Tegnap teszteltem kicsit az oroszlánt. M7-en Fehérvárig esett az eső, jól jött az automata ablaktörkő, bár néha megvadult. Azonos sebességnél és egyenletes esőzésnél egyszercsak max. sebességre kapcsolt a törlő. Muszály volt közbeavatkozni kézzel.
A másik érdekes dolog: B.fűzfőnél megálltam kicsit pihizni, körbejártam az autót és akkor láttam, hogy eső ellenére a fényszóró búrák tiszták voltak. A motorháztetőn pedig a kosz csíkok párhuzamosan egymás mellett sorakoztak. Szóval az autó elején teljesen lamináris az áramlás, sehol turbulenciára utaló jel. Valószínű ezért is annyira halk belül az autó.
1 bosszantó dolog: 120-130-nál ráz a kormány és jobbra húz. Valószinűleg a felni nincs jól kicentírozva. Vihetem vissza hétfőn.
Van egy haverom aki 2 db Peugeot 306 is elad most.
Az egyik: 1.6i XT 306 Kék plüsskárpit, el.tükör, el.ablak, szervók., kp.zár, immobiliser, el.tetőablak
szervízkönyves, kekes metal szinu
A masik: 2000 XSI legkondi, el. ablak,el., futheto tukor, ABS, immobiliser, kozp zar, dupla legzsak, bordo metal szinu.
Gyonyoru szerintem mind ket kocsi es tok jo allapotban vannak.
Ha erdekel valakit megnezheti es tudok kepet is kuldeni(meg csak a kekrol van kepem). Bovebben lcsorkol@freemail.hu.
Emberek!
A totalcaron megy az év autója szavazás. Most olvastam a vezess.hu-n hogy egy ember többször is szavazhat mert a rendszer elég gyér. Hajrá! Mindenki szavazzon!
Nagy tuti az autó. Mindenben megfelelő. Élvezet vezetni az autót, meg utasnak sem rossz benne lenni. Nagyon tetszik és sokszor hasznos, hogy 1500-fordulattól nagyon húz a motor. A hűtővíz nálam is 80 fok. Eléggé nehezen melegszik fel a benzines motorokkal szemben ,de ez érthető. Ha a computernek hinni lehet akkor városon kívül 120-as tempónál 6.5 l volt a fogyasztás. Városi forgalomban amikor nincs dugó és viszonylag jól lehet haladni akkor 5.5-6 l volt az átlag fogyasztás. De gondolom ez még lesz jobb is. Ha sokszor kell megállni-elindulni akkor 7-8 l körüli volt a fogyasztás. Nemsokára elfogy az első tank dízel, és valószínűleg 1000 km felett tudok vele autózni, többnyire városi használat mellett.
Mind a két ülésen ültek hátul? Mert két oldalon van zárszerkezet. Én megnézném a helyetekben azt a mechanizmust! Különösen akkor hajlamos a zörgésre, ha az egyik oldalon ülnek hátul, másik oldalon meg nem.
Fogyasztás:
Szerintem 140-150 körül reális a 10 liter, alatta sokallom.
Nekem még csak egyszer volt 9, de abban benne volt egy Bp-Sopron-Bp sportosan (december és nagy hideg).
Az átlagom 8-8.5 körül van.
Ama soproni úton történt egyébként, hogy Győrben látni véltem Havas Henriket. Azután a pályán beértem és kiderült, hogy jól láttam. S hogy kerül ez ide: A kocsija egy 607-es volt.
A kézifék csak akkor jelez be a központi kijelzöre, ha elindulsz, egy bizonyos sebesség felett. Húzd be kicsit menet közben.
A STOP jelzés a műszerfalon álló helyzetben is bejelez.
Az egy elég jellegzetes hangú kotyogás, nem túl hangos, de pici úthibákon is előjön. Jellegzetessége, hogy nem mindig ugyanolyan intenzitású a két oldalon (nekem jobb hátul volt erősebb, ha azzal a kerékkel mentem bele útegyenletlenségbe, azonnal hallottam, míg a ballal alig-alig).
Olyasmi hang, hogy az a benyomásod támad, mintha a pótkerék felnije ütődne aprókat a padlólemezhez, fémes, nem túl mély orgánumú kotyogás.
Valami még mindig zörög hátul. Az üléstámla nem lehet mert legutóbb ültek hátul. A pótkerék rögzítő is meg lett húzva. Lengéscsillapító zörgés lehet?? A lengéscsillapító zörgés magas vagy mély hangú volt akinél előjött?
igen, 1,6-os. nem nyomom, mint az allat, de nem is viszem tuézasba az oreguraskodast.
3 het mulva megyek egy hosszabb utra, akkor megnezem, autopalyan mennyit eszik.
fogyasztashoz szolnek: (igaz xsara2-m van de alant emlitettetek, hogy ugyanaz a motor).
a nagy hidegben, kizarolag varosban (bp) 7-7,5 l volt (computer es szamolt egyarant), most a kisse melegebb idoben 6,5-6,8 l.
Ha megnézitek a trendet, a mostanában kijött autók mind ilyen nehezek, részben a sok kacat miatt, ami szintén trend, részben az egyre szigorubb biztonsági szabványok miatt.
8 literes átlag az sok szerintetek télen egy 1.6-os motornál. (én magam 115 kg vagyok)?