16 0 0 167903

Szia!

A Tag-od nagyon szép! A Calibre 5 saját in-house werk benne, vagy ez még ETA-werk?

Az Omega Seamaster nem ennyire vagány szerintem sem. 

Előzmény: Ritchie87 (167902)
Ritchie87 Creative Commons License 2021.08.16 0 0 167902

Szia!

Na igen, a Steinhart mint "tokozó" nagyon jó minőségű órákat kínál. Az általad küldött óra elég karakteres, én is inkább emelett teszem le a voksomat, mint a homage vonalnál. Nekem a kedvenc órám a tag heuer aquaracerem. Nem hasonlít semmire, egyedi stílus.

A régebbi különösen a kedvencem az egy calibre5-ös, van vagy 11 éves és makulátlan.

Acél lünetta, 300 méter, letisztult, lapos forma kényelmes 41mm-es tok, semmivel össze nem keverendő design. A nagy kedvencemnek tartott Omega seamaster egy csalódás volt, szerintem ha nem a 007-essel azonosítaná a piac bőven az aquaracer ára alatt menne használtan. 

Előzmény: Kpali07 (167887)
_BP__ Creative Commons License 2021.08.13 0 0 167901

Rengeteg órás csoport van a Facebookon. Fix áras, licites is.

Előzmény: macssessz (167899)
DLCBP Creative Commons License 2021.08.13 0 0 167900

Facebook órás csoportok. 🤔

Előzmény: macssessz (167899)
macssessz Creative Commons License 2021.08.13 0 0 167899

Köszönöm a kicsit konkrétabb árakat. ezekkel már tudok mit kezdeni.

Pont azért írtam Önöknek és nem katalógusokat kerestem mert itt a számomra valós értéket kaphattam.

Már csak egy kérdésem van.

Hol érdemes hirdetnem a jófogáson, vaterán meg hasonlókon túl?

Van esetleg valami speciális fórum ahol ilyenek cserélnek gazdát?

Előzmény: APT (167898)
APT Creative Commons License 2021.08.13 0 0 167898

Nézd, árakról azért nehéz mit mondani, mert ez egy végtelenül sznobok uralta terület, ami azt is jelenti, hogy egy ismert és népszerű eladó/portál felújított, ellenőrzött, "megbízható-esztétikus" műszaki állapotban ötször akkora árért is el tud esetleg adni (ha nem is pillanatok alatt) egy órát, mint amennyiért egy semmiféle referenciával nem rendelkező eladó, a most a képeiden látott, finoman szólva is egytől-egyig komoly felújítást igénylő állapotban - hiábavalóan árulja... Vannak kategóriák, amiket referenciák nélkül gyakorlatilag el sem tudsz adni egyáltalán, vagy ha igen, a vélt piaci ár egyszámjegyű százalékáért...

A pár éve Svájcban neves aukciós ház árverésén - teljesen, és a gyár által felújított, igazolásokkal, referenciákkal ellátott - valami hétmillió svájci frankért elment 1944/45-ös Patek acél karstoppert eredetileg Budapesten adták el, és az Ecserin került elő valami hagyatékból - és ott még először pár százezerért cserélt gazdát - mert akkor és ott nem volt ennél többért rá vevő...

Ezt csak annak érzékeltetésére írtam, hogy ez a terület nem a "benzin áráról" szól, nincsenek kötött árak, tól-ig tartományok vannak, és a szélsőértékek bőven nagyságrendnyi távolságra lehetnek egymástól..

De, hogy írjak konkrétumot is: az IWC szerintem 150-300e között bármit érhet, a  Breitlingre ebben az állapotban 2-300 ezret saccolnék (később, felújítva, valami elismertebb kereskedő honlapján majd a duplájáért fog felbukkanni, és talán el is fog kelni annyiért), az arany Juta vékony tokos, ezekben van 6-7g arany, 100 ezernél többre nem érdemes számítani érte, a 8 napos műszerfali óránál látni kellene  a szerkezetet, az állapotot - ha rendben van, működik, valami jobb féle werk van benne, akkor mondjuk 30-60 ezer között kb: akármi. Ha az Omega 25mm-es kis női méret - hát, akkor az sajnos nagyon nehéz történet, ha véletlenül kínálnak érte 50 ezret, és nem akarod megtartani, add is oda annyiért... De lehet, hogy 20 lesz végül belőle, meg az is lehet, hogy véletlenül több.

A Cornavinért 5 ezret fogadj el, ha kínálnak, a Doxa-ért 10-et, nem tudnak többet - és ennyiért sem lesz semmiféle tolongás. A többi órára nem is írnék árat, mert "ahogy esik úgy puffan" - az egész kollekcióért sem fognak pár ezernél többet kínálni szerintem, de valószínűbb, hogy egyszerűen érdeklődő sem lesz rájuk - nem nagyon lehet velük mit kezdeni.

Előzmény: macssessz (167896)
DLCBP Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167897

A Juta nem aranyozott, hanem arany tokos.

Konkrét árat itt nem fogsz kapni, de irányárakat már írt APT.

Szorozd be 1,5-tel, kérj értük annyit, és majd a piac eldönti, mennyit érnek.  🤔

Előzmény: macssessz (167896)
macssessz Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167896

A Beitling vélhetőleg eredeti. A Doxa 30mm, remélem férfi, az Omega
25mm gondolom sajnos női. Igy mennyit érnek?

Tehát Breitling 250-300 ?
IwC 100-200 ? A hátlapon kívül van szám, igy kerestem a neten a
képeket.
AranyJuta ? 14Kt, 0,585 (gondolom az aranyozás) arany ár + 5-20 Mennyi
lehet összesen?
Cornavin Szép állapotú és működik is. Csak 5 ?
műszerfal Óra Pár 10? Egy pár? két pár? ?
Omega ?
Doxa ?

Örülnék ha kicsit konkrétabb számokat írnának az árra, mert nem értek
hozzá. Nem elkótyavetyélni szeretném de Tudom, hogy nem
vagyonokat érnek.
Illetve kinek mi a vagyon?
Nekem a millió közeli érték már vagyon.

Az érdeklódő úr úgy fogalmazott "esetleg megvenné az összeset
csomagban" Mennyi lehet a reális ár?

IWC hátlap

Előzmény: APT (167895)
APT Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167895

No, szóval a két női kvarcot, de sajnos a Lanco-t meg általában a nőieket szerintem ne erőltesd eladásra, az oroszok is sajnos a "piacon ötszázért kiturkálható" kategóriát jelentik egyértelműen, a végén a 8 napos régi műszerfali óra viszont gyűjtői darab, azért adhatnak látható összeget (csodára azért ne gondolj, pár tízezret).

Azért a dolog nem olyan rettenetes, mert ha a Breitling rendben van, az Omega férfiméret és működik is, akkor az IWC-vel, az arany (amúgy noname) órával és a 8 napossal együtt azért értelmezhető (összesen akár kb: milliós) értéket képviselnek - a kollekció másik fele viszont nem tűnik piacképesnek.

Előzmény: macssessz (167893)
APT Creative Commons License 2021.08.12 -1 0 167894

Kevés az infó. Az Omegáról azt sem látom, hogy női vagy férfi modell. Ha férfi méretű acéltokos DeVille, akkor nyilván nem értéktelen (az IWC C89 értékének mondjuk a kétharmada - szerintem).

A Breitling változatlanul gyanús, de ilyen képek alapján nem lehet biztosat mondani. Ha eredeti - ami nem lehetetlen - akkor nyilván többet ér. Akkor sem vagyonokat, de sokkal többet, akkor a 2-300 ezer reális.

Az IWC nekem rendben lévőnek tűnik, de látni kellene a tok hátlapját belülről - ha jelölt, akkor a sajátja.

A Doxa nem igazán ér sokat. Kopott bevont tok, 10-20eFt, nem több. A Cornavinnál többet ér, de ez sem sokat. Az órák többsége nem jó állapotú, komoly tisztításra, felújításra szorulnak, az meg az olcsóbbaknál az értéküket bőven meghaladó összeg ma már.

A női órákról meg sajnos általában elmondható, hogy ha nem abszolút tip-top állapotú és frissen szervizelt, kvarcnál új elemes órák, akkor a kutyát nem fogják érdekelni, egyszerűen eladhatatlanok. Újszerű állapotban olcsó ajándéknak esetleg megveszik őket (női órákat gyűjtő, vagy eleve hölgy gyűjtő van vagy kettő az országban...) - de fillérekért, foglalkozni sem érdemes velük, hiszen ezek az olcsó női divatórák eleve újonnan, boltban is általában igen kis tételek. Súlyos, komoly aranytokos, újonnan több/sok milliós összegekért mért női Patek, Rolex, Vacheron órák végzik nem ritkán törtaranyként leadva, a szerkezet meg ott marad csupaszon, mert tíz év alatt sem találtak rájuk óraként vevőt, és hirtelen sürgős lett a pénz...

Sajnos tájékozódni is nehéz, mert olyan lapokon, mint pl: a Chrono24 az órák több mint felén nem egy alkuval reálisnak mondható ár - hanem az eladó a valóságtól teljesen elrugaszkodott vágyálmai vannak megfogalmazva, amiből sokszor nem is engednek - az eredmény meg az, hogy 3-5-8 éve futó hirdetések köszönnek állandóan vissza...

Előzmény: macssessz (167893)
macssessz Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167893

Üdv!

Az O+A-ról vélemény?

Doxáról vélemény? 

A női svájciak ennyire értéktelenek?

Mondjuk azt gondoltam, hogy az eredeti "karcora" (mert akkoriban így kiabálták :) nem sokat ér, bár ezek japánok? Vélhetőleg nem piacosok mert anyám ott nem vett volna ilyesmit.

Azért erőltetem mert kaptam magánba levelet, hogy lenne vevő, de nem tudom mi mennyit ér?

Elkótyavetyélni nem szeretném őket. Tudom nem itt fogom áron felül eladni sem.

Önökben reménykedtem.

Nem kritika, nem okoskodás, inkább kérdés.

A Beitlingnek ott van a szerkezet képe is visszafelé lapozva. (valahogy oda keveredett)

Erre kb. 2-3 éve 250-300e Ft-ot írt talán pont APT úr?

Akkor azt írták, az IWC tokja nem jó mert arany tokban volt és erre cserélték. Azóta találtam a neten több oldalt ahol ilyen tokban látható hasonló IWC? 

Most teljesen elbizonytalanodtam.

https://www.lorologiese.com/en/time-only-classics/156-iwc-international-watch-coschaffhausen-18-kt-gold-claw-lugs-tropical-dial-grauwiler-bale-watch-cal-88.html

4. sor 2. kép

https://www.google.hu/search?q=schaffhausen+international+watch+co&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=hc-B4L98WJviyM%253A%252CXrY7Ilag3TfvAM%252C_&usg=__HdC9jOl0OC7tX5f7y1-oEPozOoY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjaovvu_LjbAhXRLFAKHUiRD1QQ9QEIYjAF

2.sor 4. kép (bár lehet, az enyémet listázza?)

https://www.google.hu/search?q=schaffhausen+international+watch+co+2193&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=25mZGU0Ptkq4xM%253A%252C9lG8qU8-C-wPKM%252C_&usg=__Ft_7I1DO3uJ_FyFDG6hwPf2PqzI%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiJ7unZgrnbAhXC-KQKHVTqAJMQ9QEIKTAA

Előzmény: APT (167890)
python 357 Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167892
APT Creative Commons License 2021.08.12 0 2 167891

Ahol nem ejtettek szót a tömítésről - oda inkább ne is vidd őket. És egy régóta elfekvőben álló kvarcóránál illene ellenőrizni a szerkezetet is, rámérni az indulófeszültségre, ezekben is van kenés, aligha van az már értékelhető állapotban, legalább a hozzáférhető helyeken kicsit meg kellene kenni, a tokot - hátlapot-tömítéseket tisztítani visszazárás előtt, stb...

Előzmény: seci (167889)
APT Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167890

A Breitling ránézésre nagyon-nagyon kamu-gyanús, sanszos, hogy a megszokott "Venus 175-ös noname órából gyártsunk Breitling Premiert" történet, de így sem értéktelen (cca. 50-100e). Az IWC biztosan értékesíthető, bár az sem kolosszális tétel (1-200e), az aranyóra durván annyit ér, amennyi arany van benne (+5-20eFt), de a többi óra praktikusan majdnem értéktelen. A női kvarcokért egy fillért nem fog adni senki, de a női mechanikusokért sem nagyon, egy random Cornavin a piacon szép és működő állapotban ér mondjuk 5 ezret, és az orosz órákért is sajnos mostanság gombokat adnak.

Előzmény: macssessz (167888)
seci Creative Commons License 2021.08.12 0 0 167889

Koszi!

Másnak van esetleg javaslata?

-seci

Előzmény: lug (167885)
macssessz Creative Commons License 2021.08.11 0 0 167888

Üdv Uraim!

Segítséget kérnék órák beárazásában. Örökségből származnak, gyüjtögetett darabok. Mindegyik elindul pár tekerésre és jár is. A Lanco megáll pár másodperc múlva. Az édesanyám órája volt, sok éve nem használta már.

Az IWC, Cornavin, Juta, Nisus 2-3-4 éve ki lett tisztíttatva, használva nem voltak. Omegáról, doxáról nincs információm, de anyám precíz volt, vélhetőleg azok is.

Oroszok mennek, (nem csikorog a lánctalp :) ) nem hiszem, hogy tisztíttatva lettek volna.

Képfeltöltőre tettem aképeket, ide linket teszek csak mert sok kép van. Kérlem önöket írjanak kb. árat mindegyikhez mert eladóak lesznek nemsokára.

https://kepkuldes.com/image/A7Ayxf

https://kepkuldes.com/image/A7S9fP

https://kepkuldes.com/image/A7SUXj

Köszi előre is a segítségüket.

Kpali07 Creative Commons License 2021.08.11 0 0 167887

Nekem sem jön be a homage vonal, de már jó pár éve árulnak mást is a Steinhart-nál. Nekem ilyenem van. meglátszik, hogy saját tervezés, számok csak a búvárgyűrűn vannak. 🙂

Előzmény: Ritchie87 (167852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!