Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy a következö képeken látható kisgépröl mit érdemes tudni, kb. mennyit érhet? Érdemes-e felújítani? Illetve egy Honda F600-ashoz képest mennyivel gyengébb.
A motor típusa Honda G50. Elvileg a 70-es években gyártották.
Érdemes rászánni az időt és az energiát a felújításra vagy vegyek inkább egy F600-ast?
Sziasztok, 30+eves solo hati permetezot hogy lehet uzemszeruen leallitani? Hiaba tolom teljesen vissza a gazkart, alapjaraton akkor is pofog, a porlaszton levo alaojarat csavar teljesen be van tekerve, innen mar csak emelni lehetne az alapjaraton. Jelenleg ugy alkitom le hogy leveszem a gyertyapipat, de nem hiszem hogy ez az uzemszeru leallitas. Valakinek van otlete? Koszonom!
Van egy hasonló fűnyiróm aminek a késén is ilyen három furat van a két szélső rurt a késtarón levő két kb 8mm-es alaminium csapra megy föl. Vizsgáld meg alaposaban a késtartót ami a motor tengely végén van nem nyiródott e el ez a két kiálló alaminium. Egyáltalán miből van ez a tartó nem alaminium az egész?
Tavaszi nagyszerviz, de a tavalyi fű rajta van... :-)
Az egy vastag acél alátét. Egy nagyon kicsit kúpos. Kertigép-bontóból szerezz egyet, és azzal működni fog. Munka közben rá kéne, hogy húzza magát, nem lazulhatna fel. A kés felfekvő felülete ne legyen olajos. Pucold le. Ha sokszor megforgott a kés, akkor megkophatott a felület, amin támaszkodik. Ha le lehet venni a főtengelyről, akkor esztergályossal fel lehet szabályoztatni.
Fontos a megfelelően rugalmas acél alátét. Valami hasonló alátét, mint a din 6796, csak nem annyira kúpos, és a belső/külső átmérő aránya kb. olyan, mint a fakötésű alátéteknél (din 440). Én menetrögzítőt nem használnék, így is rászorul néha annyira a csavar, hogy "feladat" meglazítani.
Csak egy kérdés,biztos lapos alátét? esetleg nem egy nagyméretű "tányér"alakú tehát domborított nagyméretű alátét van eredetileg? Igaz nem alko de nálam volt régebben ilyen rögzítésű fűnyíró.
Vettem használtan egy Alko 46 cm-es benzines önjárós fűnyírót, olyat, mint a belinkelt videón is láthattok: fűnyíró késtartó csavar és társai...
A gondom az vele, hogy a videóban is látható profilú kés van rajta, 1 csavarral és egy nagyobb lapos alátéttel DE, használat közben "lelazul" a kés, elkezd szabadon pörögni (bár kézzel a csavart nem tudom kihajtani...
Hiányzik még valami a kés rögzítéséhez vagy jobban húzzam meg a csavart rajta, stb...?
A jobb zúzóhengeresek fogják tudni aprítani, viszont azokkal zöldet nem fogsz tudni, mert ahhoz viszont forgókéses kell. Valahol kompromisszumot kell kötni.
Az a lényeg, hogy frissen vágott legyen, akkor 40mm-ig vinni fogja. Nálam egy 2500W-os OBI-s megy sok éve, ami a torkán bemegy, azt ledarálja. Szárazzal kevésbé boldogul.
Csak valami ilyesmire gondoltam, évente kb 2x van fa hulladék, évközben csak gyengébb zöldek, ezért nem tervezek száz ezreket költeni feleslegesen 7 gyümölcsfára.
A márka szerintem majdnem mindegy. Én pl. CubCadet XT2 117i-t vettem, és teljesen elégedett vagyok vele. Ennél kisebb gép is elég neked. 1300 nm nem túl nagy. Az "akciós" nagyonkínai változatokat kerüld. A nagy márkák közül valamelyik kisebb típus jó lesz ekkora területre. Akár a husi, akár a CubCadet, akár a többi. Ha gyűjtőset veszel, nézd meg, hogy milyen módon tudod üríteni a tartályt. Akadnak elég kellemetlen megoldások. Olyat válassz, ami neked kézre áll, és tetszik. A nevesebb gyártók motorjai közt nincs nagy különbség. Oda kell figyelni a rendszeres karbantartásra, és tisztán kell tartani.
Esetleg a választásnál még legyen szempont az is, hogy melyik márkának van hozzád közel szervize, vagy esetleg melyik márka boltban van ismerősöd, vagy általad megbízhatónak gondolt szerelő.
A használtakat nagyon messzire elkerülném. Pillanat alatt rá lehet költeni soktízezret, ha előző gazda nem vigyázott rá. Újat egyszer kell megvenni, és utána 10-15 évig nincs rá gond, ha vigyázol rá.
Még az ősz folyamán javítottam (próbáltam) egy Solo 410-est az 1984-es volt, ha jól emlékszem. Nem mai szerkezet. Gyújtás gondja volt, de sajnos nem találtam hozzá alkatrészt. Gyújtótekercs kellett volna bele, de nem jött össze.